Kotimaiset

Selviytyjät Suomessa jättiuudistus: tässä ovat heimopäälliköt!

Selviytyjät Suomi palaa ruutuihin jälleen syksyllä! 16 julkisuudesta tuttua henkilöä suuntaavat ainutlaatuiselle matkalle Etelä-Malesian asuttamattomaan viidakkoon, ja heistä jokainen tavoittelee 30 000 euron voittopottia. Finalistit viettävät viidakossa kaikkiaan 37 päivää.

Tällä kaudella mikään ei ole niin kuin ennen. Heti pelin alussa nähdään suuri käänne, kun kilpailijoille esitellään heimopäälliköt: neljännen kauden voittaja Kristian Heiskari ja kuudennen kauden voittanut Sami Helenius. Heimopäälliköillä on valtaa ja vastuuta sekä keskeinen rooli oman heimon etujen ja palkintojen päättämisessä heti alusta asti. Heimopäälliköillä on koskemattomuus niin kauan kuin oma heimo pysyy voitokkaana kilpailuissa. Kilpailun hävinneen heimon heimopäällikön kohtalo on tämän leiriläisten käsissä jokaisen heimoneuvoston jälkeen.

Vuoden 2024 Selviytyjät Suomi -kilpailijoina nähdään Suomen kaikkien aikojen menestyneimpiin pesäpalloilijoihin lukeutuva Toni Kohonen, kirjailijat Jenni Janakka ja Henriikka Rönkkönen, artistit Jontte Valosaari sekä HesaÄijä eli Marios Kleovoulou, entinen Miss Suomi Viivi Altonen, sosiaalisen median ammattilaiset Mikael RenwallSita Salminen ja Max Blomfelt, näyttelijät Reetta Ylä-Rautio ja Eino Heiskanen, radiojuontajat Mika Parikka ja Mia “Millu” Haataja, vaatesuunnittelija Bakari Diarra sekä tosi-tv-sarjoista tutut tehonaiset Rita Niemi-Manninen ja Emmi Suuronen. Ohjelman juontaa Riku Rantala.

Selviytyjät Suomi alkaa Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.

Heimopäälliköt:

Kristian Heiskari

KRISTIAN HEISKARI, 32,
Jokapaikanhöylä, Selviytyjät-voittaja 2021

Pohjola-kauden voittaja Kristian Heiskari suuntaa viidakkoon uusista asemista heimopäällikkönä. Asetelma herättää ristiriitaisia tunteita, onhan mies tällä kertaa kaikkien silmätikkuna sekä asemansa että meriittiensä puolesta.
Kristian kuitenkin tietää vanhojen syntien unohtuvan nopeasti, kun yöllä valvotaan kylki kyljessä villieläinten ääniä pimeässä ihmetellen. Tällöin voi olla kysyntää kaverille, jolta luonnistuu niin tulen tekeminen, laavun rakentaminen kuin kalastaminenkin.

Kristian on totuttu näkemään sekä suorasanaisena että suoraselkäisenä hahmona, joka on kisaradoilla vaikeasti lyötävissä.

Latu finaaliin on auki, kun vain voittaa kaikki kisat. Finaalissa puhun sitten kaikki pyörryksiin, hän suunnittelee.

Sami Helenius

SAMI HELENIUS, 50,
Ex-jääkiekkoilija, Selviytyjät-voittaja 2022

Entinen kiekkomies Sami Helenius lähtee toiselle Selviytyjät-kierrokselleen täysin erilaisista lähtökohdista kuin ensimmäisellä kerralla. Tuolloin lempeä jätti kasvoi pelin vaatimusten mukana, ja mieheltä nähtiin lopulta häikäilemättömiäkin peliliikkeitä.

Sami puhkuu intoa uudesta mahdollisuudesta. Vaikka Selviytyjien voitto oli upea saavutus, vei Sami kotiin mukanaan jotain tärkeämpää:

Ymmärsin, miten vähän ihminen tarvitsee ollakseen onnellinen, hän sanoo.

Sami tietää, että heimopäällikön roolissa hän on muiden tähtäimessä. Mies kuitenkin uskoo voivansa tarjota ensikertalaisille jotain sellaista, mikä voi olla arvokasta ääriolosuhteissa.

Kun aletaan potea koti-ikävää tai pimeän pelkoa, minulle saa aina tulla purkamaan huoliaan.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Selviytyjät Suomi