Selviytyjät Suomi

Selviytyjät Suomi

Tervetuloa Karibialle! Maailman rankimman realityn voitosta taistelevat sunnuntaisin 29. elokuuta alkaen muotialan yrittäjä Susanna Penttilä, radiojuontaja Ville "Viki" Eerikkilä, reality-tähti Ella Toivainen, muusikko ja malli Paul Elias Uotila, Miss Suomi 2014 Bea Toivonen, tv- ja radiojuontaja Lauri Salovaara, fitnessin maailmanmestari 2019 Eveliina TistelgrenSuurin pudottaja Suomen -voittaja 2020 ja meikkitaiteilija Aarni Mikkola, esiintyjä ja media-alan yrittäjä Sanna Pikkarainen, näyttelijä ja muusikko Jon-Jon Geitel, tangokuningatar Eija Kantola, reality-tähti Daniel Lehtonen, laulaja ja somevaikuttaja Tuuli Oikarinen, ex-lumilautailija Heikki Sorsa, juontaja ja Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen sekä ammattiscoottaaja Helmeri Pirinen.

Selviytyjät Suomi #karibia kello 19.30 sunnuntaisin alkaen 29. elokuuta.

Marianne Kiukkonen nappasi hopeasijan Selviytyjät Suomessa! ”Krisu ansaitsi voiton!”

Valmentaja ja ex-poliisi Marianne Kiukkonen tuli toiseksi Selviytyjät Suomessa! Finaalineuvosto oli tiukka, mutta Mariannen mielestä voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen.

”Mä olin jo pitkän aikaan sitä mieltä, että Krisu ansaitsee voiton. Hän oli selviytyjänä sellainen, että auttoi meitä kaikkia selviytymään. Mutta toki kilpailu on kilpailu, ja jokainen meistä lähti voittamaan.”

Finaalissa nähtiin todella dramaattinen käänne, kun Marianne loukkasi polvensa kesken kilpailun. Hän kertoo Selviytyjät Suomi Extrassa saaneensa polven sivuristisiteisiin kaksi repeämää.

”Sattui ihan sikana, kun lähdin puomille kävelemään ja mietin, miten pääsen siitä yli. Ajattelin, että teen niin pitkään, kun en enää pysty. Mä todellakin kiipesin viimeisillä voimilla sinne ylös, autettuna. Ihminen kyllä pystyy uskomattomiin suoritukseen, kun saa kivun taka-alalle.”

Marianne jäi kauden aikana monien mieleen heti kisan alussa perustamastaan naisten liitosta. Mariannen mielestä se oli yksi hänen parhaista peliliikkeistään.

”Luulen, että kaikista paras strateginen veto oli se, että sain naiset jotenkin puhuttua alkuperäisessä leirissä, että ollaan kimpassa ja päästään eteenpäin, kun naiset jyrää. Tiesin, että mä saatan olla heti siinä uhan alla, jos en jotain keksi.”

”Se oli rohkea ajatus, että otetaan Aki ensimmäisenä, koska Aki oli niin ylivoimainen. Tytöt oli helppo saada siihen mukaan, kun kaikki ei ehkä sit tullut niin hyvin Akin kaa toimeen.”

Mariannelle Selviytyjät oli ennen kaikkea matka omaan itseen.

”Ja unelmiin, mitä haluan elämässä tehdä. Tää pysähdys tuli tosi hyvään saumaan. Oon monta kokemusta rikkaampi ja oppinut itsestäni. Tunnen saaneeni sellaisen henkisen voiton tästä kisasta.”

”Selviytyjät-reissu opetti paljon. Ehkä suurin juttu mulle on ollut tää luonto. Mulla ei ole ollut minkäänlainen ikävä sosiaalista mediaa, eikä kännykkää. Kun sai luvan kanssa olla ihan omissa ajatuksissa ja tutustua uusiin ihmisiin ja oppia heiltä jotain, se oli todella antoisaa ja jopa liikuttavaa. Lähtökohtaisesti ihminen tulee aika pienellä toimeen. Sekin on hyvä muistutus, että ei sitä paljon tarvitse, että on hyvä olla. Jos on hyviä ihmisiä ympärillä, se riittää aika pitkälle.”

Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Kristian Heiskari teki historiaa – Selviytyjät Suomen voittaja on vienyt nimiinsä kahden jättirealityn ykkössijat!

Kristian Heiskarilla on kaksi etuliitettä, joita kovin monella ei ole – eikä kenelläkään niitä molempia! Heiskari on nyt paitsi BB-voittaja myös Selviytyjät Suomi -voittaja!

”33 päivän homma paketissa, aika todella loistavan erikoinen meininki! Kun mä osaisin kertoa, miten tähän päästiin, kertoisin sen kaikille, että kaikki muut voisi tehdä perässä, mutta ikävä kyllä sitä ei voi mitenkään suunnitella. Tämä on sellainen formaatti, että kaikki on hyvin erikoista, tähän ei ole yhtä tietä. Jotenkin mä vaan selviydyin tänne asti”, Krisu virnistää 30 000 euron voitosta kertova kyltti sylissään.

Voittorahansa Kristian aikoo sijoittaa omaan asuntoon.

”Pääsee hommaamaan isoa asuntolainaa. Kyllä se tän ikäisenä pitää pikkuhiljaa aloittaa”, Kristian sanoo.

Hotellihuoneeseen saapuessaan Krisu nappaa oluen ja suklaan ja katsoo nauraen itseään peilistä.

”Naamasta lähtenyt reippaasti kiloja ja vähän tullut taisteluarpea silmäkulmaan.”

Krisu selittää voittoaan monipuolisuudellaan.

”Olen suoriutunut hyvin leirissä, olen suoriutunut tehtävissä, olen ollut kaikille mukava, mutta ennen kaikkea hommannut ruokaa jaettavaksi. Oon niitä harvoja ihmisiä, joka on tuonut kalaa grillattavaksi. Lisäksi olen rakentanut kaksi leiriä kolmesta. Mannisen Akin avustuksella ensimmäisen, mutta jälkimmäisen, Vallandin saaren, rakensin kyllä käytännössä yksin.”

”Moni tiesi jo monta viikkoa takaperin, että oon uhka, mutta jos on kaiken lisäksi mukava ja hyödyllinen, niin veikkaan, että sillä selviää aika pitkälle.”

Parhaaksi peliliikkeekseen Krisu laskee soluttautumisen uuteen leiriin. Krisu hyppäsi kauden neljännessä jaksossa Vaaneista Aasoihin.

”Yksi kovimmista, haastavimmista ja samalla parhaimmista liikkeistä oli, kun mut siirrettiin Aasojen saarelle, ja olin käytännössä yksin siellä. Kerttu ja Juuso piti yhtä, ja siellä oli vanhat Aasat, jotka piti yhtä, silloin vaihdoin leiriä Vaaneista Aasoihin.”

33 Selviytyjät-päivään mahtuu useita kohokohtia.

”Parasta oli, kun oltiin heimo vastaan heimo, ja yhdessä voitettiin jotain ja vietiin se ”surkea” palkinto leiriin ja kaikki tanssii tasajalkaa, että jesh, me voitettiin. Se on se juttu, että pienistä asioista saa isoja, kun on oikea ryhmä ja oikea tilanne ja tarpeeksi kurjaa kaikilla. Ja ehkä siihen päälle vielä siisteintä on tämä”, Krisu virnistää ja nostaa 30 000 euron voittopottitaulun syliinsä.

”Onhan tää päätöntä, että vuosi sitten olin ihan nobody, en ollut yhtään varma, mitä rupean duunaamaan, sit kävin yhdessä realityssä pyörähtämässä ja nyt päädyin tänne. En tiedä, ketään, kuka ois kaksi Suomen isointa tosi-tv-formaattia voittanut vuoden sisään. Tai tiedän mä yhden ja se istuu tässä!”

Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Joalin Loukamaa kiri Selviytyjät Suomen kolmanneksi! Saa hotellilla järkyttyneen vastaanoton

19-vuotias tanssija Joalin Loukamaa selvisi villissä pohjolassa 33 päivää, mutta putosi Selviytyjien finaalijaksossa heimoneuvostoon aivan viime metreillä.

Joalinin kohtaloksi koitui viimeisen kisan tulitehtävä. Joalin ehti tulen sytytyspaikalle ennen Mariannea, mutta ei vaan saanut tuluksilla tulta syttymään.

Joalin kertoo harjoitelleessaan tuluksilla tulen tekemistä ennen Selviytyjiä, mutta kuvausten aikana hän ei tehnyt tulta leirissä kertaakaan.

”Skaba kesti monta tuntia, ja niin siinä sitten kävi, että jäin kolmanneksi. Mutta sille ei siinä vaiheessa voinut mitään, ja mä olin onnellinen Mariannen ja Krisun puolesta – ja itsenikin puolesta. 33 päivää sitten en ois olettanut, että oisin päässyt noin pitkälle. Saan olla aika hemmetin tyytyväinen, että pääsin top kolmoseen asti.”

Tuomariston puolelle siirtyneet kilpailijat ottavat Joalinin järkyttyneenä ja epäuskoisena vastaan hotellilla. Monet heistä veikkasivat, että putoaja olisi tässä vaiheessa ollut Marianne.

”EIIII!” he huutavat kuorossa, kun Joalin marssii huoneeseen ja kertoo putoamisensa syyn.

”Siinä vaiheessa, kun Juuso huusi, että Mariannella alkaa se naru palaa, olin aika varma, ettei tule onnistuu se finaalipaikka. Sitten käännyin ja menin auttamaan Mariannea, koska kuulin, kuinka vaikea hänen oli päästä sen viimeisen esteen yli. Lähdin mieluimmin auttamaan ja hyväksyin sen, ettei tullut voittoa.”

Muut kilpailijat kertovat olleensa yksimielisiä siitä, että jos Joalin olisi ollut mukana kahden parhaan joukossa, kaikki olisivat äänestäneet häntä.

”Jos mä saisin aloittaa ihan alusta, en ois ollut niin helposti manipuloitava. Mutta en kadu mitään, mitä olen tehnyt. Olen ollut rehellinen, pitänyt liitosta kiinni ja musta se on hyvä asia. Kuitenkin päässyt top kolmoseen asti, niin ainakin jotain tein oikein. Marianne ja Krisu on ihan mahtavia tyyppejä ja ansaitsevat finaalipaikat yhtä paljon kuin minä.”

Joalin kehuu vuolaasti kokemustaan Selviytyjät Suomessa.

”Tää on yksi kokemuksista mun elämässä, mikä on eniten muuttanut mua ihmisenä. Olen rehellisempi, ja aidompi versio minusta on tullut ulos. Nämä 33 päivää on tuonut ulos onnellisempaa, rehellisempää ja rennompaa Joalinia. On tullut niin paljon opittua, paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Kyllä lähtisin uudestaan!”

Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Varo juonipaljastuksia! Dramaattinen käänne Selviytyjien finaalissa – yksi kilpailija loukkaantuu vakavasti

Selviytyjien finaalissa nähdään kylmäävä hetki, kun yksi kilpailijoista loukkaa itsensä tehtäväradalla.

Jos et halua tietää, mitä finaalijaksossa tapahtuu, kannattaa lukeminen lopettaa tähän.

Kristian Heiskari, Marianne Kiukkonen ja Joalin Loukamaa kilpailevat kahden parhaan selviytyjän paikasta tehtäväradalla, joka on täynnä erilaisia yksittäisiä tehtäviä.

Kun Marianne ampuu jättiritsalla palapelin paloja käyttöönsä, hän kaatuu laukaisun jälkeen maahan ja parahtaa kivuliaan kuuloisena.

”Nyt siellä sattuu jotain, Marianne jää maahan makaamaan! Pääseekö ylös? Ilmeisesti polveen tekee kipeää”, Juuso Mäkilähde selostaa.

Kaikki kolme viimeistä selviytyjää vierailee finaalin jälkeen Selviytyjät Suomi Extrassa, siellä Marianne paljastaa polven menneen kunnolla rikki.

”Polvi lähti eri suuntaan ja jalkaterä jäi eri suuntaan. Sivuristisiteissä kaksi repeämää oli, ja kyllä se oikeasti sattui.”

Finaalijakso nähdään Nelosella ja Ruudussa lauantaina 5.6. kello 20.30! Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Suvi Pitkänen ulos Selviytyjistä! Marianne, Joalin ja Kristian finaaliin!

Selviytyjät Suomen finalistit ovat selvillä! Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa ulos äänestettiin Suvi Pitkänen. Finaaliin jatkavat Marianne Kiukkonen, Joalin Loukamaa ja Kristian Heiskari.

”Tässä sitä istutaan vaikka meillä oli niin selkeä suunnitelma. Mariannen kanssa puhuttiin alusta alkaen, että pidetään toisistamme huolta. Muodostettiin liitto ja puhuttiin, kuinka siistii ois mennä kimpassa finaaliin. Luulin, että viimeiseen asti pystyn liitolaiseeni luottaan, mutta Marianne kääntyi mua vastaan selkeästi”, Suvi Pitkänen harmittelee Pudonneen tilityksessä.
Heimoneuvostossa Marianne sekä Kristian äänestivät Suvia. Koskemattomuuden saanut Joalin äänesti Kristiania ja Suvi Mariannea. Jos heimoneuvostonäänet olisivat jakautuneet tasan Suvin ja Kristianin kesken, he olisivat joutuneet kaksintaisteluun.

Suvi tunnustaa Pudonneen tilityksessä, ettei uskonut Joalinin äänestävän Krisua, vaan oli varma, että kaikki heimolaiset äänestävät häntä. Siksi Suvi päätti äänestää tunteella.

”Mulla oli tuossa periaatteessa mahdollisuus jatkaa kilpailua, jos mä oisin mitenkään aavistanut, että Joalin ei olisi äänestänytkään mua, mutta olin täysin siinä uskossa, että kaikki äänestää mua, niin sen takia ajattelin, että se on ihan sama, mitä mä teen. Mieluummin äänestän mun tunteen mukaan, kun äänestän ja pidän kiinni suunnitelmasta, josta kukaan muu ei pidä.”

Hotellihuoneeseen saapuessaan Suvi nauttii ensimmäisenä lasin kuohuvaa ja käy innoissaan läpi matkalaukkua.

”Eniten on ollut ikävä suihkua ja hygieniatuotteita ja sitä, että tuoksuu hyvältä!”

Peiliin katsominen sekä huvittaa että kauhistuttaa.

”Siis omg, mun naama on ihan täynnä pieniä näppylöitä! Ei herranjumala!”

Suvi tunnustaa, ettei ollut pelissä lainkaan oma itsensä.

”Olin huomattavasti hiljaisempi ja vetäytyneempi. Normaalisti en ole noin kylmä ja laskelmoiva. Mutta huomasin, että työnsin aika viileästi tunteet ja ihmisyyden sivuun ja rupesin pelaamaan.”

Suvi palaa vielä peliin ja siihen, miten paljon Mariannen takinkääntö harmittaa.

”Suoraan sanottuna mua rupes tosi pahasti ärsyttää se, että se toimi mun selän takana – mikä nyt ei sinällään tässä pelissä yllätä, että jengi toimii selän takana – mutta miten se rupes Jollenkin mieltä ohjailemaan, niin miksi tehdä se! Äänestä ketä äänestät, mutta minkä takia sun pitää ihan täysin sit kääntää selkä mulle. Että käännä sinä, mutta miksi sä käännytät kaikki muut, musta se oli törkeesti tehty.”

Toisaalta Suvi myöntää, että olisi itse voinut tehdä aivan samalla tavalla.

”Olisin ollut itse ihan yhtä valmis puukottaman ihmisiä selkään tuossa loppuvaiheessa. Sen takii Marianneakin kohtaan mulla on nyt tunteet pinnassa, mutta ymmärrän täysin. Tää on peliä, eteenpäin pitää mennä, mutta Marianne ei nyt tehnyt pelillistä muuvii kyllä. Hän mietti täysin tunteella eli kääntyi mua vastaan ja siitä mä olen hänelle vähän vihainen, koska hän oikeasti ajattelee noin, eikä se ollut pelillinen siirto.”

”Tää on itsekäs peli, jos haluu voittaa. Olisin ollut kyllä valmis itsekin iskemään tikarin selkään.”

Selviytyjät Suomen semifinaali poikkeuksellisesti perjantaina 4.6. kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Finaalijakso nähdään Nelosella ja Ruudussa lauantaina 5.6. kello 20.30! Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!