Kotimaiset

Nämä 18 julkkiskilpailijaa kietoutuvat murhamysteerin syövereihin Petollisten uudella kaudella

Viime syksynä katsojat koukuttanut murhamysteeri Petolliset saa jatkoa Nelosella ja Ruudussa.

Petolliset-ohjelman pirullinen peli voi jälleen alkaa. Christoffer Strandberg on kutsunut Vanajanlinnan pyöreän pöydän ääreen 18 uutta kilpailijaa, joiden joukosta hän valitsee uudet petolliset. 

Mukana kilpailussa ovat: radiojuontaja Jone Nikula, somepersoona Samuel Chime, kansanedustaja Fatim Diarra, näyttelijä Satu Silvo, radiojuontaja Juha Perälä, poliisi Daniel Kalejaiye, yleisurheilija Maria Huntington, somevaikuttaja Miisa Nuorgam, poikkitaiteilija Cristal Snow, kokki Harri Syrjänen, mediapersoona Sabina Särkkä, pääsihteeri Rosa Meriläinen, räpartisti Dan "Uniikki" Tolppanen, ex-jääkiekkoilija Janne Puhakka, yrittäjä Wilma Schlizewski, somevaikuttaja Pinja Sanaksenaho, artisti Ramses II sekä mentalisti Noora Karma.

 

VIDEO:  Tässä ovat Petollisten uudet kilpailijat – katso entistä juonittelevamman kauden traileri!

 

Christoffer Strandberg

Pirullisen pelin perussäännöt ovat ennallaan – petolliset juonittelevat, valehtelevat ja murhaavat uskollisia joka yö, kun taas uskolliset yrittävät päästä petollisten jäljille ja karkottaa heidät pyöreässä pöydässä. Etukäteen valmiiksi hiotut pelitaktiikat joutuvat kuitenkin pian koetukselle sekä petollisten että uskollisten leirissä, sillä kartanon isäntä Christoffer on järjestänyt heille muutamia yllätyksiä, jotka ovat omiaan sekoittamaan pakkaa.
 
Uudella kaudella tehtävät näyttelevät entistä suurempaa roolia, sillä hopeaharkkojen lisäksi niistä voi saada kilven, tikarin, tai mikä parasta, arvokasta informaatiota pelistä. Kilpailijoilla ei ole varaa antaa otteensa herpaantua hetkeksikään, sillä mikä tahansa tieto voi olla oleellista hengissä säilymisen kannalta.
 
Katsojat pääsevät seuraamaan aitiopaikalta petollisten juonittelua, uskomattomia juonenkäänteitä, räjähtäviä tehtäviä, rikkoutuvia liittoja, suoria syytöksiä, epätoivoisia puolustuspuheenvuoroja ja yön pimeydessä tehtyjä, säälimättömiä murhia.
 

Jos pidit ensimmäisestä kaudesta, et ole nähnyt vielä mitään!

Petolliset alkaa Nelosella ja Ruudussa elokuussa.

 

Tässä ovat Petolliset-kilpailijat:

Jone Nikula

Jone Nikula, 53, radiojuontaja 

Jone Nikula on suurelle yleisölle tuttu ääni Radio Rockin aalloilta, mutta osa saattaa muistaa miehen sanavalmiin ja provosoivan olemuksen jo 2000-luvun Idolsin tuomaripöydän takaa. Petollisiin Jone lähtee reteän välinpitämättömällä asenteella, mutta pelin tiheä tunnelma ja vauhdikkaat tehtävät imaisevat monessa sopassa keitetyn rokkikukon mukaansa välittömästi. Saako Jone jännittävästä pelistä lisää sotatarinoita ehtymättömään tarinapankkiinsa? 

Samuel Chime

Samuel Chime, 24, sisällöntuottaja 

TikTokin Chimbulana ja Amazing Racen sympaattisena bro’na tunnetuksi tullut Samuel on tottunut kilpailemaan, mutta ei kuvaile itseään riskinottajaksi vaan paremminkin konfliktien välttelijäksi. Nuorisopäädyn edustaja tuntuu seuraavan muiden peliliikkeitä mielellään sivusta ennen kuin itse nostaa kissan pöydälle. Hän uskoo petollisena pelaamisen olevan liian kova haaste niin pokalle kuin psyykkeellekin, mutta minkä roolin hän lopulta pyöreässä pöydässä saa? 

Fatim Diarra

Fatim Diarra, 37, kansanedustaja 

Fatim on tehnyt kotiläksynsä huolella, ja ensimmäinen kausi on käyty läpi kynän ja paperin kanssa. Työssään poliitikkona hän on tottunut pitämään selkeitä ja rehellisiä puheenvuoroja sekä voittamaan ihmisten luottamuksen. Tässä pelissä Fatimia kiehtoo mahdollisuus kerrankin luvan kanssa olla paha ja kieroilla. Fatimille on tärkeää pitää kiinni lupauksistaan ja seistä sanojensa takana, mutta näiden arvojen mukaan pelaaminen ei aina ole ihan yksinkertaista. Vanajanlinnassa Fatim ottaa ”varapikkuveli” Samuelin nopeasti siipiensä suojaan, mutta kannattaako tunnesiteiden luominen tässä pelissä? 

Satu Silvo

Satu Silvo, 61, näyttelijä 

Koko kansan rakastama näyttelijä Satu Silvo on tuttu paitsi televisioruuduista ja valkokankailta, myös ravintolayrittäjänä. Satu on tehnyt paljon pahiksen rooleja ja tuntee hyvin sen puolen itsestään, mutta pohtii, onko petollisen rooli henkisesti liian rankka herkälle naiselle. Näyttelijänä hän varmasti kuitenkin herättää epäilyksiä kanssapelaajissa ja saattaa olla vaarallinen peluri Petollisille vuorovaikutuskouluttajataustansa takia. 

Juha Perälä

Juha Perälä, 41, viihdyttäjä 

Radio Suomipopin Aamulypsyssä naurua ja pahennusta aiheuttanut Juha Perälä on hämmentäjä vailla vertaa. Juha sanoo olevansa niin hyvä valehtelija, että valehtelee usein jopa itselleen, joten hän uskoo, että sopisi hyvin Petollisen rooliin. Muille kilpailijoille Perälä tuntuu kuitenkin olevan kuin saippua, josta ei saa otetta. Kuinka liukkaasti mies pääsee luisumaan pois syytösten alta pyöreässä pöydässä? 

Daniel Kalejaiye

Daniel Kalejaiye, 26, poliisi 

Daniel on ehkä Suomen tunnetuin poliisi ja Tiktok-tähti, joka tunnetaan somessa nimellä Konstaapeli Daniel. Daniel on poliisityössä kohdannut paljon valehtelevia nuoria, joten hän on tottunut huomaamaan valheenpeittely-yritykset. Vaikka hän tietää täsmälleen miten valehteleva ihminen toimii, ei hän usko itse pystyvänsä siihen ilman, että hän alkaa hymyillä tai lipasautella asioita. Lupsakka Daniel sanoo, että ”pittää pittää pää kiinni ja tarkkailla” ja että ”syyttää voi vasta kun on todisteet”.  Nähtäväksi jää, noudattaako Petollisten peli samoja lainalaisuuksia, joihin oikeudenvalvoja on tottunut. 

Maria Huntington

Maria Huntington, 26, yleisurheilija 

Kolminkertainen seitsenottelun Suomen mestari ja tänä vuonna yleisurheilu-uransa lopettanut Maria on kilpaurheilijana tottunut kestämään painetta ja omaa edelleen vahvan kilpailuvietin. Urheilukentiltä tuttu on myös asetelma siitä, että kilpakumppaneiden kanssa voi yhtä aikaa ystävystyä ja kamppailla voitosta. Puolisonsa mielestä liiankin sinisilmäinen Maria lähti peliin omana kilttinä itsenään, mutta miten pitkälle viaton ulkokuori kantaa pelissä?  

Miisa Nuorgam

Miisa Nuorgam, 31, vaikuttaja 

Vuoden naisena 2020 palkittu saamelaistaustainen Miisa nousi julkisuuteen Diili-ohjelmasta vuonna 2018. Valmistautuessaan Petollisiin, on hän ahminut formaatin kaikki käsiin saamansa kaudet maailmalta ja kuljettaa linnassa sääntöjä mukanaan. Hänellä on pelistrategiat valmiina, eikä niistä suinkaan vähäisin ole olla oma omituinen ja söpö itsensä. Suoraviivainen ja mielipiteissään vankkumaton Miisa on valmis hyökkäämään heti ja puolustamaan omiaan. Kostautuuko pelissä se, että välillä Miisa uskoo tuntevansa formaatin paremmin kuin formaatti itse?  

Cristal Snow

Cristal Snow, 48, poikkitaiteilija 

Kupliva ja pirskahteleva Cristal käy pelin suurimmat kamppailut oman päänsä sisällä, ennen kuin peli on edes ehtinyt alkaa. Ollako uskollinen vai petollinen, siinä vasta Cristalin pulma. Hän uskoo juopuvansa vallasta ja toimivansa holtittomasti petollisena, mutta uskollisten leirissä hyödyksi olisi hänen kykynsä ihmistuntijana. Cristal ei ole väärässä, kun hän epäilee vuodattavansa kyyneleitä pelin edetessä. 

Harri Syrjänen

Harri Syrjänen, 54, kokki 

Pelin kokeneinta kaartia edustava Harri pitää vahvuutenaan loogista päättelykykyään ja sitä, että hän on tottunut selviämään kiperistä tilanteista puhumalla. Hän on luonteeltaan juonikas luovija, joka on hyvä valehtelemaan ja pitämään pokkansa. Harri tietää osaavansa vaikuttaa mielipiteillään muihin ja se tulee todistetuksi jo pelin alkumetreillä. Hän on tottunut olemaan keittiössä auktoriteetti, mutta toimiiko samat lainalaisuudet myös pyöreässä pöydässä? 

Sabina Särkkä

Sabina Särkkä, 34, mediapersoona

Alun perin Miss Suomi -kilpailusta tutuksi tullut Sabina on empaattinen, hymyileväinen ja positiivinen tyyppi, joka haluaisi kerrankin päästä pahan puolelle. Häntä kiehtoo murhamysteerien maailma ja vapaa-ajallaan hän kuluttaa aiheeseen liittyvää sisältöä sekä lukemalla että katsomalla. Vahva kilpailuvietti ja monipuolinen kilpailurealitytausta muodostavat yhdistelmän, joka tekee Sabinasta varmasti kovan kilpailijan. Saako hän oman äänensä riittävän painokkaasti kuuluviin, kun salaliittoteoriat ottavat vallan? 

Rosa Meriläinen

Rosa Meriläinen, 47, pääsihteeri

Politiikan, kulttuurin ja viihteen saralla ihmisiä ihastuttanut ja vihastuttanut suorasanainen Rosa jännittää etukäteen itsehillintäänsä tai oikeammin sen puutetta, sillä hän osaa omien sanojensa mukaan olla hiljaa vain rajallisen määrän minuutteja. Hän aikoo olla koko pelin ajan erityisen tarkkaavainen ja nojata faktoihin eikä pelkää haastaa ketään pyöreässä pöydässä. Ajatus siitä, että saa luvan kanssa pelata sikaa ja pelotella ihmisiä konflikteilla, kiehtoo Rosaa. Vanajanlinnaan Rosa lähtee mukanaan politiikasta tuttu ajatus: ”Koskaan ei pidä suuttua niin pahasti, että unohtaa kostaa.” 

Dan Tolppanen

Dan Tolppanen, 42, artisti

Rap-artisti Uniikkina tunnettu Dan on kokenut pokerinpelaaja ja innostunut myös roolipeleistä. Hän tietää imeytyvänsä pelitilanteisiin voimakkaasti ja osaa odottaa henkisesti rankkaa koitosta. Peli ja etenkin petollisen rooli kuumottelee ja kiehtoo Dania yhtä aikaa, eikä diplomaattisena itseään pitävä räppäri meinaa päästä itsensäkään kanssa sopuun siitä, mikä olisi mieluisin tapa pelata. Kovan kilpailuhengen, kiltin perusluonteen ja hyvän ihmistuntemuksen ansioista hän kuitenkin uskoo pääsevänsä pitkälle. 

Janne Puhakka

Janne Puhakka, 28, ex-jääkiekkoilija 

Jannella on kova kilpailuvietti ja paineensietokyky, joka on hioutunut huippu-urheilu-uran aikana äärimmilleen. Jääkiekkourallaan hän on joutunut piilottelemaan todellista identiteettiään, mistä voisi kuvitella olevan etua, mikäli hän päätyy petollisen rooliin. Janne on lähtökohtaisesti kiltti ja hyväntahtoinen ihminen, jolla on pelitaktiikat valmiiksi mietittynä – oli rooli mikä tahansa. 

Wilma Schlizewski

Wilma Schlizewski, 65, yrittäjä

Tatuointitaiteilijana ja televisiojuontajana tunnettu Wilma luottaa rauhallisuuteensa ja paineensietokykyynsä eikä usko yhdenkään kanssakilpailijan pääsevän hänen ihonsa alle. Hän on kuitenkin tarpeen vaatiessa valmis provosoimaan ja tarkkailemaan muiden reaktioita, joita hän tulkitsee NPL-terapeutin tutkinto apunaan. Wilma kokee olevansa luotettava, mutta on itse päättänyt, ettei luota keneenkään. Petollisen rooli on Wilman mielestä kuin hänelle tehty, mutta olisiko hän ilmiselvä syyllinen? 

Pinja Sanaksenaho

Pinja Sanaksenaho, 21, somevaikuttaja
 
Pinja on kauden nuorin kilpailija, joka on kuitenkin ehtinyt hankkia kannuksia realitytelevision saralla. Petollisiin osallistuminen on hänelle unelmien täyttymys, joka osoittautuu lopulta ennakkoajatuksia suuremmaksi haasteeksi. Viattoman ulkokuoren alla Pinja ajattelee olevansa oiva valinta petolliseksi, eikä hän koe pelin pyörteissä valehtelemista moraaliseksi dilemmaksi. Hän pitää ennakkoon valttikorttinaan sitä, ettei ota peliä henkilökohtaisesti. Nähtäväksi jää, kuinka pitkään Pinja siinä onnistuu. 

Ramses II

Ramses II, 32, artisti 

Villieläin-jättihitillään koko kansan tietoisuuteen noussut Ramses II, eli oikealta nimeltään Rami Shikeben, lähtee peliin uteliain ja innostunein mielin. Kotisohvalla hän on innokas realityn kuluttaja, joka kommentoi kriittisesti osallistujien toimintaa. Petolliset on Ramses II:n ensimmäinen, uskalias hyppy kameroiden eteen ja alttiiksi sohvaperunoiden arvosteluille. Hänellä on kuitenkin vankka kokemus vastaavanlaisista seurapeleistä sekä pokeripöydistä, joten itse pelin pyörteisiin heittäytyminen kiinnostaa häntä valtavasti. Kotikatsojien arvioinnin varaan jää, onko Rames II:n pelitakiikka uhka vai mahdollisuus. 

Noora Karma

Noora Karma, 48, mentalisti 

Noora on tehnyt uraa taikuuden saralla ja etenkin sillä, että hän lukee ihmisten ajatuksia. Hänen suurin pelkonsa on, että hän joutuu murhatuksi tai karkotetuksi pelistä heti, sillä uskoo mentalistin leiman pelottavan kanssakilpailijoita. Noora aikoo kuitenkin lähteä peliin omana itsenään eikä mentalistina, ajatustenlukutaito kuuluu työtilanteisiin eikä siviilielämään. Kuinka nopeasti puurot ja vellit menevät lopulta sekaisin pelissä, jossa kaikki keinot on sallittu? 

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Petolliset