Ylpeästi erilaiset

Ylpeästi erilaiset

Ylpeästi erilaiset on dokumentaarinen tv-sarja ihmisistä, jotka ovat valinneet elää rohkeasti omanlaistaan elämää. Heidän elämäntyylinsä ja intohimonsa herättävät katsojissa tunteita ja antavat ajateltavaa. Jokaisessa jaksossa kolme oman tiensä kulkijaa kertoo tarinansa ja päästää katsojan mukaan omaan maailmaansa. Ylpeästi erilaiset sarjassa tapaamme mm. naisen joka pukeutuu eläinasuun, lähimmäisiään auttavan supersankarin ja haamuja etsivät veljekset. Kotimainen ohjelma. #ylpeästierilaiset

62-vuotiaan Paulan arki on aina samanlaista: ”En käy pahemmin missään, kaupassa kerran kahdessa tai kolmessa viikossa”

62-vuotias Paula elää kaukana kiireestä ja kaupungin hälystä Asikkalassa. Hän asuu yksin samassa talossa, johon on syntynyt. Elämä on yksinkertaista. Leivinuuni pitää tuvan lämpimänä, veden hän kantaa sisälle navetasta.

”En ole koskaan haaveillut kaupunkiin lähtemisestä. On luonnollista olla täällä, kun ei ole mitään muuta nähnyt”, Paula kertoo Ylpeästi erilaiset -ohjelmassa.

Sen verran Paula on matkaillut, että Lappi on nähty – se reissu tosin riitti todistamaan, että koti on paras paikka.

”En käy pahemmin missään, muuta kuin kaupassa kerran kahdessa tai kolmessa viikossa. Ei missään muualla olisi hyvä olla”, Paula hymyilee.

Maatilalla Paulan ystävinä ja ilona ovat hänen lehmänsä

”Minua ei ole mihinkään opetettu, olen katsomalla oppinut työn ja muunkin elämän”, 3-vuotiaana ensimmäisen kerran lypsänyt Paula kertoo.

Mennyt maailma –jaksossa tavataan myös omaisuutensa dyykkaamalla hankkinut Olli sekä 50-lukua fanittavat kaksoset Chanette ja Charlotte.

Ylpeästi erilaiset tiistaisin kello 22 Nelosella ja Ruudussa. Kaikki jaksot ovat katsottavissa Ruudusta!

Kati, 67, rakensi omin käsin kivilinnan keskelle Helsinkiä – viranomaiset sulkivat vaarallisena pitämänsä rakennelman

Helsinkiläinen Kati, 67, rakensi paljain käsin kivilinnaa Helsingin keskustan metsään 21 vuoden ajan. Pihapiiriin nousi kivirakennelmien lisäksi Katin rakentama puumökki, jossa hän 13 vuotta, kunnes se poltettiin.

”Testasin, kuinka suuren kiven saan liikkeelle. Kun jonkun ison kiven sain, tuli nälkä, että joku isompi kivi pitää saada liikkeelle. Samalla muurit alkoi muodostua”, Kati muistelee kivilinnan syntyvaiheita.

Kivi kiveltä pihaan nousi maavalleja, kiviaitaa ja -torneja. Kati jatkoi rakentamista vuoteen 2016 saakka, kunnes Liikennevirasto laitatutti aidat rakennelman ympärille.

”Sen katsottiin olevan vaarallinen, ja jos siellä sattuisi jotain, joku viranomainen joutuisi vastuuseen siitä. Se oli helppo päätös vain sulkea se siitä”, Kati kertoo.

67-vuotias Kati asuu nykyään kerrostalossa ja on elämäntapa-aktivisti ja vapaaehtoistyöntekijä. Hän vierailee yhä viranomaisten luvalla kivilinnansa tontilla.

Ylpeästi erilaiset tiistaisin kello 22 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.

Sähköyliherkkä Selene eristi itsensä modernista yhteiskunnasta: lukee kynttilänvalossa, ei käytä puhelinta, pyykkää ulkovarastos

Ylpeästi erilaiset -ohjelmassa käsitellään tänään tiistaina asumista. Jaksossa kyläillään muun muassa sähköyliherkän Selenen kotona. Selene on työkyvyttömyyseläkkeellä psykiatrisen sairaanhoitajan virasta. Hän on eristänyt itsensä modernista yhteiskunnasta sähköyliherkkyyden vuoksi.

”Kännykästä jouduin luopumaan yli viisi vuotta sitten. Kokeilin sitä käyttää, mutta aina tuli migreeni tai muita särkyjä. En voi käyttää lankapuhelintakaan, oireilen sen kaiuttimen magneettikentille – olen sen moneen kertaan kokenut, koska olen halunnut puhua esimerkiksi poikieni ja ystävieni kanssa. Tuloksena on aina kivut”, Selene sanoo.

Sähköttömässä kodissa arkiaskareet sujuvat kynttilän valossa ja sähköllä toimiva pyykkikone on laitettu ulkovarastoon. Öisin Selene maadoittaa itsensä maadoituslakanan avulla.

”Laitan yön aikana lakanan päälle paljaat jalat. Yön aikana lakana maadoittaa minut ja poistaa minusta positiivista sähköenergiaa. Olen hankkinut myös säteilysuojakangasta. Se ehkäisee säteilyn tulemasta huoneeseen. ”

Lisää Selenen sähköttömästä elämästä illan Ylpeästi erilaiset -jaksossa!

Ylpeästi erilaiset tiistaisin kello 22 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.

Simo jätti IT-alan ja alkoi ohjata tantraa – intiimihetki vaatteet päällä on täynnä voimakasta seksuaalienergiaa

Yksi tiistai-illan Ylpeästi erilaisista on Simo, 41, joka jätti kymmenisen vuotta sitten IT-alan ja muutti asumaan Turun saaristossa sijaitsevaan yhteisöön. Hän opiskeli joogaa, tantraa ja omavaraisesti elämistä. Nyt Simo asuu 24 neliön saunamökissään ja työskentelee leipomoyrittäjänä ja pitää tantrakursseja yhdessä ystävänsä Fannyn kanssa.

”Tantrassa mua kiehtoo energian kanavoiminen. Miten sitä pystytään käyttämään henkisen kasvun tukena ja apuna”, Simo kertoo.

Videolla Simo ja hänen ystävänsä näyttävät, millainen on intiimi, vaatteet päällä jaettu tantrahetki.

”Mua kiinnostaa, miten erilaisia energioita, muun muassa tätä voimakasta seksuaalienergiaa pystyy käyttämään henkisen kasvun apuna tai tukena saavuttamaan jotain suurempaa, mitä tässä arkitodellisuudessa ehkä on”, Simo kertoo tantrasession jälkeen.

Tantrasta on löytynyt myös mielenrauha.

”On tosi paljon helpompi hyväksyä itsenä sellaisen kuin on ja hyväksyä muut sellaisena kuin he ovat. Tantran kautta erityisesti tietoisuuden laajentumiskokemukset ovat hyvin mielenkiintoisia.”

Ylpeästi erilaiset tiistaisin kello 22 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.

Uutta puhtia seksielämään intiimialueen hieronnasta: ”Seksuaalienergia on ihan toista”

Ylpeästi erilaiset -ohjelmassa tavataan tänään seksologina työskentelevä Satu. Asiakkaat hakevat hänen vastaanotoltaan apua intiimielämän vaivoihin.

Jaksossa nähdään, miten Satu antaa de-armouring-hoitoa potilaalleen.

”Mulla on saapumassa tänne nainen asiakkaaksi. Hän on käynyt mulla pari vuotta, ja me ollaan tehty hänelle erilaisia de-armouring-hoitoja, harjoiteltu orgasmia, tutkittu vaginaalisia lihaksia ja etsitty g-pistettä – ja löydetty g-piste ja löydetty orgasmeja”, Satu luettelee.

Seksistä ja seksuaalisesta hyvinvoinnista puhuminen on Satulle hyvin luontevaa.

”Olemme tehneet asiakkaalle hoitoa lähinnä sen takia, että hän kokee tarvitsevansa sitä parisuhteen hyvinvoinnin kannalta ja vapauttaakseen kireitä kohtia alalantion alueelta, jotta hän pystyisi nauttimaan enemmän.”

”Seksuaalienergia on ihan toista”, Satun asiakas vahvistaa.

”Se on jännä, kun löydät sen seksuaalienergian, mikä on suurimmalla osalla ihmisiä kadoksissa, niin se heijastuu sun normaaliin itsetuntoon”, hän jatkaa.

Satu kuvailee hoitoa lihasjumeja vapauttavaksi hieronnaksi – hierontapaikka on vain vähän erilainen.

”De-armouring-hoidossa painetaan triggeripisteitä, ja mieheltäkin voidaan käsitellä lantion alue, penis ja välilihan alue, niin kuin naiseltakin. Siinä hierotaan sellaiselta alueelta, mihin tavallinen hieroja, jolle menet niskajumin takia, ei koske. Tää on ihan siinä missä muukin hieronta. On opittava ymmärtämään, missä menee lihasten kiinnikkeet ja jänteet”, Satu selventää.

Ylpeästi erilaiset tiistaisin kello 22 Nelosella ja Ruudussa. Seuraavan jakson voi katsella Ruudun maksullisella puolella ennakkoon edellisen jakson alkaessa tv:ssä.