Ummikot ulkomailla

Ummikot ulkomailla

Suosikkisarjan toisella kaudella uudet ummikot lähetetään ulkomaille matkailemaan ja tutustumaan vieraaseen kulttuuriin. Jukka Rasilan juontamassa sarjassa ummikoille selviää vasta lentokentällä, mihin päin Eurooppaa he pääsevät kokemaan uusia elämyksiä ja kohtaamaan uusia ihmisiä! Kotimainen realitysarja.

Romantiikkavaroitus! Ummikot ulkomailla -sarjassa nähtiin yllätyskosinta: "Kari ei tykkää mennä polvilleen, joten aika iso ele!"

Ummikot ulkomailla -sarja huipentui eilen kauden päätösjaksoon, jossa ummikko Kari vei Ainonsa Budapestin parin ihkaensimmäiselle yhteiselle lomalle. Tonavan jokiristeilyllä Karilla oli edessään monessakin mielessä kuumat paikat: mies oli päättänyt kosia rakastaan.

Hyvin jännittynyt Kari polvistui viimein jokilaivan kannella Ainon eteen ja esitti tärkeän kysymyksen. Myöntyvää vastausta ei tarvinnut kauan odottaa. Kari pääsi pujottamaan sormuksen mielitiettynsä nimettömään.

"Tiedän, ettei toi Kari kauheasti tykkää mennä polvilleen kuitenkaan, että aika iso ele", tyytyväinen Aino hykerteli sormus sormessaan.

Yllätyskosinta luvassa Ummikot ulkomailla -sarjassa – Kari salaisilla sormusostoksilla: "Ei sais sanoa, mutta tää on halpa!"

Ummikot Kari ja Aino ovat ihkaensimmäisellä yhteisellä lemmenlomallaan, ja tie on vienyt heidät Unkarin Budapestiin. Kari on päättänyt ottaa tilaisuudesta vaarin ja aikoo viimein kosia Ainoaan. Kihloista on kyllä ollut aiemminkin puhetta, mutta nyt Kari on aikeissa hoitaa asian oikein kunnolla.

"Mä olen kosinut aikaisemmin, mutta se oli semmonen ei niin virallinen ja semmonen, ettei siitä moni ihminen tiedä", Kari selventää lemmenparin tilannetta.

36-vuotias Kari kokee olevansa nyt valmis kihlautumaan valittunsa kanssa.

"Ensimmäistä kertaa on semmoinen fiilis, että nyt tää pitää vain tehdä", mies toteaa jämäkästi.

Kari pääseekin livahtamaan vaivihkaa sormusostoksille, ja juuri oikeanlainen sormuskin löytyy nopeasti paikallisesta kultasepänliikkeestä.

"Tätä ei nyt pitäisi sanoa, mutta se oli halpa!" Kari paljastaa tärkeimmän kriteerin sormuksen valinnassa.

Miten Karin yllätyskosinta menee ja minkä vastauksen Kari saa Ainoltaan? Tänään keskiviikkona Ummikot ulkomailla -kauden päätösjakso Jimillä kello 21! Twiittaa #ummikotulkomailla.Ummikon selviytymistekniikkaa: miten ostetaan junalippu paikkaan, jonka nimeä ei muista?

Ummikot Jorma ja Anni ovat tiukan paikan edessä: parivaljakon tehtävänä on ostaa junaliput Ranskan Nizzasta Monacon läpi Italian Ventimigliaan. Aijai. Miten isä ja tytär selviytyvät kielipuolina tehtävästä, kun matkakohteen nimi ei ole aivan kristallinkirkkaana mielessä ja lippuautomaatin kanssa ei löydy yhteistä kieltä?

Ummikot ulkomailla Jimillä keskiviikkona kello 21. #ummikotulkomailla

Kempeleläinen ummikko Maija-Liisa ei ole käynyt Oulun keskustassa miltei kahteenkymmeneen vuoteen: "Koti on maailman paras paikka"

Seuraavassa Ummikot ulkomailla -jaksossa kempeleläiset Maija-Liisa ja Tiina avartavat maailmankuvaansa aimo harppauksella: äiti ja tytär singauttavat elämänsä ensilennolla suoraan Turkin auringon alle. Kaksikko on kerran aiemmin piipahtanut Ruotsin puolella Haaparannassa, mutta sekin reissu sai kämmenet hikoamaan jännityksestä.

Erityisesti äiti Maija-Liisaa kammottaa kotipiirin ulkopuolelle astuminen: hän on käynyt Oulun keskustassa, joka sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Kempeleestä, edellisen kerran vuonna 1999. Nyt siis todella lähdetään oman mukavuusalueen ulkopuolelle!

"Kun telkkarista näkyy ulkomailta yleensä kuvia, niin mulle tulee mieleen, että onpa hyvä etten ole tuolla", Maija-Liisa kertoo.

Matka on äidille ja tyttärelle siis kaikin puolin avartava kokemus. Tytär Tiina odottaa matkaa suurella innolla, sillä kumpikaan heistä ei ole koskaan ennen kokenut vastaavaa. Tiina odottaa pääsevänsä etelän auringon lämpöön ja uusien kokemusten vietäväksi.

"Tiina on kauhean pippurinen. Ja niin kauan kuin se kotona asui, niin enimmäkseen tapeltiin", äiti kuvailee suhdettaan tyttäreensä.

Siksi Maija-Liisa onkin hyvin otettu, että Tiina halusi lähteä matkalle nimenomaan hänen kanssaan. Mieluisasta matkaseurasta huolimatta lähtö ulkomaille ei kauheasti Maija-Liisaa innosta:

"Mulla ei ole mitään mielenkiintoa käydä ulkomailla. Koti on maailman paras paikka."

Ummikot ulkomailla Jimillä keskiviikkona kello 21. #ummikotulkomailla