Toisenlaiset teiniäidit Special

Toisenlaiset teiniäidit Special

Ruudussa alkaa uusi Toisenlaiset teiniäidit Special, jossa päästään tutustumaaan viiden, jo aikaisemmin sarjasta tutun teiniäidin arkeen. Mitä heille kuuluu nyt? Millaista on Kiran, Hennan, Cristan, Lauran ja Petran arki yhdessä uuden perheenjäsenen kanssa? Materiaali on äitien itsensä tai heidän läheistensä kuvaamaa. Kotimainen sarja.

Kahden lapsen teiniäiti Kira, 20, joutui pahaan kolariin: ”Auto meni ihan lunastuskuntoon”

Toisenlaiset teiniäidit Specialissa seurataan, miten ohjelmassa tavattujen naisten arki on sujunut synnytyksen jälkeen. 20-vuotia Kira kuvailee olleensa äitinä uupunut.

”Mä oon miettinyt nyt vähän aikaa, miten saan itseni kasattua, että mä en ole henkisesti niin väsynyt. Tämä on ollut ehdottomasti yksi mun elämäni raskaimmista vuosista”, Kira sanoo.

Nuori äiti kertoo joutuneensa pahaan auto-onnettomuuteen.

”Kun mä ajoin sen kolarin tuossa puolitoista viikkoa sitten, niin se auto meni ihan lunastuskuntoon”, Kira kertaa pysäyttäviä tapahtumia.

”Kyllä mä mietin sitä, että kuin yllättävää elämä kaikin puolin on. Sä et voi mitään, että Kira, kaikki ei ole sun käsissä, mutta mä haluaisin, että kaikki olisi”, Kira miettii.

Auton romuttumisesta huolimatta Kira itse selvisi kolarista säikähdyksellä. Teiniäiti kertoo, että pian 2 vuotta täyttävällä Alexanderilla ja puolivuotiaalla Victorialla on kaikki hyvin.

”Mulla on kuiteskin kaksi pientä lasta kotona ja mulla on työpaikka. Onhan se olosuhteisiin nähden tosi ihanteellinen tilanne”, Kira toteaa helpottuneena.

Raskausajan tupakoinnillaan kohauttanut Henna, 19, vastaa rajuihin palautteisiin: Tämän takia tein sen tv:ssä

Toisenlaiset teiniäidit kohautti viime syksynä, kun 18-vuotias Henna poltti tupakkaa tv-kameroiden edessä ollessaan viimeisillään raskaana. Nyt pienen lapsen äiti vastaa katsojien palautteisiin ja paljastaa syyn käytökseensä.

"Mä sain aika paljon paskakommenttia siitä meidän jaksosta. Meidän jaksolle oli oma ketju. Siellä vaan haukuttiin, miten paskojan vanhempia me ollaan ja miten Tootsista tulee joku laitoslapsi", Henna kuvailee.

Henna kertoo saaneensa huonoa palautetta myös erityisesti siitä, että poltti tupakkaa julkisesti. Nainen kuitenkin paljastaa valinnan olleen tietoinen ratkaisu.

"Mä tein sen sen takia, että samanlaisessa elämäntilanteessa olevat uskaltais hakea apua siihen lopettamiseen. Mulle ei tarjottu tarpeeks apua siihen."

Negatiivinen palaute sai Hennan epäilemään, että mahtaako hänen lapsellaan olla nyt oikeasti joku hätänä. Teiniäiti kuitenkin lohduttautuu ajatuksella , että neuvolassa olisi asia jo kyllä huomattu.

Henna kertoo saaneensa myös positiivista ja kannustavaa palautetta.

"Palautetta tuli myös, että oon rohkea, kun uskallan puhua tämmösistä ja oon ihanan avoin. Mulla tuli niin hyvä mieli niistä kommenteista."

Viisiminuuttiset Toisenlaiset teiniäidit special -jaksot ilmestyvät katsottavaksi Ruutuun aina torstaista maanantaihin. Koostejakso nähdään Livillä ja Ruudussa tiistaisin kello 21. Seuraa ohjelmaa Facebookissa @toisenlaisetteiniäidit, Instagramissa @vauvagram ja twiittaa #toisenlaisetteiniäidit !

Yhdeksänkuista lastaan meikkaava äiti järkyttää teiniäiti Lauraa – "Kuinka sairasta!"

Toisenlaiset teiniäidit specialissa puhutaan tällä viikolla lastenkasvatuksesta. Laura, 19, kertoo itse meikkaavansa mielellään, mutta kammoksuvansa ajatusta siitä, että meikkaisi omaa lastaan.

Laura kertoo törmänneensä artikkeliin, jossa kerrotaan yhdeksänkuisen lapsensa meikkaavasta äidistä. Laura on pöyristynyt.

"Ripsaria, kulmaväriä ja poskipunaa. Että se vauva näyttäis nätimmältä. Kuinka sairasta! Kuin sairas mieli", Laura tilittää järkytystään ja jatkaa:

"En todellakaan meikkais mun lapsia. En, vaikka mulle maksettais siitä."

Viisiminuuttiset Toisenlaiset teiniäidit special -jaksot ilmestyvät katsottavaksi Ruutuun aina torstaista maanantaihin. Koostejakso nähdään Livillä ja Ruudussa tiistaisin kello 21. Seuraa ohjelmaa Facebookissa @toisenlaisetteiniäidit, Instagramissa @vauvagram ja twiittaa #toisenlaisetteiniäidit !

Puolisostaan eroava teiniäiti Kira, 20, pohtii, mikä on oikein lapsia kohtaan – "En halua tehdä kuin oikeita päätöksiä"

Toisenlaiset teiniäidit specialissa käsitellään tällä viikolla parisuhteita. Kahden lapsen äiti Kira, 20, on päättänyt erota puolisostaan. Pohdintaa aiheuttaa kuitenkin, onko ero oikein lapsia kohtaan.

"Mä en halua tehdä kuin oikeita päätöksiä, että mun lapset ei kärsi mun huonoista valinnoista."

"Entä, jos sydän sanoo, että ota ja lähde, nyt ei oo enää hyvä. Jossain vaiheessa elämää lapsetkin ymmärtää, että tää on oikein. Mutta entä jos se on huono päätös, ja mun lapset kärsii siitä valtavasti?" Kira pohtii ja jatkaa::

"Mä en halua, että mun lapset saa vääristyneen kuvan rakkaudesta. Mutta, kun en mä itekään tiedä, miten se rakkaus pitää opettaa. Onko rakkautta se, että mä yritän vuodesta toiseen saada mun lasten isän kanssa asiat kuntoon, että meillä olis se yhteinen perhe. Vai onko rakkautta se, että mä rakastan itteäni ja lapsiani niin paljon, että mä en halua opettaa heille väärää rakkautta, jos me ei saadakaan asioita kuntoon?"

Viisiminuuttiset Toisenlaiset teiniäidit special -jaksot ilmestyvät katsottavaksi Ruutuun aina torstaista maanantaihin. Koostejakso nähdään Livillä ja Ruudussa tiistaisin kello 21. Seuraa ohjelmaa Facebookissa @toisenlaisetteiniäidit, Instagramissa @vauvagram ja twiittaa #toisenlaisetteiniäidit !

Kotiäitiydestä ammatti? Teiniäiti Petra, 20, nostaa esiin mielipiteitä jakavan aiheen: "Mä niin tykkäisin"

Toisenlaiset teiniäidit specialissa selviää, miten Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa tavatuilla naisilla menee nykyään. Yhtenä äitinä ohjelmassa esiteltiin 20-vuotias Petra, joka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt kärsiä lapsettomuudesta. Yleisö sai kuitenkin todistaa Petran perheen onnea, kun toinen lapsi syntyi pitkän odotuksen jälkeen. Toivotun perheenlisäyksen saavuttua maailmaan elämä hymyilee ajoittaisesta väsymyksestä huolimatta:

"Elias on itse rauhallisuus. Hän on tosi kiltti ja nukkuu tosi hyvin", Petra kehuu pienokaistaan.

Omat päiväunet tosin jäävät nuorella äidillä vähäisiksi. Vauvan nukkuessa on itse vaikea rauhoittua, kun on niin paljon muutakin tehtävää:

"Mä en osaa enää nukkua päiväunia, koska sillon kun Elias nukkuu, niin musta tuntuu, et on pakko tehdä kaikkea muuta. Kotitöitä, pelata Candy Crushia tai kattoo jotain sarjaa", hän kertoo.

Petran vähäinen uni ei ole kuitenkaan vaikuttanut tunnelmaan kotona:

"Vaikka väsyttää, niin mä en oikeasti vaihtaisi päivääkään. Mun mielestä on niin ihanaa olla lasten kanssa kotona", onnellinen äiti hehkuttaa.

"Olis ihanaa, jos Suomessa kotiäitiys olisi ammatti. Mä niin tykkäisin!" Petra toivoo.

Viisiminuuttiset Toisenlaiset teiniäidit special -jaksot ilmestyvät katsottavaksi Ruutuun aina torstaista maanantaihin. Koostejakso nähdään Livillä ja Ruudussa tiistaisin 8.1. alkaen.