Selviytyjät Suomi

Selviytyjät Suomi

Helmikuussa alkavassa Selviytyjät Suomi -ohjelmassa kaikki on toisin kuin ennen! Maailman suurin seikkailureality toteutetaan nyt pohjoisen uljaissa maisemissa. Kuuma tropiikki ja kookospalmut jäävät vain haaveeksi, kun 16 tunnettua suomalaista ottavat suunnan kohti pohjoista erämaata ja lähtevät taistelemaan 30 000 euron voittopotista. Selviytyjät Suomi -tittelistä taistelevat: hyvinvointivalmentaja Aki Manninen, tangokuningatar Johanna Pakonen, tanssija Joalin Loukamaa, tubettaja Juuso "Herbalisti" Karikuusi, juontaja Arttu Harkki, näyttelijä Kerttu Rissanen, Big Brother Suomi  -voittaja Kristian Heiskari, bloggaaja Sara Vanninen, rock-muusikko Archie Cruz, valmentaja, valmentaja ja entinen poliisi Marianne Kiukkonen, radiojuontaja Karoliina Tuominen, realitytähti Niko Saarinen, malli Sabina Särkkä, muusikko Elias Gould, DJ ja yrittäjä Suvi Pitkänen sekä näyttelijä Oskari Katajisto. Ohjelma alkaa 27.2. kello 20 Nelosella ja Ruudussa. 

#selviytyjätsuomi

19 uutta julkaisua

Tässä ovat uudet Selviytyjät Suomi -kilpailijat! Kausi kuvataan Karibialla – kilpailijat ovat jo matkalla

Selviytyjät Suomi rantautuu tällä kertaa Karibian rannikolle, jossa kilpailijoita odottavat huojuvat palmut, kimmeltävä meri ja luonnon vaarat. 16 julkisuudesta tunnettua henkilöä ovat valmiina elämänsä seikkailuun!

Maailman tunnetuimpiin kuuluvaan jättimäiseen Survivor-formaattiin perustuva Selviytyjät Suomi saa jatkoa Nelosella. Parhaillaan tv:ssä nähtävällä kaudella kisataan karuissa oloissa pohjolassa, mutta uudella kaudella kaikki tulee olemaan toisin!

Viidennen kauden kuvaukset alkavat lähipäivinä. Nämä 16 rohkeaa kilpailijaa lähtivät 12. huhtikuuta kohti Karibiaa, Dominikaaniseen tasavaltaan:
muotialan yrittäjä Susanna Penttilä, radiojuontaja Ville "Viki" Eerikkilä, reality-tähti Ella Toivainen, muusikko ja malli Paul Elias Uotila, Miss Suomi 2014 Bea Toivonen, tv- ja radiojuontaja Lauri Salovaara, fitnessin maailmanmestari 2019 Eveliina TistelgrenSuurin pudottaja Suomen -voittaja 2020 ja meikkitaiteilija Aarni Mikkola, esiintyjä ja media-alan yrittäjä Sanna Pikkarainen, näyttelijä ja muusikko Jon-Jon Geitel, tangokuningatar Eija Kantola, reality-tähti Daniel Lehtonen, laulaja ja somevaikuttaja Tuuli Oikarinen, ex-lumilautailija Heikki Sorsa, juontaja ja Miss Suomi 2016 Shirly Karvinen sekä ammattiscoottaaja Helmeri Pirinen.

Karibialla aurinko paistaa täydeltä terältä ja kirkkaaseen meriveteen on mukava pulahtaa uimaan, mutta luonto on näilläkin leveysasteilla arvaamaton. Saarella on syytä olla varuillaan tuhatjalkaisten, hämähäkkien ja käärmeiden kanssa, mutta suurin uhka leirielämälle ovat rajut sääilmiöt, jotka voivat pahimmillaan kasvaa hurrikaanin mittoihin.

Karibian alue on tunnettu merirosvoistaan ja aikakaudesta, jolloin kukaan ei ollut näillä vesillä turvassa. Tämä tarunomainen maailma tarjoaa uusia juonenkäänteitä, jota Selviytyjät Suomessa ei ole vielä koskaan nähty!

Edessä on 36 päivää kestävä kamppailu, jonka voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa. Ohjelman juontaa Juuso Mäkilähde.

Tässä ovat uudet Selviytyjät Suomi -kilpailijat:

Susanna Penttilä, 49

Muotialan yrittäjä

Susanna Penttilä on seurapiirikaunotar ja yrittäjä, joka pyörittää Férrer-muotiliikettä Helsingissä. Susanna tuli tunnetuksi poseerattuaan Playboy-lehdessä vuonna 2004, ja tämän jälkeen hänet on nähty esiintymässä ohjelmissa Viidakon tähtöset, Kaksi julkkista ja Yhdet häät sekä Tavallista elämää.

Kimalluksen keskellä viihtyvä Susanna voi hämätä ulkokuorellaan, sillä hän on tottunut myös alkeellisempiin oloihin; Susanna on entinen SM-tason kilparatsastaja, jolle lannanluonti ja yöt hevoskuljetusautossa sekä teltassa ovat tuttua puuhaa. Selviytyjissä Susanna aikoo korostaa omaa heikkouttaan ja kerätä muilta sympatiapisteitä. Vahvuuksikseen Susanna laskee hyvät sosiaaliset taidot sekä bisnesälyn, josta voi olla hyötyä taktisessa pelissä. Susanna pitää kilteistä ja herttaisista ihmisistä, ja mieluiten hän liittoutuisi Sara Sieppi -tyyppisen pelaajan kanssa.

Ville ”Viki” Eerikkilä, 35

RadiojuontajaTak

Ville ”Viki” Eerikkilä on suosittu radiopersoona, joka tunnetaan YleX:n juontajana. Viki on seurannut Selviytyjät Suomea ahkerasti, ja hänen suosikkipelaajikseen ovat aikaisemmilta kausilta nousseet Wallu Valpio ja Ilari Sahamies. Vikillä on itselläänkin pokeritaustaa, ja hän suhtautuu Selviytyjien ihmissuhdepeliin kiinnostavana haasteena.

Eräily ei ole Vikille kovinkaan tuttua, mutta hän on valmis oppimaan ja tekemään töitä heimonsa eteen. Vikin harrastuksiin kuuluvat kotioloissa konsolipelit, mutta hänestä löytyy myös vauhdikkaampi puoli; mies pelaa vapaa-ajallaan padelia, salibandya ja jääkiekkoa. Viki on tutustunut töiden kautta suureen määrän julkkiksia, ja hän toivookin, että saarelle saapuisi vanhoja tuttuja, joiden kanssa olisi luontevaa liittoutua. Viki on hauska seuramies, joka uskoo, että ”hyvän jätkän status” vie hänet pelissä pitkälle.

Ella Toivainen, 23

Reality-tähti

Ella Toivanen ponnahti julkisuuteen astuttuaan Big Brother -taloon vuonna 2020, jossa hän herätti huomiota tullessaan rohkeasti esiin transnaisena. Ella rakastaa esiintymistä, ja hän on harrastanut nuorempana kilpatanssia 11 vuoden ajan. Ella uskoo, että tästä taustasta voi olla apua Selviytyjissä, sillä hän kokee, että tanssimaailma on kasvattanut häntä toimimaan ryhmässä, kommunikoimaan toisia loukkaamatta sekä kestämään häviöiden aiheuttamia pettymyksiä.

Ella on kotoisin maaseudulta ja luonnossa liikkuminen on hänelle tuttua. Nainen on harrastanut metsästystä ja kalastusta pienestä pitäen sekä käynyt Lapissa vaeltamassa. Ella on suorittanut myös armeijan metsäleireineen, joten hänellä on kaikki valmiudet pärjätä saarella mainiosti.

Paul Elias Uotila, 30

Muusikko, malli

Paul Elias Uotila on musiikkialan ammattilainen, joka kirjoittaa oman artistiuransa ohella kappaleita mm. Robinille ja Jesse Kaikurannalle. Tämä kiharatukkainen ja komea mies tekee keikkaa myös Paparazzin mallina, ja hänet on nähty mm. Italian Voguen sivuilla.

Paul on monipuolinen pelaaja, joka ratkaisee niin älypelit kuin suoriutuu fyysistä voimaa vaativista tehtävistä. Leirissä miehellä pysyy kirves kädessä ja nikkarointi sujuu vaivatta. Paulin taktiikkana on pysyä erossa konflikteista ja välttää omien mielipiteidensä tuputtamista muille. Johtajan paikkaa hän aikoo vältellä, koska näkee sen huonona peliliikkeenä. Paul uskoo olevansa suuri pelillinen uhka muille ja toivoo, että vahva sosiaalinen verkosto suojelisi häntä yksilökilpailun alkaessa. Miehen suunnitelmissa on esittää kilttiä ja sinisilmäistä pelaajaa, joka pyrkii tekemään hyvää muille.

Bea Toivonen, 28

Miss Suomi 2014

Bea Toivonen kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 2014, ja nykyään hän työskentelee Lontoossa maskeeraajana. Bea on luonteeltaan yllytyshullu heittäytyjä, joka ei pelkää tarttua uusiin haasteisiin. Nainen on nuoruudessaan harrastanut ahkerasti eri urheilulajeja aina karatesta ja tenniksestä ratsastukseen ja tällä hetkellä hän pitää huolta kunnostaan oman PT:n avulla.

Missi- ja mallivuodet ovat kehittäneet Bealle hyvän paineensietokyvyn, josta hän uskoo olevan hyötyä Selviytyjät-kilpailussa. Bea toivoo, että hän voisi olla pelin yllättäjä, jota kukaan ei pidä potentiaalisena voittajana. Naisen vahvuuksiin kuuluvat hyvät uintitaidot sekä loistava heittotarkkuus, ja Bea arvelee, että pitkistä jaloista voisi olla hyötyä kilpailuissa. Pelin alkuvaiheessa Bea aikoo pitää matalaa profiilia fyysisistä kyvyistään, ja leirissä hän pyrkii sulautumaan joukkoon. Bea arvioi, että neutraalina pelaajana hän voisi päästä pelissä pitkälle.

Lauri Salovaara, 42

Tv- ja radiojuontaja

Lauri Salovaara on yrittäjä, juontaja ja puhuja, joka on saanut julkisuutta erityisesti Miljonääriksi 500 päivässä -projektistaan. Positiivisesti elämään suhtautuva mies jaksaa aina innostua uusista asioista, eikä hän anna suurtenkaan takaiskujen lannistaa. Laurilla on loistavat puhelahjat ja taito vakuuttaa yleisönsä, ja näitä taitoja hän aikoo käyttää myös Selviytyjissä hyväkseen.

Lauri uskoo, että elämänkokemuksesta on hyötyä saarella, eikä hän aio stressata ympärillä tapahtuvasta juonittelusta. Miehellä ei ole erityistä tarvetta miellyttää muita, ja hän viihtyy mainiosti myös omissa oloissaan. Laurin vahvuudet tulevat esille matemaattisissa- ja ongelmaratkaisutaitoja vaativissa tehtävissä. Perusteellisena miehenä, hän aikoo osallistua vielä muistikurssille ennen lähtöä. Laurin aikomus on edetä Selviytyjissä peli edellä, eikä hän anna kaverisuhteiden vaikuttaa taktisiin päätöksiin.

Eveliina Tistelgren, 30

Fitnessin maailmanmestari 2019

Eveliina Tistelgren on fitness-ammattilainen ja suosittu somevaikuttaja, joka on vastikään jättänyt kilpauran taakseen. Tällä hetkellä hän asuu Lapissa ja viettää rauhallista elämää kaukana kaupungin sykkeestä. Työn saralla Eveliina on keskittynyt verkkovalmennukseen sekä someen liittyvään sisällöntuotantoon.

Eveliina on fyysinen kilpailija, jonka valttikortteja ovat voiman lisäksi ketteryys, hyvät matemaattiset taidot sekä henkinen kantti, jonka avulla hän pystyy puskemaan itseään äärirajoille. Peleissä Eveliina uskoo olevansa vahva strateginen vaikuttaja, ja leirissä hän pyrkii luomaan ympärilleen energistä ja positiivista fiilistä. Karut olot eivät pelota tätä reipasluonteista naista, jolle niukka ruokavalio on tuttua kisadieeteistä. Eveliina odottaa innolla Selviytyjien haasteita, joissa hän pääsee koettelemaan itseään niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla.

Aarni Mikkola, 28

Suurin pudottaja Suomi -ohjelman voittaja 2020, meikkitaiteilija

Aarni Mikkola tunnetaan meikkitaiteilijana ja drag-artistina, joka voitti Suurin pudottaja Suomen vuonna 2020. Mies on armoton Selviytyjät-fani, ja hän ymmärtää peliä sen kaikilla tasoilla. Kilpailijana Aarni on periksiantamaton, eikä hän koskaan lannistu, vaikka jäisi pelikentällä muista jälkeen.

Aarni uskoo pärjäävänsä Selviytyjissä sosiaalisten taitojensa avulla ja toivoo hyötyvänsä siitä, etteivät muut näe häntä fyysisenä uhkana. Aarni on tiimipelaaja henkeen ja vereen, ja hänen taktiikkansa on auttaa ja tukea heimotovereitaan kaikin tavoin. Herkkänä persoonana Aarni on hyvä lukemaan ihmisiä, ja hänen tavoitteenaan on löytää luotettavat liittolaiset, joiden kanssa edetä pelissä eteenpäin.

Sanna Pikkarainen, 38

Esiintyjä, media-alan yrittäjä

Sanna Pikkarainen tunnetaan Sohvaperunat-sarjasta, jossa hän on ollut kommentoimassa tv-ohjelmia rennolla otteella kotisohvalta käsin. Sanna on esiintynyt aikoinaan musikaaleissa tanssijana ja laulajana, ja nykyään hän tekee tuotantopuolen töitä.

Sanna on ehta kaupunkilainen, jolle luonnossa liikkuminen, mökkeily ja telttailu ovat kaukaisia harrastuksia. Hänelle Selviytyjien arki saattaakin näyttäytyä rankempana kuin muille kilpailijoille. Viihdyttäjänä Sanna on elementissään, ja hänen hersyvä luonteensa ja suorapuheisuutensa tulevat varmasti kantamaan hedelmää saarella. Sannan erityistaitoihin kuuluu ihmisten ohjeistaminen selkeällä ja lempeällä tavalla, jonka hän on oppinut työskennellessään tanssinopettajana. Sanna uskoo, että tästä taidosta voi olla hyötyä sokkotehtävissä.

Jon-Jon Geitel, 31

Näyttelijä, muusikko

Jon-Jon Geitel on ammattinäyttelijä ja muusikko, joka on ollut mukana Roope Salminen ja koirat -yhtyeessä toisena solistina. Hänet on nähty esiintymässä sekä suurten teattereiden lavoilla että elokuva- ja tv-rooleissa mm. sarjoissa Kotikatu, Helppo elämä ja Ratamo.

Jon-Jon kuvailee itseään diplomaattiseksi oppositioksi, joka haastaa usein vallitsevia käytäntöjä, mutta pyrkii samalla löytämään yhteisen sävelen. Vuorosanojen harjoittelu on kehittänyt miehelle loistavan muistin, ja hän uskoo, että näyttelijäntaidoista tulee olemaan hyötyä saaren juonitteluissa. Liikunnallista miestä jännittää eniten ruoan vähyys, sillä hän on tottunut syömään parin tunnin välein. Jon-Jonin taktiikkana on luottaa intuitioon ja edetä pelissä askel kerrallaan.

Eija Kantola, 55

Tangokuningatar

Eija Kantola on legendaarinen iskelmälaulaja ja yrittäjä, joka on keikkaillut ympäri Suomen jo kolmen vuosikymmenen ajan. Eija on hyvässä fyysisessä kunnossa, ja hän pelaa aktiivisesti lentopalloa, jalkapalloa ja sählyä.

Eija ottaa tulevan haasteen rauhallisesti vastaan ja kuvailee itseään äitihahmoksi, jolle on tärkeää, että kaikilla on hyvä olla. Hän uskoo kestävänsä pelin henkisen puolen hyvin, mutta on huolissaan niukasta ravinnosta ja kisoista, joissa otellaan nuorempia vastaan. Eijan taktiikka on mennä muiden mukana, mutta samalla katsoa oman etunsa perään. Hän ei aio puuttua leirissä pikkuaisoihin, vaan tuo mielipiteensä julki vasta, kun katsoo asian ratkaisevaksi heimon kannalta.

Daniel Lehtonen, 30

Reality-tähti

Daniel Lehtonen tuli kansalle tutuksi osallistuttuaan kahdesti Temptation Island -ohjelmaan, josta sai itselleen lempinimen Bile-Dani. Tämän jälkeen Daniel on nähty mm. Hottiksissa, ja Suurimmassa pudottajassa. Päivätyönään Daniel toimii yrittäjänä verkkomainonnan parissa ja asuu Espanjassa puolisonsa Eveliinan kanssa.

Daniel on itsevarma ja sosiaalinen mies, joka tekee tuttavuutta nopeasti muiden kanssa. Rohkeana pelaajana hän tulee varmasti solmimaan saaren ensimmäiset liitot. Danielin taktiikka on tehdä itsestään mahdollisimman tarpeellinen leirissä, ja tavoitteena on pitää langat omissa käsissä äänestysten suhteen. Dani haluaa pelata muita, eikä antaa muiden pelata häntä.

Tuuli Oikarinen, 22

Laulaja, somevaikuttaja

Tuuli Oikarisen tie parrasvaloihin alkoi jo 12-vuotiaana, kun hän julkaisi hittikappaleen Salaisuudet. Musiikkiuransa ohella Tuuli tekee töitä videobloggaajana, ja hänen energisellä YouTube-kanavallaan on yli 74 000 tilaajaa.

Tuuli on katsonut Selviytyjiä pienestä saakka ja aina haaveillut siitä, että pääsisi mukaan kilpailuun. Hän on harrastanut koko lapsuutensa uintia, joten vesitehtävät ovat hänen vahvuusalueensa. Juonittelu tuntuu Tuulista vaikealta, mutta hän tietää, että ihmiset rakastavat puhua itsestään, joten hän pyrkisi rohkaisemaan heitä siihen ja saavuttamaan itse samalla suosiota. Tuuli aikoo edetä pelissä rauhallisesti ja pitää silmällä muiden liikkeitä. Hänen tarkoituksenaan on äänestää ensimmäisenä heikoimmat pois. Tuulin mielestä liittoja olisi paras muodostaa niiden kanssa, jotka uskoisivat voittavansa hänet.

 

Heikki Sorsa, 39

Ex-lumilautailija

Heikki Sorsa on entinen ammattilumilautailija, joka on osallistunut mm. Salt Lake Cityn talviolympialaisiin vuonna 2002. Miehen kunto on yhä kohdillaan, ja hänen harrastuksiinsa kuuluvat lumilautailun lisäksi surffaus, skeittaus ja jalkapallo. Tämä huimapäinen mies pärjää myös pokeripöydässä, jossa on voittanut mm. Ilari Sahamiehen.

Heikki uskoo, että selviytyminen saarella tulee olemaan kohtuullisen helppoa, sillä hän on ollut nuorena partiossa, ja eräily on hänelle tuttua. Haastavimmaksi hän kokee Selviytyjien ihmissuhdepelin ja siihen liittyvän juonittelun, sillä Heikki pelkää olevansa liian hyväuskoinen ja tulevansa vedätetyksi muiden toimesta. Kilpailuhenkisenä ihmisenä hän aikoo kuitenkin laittaa kaikkensa peliin, sillä tämä mies ei voi sietää häviämistä.

Shirly Karvinen, 28

Juontaja, Miss Suomi 2016

Shirly Karvinen tuli tunnetuksi vuoden 2016 Miss Suomena, ja tällä hetkellä hän työskentelee radiojuontajana Basso-radion aamushow:ssa. Shirlyä kiehtoo Selviytyjissä itsensä kokonaisvaltainen haastaminen ja mahdollisuus irtautua älylaitteista sekä arjen luksuksesta.

Saarella Shirly haluaisi pärjätä rehellisellä pelillä ja olla kieroilematta liikoja. Hän luottaa liittojen muodostuvan omalla painollaan samankaltaisesti ajattelevien ihmisten kanssa. Ennen lähtöään Shirlyllä on tavoitteena treenata leuanvetoja ja roikkumista sekä harjoitella palapelien kokoamista. Shirlyn vahvuuksiin kuuluvat hyvät sosiaaliset taidot, nopeus ja loistava reaktiokyky.

Helmeri Pirinen, 33

Ammattiscoottaaja

Helmeri Pirinen on ammatiltaan scoottaaja ja yrittäjä, joka tuli julkisuuteen osallistuttuaan Big Brother -ohjelmaan vuonna 2019. Tämä aurinkoinen ja rento mies tulee varmasti solahtamaan nopeasti porukkaan, ja varmistaa asemansa pelin alkuvaiheessa ketteränä pelaajana, josta on hyötyä kilpailuissa.

Helmeri omaa loistavat erätaidot, ja hän aikoo pyrkiä muiden suosioon kalastamalla ja hankkimalla ruokaa heimolle. Oma-aloitteinen mies tykkää kaikenlaisesta puuhastelusta, mutta ei mielellään kuuntele muiden neuvoja asioissa, jotka hän tietää osaavansa. Helmeri on tottunut reissaamaan ja olemaan pitkiä aikoja syömättä. Selviytyjiin hän valmistautuu lihotuskuurilla, jotta vararavintoa riittäisi pitkälle kilpailuun.

Selviytyjät Suomi -kuvaukset alkavat lähipäivinä. Voit seurata ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi. #nelonen #ruutu #selviytyjätsuomi

Marianne Kiukkonen nappasi hopeasijan Selviytyjät Suomessa! ”Krisu ansaitsi voiton!”

Valmentaja ja ex-poliisi Marianne Kiukkonen tuli toiseksi Selviytyjät Suomessa! Finaalineuvosto oli tiukka, mutta Mariannen mielestä voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen.

”Mä olin jo pitkän aikaan sitä mieltä, että Krisu ansaitsee voiton. Hän oli selviytyjänä sellainen, että auttoi meitä kaikkia selviytymään. Mutta toki kilpailu on kilpailu, ja jokainen meistä lähti voittamaan.”

Finaalissa nähtiin todella dramaattinen käänne, kun Marianne loukkasi polvensa kesken kilpailun. Hän kertoo Selviytyjät Suomi Extrassa saaneensa polven sivuristisiteisiin kaksi repeämää.

”Sattui ihan sikana, kun lähdin puomille kävelemään ja mietin, miten pääsen siitä yli. Ajattelin, että teen niin pitkään, kun en enää pysty. Mä todellakin kiipesin viimeisillä voimilla sinne ylös, autettuna. Ihminen kyllä pystyy uskomattomiin suoritukseen, kun saa kivun taka-alalle.”

Marianne jäi kauden aikana monien mieleen heti kisan alussa perustamastaan naisten liitosta. Mariannen mielestä se oli yksi hänen parhaista peliliikkeistään.

”Luulen, että kaikista paras strateginen veto oli se, että sain naiset jotenkin puhuttua alkuperäisessä leirissä, että ollaan kimpassa ja päästään eteenpäin, kun naiset jyrää. Tiesin, että mä saatan olla heti siinä uhan alla, jos en jotain keksi.”

”Se oli rohkea ajatus, että otetaan Aki ensimmäisenä, koska Aki oli niin ylivoimainen. Tytöt oli helppo saada siihen mukaan, kun kaikki ei ehkä sit tullut niin hyvin Akin kaa toimeen.”

Mariannelle Selviytyjät oli ennen kaikkea matka omaan itseen.

”Ja unelmiin, mitä haluan elämässä tehdä. Tää pysähdys tuli tosi hyvään saumaan. Oon monta kokemusta rikkaampi ja oppinut itsestäni. Tunnen saaneeni sellaisen henkisen voiton tästä kisasta.”

”Selviytyjät-reissu opetti paljon. Ehkä suurin juttu mulle on ollut tää luonto. Mulla ei ole ollut minkäänlainen ikävä sosiaalista mediaa, eikä kännykkää. Kun sai luvan kanssa olla ihan omissa ajatuksissa ja tutustua uusiin ihmisiin ja oppia heiltä jotain, se oli todella antoisaa ja jopa liikuttavaa. Lähtökohtaisesti ihminen tulee aika pienellä toimeen. Sekin on hyvä muistutus, että ei sitä paljon tarvitse, että on hyvä olla. Jos on hyviä ihmisiä ympärillä, se riittää aika pitkälle.”

Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Kristian Heiskari teki historiaa – Selviytyjät Suomen voittaja on vienyt nimiinsä kahden jättirealityn ykkössijat!

Kristian Heiskarilla on kaksi etuliitettä, joita kovin monella ei ole – eikä kenelläkään niitä molempia! Heiskari on nyt paitsi BB-voittaja myös Selviytyjät Suomi -voittaja!

”33 päivän homma paketissa, aika todella loistavan erikoinen meininki! Kun mä osaisin kertoa, miten tähän päästiin, kertoisin sen kaikille, että kaikki muut voisi tehdä perässä, mutta ikävä kyllä sitä ei voi mitenkään suunnitella. Tämä on sellainen formaatti, että kaikki on hyvin erikoista, tähän ei ole yhtä tietä. Jotenkin mä vaan selviydyin tänne asti”, Krisu virnistää 30 000 euron voitosta kertova kyltti sylissään.

Voittorahansa Kristian aikoo sijoittaa omaan asuntoon.

”Pääsee hommaamaan isoa asuntolainaa. Kyllä se tän ikäisenä pitää pikkuhiljaa aloittaa”, Kristian sanoo.

Hotellihuoneeseen saapuessaan Krisu nappaa oluen ja suklaan ja katsoo nauraen itseään peilistä.

”Naamasta lähtenyt reippaasti kiloja ja vähän tullut taisteluarpea silmäkulmaan.”

Krisu selittää voittoaan monipuolisuudellaan.

”Olen suoriutunut hyvin leirissä, olen suoriutunut tehtävissä, olen ollut kaikille mukava, mutta ennen kaikkea hommannut ruokaa jaettavaksi. Oon niitä harvoja ihmisiä, joka on tuonut kalaa grillattavaksi. Lisäksi olen rakentanut kaksi leiriä kolmesta. Mannisen Akin avustuksella ensimmäisen, mutta jälkimmäisen, Vallandin saaren, rakensin kyllä käytännössä yksin.”

”Moni tiesi jo monta viikkoa takaperin, että oon uhka, mutta jos on kaiken lisäksi mukava ja hyödyllinen, niin veikkaan, että sillä selviää aika pitkälle.”

Parhaaksi peliliikkeekseen Krisu laskee soluttautumisen uuteen leiriin. Krisu hyppäsi kauden neljännessä jaksossa Vaaneista Aasoihin.

”Yksi kovimmista, haastavimmista ja samalla parhaimmista liikkeistä oli, kun mut siirrettiin Aasojen saarelle, ja olin käytännössä yksin siellä. Kerttu ja Juuso piti yhtä, ja siellä oli vanhat Aasat, jotka piti yhtä, silloin vaihdoin leiriä Vaaneista Aasoihin.”

33 Selviytyjät-päivään mahtuu useita kohokohtia.

”Parasta oli, kun oltiin heimo vastaan heimo, ja yhdessä voitettiin jotain ja vietiin se ”surkea” palkinto leiriin ja kaikki tanssii tasajalkaa, että jesh, me voitettiin. Se on se juttu, että pienistä asioista saa isoja, kun on oikea ryhmä ja oikea tilanne ja tarpeeksi kurjaa kaikilla. Ja ehkä siihen päälle vielä siisteintä on tämä”, Krisu virnistää ja nostaa 30 000 euron voittopottitaulun syliinsä.

”Onhan tää päätöntä, että vuosi sitten olin ihan nobody, en ollut yhtään varma, mitä rupean duunaamaan, sit kävin yhdessä realityssä pyörähtämässä ja nyt päädyin tänne. En tiedä, ketään, kuka ois kaksi Suomen isointa tosi-tv-formaattia voittanut vuoden sisään. Tai tiedän mä yhden ja se istuu tässä!”

Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Joalin Loukamaa kiri Selviytyjät Suomen kolmanneksi! Saa hotellilla järkyttyneen vastaanoton

19-vuotias tanssija Joalin Loukamaa selvisi villissä pohjolassa 33 päivää, mutta putosi Selviytyjien finaalijaksossa heimoneuvostoon aivan viime metreillä.

Joalinin kohtaloksi koitui viimeisen kisan tulitehtävä. Joalin ehti tulen sytytyspaikalle ennen Mariannea, mutta ei vaan saanut tuluksilla tulta syttymään.

Joalin kertoo harjoitelleessaan tuluksilla tulen tekemistä ennen Selviytyjiä, mutta kuvausten aikana hän ei tehnyt tulta leirissä kertaakaan.

”Skaba kesti monta tuntia, ja niin siinä sitten kävi, että jäin kolmanneksi. Mutta sille ei siinä vaiheessa voinut mitään, ja mä olin onnellinen Mariannen ja Krisun puolesta – ja itsenikin puolesta. 33 päivää sitten en ois olettanut, että oisin päässyt noin pitkälle. Saan olla aika hemmetin tyytyväinen, että pääsin top kolmoseen asti.”

Tuomariston puolelle siirtyneet kilpailijat ottavat Joalinin järkyttyneenä ja epäuskoisena vastaan hotellilla. Monet heistä veikkasivat, että putoaja olisi tässä vaiheessa ollut Marianne.

”EIIII!” he huutavat kuorossa, kun Joalin marssii huoneeseen ja kertoo putoamisensa syyn.

”Siinä vaiheessa, kun Juuso huusi, että Mariannella alkaa se naru palaa, olin aika varma, ettei tule onnistuu se finaalipaikka. Sitten käännyin ja menin auttamaan Mariannea, koska kuulin, kuinka vaikea hänen oli päästä sen viimeisen esteen yli. Lähdin mieluimmin auttamaan ja hyväksyin sen, ettei tullut voittoa.”

Muut kilpailijat kertovat olleensa yksimielisiä siitä, että jos Joalin olisi ollut mukana kahden parhaan joukossa, kaikki olisivat äänestäneet häntä.

”Jos mä saisin aloittaa ihan alusta, en ois ollut niin helposti manipuloitava. Mutta en kadu mitään, mitä olen tehnyt. Olen ollut rehellinen, pitänyt liitosta kiinni ja musta se on hyvä asia. Kuitenkin päässyt top kolmoseen asti, niin ainakin jotain tein oikein. Marianne ja Krisu on ihan mahtavia tyyppejä ja ansaitsevat finaalipaikat yhtä paljon kuin minä.”

Joalin kehuu vuolaasti kokemustaan Selviytyjät Suomessa.

”Tää on yksi kokemuksista mun elämässä, mikä on eniten muuttanut mua ihmisenä. Olen rehellisempi, ja aidompi versio minusta on tullut ulos. Nämä 33 päivää on tuonut ulos onnellisempaa, rehellisempää ja rennompaa Joalinia. On tullut niin paljon opittua, paljon enemmän hyvää kuin huonoa. Kyllä lähtisin uudestaan!”

Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Varo juonipaljastuksia! Dramaattinen käänne Selviytyjien finaalissa – yksi kilpailija loukkaantuu vakavasti

Selviytyjien finaalissa nähdään kylmäävä hetki, kun yksi kilpailijoista loukkaa itsensä tehtäväradalla.

Jos et halua tietää, mitä finaalijaksossa tapahtuu, kannattaa lukeminen lopettaa tähän.

Kristian Heiskari, Marianne Kiukkonen ja Joalin Loukamaa kilpailevat kahden parhaan selviytyjän paikasta tehtäväradalla, joka on täynnä erilaisia yksittäisiä tehtäviä.

Kun Marianne ampuu jättiritsalla palapelin paloja käyttöönsä, hän kaatuu laukaisun jälkeen maahan ja parahtaa kivuliaan kuuloisena.

”Nyt siellä sattuu jotain, Marianne jää maahan makaamaan! Pääseekö ylös? Ilmeisesti polveen tekee kipeää”, Juuso Mäkilähde selostaa.

Kaikki kolme viimeistä selviytyjää vierailee finaalin jälkeen Selviytyjät Suomi Extrassa, siellä Marianne paljastaa polven menneen kunnolla rikki.

”Polvi lähti eri suuntaan ja jalkaterä jäi eri suuntaan. Sivuristisiteissä kaksi repeämää oli, ja kyllä se oikeasti sattui.”

Finaalijakso nähdään Nelosella ja Ruudussa lauantaina 5.6. kello 20.30! Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!

Suvi Pitkänen ulos Selviytyjistä! Marianne, Joalin ja Kristian finaaliin!

Selviytyjät Suomen finalistit ovat selvillä! Kauden toiseksi viimeisessä jaksossa ulos äänestettiin Suvi Pitkänen. Finaaliin jatkavat Marianne Kiukkonen, Joalin Loukamaa ja Kristian Heiskari.

”Tässä sitä istutaan vaikka meillä oli niin selkeä suunnitelma. Mariannen kanssa puhuttiin alusta alkaen, että pidetään toisistamme huolta. Muodostettiin liitto ja puhuttiin, kuinka siistii ois mennä kimpassa finaaliin. Luulin, että viimeiseen asti pystyn liitolaiseeni luottaan, mutta Marianne kääntyi mua vastaan selkeästi”, Suvi Pitkänen harmittelee Pudonneen tilityksessä.
Heimoneuvostossa Marianne sekä Kristian äänestivät Suvia. Koskemattomuuden saanut Joalin äänesti Kristiania ja Suvi Mariannea. Jos heimoneuvostonäänet olisivat jakautuneet tasan Suvin ja Kristianin kesken, he olisivat joutuneet kaksintaisteluun.

Suvi tunnustaa Pudonneen tilityksessä, ettei uskonut Joalinin äänestävän Krisua, vaan oli varma, että kaikki heimolaiset äänestävät häntä. Siksi Suvi päätti äänestää tunteella.

”Mulla oli tuossa periaatteessa mahdollisuus jatkaa kilpailua, jos mä oisin mitenkään aavistanut, että Joalin ei olisi äänestänytkään mua, mutta olin täysin siinä uskossa, että kaikki äänestää mua, niin sen takia ajattelin, että se on ihan sama, mitä mä teen. Mieluummin äänestän mun tunteen mukaan, kun äänestän ja pidän kiinni suunnitelmasta, josta kukaan muu ei pidä.”

Hotellihuoneeseen saapuessaan Suvi nauttii ensimmäisenä lasin kuohuvaa ja käy innoissaan läpi matkalaukkua.

”Eniten on ollut ikävä suihkua ja hygieniatuotteita ja sitä, että tuoksuu hyvältä!”

Peiliin katsominen sekä huvittaa että kauhistuttaa.

”Siis omg, mun naama on ihan täynnä pieniä näppylöitä! Ei herranjumala!”

Suvi tunnustaa, ettei ollut pelissä lainkaan oma itsensä.

”Olin huomattavasti hiljaisempi ja vetäytyneempi. Normaalisti en ole noin kylmä ja laskelmoiva. Mutta huomasin, että työnsin aika viileästi tunteet ja ihmisyyden sivuun ja rupesin pelaamaan.”

Suvi palaa vielä peliin ja siihen, miten paljon Mariannen takinkääntö harmittaa.

”Suoraan sanottuna mua rupes tosi pahasti ärsyttää se, että se toimi mun selän takana – mikä nyt ei sinällään tässä pelissä yllätä, että jengi toimii selän takana – mutta miten se rupes Jollenkin mieltä ohjailemaan, niin miksi tehdä se! Äänestä ketä äänestät, mutta minkä takia sun pitää ihan täysin sit kääntää selkä mulle. Että käännä sinä, mutta miksi sä käännytät kaikki muut, musta se oli törkeesti tehty.”

Toisaalta Suvi myöntää, että olisi itse voinut tehdä aivan samalla tavalla.

”Olisin ollut itse ihan yhtä valmis puukottaman ihmisiä selkään tuossa loppuvaiheessa. Sen takii Marianneakin kohtaan mulla on nyt tunteet pinnassa, mutta ymmärrän täysin. Tää on peliä, eteenpäin pitää mennä, mutta Marianne ei nyt tehnyt pelillistä muuvii kyllä. Hän mietti täysin tunteella eli kääntyi mua vastaan ja siitä mä olen hänelle vähän vihainen, koska hän oikeasti ajattelee noin, eikä se ollut pelillinen siirto.”

”Tää on itsekäs peli, jos haluu voittaa. Olisin ollut kyllä valmis itsekin iskemään tikarin selkään.”

Selviytyjät Suomen semifinaali poikkeuksellisesti perjantaina 4.6. kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Finaalijakso nähdään Nelosella ja Ruudussa lauantaina 5.6. kello 20.30! Seuraa ohjelmaa Facebookissa @selviytyjatsuomiofficial ja Instagramissa @selviytyjatsuomi!