Raskasta Joulua

Raskasta Joulua

Raskasta Joulua on rockhenkinen hyvän joulumielen musiikkiohjelma koko perheelle! Lavalla rokkaavat menestysyhtyeistä Nightwish ja Tarot tunnettu Marco Hietala, Nightwishin laulaja Floor Jansen, Amaranthen laulaja Elize Ryd, Charonin laulaja JP Leppäluoto, Sonata Arctican Tony Kakko, Idolsista ponnistanut Ari Koivunen, vahvasta äänestään tunnettu Antti Railio, Thunderstonen laulaja Pasi Rantanen, useista tv-ohjelmista tunnettu monitaituri Kimmo Blom, Tarotin riveihin lukeutuva Tommi Salmela, Machine Men –yhtyeestä tunnettu Antony Parviainen sekä Leningrad Cowboysin nokkamies Ville Tuomi.

Raskasta Joulua lauantaina 23. joulukuuta klo 21.30!

Raskasta joulua -artisti Marco Hietala tukee nuorten turvataloja ja kertoo omasta masennuksestaan: "Napeilla mennään loppuelämä"

Raskasta joulua ja sen huippuluokan artistit ovat mukana tukemassa Suomen Punaisen ristin nuorten turvatalojen toimintaa. Nightwishista tuttu Marco Hietala kokee nuorten tukemisen erityisen tärkeäksi, sillä hän on käynyt läpi nuoruudessaan vaikeita aikoja ja sairastanut masennuksen kolmesti.

Jouluaattoillan Raskasta joulua -artistit Marco Hietala, Erkka Korhonen ja Ville Tuomi käyvät tutustumassa paikan päällä nuorten turvataloon Vantaalla. Nuorten turvatalot auttavat nuoria ja heidän perheitään niin pienissä kuin suurissakin pulma- ja kriisitilanteissa. Turvatalon työntekijät kertovat artisteille, miten tärkeää on, että kriisitilanteissa apua ja majoitusta voidaan tarjota sitä tarvitseville nuorille välittömästi.

Marco Hietala on asiasta tismalleen samaa mieltä, sillä hänellä on omakohtaista kokemusta nuoruuden vaikeista ajoista. Hietala kertoo avoimesti, että hän on kärsinyt masennuksesta ja tiukan paikan tullen on ollut elintärkeää, että on voinut ottaa yhteyttä johonkin ulkopuoliseen tahoon. Läheiset ihmiset eivät aina riitä, vaan raskaita asioita voi olla helpompi purkaa ulkopuoliselle:

"Sen mitä muistaa omalta kohdaltaan tuolta hamasta nuoruudesta, niin kyllähän silloin oli tilanteita, joissa oli ihmisiä liian lähellä. Perheenjäseniä, kavereita tai muita. Niin oli joitakin asioita, joita ei yksinkertaisesti voi lähteä purkamaan niihin suuntiin. Se on kauhea kynnys. Siinä mielessä tommoinen vapaaehtoisuus tulla paikkaan, jossa ei ole ennakkoasenteita millään lailla sua kohtaan, se saattaa olla helpotus."

Marco Hietala on käynyt läpi masennuksen useaan otteeseen. Siinä vaiheessa, kun masennus tuli kolmatta kertaa, lääkärit sanoivat Hietalalle, että ilman lääkitystä masennuksen uusiutumisriski on yli 90 prosentin luokkaa.

"Toisin sanoen napeilla mennään loppuelämä", Hietala tiivistää.

Hietalan mukaan suurta rohkeutta vaatii myöntää se, että omien ongelmien kanssa ei tule toimeen ja niihin täytyy pyytää apua.

Marco Hietala, Erkka Korhonen ja Ville Tuomi kohtaavat turvatalossa myös yhden sen entisen asukkaan. Nuori nainen kertoo omasta rankasta taustastaan ja miten suuri merkitys nuorten turvatalolla oli hänen selviytymisessään. Nainen tulkitsee raskaan musiikin konkareille myös laulun. Miehet nimeävät koskettavan esityksen päivän kohokohdaksi.

Raskasta joulua nähdään Nelosella jouluaattona kello 22. Twiittaa #raskastajoulua.

Tänä vuonna Punainen Risti ja Raskasta joulua yhdistävät voimansa auttaakseen nuoria. Tule mukaan ja lahjoita.
Lahjota 15 €. Laita tekstari SPRLAHJA numeroon 16499 (15€)
Lahjoita 10 €. Soita numeroon 0600 155 90 (10.01 €/puh + mvm/pvm)

Kuuntele ja ihastu: Raskasta joulua kajauttaa Ilouutisesta komean raskaan rockin version!

Tämän Ilouutisen jälkeen ei perinteinen joululauluversio tunnu enää miltään! Raskasta joulua -konsertissa tutut joululaulut on viritetty raskaan rockin taajuudelle, ja tunnelma Espoossa taltioidussa konsertissa on huumaavan tiivis. 

Tarotista tunnettu Tommi Salmela mikrofonin varressa räjäyttää tunnelman kattoon Ilouutisella. Lavalla ei laula kuoro enkelten, vaan siellä nähdään kaikki Suomen raskaan rockin suuret nimet, kuten Marco Hietala, Tony Kakko, JP Leppäluoto, Elize Ryd ja Antti Railio. Yleisö on yhteislaulusta haltioissaan. 

Raskasta joulua Special nähdään Nelosella jouluaattona kello 22.

Marco Hietala virittää joulun hevaritaajuudelle - katso huikea Varpunen jouluaamuna!

Tänä vuonna vietetään taas Raskasta joulua! Suuren suosion saavuttanut Raskasta joulua tarjoilee kovan artistikattauksen ja joulun parhaat biisit. Jos enkelkellojen vieno helinä jo kyllästyttää, voi joulun aattoiltana herkistyä myös raskaan rockin tunnelmissa. Nightwishin Marco Hietala tarjoilee maistiaisen Nelosella joulun aattoiltana nähtävästä Raskasta joulua -ohjelmasta. Tämä Varpunen jouluaamuna ei jätä kylmäksi! 

Raskasta joulua Special nähdään Nelosella jouluaattona kello 22. Luvassa on rockhenkinen hyvän joulumielen musiikkiohjelma koko perheelle. Illan aikana nähdään ykkösluokan artisteja, kuten Marco Hietala (Nightwish), Tony Kakko (Sonata Arctica), JP Leppäluoto (Charon), Jarkko Ahola (Teräsbetoni), Elize Ryd (Amaranthe), Ari Koivunen (Amoral) ja Antti Railio (Voice of Finland -voittaja 2013).
Twiittaa #raskastajoulua.

Raskasta joulua tuo joulumielen Nelosella aattoiltana

Raskasta Joulua Special on rockhenkinen hyvän joulumielen musiikkiohjelma koko perheelle. Remmissä on mukana kovan luokan artisteja, kuten Marco Hietala (Nightwish), Tony Kakko (Sonata Arctica), JP Leppäluoto (Charon), Jarkko Ahola (Teräsbetoni), Elize Ryd (Amaranthe), Ari Koivunen (Amoral) ja Antti Railio (Voice of Finland -voittaja 2013).

Raskasta joulua Nelosella jouluaattona kello 22.