26 uutta julkaisua

Ilouutinen Mustien leskien faneille: sarja saa jatkoa!

Katsojien suursuosikiksi Nelosella noussut ja katsojaennätyksiä rikkonut Mustat lesket saa jatkoa. Nelonen Media on tilannut tuotantoyhtiö Moskito Televisionilta toisen kauden suosikkidraamasarjasta.

Mustat lesket oli kevään 2014 kehutuin draamasarja Suomessa ja samalla koko Nelosen historian katsotuin draamasarja. Jaksojen ensiesityksillä oli keskimäärin 600 000 katsojaa, ja yksittäiset jaksot tavoittivat keskimäärin 933 000 katsojaa. (Lähde: Finnpanel Oy, Tv-mittaritutkimus.)

Mustien leskien ensimmäinen kausi on ollut huikea menestys myös netissä. Sarja on ollut SM-liigan ohella Ruudun katsotuinta sisältöä; jaksoja on käynnistetty Ruudussa kevään aikana lähes 1,4 miljoonaa kertaa. Lukuun sisältyvät ne innokkaimmat fanit, jotka katsoivat koko sarjan yhdeltä istumalta Ruutu+-palvelussa.

”Olemme Nelosella erittäin tyytyväisiä Mustien leskien menestykseen. Panostuksemme kotimaiseen draamaan kannatti ja osoitti, että suomalaiset haluavat katsoa kotimaisia tarinoita, kun ne ovat laadukkaasti tuotettuja ja vastaavat monipuolisesti katsojien odotuksiin. Odotukset uudelle kaudelle ovat varmasti katsojilla suuret, ja Mustien leskien kakkoskausi vastaa kyllä niihin”, lupaa Nelosen kanavapäällikkö Elina Mustelin.

Mustat lesket onkin saanut katsojilta runsaasti myönteistä palautetta; katsojat ovat hehkuttaneet sarjaa ”parhaaksi kotimaiseksi draamasarjaksi pitkään aikaan” ja kehuneet sen olevan ”täysin kansainvälistä tasoa”. Kiitosta ovat niittäneet niin käsikirjoitus, näyttelijäntyö kuin musiikkivalinnatkin. Juonenkäänteistä on käyty kiivasta keskustelua, ja ensimmäisen kauden lähestyessä loppuaan fanit alkoivat jo kysellä jatkoa Mustille leskille. Heidän toivomuksiinsa on siis nyt vastattu: jännittävään ja hieman arvoitukselliseen tilanteeseen päättynyt ensimmäinen kausi saa jatkokseen toisen tuotantokauden.

"Leskethän jäivät vähän niin kuin jännään paikkaan ensimmäisen kauden lopussa. Rivit ovat hajalla, ja Jukka tietää nyt, että oma vaimo yritti tappaa hänet. Toisen kauden suunnitelmia en voi sen suuremmin vielä paljastaa. Ehkä sen verran kuitenkin, että kierrokset kovenevat, paukut kasvavat ja tarina ottaa uuden todella jännittävän käänteen heti kauden alussa. Ja uusia romansseja on luvassa, kuten ruumiitakin", kertoo Moskiton Roope Lehtinen, sarjan vastaava tuottaja ja toinen kehittäjistä.