Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki!

Seuraavat tv-esitykset

ma 27.9. 20.00 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
ma 27.9. 22.35 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
ti 28.9. 19.00 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
ke 29.9. 21.05 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
to 30.9. 18.00 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki!

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelmassa autetaan ravintoloita saamaan uutta potkua liiketoimintaansa, olipa kyseessä sitten innokas aloittelija tai jo vuosikymmeniä tuulisella alalla puurtanut yrittäjä. Jos kuppilan suunta on hukassa tai kovasta yrityksestä huolimatta toiminta ei ole vakaalla pohjalla, niin nyt saapuu ammattimies apuun! Kotimainen ruokareality.

Seuraavat tv-esitykset

ma 27.9. 20.00 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
ma 27.9. 22.35 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
ti 28.9. 19.00 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
ke 29.9. 21.05 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')
to 30.9. 18.00 Kausi 6 - Jakso 2 - Hans ja baskin kokki
Kausi 6. Jakso 2/8. Señor Välimäki täräyttää synnyinkaupunkiinsa Tampereelle. Siellä häntä odottaa Baski-vaikutteinen Koski Pintxo ja sen vastahakoinen omistaja. Kipinät sinkoilevat, kun Hans ja Suomen baskimmaksi kokiksi itseään kutsuva ravintoloitsija ottavat yhteen. Kotimainen ruokareality. (42')

Hans Välimäki joutuu tiukkaan homeväittelyyn tamperelaisessa ravintolassa: "Kai mä nyt jumalauta homeen tunnen!"

Kuppilat Kuntoon, Hans Välimäki! -sarjan toisessa jaksossa matkustetaan Tampereelle, viime vuonna avattuun Koski Pintxo -ravintolaan. Baskikulttuurista innostunut ravintoloitsija Mikko Reinikka on aloittelija ravintola-alalla eikä hänen ole helppo ottaa Hansin tiukkaa palautetta vastaan.

”Tottakai tähän konseptiin kuuluu, että sä yrität saada mut hermostumaan, mut en mä hermostu,” Mikko toteaa Hansille.

”En mä yritä saada sua hermostuu, vaan mä ihmettelen sitä, että miksei tuolla keittiössä tuoksu baski? Miks siellä haisee kuolema ja siellä on jotaan homeisia makkarapaketteja kaapissa? Sit siellä on Lidlin purkkeja, mitä helvetin kokkaamista se on?” Hans kysyy.

”Ei siellä ollu homeisia makkarapaketteja”, Mikko vastaa.

Hans haluaa mennä saman tien katsomaan yhdessä pakettia, mutta Mikon mielestä paketissa on vain rasvaa makkaran ympärillä.

”Se oli hometta, mitä siinä oli päällä. Älä jauha paskaa.” Hans toteaa.

Mikko yrittää vielä estellä keittiöön menoa Hansin jo harppoessa jo kohti ovea. Makkarapaketti kaivetaan esille, mutta vieläkään kokit eivät pääse yhteisymmärrykseen.

”Missä siinä on hometta? Tää on tänään ostettu Kesprosta,” Mikko ihmettelee.

”Tää on homeessa”, Hans inttää.

”Se on rasvaa”, Mikko väittää.

”Toi on hometta. Kai mä nyt jumalauta homeen tunnen”, Hans tokaisee.

”Siinä oli kaksi pakettia ja mä otin ne molemmat siitä ja toinen oli ihan kunnossa”, Mikko kertoo, mutta Hans ei hyväksy selityksiä: ”Täällä pitää alkaa tuoksuu ruuanlaitto.”

Hans Välimäki lataa suoraa palautetta På Krokenin kokille: "Tän annoksen nimi vois olla kaatopaikka"

Hans Välimäki matkaa uuden Kuppilat kuntoon -kauden ensimmäisessä jaksossa aurinkoiseen Hankoon. Siellä odottaa vaikeuksiin joutunut perinteikäs ravintola På Kroken, jonka keittiötä johtaa Kenneth Lindberg. Hans aloittaa tutustumisensa maistelemalla ravintolan äyriäisannosta, jota saa kokilta tylyn tuomion.

"Tää oli mun mielestä varsin heikko esitys. Tieks miks? Nää oli kaikki kylmiä, sulla on kalliita raaka-aineita”, Hans lataa.

Hansin mielestä annos on sekava eikä hän ymmärrä, miksei scampeja ole keitetty itse. Myös annoksen kastikkeissa on menty helpoimman kautta.

”Miks sulla on valmiskastikkeita tässä kalliilla äyriäislautasella? Yks riittäis, jos sen tekis hyvin ja tekis itse”, Hans kertoo.

”Okei, siis ite pitää tehdä?” Kenneth kysyy.

”No ehdottomasti, jos sä otat siitä sen viiskymppiä hintaa, eiks tää oo joku viiskymppiä tää lautanen?”

Kenneth vastaa myöntävästi.

Lopuksi Hans päättää kaataa sinisimpukat jo valmiiksi sotkuisen annoksen päälle.

”Täähän näyttää vaan ehkä paremmalta, eiks näytä? Tän annoksen nimi vois olla kaatopaikka”, Hans toteaa.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki -sarjan 6. kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa 20.9.

Remontista alkoi ravintoloitsijoiden painajainen – suunnittelutoimisto vei tuhansia euroja ja katosi! ”Nää on niin suossa!”

Hans Välimäki laittaa illan jaksossa kuppilaa kuntoon Espoossa, kauppakeskus Ainoan Madisonissa.

Ravintolan vetäjillä, Katjalla ja Petrillä, pysyy kauha kädessä ja ruoka on hyvää, mutta liikeidea on hukassa ja menot tuloja hurjemmat.

Yksi syy heikkoon taloustilanteeseen on epäonnistunut remontti, joka myöhästyi roimasti ja jota suunnittelemaan palkattu toimisto katosi rahojen kera.

”Me oltiin maksettu toimistolle, että he hoitavat kaiken, mutta mitään ei tapahtunut”, Katja kertoo Hansille.

”Me ei saatu rahoja takaisin. Yritettiin reklamoida siitä useaan otteeseen. Omistajat lähti ulkomaille, eivätkä ole saavutettavissa enää. Ei ollut rakennuttajaa, eikä oltu kilpailutettu mitään. Meillä oli puolitoista kuukautta aikaa saada ravintola pystyyn”, Katja jatkaa.

Ravintoloisijat yrittivät selvittää tilannetta juristin kanssa, mutta turhaan.

”Paljonko sinne meni rahaa?” Hans kysyy.

”Semmonen 7000 meni”, Katja vastaa.

Petri kertoo varanneensa salin muutokseen 50 000 euroa.

”Se oli mun budjetti tähän. 114 000 oli suunnilleen, mitä salin rakentaminen sitten maksoi.”

Hans järkyttyy summista.

”Madisonin jengi on putsattu, siis käytännössä ryöstetty, suunnitteluvaiheessa. Projektinhallintaa ei ole ollut ja sen lisäksi, mitä ei ole, on liikeidea. Nää on pulassa, ne on niin suossa, kun vaan voi olla”, Hans manaa jaksossa.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! keskiviikkoisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa osoitteessa @kuppilatkuntoon ja keskustele tunnisteella #kuppilatkuntoon

Näin korona iski Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelman kuvauksiin – ravintolan avajaisissa poikkeusjärjestelyt

Osa Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -jaksoista kuvattiin ennen kuin epidemia iski Suomeen, osa epidemian aikana.

Katsojille koronan vaikutukset näkyvät tänä iltana nähtävässä jaksossa, joka kuvattiin kesällä Vaasassa.

Kaksi Kupolia -nimisen lounasravintolan avajaisissa päätettiin turvautua poikkeusjärjestelyihin.

”Koska tämä on lounaspaikka, meillä on lounas, mutta se ei ole täällä. Se on tuolla torilla. Mennään ihmisten ilmoille, torikauppiaaksi”, Hans Välimäki kertoo ravintolan omistajille Paulalle ja Harrylle.

”Torilla saadaan näkyvyyttä ravintolalle, ja ihmiset tuntevat olonsa turvalliseksi, kun saavat ruokailla ulkona!”

Ennen kuin avajaiset alkavat, Hans tunnustaa Paulalle, Harrylle sekä myynnissä auttaville Sannille ja Samille olevansa itsekin uuden tekemisen äärellä.

”Nää on ensimmäiset ravintolan avajaiset ulkona, pois ravintolasta, mitä mää olen elämässäni tehnyt!”

Koronaa on sivuttu sarjassa jo aikaisemmissakin jaksoissa. Muun muassa Hausman-nimisen ravintolan omistaja kertoi, ettei lounaalla käy enää yhtä paljon ihmisiä kuin ennen, koska vakiasiakkaat työskentelevät epidemian vuoksi kotikonttoreilla.

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! keskiviikkona klo 20 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa osoitteessa @kuppilatkuntoon ja keskustele tunnisteella #kuppilatkuntoon

Hans Välimäki ei sulata ravintolan omistajan lepsuilua – hermot kiristyvät, kun työntekijä loukkaantuu kesken kuvausten

Keskiviikon Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -jaksossa ollaan Luvialla, merellisessä ravintola BarPurjeessa, jota pyörittävät sisarukset Päivi ja Kristiina.

Ravintolan toimintaan tutustuessaan Hans huomaa nopeasti, että yksi yrityksen suurimmista ongelmista on omistajien välinen huono puheyhteys, josta saadaan kesken kuvausten konkreettisesti kipeä esimerkki, kun remonttia varten salissa pöytiä siirtelevä ravintolan työntekijä Anniina pudottaa rikkinäisen pöydän kannen suoraan jalkapöytänsä päälle.

Kristiina kiirehtii auttamaan kivusta huutanutta Anniinaa. Myös Hans juoksee keittiöstä tarkistamaan tilannetta.

Paikalle saapunut Päivi tunnustaa tienneensä pöydän olleen rikki. Hän oli maininnut asiasta edeltävänä päivänä, mutta ei ollut siirtänyt pöytää tai merkinnyt sitä rikkinäiseksi.

”Ei tuollaisia miinoja voi jättää! Häneltä tyyliin murtuu jalka. Nyt tätä paikkaa on pakko alkaa vetää, ihan oikeesti. Tää on ihan karmeeta, jos ihmiset loukkaantuu töissään. Näihin tarvii tarttua, eikä olla silleen, että joku muu hoitaa. S*****a”, Hans hermostuu.

”Ois pitänyt laittaa lappu siihen, eikä vaan sanoo”, Päivi jatkaa.

Selitykset eivät uppoa Hansille.

”Mä tiedän, että se oli vahinko, mutta se, että paikat hajoo ja porukka loukkaa ittensä, on sen merkki, että nyt pitää oikeesti kerätä ittensä ja laittaa tää homma kuntoon. S*****a.”

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! keskiviikkona poikkeuksellisesti kello 19.30 Nelosella ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa Facebookissa osoitteessa @kuppilatkuntoon ja keskustele tunnisteella #kuppilatkuntoon