Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki!

Seuraavat tv-esitykset

su 23.1. 10.00 Kausi 5 - Jakso 1 - Sarja alkaa!
Kausi 5. Jakso 1/8. Sarja alkaa!. Hans Välimäen Kuppilat-ristiretken ensimmäinen etappi on Espoo ja kukoistuksena kadottanut ravintola Roadhouse. Suuret tunteet jylläävät, kun sisarukset Nazan ja Bekir saavat vihdoin apua tuskaiseen tilanteeseensa. Kotimainen ruokareality. (42')
to 27.1. 18.00 Kausi 6 - Jakso 3 - Hans korttelikapakan kimpussa
Kausi 6. Jakso 3/8. Nyt on mister Välimäellä tekemistä! Ravintola Old Sophien keittiö on niin likainen, että Hans miettii jo sen polttamista. Varastot pullottavat moskaa ja kaiken hyvän lisäksi listalla on liki 80 annosta! Kotimainen ruokareality. (42')
su 30.1. 10.00 Kausi 5 - Jakso 2 - Selittelyä ja sekavuutta
Kausi 5. Jakso 2/8. Selittelyä ja sekavuutta. Mestarikokki Välimäen hermo on koetuksella, kun hän kohtaan tiukan tekemisen sijaan loputonta selittelyä Hämeenlinnassa. Tilannetta ei auta yhtään, että Pannuhuoneen visio on sekava kuin sillisalaatti. Kotimainen ruokareality. (42')
to 3.2. 18.00 Kausi 6 - Jakso 4 - Hans piimävellin lumoissa
Kausi 6. Jakso 4/8. Huippukokki Välimäen ilme on näkemisen arvoinen, kun hän pääsee maistamaan pohjalaista perinneherkkua piimävelliä. Seinäjoen rautatieasemalla sijaitseva Ruufus on omituinen sekoitus sisustuspuotia, lounasravintolaa ja kotikutoista kokkaamista. Mitä ihmettä Hans keksii tällä kertaa? Kotimainen ruokareality. (41')
su 6.2. 09.00 Kausi 5 - Jakso 3 - Kuka tätä paikkaa johtaa?
Kausi 5. Jakso 3/8. Kuka tätä paikkaa johtaa?. Isän ja tyttären yhteinen ravintola sijaitsee keskellä Helsinkiä, mutta kassa ei kilise. Eikä ihme, sillä kaksikko ei osaa vastata Hansin yksinkertaiseen kysymykseen: Mikä on teidän ravintolanne idea? Hermohan siinä menee itse kullakin, kun muutkin hommat sakkaavat. Kotimainen ruokareality. (42')

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki!

Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -ohjelmassa autetaan ravintoloita saamaan uutta potkua liiketoimintaansa, olipa kyseessä sitten innokas aloittelija tai jo vuosikymmeniä tuulisella alalla puurtanut yrittäjä. Jos kuppilan suunta on hukassa tai kovasta yrityksestä huolimatta toiminta ei ole vakaalla pohjalla, niin nyt saapuu ammattimies apuun! Kotimainen ruokareality.

Seuraavat tv-esitykset

su 23.1. 10.00 Kausi 5 - Jakso 1 - Sarja alkaa!
Kausi 5. Jakso 1/8. Sarja alkaa!. Hans Välimäen Kuppilat-ristiretken ensimmäinen etappi on Espoo ja kukoistuksena kadottanut ravintola Roadhouse. Suuret tunteet jylläävät, kun sisarukset Nazan ja Bekir saavat vihdoin apua tuskaiseen tilanteeseensa. Kotimainen ruokareality. (42')
to 27.1. 18.00 Kausi 6 - Jakso 3 - Hans korttelikapakan kimpussa
Kausi 6. Jakso 3/8. Nyt on mister Välimäellä tekemistä! Ravintola Old Sophien keittiö on niin likainen, että Hans miettii jo sen polttamista. Varastot pullottavat moskaa ja kaiken hyvän lisäksi listalla on liki 80 annosta! Kotimainen ruokareality. (42')
su 30.1. 10.00 Kausi 5 - Jakso 2 - Selittelyä ja sekavuutta
Kausi 5. Jakso 2/8. Selittelyä ja sekavuutta. Mestarikokki Välimäen hermo on koetuksella, kun hän kohtaan tiukan tekemisen sijaan loputonta selittelyä Hämeenlinnassa. Tilannetta ei auta yhtään, että Pannuhuoneen visio on sekava kuin sillisalaatti. Kotimainen ruokareality. (42')
to 3.2. 18.00 Kausi 6 - Jakso 4 - Hans piimävellin lumoissa
Kausi 6. Jakso 4/8. Huippukokki Välimäen ilme on näkemisen arvoinen, kun hän pääsee maistamaan pohjalaista perinneherkkua piimävelliä. Seinäjoen rautatieasemalla sijaitseva Ruufus on omituinen sekoitus sisustuspuotia, lounasravintolaa ja kotikutoista kokkaamista. Mitä ihmettä Hans keksii tällä kertaa? Kotimainen ruokareality. (41')
su 6.2. 09.00 Kausi 5 - Jakso 3 - Kuka tätä paikkaa johtaa?
Kausi 5. Jakso 3/8. Kuka tätä paikkaa johtaa?. Isän ja tyttären yhteinen ravintola sijaitsee keskellä Helsinkiä, mutta kassa ei kilise. Eikä ihme, sillä kaksikko ei osaa vastata Hansin yksinkertaiseen kysymykseen: Mikä on teidän ravintolanne idea? Hermohan siinä menee itse kullakin, kun muutkin hommat sakkaavat. Kotimainen ruokareality. (42')

Hans Välimäki turhautuu Luna-ravintolan taloudenpidosta: ”kun sä oot Suomessa yrittäjä, sun pitää yrittää pärjätä”

Hans Välimäki on matkannut Kiuruvedelle ravintola Lunaan, jossa ongelmia tuottaa omistaja Jenna Malisen välinpitämättömyys talousasioita kohtaan.

- Mites noi numerot toimii täällä? Hans kysyy

– Vaihtelevasti, Jenna vastaa.

– Mikä esimerkiksi on keskikateprosentti, millä te toimitte?

Jenna nieleskelee ja toteaa, ettei hänellä ole vastausta.

– No entäs sit henkilöstökateprosentti, mikä se on?

– Ei ole siihenkään vastausta.

– Siis sä et seuraa niitä numeroita? Et millään tasolla? Hans ihmettelee.

– En, Jenna toteaa.

Jenna kertoo, että hänen kaikki aikansa menee ravintolalla ja lukujen seuraaminen on jäänyt olemattomiin.

– Ei tää voi toimia niin, että sokea kanakin jyvän löytää. Sä et saa heittäytyä välinpitämättömäksi, että sä et millään ehdi, koska se on sun tärkein tehtävä! Hans toruu.

– On, ja se on oikeesti meillä todella iso ongelma, että mä olen täällä aina, Jenna vastaa.

– Mut sun pitää tehdä sille jotakin! Teillä on prosessissa ongelma. Te teette jotain aivan päin peetä. Se valitettavasti on niin, et kun sä oot Suomessa yrittäjä, se nimihän kertoo jo, että sun pitää yrittää pärjätä. Sun pitää yrittää pitää muista huoli ja viimeisenä tuut sinä, Hans lataa.

Hans kertoo haluavansa myynnit kirjanpitäjältä, jotta he voivat Jennan kanssa yhdessä katsoa, miten Lunalla oikeasti menee.

Anna Hanskin ravintolan johtaminen ei vakuuta Hans Välimäkeä: Te ette voi juosta täällä kun ellun kanat”

Iskelmälaulajana tutuksi tullut Anna Hanski on perustanut ystäviensä Tarun, Kimmon ja Jarin kanssa ravintolan Leppävirralla tyhjillään olleeseen vanhaan hirsitaloon. Ravintola saa Hans Välimäeltä kiitosta herkullisesta ruuastaan, mutta johtamisessa on paljon parannettavaa.

”Ruokahan täällä on nyt jo ihan sairaan hyvää. Mut samalla se ruoka on linjatonta”, Hans toteaa.

Linjattomuus johtuu Hansin mielestä siitä, että ravintolan liikeidea on ollut hakusessa ja se täytyy miettiä kuntoon.

”Mut ehkä kaikista isoin ongelma täällä on johtaminen ja sen puute. Jonkun pitäis ottaa vastuu, te ette voi juosta täällä kun ellun kanat päättömästi. Jonkun pitää pystyä pitämään langat käsissä”, Hans kertoo ystävänelikolle.

”Meidän lähtöajatus tästä oli vähän toisenlainen, että me oltais ikään kun voitu kaikki keskittyä siihen omaan hommaan. Sitten se fakta tuli silmille, että meillä ei ollut porukkaa täällä tarpeeks ja me lähdettiin kaikki rönsyilemään joka suuntaan. Se on varmasti osaltaan vaikuttanut siihen, että tästä on tullut tämmöinen leirikoulu”, Anna Hanski kertoo.

”Meillä on ajolupa, mutta ei vielä ajokorttia”, kokki-Jari komppaa.

Hansia epäilyttää ystäväporukan kyky päätöksentekoon, mutta hän näkee ravintolalla mahdollisuuksia.

”Edelleen jäin vähän pohtii, pystyyks tää Konnustuvan kommuunin ystäväporukka valitsee keskuudestaan johtohahmon, joka huomenna esittää mulle sen kirkastetun liikeidean, millä tää paikka luotsataan loistoon ja maineeseen. Muutenhan tässä on kyllä mun mielestä kaikki edellytykset,” Hans sanoo.

Hansia suututtaa seinäjokilaisen ravintolan rahan haaskaus: ”Kenenkään ei pitäisi antaa omaa työpanostaan ilmaiseksi”

Tämän viikon jaksossa Hans Välimäki matkaa Seinäjoen juna-asemalla sijaitsevaan Kahvila Ruufukseen, jonka kannattavuus on heikolla tolalla.

”Tuleeks teillä paljon hävikkiä?” Hans kysyy.

”Välillä soitellaan tutulle asiakkaalle, että nyt on keittoa jäänyt, saatte hakea pois. Ei viitsi mäkeenkään heittää. Eilen jäi voileipiä, niin sitten Maija jakoi niitä asemahallissa illalla ennen kun lähdettiin kotiin”, Maikki kertoo.

”Jaoitte pois ne, siis niinku ilmaiseksi?” Hans ihmettelee.

Maikki kertoo matkustajien olleen tosi tyytyväisiä ja leivät olisivat menneet muuten roskiin.

”Siis ihan kirjaimellisesti se herättää mussa suuttumusta, kun jaetaan ilmaiseksi”, Hans sanoo. Hänen mielestään kenenkään ei pidä antaa työpanostaan kenellekään toiselle ilmaiseksi.

”Mut mä oon ajatellut sen vaan niin, ettei roskiin ruokaa”, Maikki puolustelee.

Hansia kiinnostaa, miten Cafe Ruufuksella menee taloudellisesti.

”Sieraimet siinä vedenpinnan päällä”, Maikki kertoo.

”Niin, et ne on siellä vedenpinnan päällä?” Hans kysyy.

”On ne, vielä”, Maikki vastaa.

Käpyläläinen ravintola järkyttää Hans Välimäkeä likaisella keittiöllä ja 80 annoksen ruokalistalla: ”Tää paikka on ihan pommi!"

Tämän viikon jaksossa Hans Välimäki suuntaa Helsingin Käpylässä sijaitsevaan Old Sophie -ravintolaan. Korttelikapakka saa Hansin hämilleen lähes 80 annoksen listalla ja sotkuisella olemuksellaan. Old Sophieta vetävät Johanna ja Imran myöntävät olevansa täysin hukassa ravintolan kanssa.

”Mä oon pari päivää nyt kolunnut näitä nurkkia, kellareita ja varastoja. Mun täytyy kyl sanoa et sen lisäks et toi ruokalista on pitkä ku nälkävuosi, niin onhan tää paikka ihan pommi. Täysin pommi!” Hans toteaa.

”Kyllä”, ravintoloitsija Imran komppaa.

Hans selittää, ettei hyvä ruokaravintola ei synny niin, että yritetään tehdä vähän pitsaa ja intialaista, mutta mitään ei tehdä kunnolla.

”Teillä ei oo täällä reseptiikkaa, teillä ei oo annoskortteja, teillä ei oo täällä oikeesti v*ttu mitään hajua, miten ravintolaa pitäs vetää!”

Hans ei ymmärrä, missä on Imranin kipinä tekemiseen. Old Sophie on Hansin mukaan niin pohjalla, että se menee kohta lattiasta läpi.

”Jotta tässä päästää aloittamaan, niin mun mielestä kaiken ydin ja perusta on puhdas siisti keittiö ja puhtaat siistit paikat. Eiks vaan?” Hans kysyy.

Johanna ja Imran ovat samaa mieltä.

”Kaikki tää saasta ja lika pois ja tän pitää oikeesti nyt alkaa kiiltää. Tällä menolla tää on ihan karmeeta ja aivan perseestä”, Hans lataa.

”Onhan tää likanen”, Imran myöntää: ”Kaiken perusta on se, että jos lähdetään nollasta liikenteeseen, niin me ollaan nyt miinuksella tavallaan. Nollapiste on se, että täällä pitäis olla siistiä, puhdasta, jotta me pystytään tekemään asioita.”

Hans Välimäki joutuu tiukkaan homeväittelyyn tamperelaisessa ravintolassa: "Kai mä nyt jumalauta homeen tunnen!"

Kuppilat Kuntoon, Hans Välimäki! -sarjan toisessa jaksossa matkustetaan Tampereelle, viime vuonna avattuun Koski Pintxo -ravintolaan. Baskikulttuurista innostunut ravintoloitsija Mikko Reinikka on aloittelija ravintola-alalla eikä hänen ole helppo ottaa Hansin tiukkaa palautetta vastaan.

”Tottakai tähän konseptiin kuuluu, että sä yrität saada mut hermostumaan, mut en mä hermostu,” Mikko toteaa Hansille.

”En mä yritä saada sua hermostuu, vaan mä ihmettelen sitä, että miksei tuolla keittiössä tuoksu baski? Miks siellä haisee kuolema ja siellä on jotaan homeisia makkarapaketteja kaapissa? Sit siellä on Lidlin purkkeja, mitä helvetin kokkaamista se on?” Hans kysyy.

”Ei siellä ollu homeisia makkarapaketteja”, Mikko vastaa.

Hans haluaa mennä saman tien katsomaan yhdessä pakettia, mutta Mikon mielestä paketissa on vain rasvaa makkaran ympärillä.

”Se oli hometta, mitä siinä oli päällä. Älä jauha paskaa.” Hans toteaa.

Mikko yrittää vielä estellä keittiöön menoa Hansin jo harppoessa jo kohti ovea. Makkarapaketti kaivetaan esille, mutta vieläkään kokit eivät pääse yhteisymmärrykseen.

”Missä siinä on hometta? Tää on tänään ostettu Kesprosta,” Mikko ihmettelee.

”Tää on homeessa”, Hans inttää.

”Se on rasvaa”, Mikko väittää.

”Toi on hometta. Kai mä nyt jumalauta homeen tunnen”, Hans tokaisee.

”Siinä oli kaksi pakettia ja mä otin ne molemmat siitä ja toinen oli ihan kunnossa”, Mikko kertoo, mutta Hans ei hyväksy selityksiä: ”Täällä pitää alkaa tuoksuu ruuanlaitto.”