Kimpassa

Kimpassa

Pariskunta Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus vierailee kymmenen tunnetun suomalaisparin luona tutustumassa suhteiden saloihin. Hanna ja Mikko selvittävät, mikä saa pariskunnat pysymään yhdessä? Miten on selvitty silloin, kun tahtoa on kysytty enemmän kuin tunnetta? Mikä on ollut parisuhteen kovin paikka, ja mikä saa vuosienkin jälkeen syttymään? Mikko ja Hanna käyvät kylässä muun muassa Jouni ja Mari Hynysen, Jone Nikulan ja Hanna Karttusen, Merja Larivaaran ja Kari-Pekka Toivosen, Jukka-Pojan ja Teija Stormin sekä Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin luona. Sarjassa Mikko ja Hanna laittavat myös itsensä peliin ja jakavat kokemuksiaan omasta parisuhteestaan. Kimpassa-sarja perustuu ruotsalaiseen menestysformaattiin Tillsammans med Strömstedts. Kotimainen keskusteluohjelma.

Siideripissiksestä pomoksi – Teija-vaimo määrää Jukka Pojan tahdin: "Persoonassani on klommo, johon hänen kyynärpäänsä sopii"

Jukka Rousu, eli artisti Jukka Poika, ja hänen vaimonsa Teija Stormi-Rousu tapasivat aikoinaan laivan hississä. Rakastuminen innoitti Jukan kirjoittamaan kohtaamisesta tunnetun kappaleensa Siideripissis.

Teija ja Jukka sanoivat toisilleen tahdon vuonna 2018, ja nyt heillä on ihana Esko-vauva. Lapsi on Jukan neljäs, Teijan ensimmäinen. Perhe asuu upouudessa talossa Turun Kakskerrassa, missä Jukalla on myös oma studio.

Teija on ajautunut musabisnekseen miehensä kautta. Hänestä tuli pikku hiljaa Jukan manageri, ja nykyään vaimo myös keikkailee Jukan DJ:nä.

Jukka ja Teija kertovat Kimpassa-jaksossaan Mikko Kuustoselle ja Hanna Brotherukselle, että Teija määrää suhteessa ja rundilla kaapin paikan, sillä Jukasta puuttuu "jämptiyttä".

"Se vain käytännössä jostain syystä toimii", Jukka kertoo parisuhteen ja työn yhdistämisestä.

"Ei me keikkamatkoilla riidellä ollenkaan. Se on yllättävän ammattimaista! Molemmat omaksuvat sen oman roolinsa", artisti selittää erityislaatuista kuviota Mikolle.

Paitsi kotona, myös kiertueilla ja keikoilla Teija on pomo:

"Olen alisteinen kaikelle sille, miten Teija sanoo siitä, mitkä ovat aikataulut. Kuinka lyhyitä taukoja ja kuinka usein pidetään. Huom lyhyitä ei pitkiä! Ja milloin syödään, milloin tehdään sound chekit", Jukka Poika kertoo.

Mikko ymmärtää asian niin, että Jukka tarvitsee elämälleen tuottajan. Tämän Jukka myöntääkin:

"Ehkä mun elämässä ja persoonassa on juuri sellainen klommo, johon hänen kyynärpäänsä mahtuu, sopii sinne", muusikko nauraa.

Kimpassa-sarjan viimeinen jakso maanantaina kello 20 Nelosella ja Ruutu+:ssa jo nyt.

Reidar Palmgren ei ole uskoa onneaan Satu Silvon kanssa: "Olen ollut tyrmistynyt siitä, että tuo nainen on elämässäni!"

Satu Silvo, 57, ja Reidar Palmgren, 53, ovat olleet yhdessä kymmenisen vuotta. Molemmat ovat aiemmin olleet naimisissa ja kokevat olevansa onnekkaita löydettyään suuren rakkauden elämän puolivälissä.

Varsinkin Palmgren puhuu Kimpassa-jaksossa siitä, kuinka uskomaton säkä kävi hänen kohdatessaan Satu Silvon näytelmän harjoituksissa. Rakkaus syttyi nopeasti.

"Mä oon ollut tyrmistynyt, että jumalauta toi nainen on mun elämässä. Että minä ja toi, the one!" Reidar kertoo.

"On mahtava huomata, että näillä kilometreillä voi löytää sen oikean sielunkumppanin. Ei siitä voi olla kuin tosi kiitollinen ja onnellinen", mies jatkaa Sadun nyökytellessä vieressä.

Kihlapari on sitä mieltä, että eletty elämä ja menneet suhteet ovat olleet opiksi rakennettaessa uutta:

"Me puhuttiin siitä aika paljon, kun alettiin mennä kimppaan. Tällä iällä ei lähde liian suurella riskillä itseä satuttamaan, tai satuttamaan toista", Reidar muistelee illallispöydässä.

"Molemmat on tehnyt lapset ja kaikki. On ollut erot ja on riittävästi sössitty sinne sun tänne."

Satu muistaa Reidarin tärkeän kysymyksen suhteen alkumetreiltä:

"Sä sanoit mulle, että ethän sä särje mun sydäntä. Se on aika hyvä kysymys", Satu paljastaa.

Kimpassa maanantaina kello 20. Satu Silvon ja Reidar Palmgrenin jakso on katsottavissa ennakkoon Ruutu+:ssa.

Jutta ja Juha Larm ovat suhteessaan poikkeuksellisen rehellisiä, yhteiset salasanat puhelimiin – "Jos toinen ihastuisi..."

Jutta ja Juha Larm kertovat Kimpassa-ohjelmassa, että heidän parisuhteessaan avoimuus ja tietynlainen läpinäkyvyys ovat avainasemassa. Pariskunnalla on monenlaisia sääntöjä ja rituaaleja, kuten vaikkapa se, että he "valitsevat toisensa" joka päivä.

Hanna Brotherus ja Mikko Kuustonen haluavat tietää, toimivatko Larmien säännöt.

"No meillä ei saisi mennä riidoissa nukkumaan, eikä ole koskaan menty", Juha vastaa.

Larmit ovat päättäneet, että he ovat toisilleen jopa perverssin rehellisiä:

"Ollaan sovittu, että jos käy niin, että jompikumpi ihastuu kolmanteen osapuoleen, niin me ollaan niin rohkeita, että me uskalletaan sanoa se toisillemme", Jutta sanoo.

Vaikka Larmien suhde on tuore, molemmat tiedostavat, että myöhemmin ihastumisia voi tulla.

Poikkeuksellisinta Larmien rehellisyydessä on kenties se, että Juha ja Jutta tietävät toistensa puhelinten salasanat:

"Meille luottamus on tosi tärkeä. Meillä on puhelimiin samat salasanat. Ei siksi, että haluan kytätä, mitä Juha tekee", Jutta kertoo.

Yhteiset salasanat helpottavat Jutan mukaan muun muassa somettamista.

"Mulla ei ikinä ole ollut näin aukinaista oloa, kun mulla ei ole mitään salattavaa", Jutta sanoo.

Kimpassa maanantaina kello 20 Nelosella. Juha ja Jutta Larmin jakso on katsottavissa Ruutu+:ssa jo nyt.

Tietoinen päätös muutti Jutta ja Juha Larmin suhteen fyysiseksi – "Alussa oli kömpelöä"

Jutta Larm (ent. Gustafsberg) kohtasi Juha Rouvisen (nyk. Larm) työn merkeissä vuonna 2016. Pari ystävystyi nopeasti ja alkoi uskoutua toisilleen esimerkiksi suhdekuvioistaan. Jonkin ajan kuluttua he kuitenkin päättivät aloittaa seurustelusuhteen.

Alku oli hankala ja vaivaannuttavakin, sillä päätös suhteesta tehtiin ennen ensimmäistäkään suudelmaa tai muuta romanttista kosketusta.

"Voitte kuvitella, miten outo fiilis on vaikka oman bestiksen kanssa päättää, että aletaaks olee näin", Jutta kertoo Mikko Kuustoselle ja Hanna Brotherukselle Kimpassa-ohjelmassa.

"Ollaan sillai!" Juha nauraa vieressä.

Mikko Kuustonen kysyy, oliko alun läheisyys kömpelöä.

"Oli, ne ekat pari kertaa!" Jutta myöntää empimättä.

"Olihan se nyt kömpelöä!" Juhakin tunnustaa.

Jutta kertoo, kuinka erikoista oli vaikkapa mennä Juhan luokse yökylään ensimmäistä kertaa:

"Vitsi mua jännitti ihan sikana, koska tunsin rakastamani ihmisen hyvin, mutta se oli ihan uudenlainen. Että nyt mä yritän mennä sinne eroottisena naisena. Se oli ihan oikeasti tosi vaivaannuttavaa", Jutta kertoo jaksossa.

Alun haparointi on enää muisto vain, sillä Larmit ovat parantaneet rakkaustaitojaan muun muassa tantrakursseilla:

"Nykyään ei ole räpellystä, on totista menoa kyllä!" Jutta avautuu.

Kimpassa maanantaina kello 20 Nelosella. Jutta ja Juha Larmin jakso on katsottavissa Ruutu+:ssa jo nyt.

"Rouvinen, ollaanko me kimpassa vai ei?" – Jutta ja Juha Larmin suhde oli kaatua alkuunsa Juhan pakkeihin

Juha ja Jutta Larm, entisiltä nimiltään Juha Rouvinen ja Jutta Gustafsberg, tutustuivat toisiinsa työprojektin merkeissä vuonna 2016. Pari kertoo Kimpassa-ohjelmassa olleensa pitkään hyviä ystäviä, kunnes tapahtui jotakin erikoista. He tietoisesti päättivät aloittaa parisuhteen ennen kuin heidän välillään oli ehtinyt tapahtua mitään romanttista tai fyysistä.

"Me oltiin ystäviä monia kuukausia ennen kuin meillä oli mitään sutinaa", Jutta kertoo Mikko Kuustoselle autossa matkalla Jutan ja Juhan yhteiseen kotiin.

Romanttinen suhde sai alkunsa Jutan puhelusta Juhalle:

"Aika napakka puhelu tuli, olin itse Tukholmassa. Se meni kutakuinkin näin: Rouvinen, ollaanko me kimpassa vai ei?" Juha paljastaa ohjelmassa.

Suomen ensimmäisenä Bachelorinakin tunnettu mainosalan vaikuttaja kertoo vastanneensa Jutan kysymykseen ensin kieltävästi:

"Ämpyilin ja kakistelin, että öö, ei olla."

Seuraavana aamuna Juha kuitenkin päätti pyörtää puheensa:

"Totesin, että mun pää hajoo, jos mä en nyt laita tolle naiselle sellaista viestiä, että kyllä me ollaan (kimpassa) ja meidän kuuluu olla", mies kertoo.

Juttaa suhteen syntytarina naurattaa:

"Nythän me ollaan yhdessä, ja näin se sitten lähti, ilman ensimmäistäkään romanttista läheisyyden kosketusta", hän iloitsee.

Juha ja Jutta alkoivat siis seurustella, ja suhteen fyysiseksi muuttaminen oli alkuun "kiusallista". He menivät naimisiin Italiassa vuonna 2016 ja ottivat yhteisen sukunimen.

Kaksikko kertoo Kimpassa-jaksossa, kuinka he päättävät joka aamu valita toisensa ja kuinka heidän välillään vallitsee täysi rehellisyys ja luottamus. Larmit rakentavat ja hoitavat suhdettaan erittäin tunnollisesti.

"Se on semmoista rakkautta, että se ei ole hetkellistä eikä fiiliksestä kiinni, vaan se on jotain pysyvää", Juha sanoittaa.

Kimpassa maanantaina kello 20 Nelosella. Jutta ja Juha Larmin jakso on katsottavissa Ruutu+:ssa jo nyt!