Keisari Aarnio

Seuraavat tv-esitykset

la 14.4. 21.00 Kausi 1 - Jakso 1
Kausi 1. Jakso 1/10. Ruudun kevään uutuussarja, tositapahtumiin perustuva draamasarja Keisari Aarnio on uskomaton tarina Suomessa ennennäkemättömästä huumerikosepäilystä ja sitä seuranneesta oikeudenkäynnistä, joka muutti pysyvästi suomalaisten käsityksen poliisista. Keisari Aarnio pohjautuu Helsingin Sanomien tutkivien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio. Jari Aarnion roolissa nähdään Kari Hietalahti ja merkittävissä rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Minna Passia ja Susanna Reinbothia. Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään huhtikuussa 2018. Kotimainen draamasarja. (48')

Keisari Aarnio

Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Sarjan takana ovat Suomen nimekkäimmät draamasarjojen tekijät ja pääosissa nähdään eturivin näyttelijöitä. Rikosdraama pohjautuu Helsingin Sanomien tutkivien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio. Sarja alkaa Ruudussa 14.4.

Seuraavat tv-esitykset

la 14.4. 21.00 Kausi 1 - Jakso 1
Kausi 1. Jakso 1/10. Ruudun kevään uutuussarja, tositapahtumiin perustuva draamasarja Keisari Aarnio on uskomaton tarina Suomessa ennennäkemättömästä huumerikosepäilystä ja sitä seuranneesta oikeudenkäynnistä, joka muutti pysyvästi suomalaisten käsityksen poliisista. Keisari Aarnio pohjautuu Helsingin Sanomien tutkivien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio. Jari Aarnion roolissa nähdään Kari Hietalahti ja merkittävissä rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Minna Passia ja Susanna Reinbothia. Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään huhtikuussa 2018. Kotimainen draamasarja. (48')

Ensisilmäys vuoden kiinnostavimpaan rikosdraamaan on nyt julki – ”Hän pystyy tuhoamaan jokaisen, joka häntä vastaan toimii”

Ruudussa alkaa 14.4. tositapahtumiin perustuva rikosdraama Keisari Aarnio. Sarja perustuu Helsingin Sanomien toimittajien Susanna Reinbothin ja Minna Passin samannimiseen palkittuun menestyskirjaan.

”Tarina saa alkunsa vuonna 2012, kun Hesarin toimittaja Minna Passi kiinnostuu Helsingin huumerikosyksikön toimintatavoista ja aika pian joutuu umpikujaan”, Minna Passia sarjassa näyttelevä Pilvi Hämäläinen kertoo.

Helsingin huumepoliisin ympärillä oli tuolloin ollut epäselvyyksiä jo pitkään, ja vuonna 2007 yksikön toiminnasta oli käynnistetty jopa virkarikostutkinta.

Sarjassa kerrotaan, kuinka Minna Passin ja Susanna Reinbothin yhteistyö, joka johti lopulta kirjan kirjoittamiseen, alkoi:

”Talvella 2012 Nelosen uutiset yhdistyi Helsingin Sanomiin ja siinä yhteydessä Minna saa työkumppanikseen arvostetun oikeustoimittajan Susanna ”Suski” Reinbothin”, sarjan premissiä avaa Kirsi Ylijoki, joka esittää Reinbothia.

Samoihin aikoihin kuvioihin tulee prostituoituna toiminut ”Saara”, jolla on mieletön tarina kerrottavanaan. Saara on tuntenut Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion vuosia. Hän päättää, ettei enää aio vaieta Aarnioon liittyvistä tiedoistaan, vaikka avautuminen tarkoittaisikin hänelle hengenvaaraa.

Saaraa sarjassa näyttelee Leena Pöysti.

”Aarnio johtaa joukkoaan kuin rikollisryhmää. Hän pystyy tuhoamaan jokaisen, joka häntä vastaan toimii. Näin luki kirjeessä, joka lähetettiin eri lehdille ja viranomaisille. Sitä ei koskaan julkaistu, siihen ei reagoitu. Mitään ei olisi tapahtunut, ellei yksi ihminen olisi päättänyt kertoa omaa tarinaansa”, Leena Pöysti sanoo Saaran roolista Aarnio-vyyhdissä.

Saara muun muassa kertoo Reinbothille, että Aarnio käsittelee hänen ansaitsemiaan rahoja hanskat kädessä.

Myös KRP:ssä kiinnostutaan vähä vähältä Aarnion toimista. Ratkaisevassa roolissa on tutkinnanjohtaja Rautavaara, jota näyttelee Mikko Leppilampi. Teletietoihin erikoistuneen Rautavaaran selvitysten perusteella esitettiin, että kuuluisan hasistynnyritapauksen päätekijä, niin kutsuttu Pasilan mies, on Jari Aarnio.

”Rautavaaran näkökulmasta se ehkä isoin asia ja riski tässä koko jutussa piilee siinä, että päätetään lähteä tutkimaan omia. Ja mitä pidemmälle päästään, sitä vaikeampi on osoittaa se, että ollaan oikeilla jäljillä ja saamassa kiinni sitä päätekijää”, Leppilampi kuvailee.

Keisari Aarnio alkaa Ruudussa 14.4. Sarjan ovat käsikirjoittaneet Tatiana Elf, Terhi Arola, Heikki Veijola ja Petja Peltomaa, ja sen ohjaajia ovat JP Siili ja Taavi Vartia. Jari Aarniota näyttelee Kari Hietalahti. Sarjan on tuottanut Yellow Film & TV.

Jari Aarniota näyttelevä Kari Hietalahti: “Ei näitä juonenkäänteitä voisi itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä"

Pitkän linjan näyttelijä Kari Hietalahti tekee näyttävän roolin Helsingin huumepoliisin entisenä päällikkönä Jari Aarniona. Merkittävissä rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passia ja oikeustoimittaja Susanna Reinbothia.

Keisari Aarnio -sarjan uskomaton tositapahtumiin perustuva juoni on yllättänyt rooliinsa uppoutuneen Kari Hietalahden:

"Ei näitä juonenkäänteitä voisi edes itse keksiä, tai voisi, mutta kukaan ei uskoisi sitä. Tässä tarinassa on se onni, että nämä asiat ovat tällä hetkellä totta. Pitää kuitenkin muistaa, että tapaushan on vielä kesken."

Omaa rooliaan Jari Aarniona Hietalahti kuvailee seuraavasti:

"Me nähdään tässä sarjassa sellainen Jari Aarnio, mitä oikeuden pöytäkirjat hänestä tietää. Sellainen Aarnio, mikä on Reinbothin ja Passin kirjassakin. Tässä roolissa ei ole mitään keksittyä."

Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.

Keisari Aarnio -sarjassa näyttelevät Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki: ”Tässä ollaan esittämässä tosielämän tarinaa"

Ruudun kevään uutuussarja Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Pitkän linjan näyttelijä Kari Hietalahti tekee sarjassa kylmäävän roolin Helsingin huumepoliisin entisenä päällikkönä Jari Aarniona. Voimakkaissa rooleissa nähdään myös Pilvi Hämäläinen ja Kirsi Ylijoki, jotka näyttelevät Helsingin Sanomien rikostoimittaja Minna Passia ja oikeustoimittaja Susanna Reinbothia.

Sarjan juonenkäänteet sekä rikos- ja oikeustoimittajien työ ovat tulleet näyttelijöille yllätyksenä:

"En ollut tajunnut, miten monta eri haaraa tässä on, ja miten kaikki liittyy kaikkeen. Jutun laajuus on yllättänyt", kertoo Pilvi Hämäläinen.

"On mahtavaa, että tähän on valittu naisnäkökulma, ja tässä tuodaan näkyväksi se mieletön työsarka, mikä rikos- ja oikeustoimittajilla on ja millaiset langat heillä on käsissään. Me luemme jonkun pienen uutisen, niin tässä on tajunnut, mitä kaikkea sieltä taustalta löytyy ja kuinka paljon työtä se on vaatinut", pohtii Kirsi Ylijoki.

Hämäläinen ja Ylijoki kertovat, että on poikkeuksellista päästä näyttelemään ihmisiä, jotka ovat oikeasti olemassa ja kokeneet kaikki sarjan vaiheet:

"Erikoista tässä on se, että jos käsikirjoituksessa askarruttaa jokin, niin voin kysyä esikuvalta, ketä näyttelen, että millaista se oli ja miltä se tuntui. Tämä on poikkeuksellista", kertoo Kirsi Ylijoki.

"Kun on tavannut Minnan ja Susannan ja on käynyt siellä oikeudessa paikan päällä seuraamassa istuntoa, niin tajuaa, että tässä ei ole vain tämä käsikirjoitus, vaan että tämä perustuu oikeasti tositapahtumiin", sanoo Pilvi Hämäläinen.

"Se on konkretisoitunut hyvin, että tässä ollaan esittämässä tosielämän tarinaa", toteaa Kirsi Ylijoki.

Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.

Vuoden puhuttavin kotimainen rikosdraama, tositapahtumiin perustuva Keisari Aarnio keväällä Ruudussa!

Ruudun kevään uutuus, tositapahtumiin perustuva draamasarja Keisari Aarnio, on uskomaton tarina Suomessa ennennäkemättömästä huumerikosepäilystä ja sitä seuranneesta oikeudenkäynnistä, joka muutti pysyvästi suomalaisten käsityksen poliisista. Toimittajat Minna Passi ja Susanna Reinboth ryhtyvät selvittämään totuutta Helsingin huumepoliisin päälliköstä Jari Aarniosta. Tälle tarinalle ei löydy vertaa Suomen rikoshistoriasta.

Keisari Aarnio on tositapahtumiin perustuva rikosdraama Suomen kaikkien aikojen uskomattomimmasta rikosvyyhdistä. Keisari Aarnio -sarjan takana ovat Suomen nimekkäimmät draamasarjojen tekijät ja pääosissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä. Luvassa on vuoden laadukkain ja mielenkiintoisin tv-sarja.

Sarja pohjautuu Helsingin Sanomien tutkivien toimittajien Minna Passin ja Susanna Reinbothin julkaisemaan menestyskirjaan Keisari Aarnio. Se perustuu vahvistettuihin tositapahtumiin ja todellisiin faktoihin, jotka tulevat esiin kuulustelupöytäkirjoista, oikeuden pöytäkirjoista sekä toimittajien haastatteluista ja tutkimuksista. Osa sarjan tapahtumista, dialogeista ja päähenkilöiden yksityiselämästä kertovat kohtaukset on dramatisoitu.
 
Vuonna 2012 jengirikollisuuteen erikoistunut Minna Passi kiinnostuu Helsingin huumepoliisin toimintatavoista. Yksikkö näyttää toimivan täysin ilman valvontaa ja omia sääntöjään noudattaen. Hän on kuitenkin epäilyissään yksin: huumeyksikköä arvostetaan, ja sitä johtaa sankaripoliisin maineesta nauttiva Jari Aarnio.
 
Passi saa yllättäen työkumppanikseen oikeustoimittaja Susanna Reinbothin. Reinboth on tutkinut huumepoliisin metodeja jo vuosia, aina siitä lähtien, kun huumeyksikköä epäiltiin lähteidensä suojelusta. Syytteet kuivuivat kasaan, mutta asia jäi kaivelemaan Reinbothia: mitä kaikkea silloin jäi paljastamatta?
 
Vyyhti lähtee kunnolla liikkeelle, kun prostituoituna työskennellyt Saara paljastaa, että hänellä on ollut suhde Aarnioon yli kymmenen vuoden ajan. Kun keskusrikospoliisin päätutkija ja toimittajat tutkivat juttua tahoillaan, alkaa purkautua yhä uskomattomampi vyyhti, jolle ei löydy vertaa Suomen rikoshistoriasta.

Aarnio kiistää kaikki syytteet. Myös suomalaisten on vaikea uskoa, että arvostettu poliisi voisi olla niin korruptoitunut. Passi ja Reinboth joutuvat juorujen ja mustamaalaamisen kohteeksi ja saavat uhkailuja ja kehotuksia lopettaa asian tutkiminen. He kuitenkin haluavat tietää, mitä on tapahtunut ja kaivavat esille sen, mistä monet muut haluavat vaieta.

Kerromme Keisari Aarnio -sarjan pääosan esittäjät lähiaikoina.

Ruutu+-tilauksella katsottava Keisari Aarnio -sarja nähdään palvelussa huhtikuussa 2018.