Kadonneen jäljillä

Kadonneen jäljillä

Koskettavassa ohjelmassa etsitään kadonneita rakkaita, joihin yhteys on syystä tai toisesta katkennut tai yhteyttä ei ole fyysisesti koskaan ollutkaan. Pohdinnat kadoksissa olevasta biologisesta vanhemmasta, katkenneesta yhteydestä parhaaseen ystävään, puuttuvat tiedot omista sukujuurista tai menetetystä rakkaudesta eivät jätä mieltä rauhaan. Ellen Jokikunnas vie katsojan ja etsijän elämää mullistavalle matkalle ja auttaa heitä löytämään kadonneen rakkaansa. Kotimainen realityohjelma.

Salaisuudet paljastuvat Kadonneen jäljillä -päätösjaksossa! Liana, 29, löytää isänsä Israelista: ”Se oli melkoinen pommi”

Kadonneen jäljillä -kauden tunteikkaassa päätösjaksossa 29-vuotias Liana lähti etsimään kadonnutta isäänsä Israeliin. Yksi toisensa jälkeen katkenneiden johtolankojen, pettymysten ja vastoinkäymisten jälkeen Liana ja Ellen onnistuivat jäljittämään nuoren naisen isän käsiinsä.

”Tunne kävellä tuolta mäen päältä tapaamaan isää oli sanoinkuvaamaton ja vielä jopa vaikeampaa, kuin osasin kuvitellakaan. Itkuhan siinä tuli, mutta iloinen tunne kuitenkin”, Liana kertoo jaksossa.

Liana on silminnähden liikuttunut, kun hän halaa isäänsä ensimmäistä kertaa. Myös David-isän silmät ovat kyynelistä kosteat.

”Se oli melkoinen pommi. Kasvoista näki, että hän kuuluu Bitonin sukuun. Meillä on sellaiset kasvot. Bitonit on helppo tunnistaa. Hän (Liana) näyttää muilta lapsiltani. Kun näin hänet, olin ällikällä lyöty”, Lianan isä David kertoo.

Isä tarttuu Lianaa kädestä ja kutsuu tämän sisälle kotiinsa, jossa naisella on mahdollisuus saada vastauksia polttaviin kysymyksiinsä ja päästä tutustumaan isäänsä.

”Kysymyksiä oli puolin ja toisin. Sain sitten kuulla sitä puolta tarinasta, että miksi isä ei ole ollut kuvioissa”, Liana kertoo jaksossa.

Lianan isä kertoo, että hänellä oli ennestään lapsia ja hän oli naimisissa, kun Liana syntyi. Mies ei voinut ottaa avioeroa ja jättää lapsiaan, minkä seurauksena hän ei voinut olla Lianan elämässä. Liana toteaa, että ymmärtää isänsä ratkaisun.

”Nyt itse äitinä ymmärtää tosi hyvin, että koittaa laittaa lapset edelle ja kuinka paljon helpompi on ajatella niitä lapsia, jotka siinä jo on, joiden elämässä on ollut pienestä asti”, Liana pohtii.

David-isä kertoo, että hän ei ole unohtanut tytärtään, vaikka ei ole nähnyt tätä vuosikymmeniin.

”Ajattelin kyllä häntä. Yritin löytää hänet Facebookista. Aina oli muita kiireitä, mutta uskoin löytäväni hänet lopulta,” Lianan isä David sanoo.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20. Keskustele ohjelmasta somessa hashtagilla #kadonneenjäljillä !

Tunteet kuumenevat, kun Liana, 29, jäljittää isäänsä Israelissa – naishenkilö katkaisee puhelun tylysti: ”Alkoi syke nousta”

Kadonneen jäljillä -kauden päätösjaksossa 29-vuotias Liana lähtee Israeliin etsimään isäänsä, jonka on tavannut viimeksi taaperona. Ellen ja Liana onnistuvat paikallisen avustajan Tijanan kanssa saamaan käsiinsä seitsemän David Biton nimisen henkilön puhelinnumeroa, joista yhdestä etsintäpartio toivoo saavansa yhteyden Lianan isään.

”Ensimmäinen puhelu kun pistettiin tulille, niin alkoi jännittää tosi paljon. Huomasin, kuinka alkoi syke nousta”, Liana kertoo tunnelmistaan jaksossa.

Tijanan käydessä puhelinnumeroita läpi käy pian selväksi, että isän löytyminen ei olekaan niin helppoa, kuin voisi kuvitella. Numero toisensa perään osoittautuu vesiperäksi. Ennen viimeiseen numeroon soittamista tunnelma on jännittynyt, mutta odottava.

”Tarvitsemme vain yhden oikean numeron. Vain yhden oikean henkilön”, Ellen pohtii optimistisesti Lianalle ja Tijanalle.

Tijana soittaa numeroon. Etsijöiden yllätykseksi langan toisessa päässä vastaa naisääni, joka on hyvin utelias, miksi naiset etsivät David Biton -nimistä miestä. Tijana selvittää naiselle tilannetta, kun yllättäen hänelle lyödään luuri korvaan.

”Hän kyseli kaikenlaista ja katkaisi sitten puhelun”, Tijana kertoo tyrmistynyt ilme kasvoillaan.

”Tämä naishenkilö vaikutti hyvin vihaiselta. Siitäkään ei mitään ratkaisua tullut. Tunteet on olleet yhtä shokkia, kuin pesäpallomailalla takaraivoon”, Liana kuvailee jaksossa.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20. Keskustele ohjelmasta somessa hashtagilla #kadonneenjäljillä !

Eddie tapaa isänsä ensimmäistä kertaa 25 vuoteen – isän tunteikas reaktio hellyttää: ”Se tarkoitti mulle aika paljon”

Tämän päivän Kadonneen jäljillä -jaksossa helsinkiläinen rap-artisti ja kokki Eddie, 27, lähti etsimään kadonnutta isäänsä Norjaan. Oslossa Eddie ja Ellen onnistuivat monien mutkien kautta pääsemään isän jäljille.

”Viimeksi kun mä oon nähnyt mun isän, niin siitä on noin 25 vuotta. Mä oon ollut niin pieni, että mä en muista edes hänen ääntään, mutta mä muistan kasvot ja sellaisia hämäriä muistoja mulla on”, Eddie kertoo jaksossa fiiliksistään ennen isänsä tapaamista.

Tärkeä tapaaminen alkaa isän ja pojan kättelyllä ja varovaisella halauksella.

”Kiva tavata. Tervetuloa”, Eddien isä sanoo pojalleen, yhä pitäen nuoren miehen kädestä kiinni.

”Meinas tulla itku, mutta sitten vähän pidättelin. Sitten tuli vetiset silmät. Mä en oikein osaa selittää sitä, mutta se oli hyvä tunne. Hänellä tuli ihan vettä silmistä. Se tarkotti mulle aika paljon”, Eddie sanoo.

Isä ja poika siirtyvät sisälle juttelemaan, jossa Eddie kuulee lisätietoja isänsä elämästä ja miksi tämä ei pitänyt yhteyttä poikaansa.

”Ei ole pitkään aikaan tuntunut siltä, kuin miltä siinä vaiheessa tuntui. Se kun tulee kyyneliä, niin se tarkoittaa jotain”, Eddie kertoo jaksossa.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20. Keskustele ohjelmasta somessa hashtagilla #kadonneenjäljillä !

Räppäri Eddie, 27, etsii kadonnutta isäänsä Norjassa – ovelta ovelle -kiertely tuottaa lopulta tulosta: ”Onko tämä nyt totta?”

Tämän viikon Kadonneen jäljillä -jaksossa helsinkiläinen Eddie, 27, etsii kadonnutta isäänsä. Mies on tavannut isänsä viimeksi parin vuoden ikäisenä lapsena ja muistona hänestä ovat vain valokuvat.

Eddien isä asuu viimeisimmän tiedon mukaan Oslossa, jossa myös Eddie ja hänen äitinsä asuivat miehen ollessa pieni. Norjasta etsintäpartio löytää osoitteen, jossa isä mahdollisesti asuu. Vihje johdattaa Eddie ja Ellenin kerrostaloon, jonka asukkailta he ryhtyvät kyselemään Eddien isästä.

”Ellenin kanssa sitten koputettiin pariin oveen. Aluksi kukaan ei tiennyt tästä henkilöstä” Eddie kertoo jaksossa.

Etsijöiden onni kääntyy, kun eräs rapussa asuva vanha mies tunnistaa Eddien isän 25 vuotta vanhasta valokuvasta.

”Kyllä! Tunnen tämän miehen! Charlie. Rastamies,” mies sanoo etsijöille oitis valokuvan nähtyään.

Hyvät uutiset saavat Eddien häkeltymään.

”Hän sanoi, että hän aivan varmasti tuntee mun isän. Siinä vaiheessa olin sitten vähän ihmeissäni, että onko tämä nyt totta”, Eddie sanoo.

Mies kertoo etsijöille, että Eddien isä oli kertonut naapureilleen Suomessa asuvasta pojastaan.

”Se, että mun isä on puhunut ihmisille täällä musta, niin kyllähän se antaa hyvän tunteen. Hän miettii mua kumminkin”, Eddie pohtii.

Valitettavasti ilo loppuu lyhyeen, sillä Eddien isä ei enää asu samassa talossa, eikä talossa asuva mies tiedä, missä Eddien isän nykyinen olinpaikka sijaitsee.

”Hän asui täällä 3-4 vuotta sitten. Tapasin häntä aina välillä moskeijassa perjantaisin, mutta en tiedä, missä hän asuu nyt”, vanha mies kertoo.

Etsijöillä ei ole aikaa odottaa perjantaihin. Eddie on kuitenkin luottavainen, että jotain muita johtolankoja vielä ilmaantuu ja että isä löytyy.

”Perjantaihin on vähän aikaa, mutta kyllä mä uskon, että jotain löytyy vielä ennen perjantaita. Me vasta tultiin tänne ja jo näin nopeasti tuli tämmöisiä asioita”, Eddie tuumaa.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20. Keskustele ohjelmasta somessa hashtagilla #kadonneenjäljillä !

Järkyttävä totuus saa Mitten, 19, kyyneliin – äiti kuoli vain kaksi viikkoa ennen Kadonneen jäljillä -kuvauksia: ”Mä myöhästyin”

Tämän päivän Kadonneen jäljillä -jaksossa transsukupuolinen Mitte, 19, matkasi Venäjälle etsimään biologisia vanhempiaan. Nuori mies adoptoitiin vain muutaman vuoden ikäisenä Suomeen, eikä hän ole koskaan nähnyt biologisista vanhemmistaan edes valokuvaa.

Pietarista Ellen ja Mitte onnistuivat jäljittämään Mitten siskon Olesjan, joka avaa perheen historiaa ja syitä siihen, miksi heidän äitinsä on antanut lapsensa adoptoitavaksi.

”Se on hyvin rankka tarina. Äitimme joi todella paljon”, Olesja-sisko kertoo.

Käy myös ilmi, että Olesjan ja Mitten isä on kuollut vuosi sitten. Huonot uutiset eivät kuitenkaan lopu tähän.

”Tuota, Mitte… Äiti kuoli vakavaan sairauteen”, sisko Olesja kertoo.

Käy ilmi, että sisarusten äiti oli kuollut vain muutamaa viikkoa aiemmin aivohalvaukseen. Hänellä oli myös aivokasvain. Äiti oli ollut viimeisinä päivinään hyvin sairas ja lopulta kuollut vain 43 vuoden iässä. Traagiset uutiset saavat Mitten kyyneliin.

”En todellakaan odottanut sitä. Se kolahti kaikista eniten, koska odotin eniten sitä, että saan nähdä mun äidin. Sitten mulle kerrotaan, että hän kuoli kaksi viikkoa sitten…. Tuntuu tosi pahalta”, Mitte sanoo.

Sisko halaa kyynelehtivää nuorukaista.

”Tuntuu siltä, että mä myöhästyin. Ja mähän myöhästyinkin… Se olisi ollut vain kahdesta viikosta, ehkä kuukaudesta, kiinni, että mä olisin nähnyt mun äidin”, Mitte kertoo jaksossa.

Kadonneen jäljillä Livillä tiistaisin kello 20. Keskustele ohjelmasta somessa hashtagilla #kadonneenjäljillä !