Jutta ja puolen vuoden superdieetit

Jutta ja puolen vuoden superdieetit

Jutta ja puolen vuoden superdieetit kertoo kymmenen tarinaa ylipainon kanssa kamppailevista laihduttajista, joiden tavoitteena on päästä normaalipainoon ja löytää uusi, terveellinen elämäntapa. Liikakilot jumittavat monet herkkujen seuraan kotisohvalle ja muutoksen käynnistäminen on vaikeaa. Jutta Gustafsberg tiimeineen ohjaa ja kannustaa laihduttajia uuden liikunnallisen elämäntavan ja terveellisen, säännöllisen ruokailun pariin. Jokainen sarjan jakso on yhden päähenkilön tarina puolen vuoden ajalta, alkupunnituksesta loppuhuipennukseen ja viimeiseen vaa'alle astumiseen. Kotimainen ohjelma.

Sadan kilon keijukaisesta kärpässarjaan – katso, kuinka Kiki muuttui!

Kikin aineenvaihduntaongelmien syyksi paljastuu kilpirauhasen vajaatoiminta, ja oikea lääkitys helpottaa elämää. Mutta kun yksi vaiva väistyy, niin toista pukkaa tilalle. Puoleen vuoteen mahtuu monta haastetta: lapsesta asti vaivannut astma muistuttaa itsestään, vatsan kanssa on ongelmia ja polvikin vihoittelee. Kiki on onneksi sitkeä ja vaivoistaan huolimatta tinkimätön asenne harjoitteluun ei muutu. Kiki tekee treenit Mikon ohjeiden mukaan jopa niin kovaa, että valmentaja joutuu välillä rauhoittelemaan tahtia.

Treenaamisesta innostunut Kiki saa myös liikuntaa vieroksuneen muusikkopuolisonsa mukaan kokeilemaan salitreeniä. Mikäs sen parempaa, jos elämäntapamuutokset tarttuvat puolisoonkin! Se auttaa kummasti siinä vaiheessa, kun superdieetti loppuu ja terveellisempää elämää pitää jatkaa ilman ammattilaisten päivittäistä tukea. Loppupunnituksen lähestyessä Jutta ottaa kaikki keinot käyttöön Kikin ongelma-alueen suhteen: laihduttaja saa palkinnoksi periksiantamattomasta työstä sekä oikeasta asenteesta Velasmooth-hoitokuurin vatsanalueen kiinteyttämiseksi.

Loppupunnitukseen astuu upea ja säteilevä Kiki, joka on loistava esimerkki sitkeydestä, rohkeudesta ja ennen kaikkea oikeasta asenteesta. Vastoinkäymisistä huolimatta paino putosi 28,3 kiloa, ja se on tulos, josta voi olla ylpeä. Kiki jatkaa vielä viimeisten kilojen pudottamista ja uusien, terveellisten elämäntapojen opettelua, jotta nyt kovalla työllä saavutettu muutos on pysyvää.

Hyvä Kiki!

 

Kiki, 24

Pituus: 163 cm

Lähtöpaino: 100 kg

Loppupaino: 71,7 kg (-28,3 kg)

Kikin mitat ennen/nyt:

Rinta: 118,5/94,5

Lantio: 128/102

Vyötärö: 110/87

Reisi: 69/57

Vaatekoko: 44-46 XXL/36-38 M

Kiitos hienosta Jutta ja puolen vuoden superdieetit kaudesta! 25. maaliskuuta ohjelmapaikalla alkaa Jutta ja huikeat häädieetit!

Arkinen ahertaminen saa kalorit roihuamaan – katso Jutan vinkit hyötyliikuntaan!

Liikunnan harrastamiseen ei aina tarvita erityisjärjestelyjä ja säätämistä. Kuten tiedämme, arkinen hyötyliikunta on tehokas tapa kohottaa kuntoa ja polttaa kaloreita. Jutta antaa esimerkin:

"Jos kävelisit päivässä kaksi minuuttia portaita, se tarkoittaa, että laskennallisesti kuluttaisit vuodessa 7300 kilokaloria enemmän, joka tarkoittaisi puoltatoista kiloa rasvaa."

Katso Jutan vinkit hyötyliikuntaan!

Jutta jatkaa samalla ohjelmapaikalla superdieettien jälkeenkin: Jutta ja huikeat häädieetit alkaa 25.3. kello 20 Livillä!

Tiina on keventynyt hurjasti vielä superdieetin jälkeenkin – jo yli 50 karistettua kiloa!

Usein käy niin, että kun pitkä dieetti tulee päätökseen ja tavoitepaino on saavutettu, vaikeudet vasta alkavat. Tämän tietää myös Jutta ja puolen vuoden superdieetit -ohjelmassa viime kaudella 40 kiloa laihduttanut Tiina, joka on jatkanut kilojen pudottamista myös ohjelman jälkeen: tällä hetkellä nainen on kaiken kaikkiaan peräti 56 kiloa kevyempi kuin lähtötilanteessa.

Nyt Tiina tapaa Kikin, jonka elämänmuutos on lähtenyt hyvin käyntiin, mutta on vasta alussa. Tiina antaa Kikille kullanarvoisia vinkkejä siihen, kuinka jatkaa terveellisellä tiellä myös tiukan dieetin loputtua:

"Se oikee elämä alkaa vasta sen puolen vuoden jälkeen."

Katso Tiinan vinkit ennakkoklipistä!

Jutta ja puolen vuoden superdieetit keskiviikkona 18.3. kello 20. Ensi viikolla ohjelmapaikalla alkaa uusi sarja: Jutta ja huikeat häädieetit.

Jutta ja puolen vuoden superdieetit -kauden päättää hurmaava ja persoonallinen Kiki!

Kiki, 24 vuotta, opiskelija, Lempäälä

Tavoite -33 kg

Kiki on persoonallinen ja räväkkä parturi-kampaajaopiskelija, joka toimii opintojensa ohella myös meikkaajana sekä kynsi- ja ripsiteknikkona. Kiki harrastaa maalaamista, piirtämistä, laulamista ja live-roolipelejä. Ylipainoa Kikillä on ollut kouluajoista lähtien, viimeksi hän muistaa olleensa tyytyväinen vartaloonsa lukion vanhojentanssien aikaan. Opiskelun lisäksi hän tekee keikkatöitä ja viettää vapaa-ajallakin erittäin aktiivista elämää. Jopa siinä määrin, että yhteinen aika avomies Juhon kanssa jää vähiin eikä liikunnallekaan ole enää pitkään aikaan löytynyt kalenterista tilaa. Epäterveelliset elämäntavat haittaavat jo arjessa, sillä Kiki nukkuu huonosti ja tuntee itsensä koko ajan vähän väsyneeksi.

Iso muutos arkeen on tiedossa, kun Jutta asettaa Kikille tavoitteeksi pudottaa painoa 33 kiloa. Aiemmin tuntematon kuntosaliharjoittelu tulee pian tutuksi, kun valmentajaksi pestataan kokenut PT Mikko Korpeinen. Superdieetin aloitus on kuitenkin haastavaa, sillä ruokavaliosta ja treenaamisesta huolimatta Kikin aineenvaihdunta on jumissa ja kuluu viikkoja ilman että painoa putoaa grammaakaan. Onneksi usko muutokseen on kova eivätkä vastoinkäymiset lannista vaan Kiki treenaa tunnollisesti. Vaikka asenne on kohdallaan, kilojen pudotus on hidasta ja paino seilaa ylös alas. Perusväsymys vaivaa edelleen ja Kikin vatsakin on alkanut oireilla. Lopulta pelkkä usko muutokseen ei riitä ja on aika mennä lääkärin vastaanotolle tutkimaan, mistä uupumus ja aineenvaihduntaongelmat johtuvat.

Jutta ja puolen vuoden superdieetit keskiviikkona 18.3. kello 20 Livillä!

Kikin paino ei putoa eikä hiki virtaa – syy selviää verikokeella

Kiki on 24-vuotias lempääläinen parturi-kampaajaopiskelija, joka superdieetin alkaessa painaa tasan sata kiloa. Vaikka persoonallisen ja iloisen laihduttajan asenne on kunnossa ja nainen noudattaa pilkuntarkasti treeni- ja ravinto-ohjeita, paino ei putoa suunniteltuun tahtiin. Kikiä myös väsyttää, eikä treenatessa tule kunnolla hiki.

"Kaikki energia ja teho tekemisestä menee siihen, että mä yritän pidätellä oksennusta", Kiki kuvailee treenin aiheuttamia tuntemuksia.

Kiki passitetaan verikokeeseen, joka paljastaa, mistä on kyse: naisella on kilpirauhasen vajaatoiminta, ja tyroksiinilääkitys aloitetaan heti.

Mutta lisää terveyspulmia ilmaantuu heti kilpirauhasvaivan ratkettua. Katso ennakkoklippi!

Jutta ja puolen vuoden superdieetit keskiviikkona 18. maaliskuuta kello 20 Livillä.