Jone ja tähdet

Jone ja tähdet

Jone ja tähdet -sarjassa päästään tutustumaan mm. Anssi Kelan, Vesalan, Sannin, Marko Hietalan sekä Klamydian kiireisiin keikkapäiviin. Ilalla on keikka, mutta sitä ennen on hoidettava haastattelut, fanitapaamiset, roudaaminen, soundcheckit... Sarja avaa artistien kiireistä arkea ja näyttää mitä tapahtuu lavan ulkopuolella - kuinka paljon jokainen keikka vaatikaan taustatyötä onnistuakseen! Sarjassa Jone Nikula reissaa ympäri Suomea yhdessä artistien mukana ja vierailee myös heidän kodeissaan ja keikkabusseissa. Kotimainen keskusteluohjelma.

Ellinoora paljastaa kiertuepaheensa: Jäätelöä, Tekkeniä ja ajoittain myös shampanjaa - “Kun juhlin, niin juhlin kyllä!”

Kauden viimeisessä Jone ja tähdet -jaksossa matkataan Ellinooran kanssa Tampereelle. Keikkabussissa Jone haastattelee Ellinooraa tämän mahdollisista kiertuepaheistaan.

"No tota... kesäisinhän tekee aina mieli jäätelöä. Niitä tulee syötyä aika monta päivässä", Ellinoora paljastaa.

Artisti kertoo oman alkoholinkäyttönsä muuttuneen vuosien varrella. Alkuaikoina alkoholi oli isommassa roolissa keikkojen jälkeisessä juhlinnassa.

"Kyl tuli bisseä juotua. Ei sillain, että ois ollut missään räkäkännissä, mut oli kiva keikan jälkeen fiilistellä vähän sitä, että jes, mä oon päässyt tähän tilanteeseen, että mä saan omalla nimelläni keikkoja", Ellinoora kuvailee.

Nykyään alkoholi on jäänyt artistilla lähes kokonaan pois. Ellinoora haluaa kuitenkin muistuttaa, että elämää täytyy muistaa myös välillä juhlia.

"Nyt, kun tekeminen on muuttunut vielä vähän ammattimaisemmaksi ja määrätietoisemmaksi, niin se on jäänyt multa lähes kokonaan pois. Kyl se on huomattavasti vähentynyt. Mut sitten taas.. Se ylisuorittaminen ja stressi ei saa nousta kaiken päälle, et välillä pitää myös ottaa shampanjaa ja olla silleen, että jes, me ollaan täällä. Se elämä on nyt ja sitä pitää juhlia myös välillä."

"Sitten, kun mä juhlin, niin mä juhlin kyllä!" Ellinoora naurahtaa.

Artisti painottaa, että näin tapahtuu nykyään kuitenkin huomattavasti harvemmin. Kolmanneksi kiertuepaheekseen Ellinoora nimeää Tekkenin pelaamisen.

"Mul on ollut tää somelihas pahasti jumissa", Ellinoora havainnollistaa.

Jone ja tähdet viimeinen jakso tänään kello 20 Nelosella ja Ruudussa, jonka jälkeen koko kausi on katsottavissa Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #jonejatähdet !

Arttu Lindeman kävi pohjalla – avautuu nyt synkästä ajanjaksostaan: "Paniikkikohtaukset ja ihmispelot päällä"

Jone ja tähdet -ohjelmassa matkataan tänään Arttu Lindemanin kanssa Tampereelle. Ennen keikkaa artisti avautuu Jonelle viime kevään synkästä jaksostaan. Arttu kertoo käyneensä pohjalla.

"Yrität aikuistuu, kasvaa mieheksi ja löydät ittes sikiöstä itkemässä himassa, silleen, ettei pysty mihenkään. Paniikkikohtaukset ja ihmispelot päällä. Ekaa kertaa ne 'vitun läski mä tapan sut' -viestit menee ihon alle, kun niitä ei tuu silleen niinku muutama viikossa, vaan satoja päivässä siihen aikaan", Arttu kuvailee rankkoja aikojaan.

Artistin vaikeudet eivät jääneet vain oman pään sisälle, vaan alamäki näkyi myös keikoilla.

"Kyl on aika paska fiilis siinä autossa, kun ajetaan 10 tuntia Rolloon, mis on viisi ihmistä (yleisössä). Se oli tosi synkkä jakso", Arttu muistelee.

Pohjalta miehen nosti kuitenkin oman itsensä löytäminen ja naamioista luopuminen.

"En voi sanoa, että rohkaistuin, voin sanoa ennemminkin niin, että mä olin veitsi kurkulla pakon edessä, kun mä hyväksyin sen, että kuka mä oon."

Jone ja tähdet Nelosella ja Ruudussa tiistaisin kello 20. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #jonejatähdet.

Vesku Jokinen lyttää NHL:n – Ylistysterveiset suomalaiselle jääkiekolle: "SM-liigan äijät vetää kultahammasmiljonäärejä turpaan"

Jone ja tähdet -ohjelmassa matkataan tänään Klamydian keikalle Lahteen. Keikkabussissa yhtyeen solisti Vesku Jokinen kertaa omia rakkaimpia jääkiekkomuistojaan. Jalustalle hän nostaa Leijonien viimeisimmän MM-kullan.

"SM-liigan äijät menee ja vetää kultahammasmiljonäärejä turpaan. Onhan se hienoa. Terveisiä vaan Mörölle ja kumppaneille, ootte kovia jätkiä", Jokinen tunnelmoi.

Muisto herkistää miehen vieläkin.

"Kyllä tuli tippa linssiin. Se oli tosi kova juttu meikäläiselle ja varmasti koko Suomelle. Sen voin sanoa, että jos joku kehtaa sanoa, että kyllä mä tiesin tän ja kyllä mä uskoin näihin, niin puhuu paskaa. Niihin jätkiin ei varmaan alunperin uskonut kukaan. Ja ne teki kyllä sellasen teon, että voi halleluja", Vesku ylistää kultaleijonia.

Jokinen jatkaa pohdintojaan ja toteaa, että suomalainen SM-liiga ei todellakaan ole huonoa vaan tasokasta urheilua. Sellaista, jolla voitetaan maailmanmestaruuksia.

"Fuck the Elitserien, tai NHL tai änäri, tai KHL!" Jokinen kujeilee ja vilauttaa kameralle keskisormeaan.

Jone ja tähdet Nelosella ja Ruudussa tiistaisin kello 20. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #jonejatähdet.

Vesala avoimena tekstiensä samaistuttavuuden varjopuolista: "Pelkään, et joku tulee ja puukottaa"

Jone ja tähdet -ohjelmassa vieraillaan tänään Vesalan kellarissa ja seurataan, kuinka artisti valmistautuu Tavastian keikalleen. Jone ja Vesala keskustelevat artistin kotistudiossa siitä, miltä tuntuu jakaa syvimpiä tuntojaan koko kansan kesken.

"Eniten ihmisiä on aina puhutellut semmoset (laulut), jotka sä oot tavallaan kirjoittanut just siellä turvassa silleen, että sä et luule, että kukaan kuulis edes sitä. Sillon se tulee lähemmäs", Vesala pohtii.

Jonen mielestä ajatus omien syvimpien ajatusten jakamisesta kuulostaa jopa stressaavalta. Vesala komppaa täysin.

"Mä kyllä välillä pelkäänkin, että joku tulee ja puukottaa", Vesala avaa ja jatkaa:

"Mut kylhän jengi ottaa ne aika tosissaan. Sit tulee paljon sellasia, että miksi kirjoitat elämästäni, että kuinka voit tietää kaiken minusta, että lopeta. Tottakai ihmisillä on kaikkia murheita ja vaivoja ja sitten luulee ihan tosissaan, että mä vakoilen niitten päätä", Vesala valottaa.

Jone ja tähdet Nelosella ja Ruudussa tiistaisin 3.9. alkaen kello 20. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #jonejatähdet.

Tämän takia Marko Hietala esiintyy keikalla paljain jaloin – Taustalla hurja kommellus

Jone ja tähdet -ohjelmassa seurataan tänään Marko Hietalan keikkapäivää. Mies on juuri julkaissut ensimmäisen sooloalbuminsa ja esittää sen sisältöä nyt ensimmäistä kertaa ikinä. Keikkapaikkana on onneksi tuttu kotipaikkakunta Kuopio.

Jone kiinnittää huomiota Markon keikka-asuun, ja erityisesti siihen, että jostain syystä Marko on päättänyt esiintyä ilman kenkiä paljain varpain. Ratkaisun takana on yllättävä tarina.

"Meillä oli taannoin yksi keikka Nightwishillä ja mulla lensi saappaasta kanta. Sit mä huomasin siinä mikillä ollessani, että mä oon ihan epäbalanssissa, että tää on ihan kauheeta. Syöksyin biisin loputtua bassokaappien taakse ja huusin Terolle, että vedä mun saappaat pois, vedä! Tero oli, että mitä häh, ja mä, että vedä nyt ne pois. Vedä sukatkin! Ja sit, kun pääsin siitä pystyyn, basso kaulaan ja sanoin, että kenkä hajos, pitää saada balanssiin", Marko kuvailee keikkamuistoaan.

"Sit syökysin takaisin sinne lavalle ja huomasin, että siinä vaiheessa, kun lähti kuljeskelemaan siellä edestakasin, niin oli sellainen niinku kropan balanssi. Helvetin paljon tarkempi kuin mitä se on kengät jalassa. Se vaan tuntui hemmetin luonnolliselta. Ja sit toinen juttu on se, että meikäläinen varsinkin basistina huomasin sen, että jalkapohjista välittyy subbasten matalat värinät, josta mä myöskin tykkään. Rockmusa on fyysistä", Marko perustelee paljasjalkaisuuttaan ja toteaa ottavansa tekniikan käyttöön tällekin keikalle.

"Aattelin, et nyt, kun on tää ensimmäinen soolokeikka, niin nyt mä testaan, toimiikse. Ja se toimii."

Jone ja tähdet Nelosella ja Ruudussa tiistaisin 3.9. alkaen kello 20. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #jonejatähdet.