Et sä tiedä kuka mä oon?

Et sä tiedä kuka mä oon?

Uutuussarjan jokaisessa jaksossa kahdeksan kilpailijaa tarttuu haasteeseen ja selvittää julkisuudesta tunnetun tähtivieraan elämän merkittävät luvut. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten suosikkijuontaja pärjää valheenpaljastustestissä, mikä on räp-artistin hymyn leveys, miten kova ääni lähtee ikonisesta laulajasta tai millaisia salaisuuksia löytyy koomikon kellarikomerosta. Ohjelman tähtivieraina nähdään syksyn aikana Elastinen, Katri Helena, Aki Palsanmäki, Matti Nykänen ja monia muita. Heikki Paasosen juontama Et sä tiedä kuka mä oon alkaa Nelosella syyskuussa 2018. Ilmoittaudu mukaan ohjelman yleisöön: www.studioyleiso.fi

Jani Toivola hätkähti kuullessaan Jere Karalahden avautuvan hänestä elämäkerrassaan – ei tiennyt tuntevansa koko miestä

Kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola muistelee Et sä tiedä kuka mä oon -ohjelmassa kouluaikojaan ja näytelmäkerhoa, jonka esityksistä saivat nauttia Toivolan pohjoishelsinkiläisen ala-asteen luokkatoverit. Kerho sai esiintyä äidinkielen tunneilla perjantaiaamuisin. Toivolalle ikimuistoisin esitys oli se, jonka seurauksena 9-tai 10-vuotias Jani tuli kouluun punaisessa hameessa.

"Me oltiin harjoiteltu koko viikko niitä sketsejä iltaisin, ja mun tehtävä oli esittää Kymppitonnissa Riitta Väisästä. Sit mä päätin kätevästi siinä aamulla, että mähän voinkin tulla tässä Riitta Väisäs -hameessa jo kouluun!" kansanedustaja aloittaa tarinansa ja saa yleisön nauramaan.

Tarina ei kuitenkaan ole hauska. Toivolaa kiusattiin rajusti koulussa.

Mies kertoo ohjelmassa, kuinka hän saavuttuaan koululle joutui kiusaajiensa silmätikuksi. Hän muistaa juosseensa ilkiöitä karkuun punaisessa hameessaan, samalla kuitenkin provosoiden heitä. Vaikka tilanne oli ahdistava, Toivola muistaa saaneensa performanssistaan myös iloa:

"Silti mä muistan, että mä nautin siitä ihan hulluna!" hän kertoo.

Vanha tapaus palasi Toivolan mieleen yllättäen aikaisemmin tänä vuonna:

"Mä en ollut miettinyt sitä vuosiin, mutta tänä vuonna yhtäkkiä se tuli mun tajuntaan, kun jääkiekkoilija Jere Karalahti kirjoitti elämäkerran. Yks päivä mä näen sen Twitteristä, ja mut on tägätty siihen mukaan, ja siinä lukee, että Jere Karalahden pitäisi pyytää Jani Toivolalta anteeksi", kansanedustaja kertoo ihmetyksen hetkestään, joka sai hänet hätkähtämään.

Twiitti oli Toivolalle hämmentävä, sillä hän ei muista koskaan kohdanneensa Jere Karalahtea.

"Sit mä klikkaan ja siellä on iltapäivälehden uutinen. Selviää, että hän kertoo elämäkerrassaan, että hän on ollut poikajengissä, joka kiusasi mua ala-asteella. Hän kertoo juuri tämän tarinan, kun mä ilmestyn sinne koulun pihalle se punainen hame päällä", Toivola sanoo.

Vanhaan ja kivuliaaseenkin muistoon palaaminen tuntui aluksi Toivolasta ikävältä:

"Ei se nyt ole kauhean miellyttävää lukea iltapäivälehdestä tarkkaa kuvailua sun elämän kipupisteestä. Mutta sit yhtäkkiä se kääntyi ja otin sen lahjaksi, koska mä muistin sen punaisen hameen. Se mistä tuli hyvä fiilis on se, että se sama tyyppi on mussa edelleen elossa."

Et sä tiedä kuka mä oon? -sarjan viimeinen jakso tiistaina kello 20 Nelosella. Sarjan edelliset jaksot ovat katsottavissa ilmaiseksi Ruudusta.

Jaana Pelkonen löi Heikki Paasosen kanssa vetoa, tuloksena salainen tatuointi – "En halua paljastaa sijaintia"

Kansanedustaja ja ex-juontaja Jaana Pelkonen kertoo Et sä tiedä kuka mä oon? -ohjelmassa, että Euroviisut ovat olleet hänen juontajanuransa tähtihetkiä. Pelkonen toimi useana vuonna viisukommentaattorina ja lopulta -juontajanakin, ja sai tutustua kansainvälisiin kollegoihin ja eri maiden kulttuureihin. Usein työparina oli Et sä tiedä kuka mä oon? -ohjelmankin juontaja Heikki Paasonen.

Pelkonen ja Paasonen olivat työparina myös, kun Suomi voitti viisut.

"Kyllä se helmi on ollut se, että on saanut olla todistamassa sitä Lordin historiallista voittoa vuonna 2006 Ateenassa", Pelkonen kertoo, ja siitä päästäänkin itse aiheeseen, eli Pelkosen mahdollisiin tatuointeihin.

Heikki Paasonen nimittäin muistelee, että vuonna 2006 Ateenassa lyötiin erikoinen veto, johon osallistui myös Jaana Pelkonen.

Pelkonen itse muistelee päähänpistoa näin:

"Mun muistikuva on se, että sinä olit ollut meidän delegaatioon kuuluvien poikien kanssa jossain euroklubilla. Mä olin vielä niihin aikoihin niin tunnollinen ja kiltti, että mä olin mennyt nukkumaan, jotta aamulla jaksaisin juontaa jotain", kansanedustaja muistelee.

"Aamulla kuulin aamiaispöydässä, että te olitte lyöneet vetoa, että jos Suomi voittaa Euroviisut, niin te otatte tatuoinnin. Ja sit te olitte myymässä tätä ideaa mulle, että kai säkin oot mukana", Pelkonen kertoo.

Jaana Pelkonen paljastaa luvanneensa ottaa tatuoinnin siinä tapauksessa, että Suomi voittaa ja jos hän sen lisäksi juontaa seuraavat Euroviisut. Nyt tiedetään, että Jaana Pelkonen juonsi kuin juonsikin Mikko Leppilammen kanssa Helsingissä vuonna 2007 järjestetyt viisut.

Tässä kohtaa Heikki Paasonen näyttää oikeaa säärtään koristavan, ateenalaisen viisuvedon seurauksena otetun tatuointinsa, jota koristaa kirjainyhdistelmä HRH, mikä viittaa Lordin voittokappaleeseen Hard Rock Hallelujah.

”Hieno! Hyvä, Heikki!” Pelkonen kehuu aplodien rai’atessa.

Ennen kuin ohjelmassa paljastetaan, ottiko Pelkonen lopulta omaa leimaansa, kisaajien tehtävänä Et sä tiedä kuka mä oon -jaksossa on nyt arvata, kuinka monta tatuointia Jaanalla on.

Kisaajista Sarkku arvaa, että tatuointeja olisi neljä. Hän kertoo nähneensä tatuoinneista yhden:

"Yritin ensin vastata kaksi, koska yhden olen ainakin nähnyt, mutta ei siitä sen enempää", Sarkku sanoo ja saa Pelkosen repeämään salaperäiseen nauruun.

Aiemmin jaksossa Sarkku on kertonut juhlineensa kerran Pelkosen kanssa Tampereen Ilves-hotellissa.

"Minkälaiset bileet teillä siellä Ilveksessä on ollut?" Paasonen naurattaa.

Oikea vastaus on lopulta, että Pelkosella on vain yksi tatuointi, juurikin tuo Euroviisu-vedon seuraus.

"Haluatko paljastaa, missä se tatuointi sijaitsee?" Heikki Paasonen yrittää.

"No en todellakaan halua paljastaa!" Jaana Pelkonen vastaa.

Et sä tiedä kuka mä oon? tiistaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Sarjan kaikki jaksot on katsottavissa jälkikäteen ilmaiseksi Ruudussa.

Imitaattorin taidot ovat olleet hyödyksi Jarkko Tammiselle: "Heti irtosi kaksi hotellihuonetta!"

Et sä tiedä kuka mä oon? -ohjelmassa vieraileva näyttelijä ja imitaattori Jarkko Tamminen kertoo alkaneensa jäljitellä ihmisten puhetapaa jo tarhaikäisenä.

"Kyllä se alkoi esikoulussa, kun olin kuuden vanha. Mä matkin kahta tarhakaveria ja yhtä opettajaa. Se kiellettiin kotona, koska ketään ei saa matkia, se on kiusaamista. Tein sitä sitten siellä tarhan pihalla", Tamminen muistelee.

Näyttelijä kertoo imitoineensa myös televisioviihteen legendoja:

"Kotona rupesin imitoimaan Pirkka-Pekka Peteliuksen, Vesku Loirin ja Heikki Kinnusen eri hahmoja."

Juontaja Heikki Paasonen kysyy, onko Tamminen koskaan käyttänyt imitoimistaitojaan alhaisiin tarkoituksiin.

"Totta kai!" mies vastaa. "Neste Rallyn aikaan ei ollut missään hotellihuoneita, niin piti Tommi Mäkisenä soittaa. Löyty kaks!" Nieminen naurattaa.

Et sä tiedä kuka mä oon? tiistaisin kello 20 Nelosella. Jaksot ovat katsottavissa jälkikäteen ilmaiseksi Ruudussa!

Jannika B saa uskomattoman upean tuloksen älykkyystestissä – pääseekö peräti Mensan jäseneksi?

Laulaja Jannika B on kolmas urhea henkilö, joka on suostunut Mensan järjestämään älykkyystestiin Et sä tiedä kuka mä oon? -ohjelmassa. Aikaisemmissa jaksoissa Riku Rantalan tulokseksi paljastui hienosti 120 ja Krisse Salmisen 128. Suomalaisten keskiarvotulos liikkuu noin sadan tienoilla.

"Uskon, että mun vahvuus tulee olemaan looginen ajattelu. Ja sitten heikkous on varmaan sellainen tietynlainen paniikki ja stressi", laulaja pohtii videolla ennen testin alkamista.

Jakson pelaajat pitävät Jannika B:tä selvästi erittäin fiksuna, sillä heidän arvauksensa osuvat lukujen 121 ja 135 väliin. Mensa ry:n jäseneksi pääsee tuloksella 131.

"Oho, sua pidetään todella fiksuna täällä! Wau!" Heikki Paasonen riemastuu pelaajien arvauksista. "Tää on ehkä jotenkin hienompaa kuin se itse testi, että mitä ihmiset ajattelevat", juontaja pohtii.

Kisaaja Ari on antanut arvauksen 121:

"Oot keskivertoa älykkäämpi varmasti, ja olet musikaalinen, mikä sekin kertoo älykkyydestä jonkin verran", mies perustelee.

Karita taas uskoo, että Jannika B:n älykkyysosamäärä voisi olla peräti 132:

"Ajattelin, että naiset kunniaan ja että olet varmasti päässyt (Mensan) jäseneksi", hän kehuu.

Heikille tuodaan studioon suljettu kirjekuori, joka sisältää laulajan älykkyystestin tuloksen. Jannika B:n tulos on huima, 131.

"High five, hei! Onneksi olkoon!" Heikki Paasonen innostuu laulajan tuloksesta.

Et sä tiedä kuka mä oon? tiistaisin kello 20 Nelosella. Sarjan seuraava jakso on katsottavissa Ruudun tilaajille, kun edellinen jakso alkaa tv:ssä.

Lapsen syntymä sai Jannika B:n unohtamaan ulkonäkökompleksinsa: "Ne olivat maailman ihanimmat korvat"

Et sä tiedä kuka mä oon? -sarjan seuraavassa jaksossa tutkitaan Jannika B:n kriittisiä lukuja. Ohjelmassa arvuutellaan muun muassa laulajan korvien kokoa, sillä korvilla on hänelle erityinen merkitys.

"Nuorempana en ole koskaan korviani esitellä, mua koulukiusattiin Dumbo-korvaksi", Jannika B paljastaa.

Laulaja kertoo liikuttavan tarinan siitä, miksi hän ei enää halua kätkeä korviaan:

"Halusin peittää niitä aina aikuisiälle asti, kunnes tyttäreni Martta-syntyi. Tajusin heti synnytyksen jälkeen, että hänellä on minun korvani, ja mun mielestä ne oli maailman ihanimmat korvat."

Ponnarille hiuksensa sitonut laulaja kertoo opetelleensa lapsen myötä ylipäätään uuden tavan asennoitua ulkonäön "virheisiin":

"Olen pyrkinyt enemmän kuin koskaan pitämään hiuksia kiinni ja olemaan ylpeä niistä kohdista, joista vähän aikaisemmin en ole ollut", hän sanoo.

Juontaja Heikki Paasonen ei ymmärrä puheita Dumbo-korvista, sillä hän ei näe Jannikalla moisia.

Jannika B tietää, etteivät koulukiusaajien argumentit olekaan kovin järkeviä:

"Omilla komplekseilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa ja kiusaajat tarttuvat johonkin, millä ei ole varsinaisesti mitään totuudenmukaista perää", hän sanoo.

Et sä tiedä kuka mä oon? tiistaisin kello 20 Nelosella. Jannika B:n jakso on tämän viikonlopun ajan katsottavissa ilmaiseksi Ruudusta!