Äitien sota

Äitien sota

Miten äiti selviytyy arkipäivän taisteluista? Kukapa sen tietäisi paremmin kuin toinen äiti! Äitien sodassa kolme erilaista äitiä pääsee arvostelemaan toistensa arkea. He antavat kouluarvosanan toisilleen kodinhoidosta ja kasvatuksesta. Jakson lopussa nähdään, kuka on kerännyt parhaat pisteet ja kruunataan viikon äidiksi. Kotimainen realitysarja.

Jupe Tuomolan tapa hoitaa perheen aamurutiinit saa topakoilta äiti-ihmisiltä moitteet

Mediapersoona Jupe Tuomolan Anna-vaimo on mukana seuraavassa Äitien sota -jaksossa. Ohjelmasta käy ilmi, että Jupe hoitaa Tuomolan perheen aamurutiinit Annan nukkuessa.

Annan äitikollegat eivät ole aivan tyytyväisiä Jupen tapaan lähettää perheen 10-vuotias tytär kouluun. Tyttö lähtee koulutielle aamupala kourassa.

"Meiltä ei lapset lähtisi leivät kädessä kouluun tai yleensä minnekään!" viisilapsisen uusioperheen äiti Tuula napauttaa.

Katso ennakkoklippi!

Äitien sota torstaina kello 20 Livillä.

Noora tuli äidiksi 16-vuotiaana – ”Teiniäitejä ei aina katsota hyvällä”

Parikymppinen Noora on kahden lapsen äiti, joka pyörittää perheensä arkea yksin. Noora sai ensimmäisen lapsensa jo 16-vuotiaana.

"Äidiksi tuleminen nuorena on todella haasteellista", Noora sanoo ja kertoo saaneensa paljon tukea omalta äidiltään ja muilta läheisiltään.

Nooran äitikollegat suhtautuvat nuoreen äitiin kannustavasti.

"Mä uskon, että ennakkoluuloja varmasti on. Se on semmonen asia, mitä voi käyttää voimavarana", opiskeleva kahden pienen lapsen äiti Minttu sanoo.

Äitien sota torstaisin kello 20 Livillä!

Kateus iskee äiteihin Danita Westphalin hulppeassa luksuskodissa: "Wau!"

Kohujuristi Heikki Lampelan ex-rakas Danita Westphalin tyylikäs koti herättää kateutta muissa äideissä. Kauniista ja viimeisen päälle siististä kodista löytyy muun muassa valtaisa televisio, viinikaapit, samppanjacoolerit ja paljon muita ylelliseen elämäntapaan viittaavia esineitä.

Mutta mitä löytyykään trendikkään seurapiiriäidin jääkaapista?

Äitien sota Livillä torstaisin kello 20.

Yksinhuoltajan erikoinen asumisjärjestely – kotina asuntovaunu: ”Pystyisiksä asumaan tämmösessä?”

Livin Äitien sota -ohjelmassa toistensa arkeen tutustuvat yksinhuoltajat Minna, Mari ja Anu. Erityisesti Anun asumisjärjestelyt herättävät muissa äideissä ihmetystä: nainen asuu ison osan vuodesta pienen poikansa kanssa asuntovaunussa. Ahtaat tilat, tyhjä jääkaappi ja pesutilojen sekä wc:n puute ihmetyttävät Minnaa ja Maria.

"Pystyisiksä asumaan tämmösessä?", Mari kysyy äitikollegaltaan ihmettelyn lomassa.

"Hmm, kyllä mä voisin kuvitella jossain tietyssä... elämässä", kuuluu Minnan diplomaattinen vastaus.

Katso videolta, kuinka arki toimii asuntovaunussa!

Äitien sota torstaisin kello 20 Livillä.

Onko tämä tiukka kasvattaja jo liiankin napakka: ”Mä oon natsimutsi!”

Äitien sodassa kisaavat seuraavaksi aivan tavalliset äidit, joiden kotona vallitsee joko vapaa hippimeininki tai vähän militantimpi kuri ja järjestys. Petra on toisesta ääripäästä: hän suosii sotilaallista kasvatusmetodia.

"Mä oon natsimutsi. Meillä on kyllä aika tiukka kuri", 1- ja 5 -vuotiaiden lasten äiti myöntää.

Petran perheessä ei pelleillä ruokapöydässä ja lautaset pitää syödä tyhjiksi. Esikoinen saa katsoa telkkarista vain Pikku Kakkosen, ja senkin ainoastaan tiistaisin ja torstaisin. Myös nukkumaanmenoaikoja on noudatettava ja karkkia syödään vain karkkipäivänä.

"Petra on tosi tiukka täti!" lempeämmän kasvatuksen puolesta liputtava Anni sanoo.

"Tappaa lapsen luovuuden, jos yksi pitää komentoa."

Äitien sota torstaina 26.2. kello 20 Livillä.