Adoptoidut

Adoptoidut

Sarja kertoo kahdeksan Suomessa adoptoidun aikuisen tarinan. Sarjassa käydään läpi jokaisen mukaan valikoituneen ihmisen henkilökohtainen prosessi päästä sinuiksi menneisyytensä ja biologisten juuriensa kanssa. Jokainen jakso rakentuu ohjelman juontajan Lorenz Backmanin ja yhden adoptoidun henkilön välisen keskustelun ympärille. He istuvat vastakkain ja käyvät läpi adoptoidun tarinan. Tarkoituksena on selvittää suunta, johon henkilö tahtoo seuraavaksi lähteä. Joillain adoptoiduista on biologisten sukulaisten etsiminen ollut käynnissä jo pidemmän aikaa, kun taas joku toinen ei ole vielä syystä tai toisesta edes tiennyt adoptiostaan kuin vasta äskettäin. Kotimainen ohjelma.

Adoptoidun asemaan on vaikea asettua: ”Vieras ihminen ei ymmärrä tätä”

Nelosen Adoptoidut-sarjan päätösjaksossa tutustutaan 72-vuotiaan Marja-Liisan tarinaan. Hän on aina tiennyt olevansa adoptoitu. Marja-Liisan äiti jäi vaille tukea ja antoi tytön sukulaisille kasvatettavaksi. Kaipuu juurille on suuri, kun Marja-Liisa yrittää kuumeisesti selvittää, kuka hänen isänsä on.

Moni sukulaisista ei ole voinut ymmärtää hänen kaipuutaan menneeseen ja Marja-Liisa kokeekin jääneensä hyvin yksin asiansa kanssa.

Katso videolta maistiainen illan jaksosta.

Adoptoidut-sarjan päätösjakso Nelosella torstaina kello 19.

Raskaus oli yllätys biologiselle äidille: ”Äiti on käynyt ensimmäistä kertaa neuvolassa raskausviikolla 30”

Nelosen Adoptoidut-sarjan torstaisessa jaksossa tutustutaan 30-vuotiaan Elinan tarinaan. Nuori nainen on biologisten vanhempiensa yhden yön romanssin tulos. Äidin epävakaan elämäntilanteen vuoksi raskaus selvisi vasta hänen ollessaan 30 raskausviikolla. Äiti synnytti Elinan ja antoi tämän välittömästi adoptoitavaksi.

Katso videolta ennakko illan jaksosta.

Adoptoidut Nelosella torstaisin kello 20.

Tiina on kielletyn rakkauden lopputulos: ”Isällä oli perhe muualla”

Nelosen Adoptoidut-sarjan torstaisessa jaksossa tutustutaan 53-vuotiaan Tiinan tarinaan. Hän sai kuulla adoptiostaan jo varhain ja on aikuisena tehnyt suuren työn juurtensa löytämiseksi.

Juurien selvittäminen on saanut Tiinan ymmärtämään paremmin biologisen äitinsä ratkaisua antaa lapsi adoptoitavaksi.

Katso videolta Tiinan tunnelmia illan jaksosta!

Adoptoidut Nelosella torstaisin kello 20.

Äiti odotti vuosikymmeniä poikansa kohtaamista – 60 vuoden jälkeen yhteys löytyi

Nelosen Adoptoidut-sarjan torstaisessa jaksossa tutustutaan 68-vuotiaan Reijon tarinaan. Reijo sai tietää adoptiostaan vasta teini-ikäisenä, mutta asiasta ei juurikaan keskusteltu adoptiovanhempien kanssa. Biologinen äiti yritti vuosikausia saada yhteyttä poikaansa tuloksetta. Vasta adoptiovanhempien kuoltua mies uskaltautui selvittämään juuriaan.

"Tiesin, että yhteystiedot on adoptioäidin muistikirjassa", Reijo kertoo koskettavan ensimmäisen yhteydenoton alkusysäykseksi.

Katso videolta ennakkotunnelmia torstain jaksosta.

Adoptoidut Nelosella torstaisin kello 20.

Anna annettiin adoptioon kipeän avioeron vuoksi – äiti synnytti silmät kiinni

Adoptoidut-sarjan torstaisessa jaksossa tutustutaan 40-vuotiaan Annan tarinaan. Annan biologiset vanhemmat ovat aikoinaan tehneet tietoisen valinnan lapsensa adoptiosta. Taustalla on ollut kipeä avioero ja lapsen poisantaminen on ollut luonnollisesti kova paikka vanhemmille.

Tutustu videolta Annan tarinaan.

Adoptoidut torstaisin Nelosella kello 21.