Vinski ja näkymättömyyspulverille voitto kansainvälisen elokuvafestivaalin kilpasarjassa Italiassa

Juha Wuolijoen ohjaama Vinski ja näkymättömyyspulveri voitti pääpalkinnon Element +6 -sarjassa Giffonin kansainvälisellä elokuvafestivaalilla, Italiassa.

Jo 55. kerran järjestetty, yksi maailman tunnetuimmista lastenelokuvafestivaaleista, Giffoni Film Festival järjestettiin 21.-30.7.2022.

Elokuvan päänäyttelijä Kuura Rossi edusti elokuvaa festivaaleilla ja vastaanotti palkinnon elokuvan puolesta tuhatpäisen yleisön edessä.

Snapper Films Oy:n tuottama koko perheen seikkailuelokuva Vinski ja näkymättömyyspulveri tuli Nelonen Median levittämänä elokuvateattereihin jouluna 2021, ja se on edelleen tämän vuoden katsotuin kotimainen elokuva.

”Juha Wuolijoki on yksi maamme kansainvälisimpiä elokuvantekijöitä. Joulutarinan aloittama voittokulku jatkuu nyt Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan kanssa. Elokuva saa ansaitsemansa jatko-osan, enkä malta odottaa näkeväni sen valkokankaalla”, Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi sanoo.

Luusuaniemi korostaa, ettei loistavaa lopputulosta saada aikaiseksi ilman ansiokkaita tekijöitä.

”Elokuvassa on loistavat näyttelijät. Kuura Rossi tekee upean roolisuorituksen Vinskinä, ja hän on suomalaisen elokuvataivaan uusi kirkas tähti. Elokuvan kuvaus on aivan omaa luokkaansa! Kjell Lagerroos ja Mika Orasmaa ovat kansainvälisesti palkittuja elokuvaajia, mikä näkyy lopputuloksessa. Tietenkään yhtäkään elokuvaa ei tehdä ilman käsikirjoitusta, ja Vinski ja näkymättömyyspulveri -elokuvan osalta kiitokset kuuluvat Jari Olavi Rantalalle, Mauri Aholalle ja Juha Wuolijoelle.”

Vinski ja näkymättömyyspulveri perustuu jo useita sukupolvia riemastuttaneeseen Aapelin kirjaan Koko kaupungin Vinski (1954). 

Vinski ja näkymättömyyspulveri sijoittuu kuvitteelliseen Hömpstadin kaupunkiin, joka on joutunut röyhkeän rikosaallon kouriin.

Murrot ja ryöstöt ovat osa kaupunkilaisten todellisuutta, ja poliisia auttamaan tarvittaisiin nyt todellinen supersankari.

Elokuvan pääosissa nähdään Kuura Rossi (Vinski), Mikko Leppilampi (Antero), Pirjo Heikkilä (Krista) sekä Martti Suosalo (apteekkari). Muissa rooleissa nähdään muun muassa Sampo Sarkola, Fiona Iyare ja Minka Kuustonen.

Elokuva on nähtävillä Nelosen Ruutu-palvelussa 7. elokuuta 2022 alkaen.