Totaalinen hukassa olo muovasi Sointu Borgista rohkean – esikoiskirjassaan hän kertoo, kuinka haistattaa asialliset v*itut

”Aina ei kannata olla kiltti tyttö.
Olen elävä esimerkki siitä, että epävarmuus, darralonkeron juominen lähimetsässä ja totaalinen hukassa olemisen tunne voivat tuoda mukanaan jotain kaunista. Voit olla totaalisen pihalla ja tajuta, että juuri itsensä kadottaminen on avain uusiin alkuihin.”


Yrittäjä Sointu Borgin tänään ilmestynyt esikoisteos Röyhkeästi rohkea Kuinka haistattaa asialliset vitut? on kevyen omaelämäkerrallinen uutuuskirja, joka tutkii Soinnun anteeksipyytelemättömän asenteen juuria ja kannustaa kuuntelijaa ottamaan elämän omiin käsiinsä.

Suplan kustantama teos julkaistaan tänään keskiviikkona äänikirjana, ja myöhemmin fyysisenä kirjana. Äänikirja on kuunneltavissa nyt yksinoikeudella vain Suplassa.

Kirjan luvut alkavat omakohtaisilla tarinoilla ja laajenevat käsittelemään aihetta laajemmin. Läpi käydään mm. sellaisia teemoja kuten kuinka lopettaa itsensä turha kritisointi, kuinka kääntää kohtaamasi kateus voimavaraksi, kuinka oppia vetämään rajoja, kuinka päästää irti ylisuorittamisesta ja kuinka suhtautua ongelmiin kevyemmin.

Sointu ammentaa kirjassa omista kokemuksistaan ja mm. uralla kokemastaan aliarvioinnista ja suoranaisesta seksismistä, menneistä parisuhteistaan ja hetkistä, joissa hän on tajunnut elämänsä olevan täysin väärillä raiteilla. 
 

"Nappaan lähikaupasta pari lonkeroa ja röökiaskin. Painelen lähimetsään juomaan loipparia. Lapsiperheet lenkkeilevät ohitseni ja tapittavat järkyttyneinä kannolla istuvaa bilebimbo-Pamelaa. Tapittaisin luultavasti itsekin. Sytytän savukkeen ja avaan Instagramin. Skrollailen feediä ja pysähdyn tuijottamaan ystävieni julkaisuja. Yksi on hulppealla ulkomaanmatkalla, toinen on mennyt kihloihin. Kauppiskaverini on ostanut jälleen uuden sijoitusasunnon, ja vanha luokkakaverini ala-asteelta odottaa vauvaa. Kaikilla näyttää pyyhkivän aivan saatanan hyvin. Kolmannen sijoitusasuntonsa ostanut vuosikurssilaiseni tuskin juo tällä hetkellä metsässä lonkeroa piilossa vanhemmiltaan. Sitten se iskee. Pysähdyn tuijottamaan kädessäni palavaa savuketta sekä juuri avaamaani verkkopankin tiliotetta. Ei helvetti, täytän tulevana kesänä 25 vuotta. Mitä minä oikein teen?". 


Näin Sointu kirjoittaa muutaman vuoden takaisesta tilanteestaan.

Kirjassa on mukana myös mielenkiintoisia haastateltavia; politiikan tutkija Saara Särmä, karhuryhmän entinen operatiivinen johtaja Harri Gustafsberg, juristi ja uravalmentaja Laura Mäntynen, ex-Cannonball-jäsen Mika "Immu" Ilmén ja urheilutoimittaja Kaj Kunnas, jotka tuovat asiantuntijanäkökulmaa käsiteltäviin aiheisiin.
Kirjan pääpointtina on kartoittaa, mistä anteeksipyytelemätön ja rohkea asenne kumpuavat – ja miten jokainen meistä voi olla röyhkeästi rohkea.
 
"On aika lopettaa nynnyily ja nostaa kissa pöydälle! Jokainen meistä tarvitsee lisää anteeksipyytelemätöntä asennetta. Jokaisella meistä on resurssit rohkeaan ja anteeksipyytelemättömään elämään, mutta rohkeus pitää vain kaivaa esiin. Tämä kirja on tutkiskeleva sekä mustaa huumoria sisältävä sensuroimaton seikkailu mun elämään ja oivalluksiin. Uskoisin, että tarinaani samaistuvat helpoiten hämmentyneet milleniaalit sekä oikeastaan kaikki eksistentiaalisia kysymyksiä pyörittelevät kriiseilijät", Sointu sanoo.


Sointu Borgin esikoiskirja Röyhkeästi rohkea – Kuinka haistattaa asialliset vitut? on nyt kuunneltavissa yksinoikeudella Suplassa.