Toimittajalegenda Klaus Flaming jää eläkkeelle 35 vuoden radiouran jälkeen – viimeinen ohjelma alkaa Radio Rockilla 1.1.

Radiota viidellä vuosikymmenellä tehnyt Klaus Flaming aloittaa 1. tammikuuta vuoden mittaiset läksiäiset.

Yhtenä Radio Rockin kivijaloista tunnettu toimittaja Klaus Flaming on tehnyt radiota viidellä vuosikymmenellä ja on kiistatta yksi kotimaisen rockin ja metallin tunnetuimpia ja merkittävimpiä toimittajia.
Tänään 21. joulukuuta, vuoden pimeimpänä päivänä ja Flamingin 64-vuotispäivänä on myös osuvaa ilmoittaa, että vuosi 2023 tulee olemaan Klasun viimeinen vuosi Radio Rockilla. Tämä jos mikä on mainio syy aloittaa uudenvuodenpäivänä ei sen vähempää kuin vuoden mittaiset läksiäiset.

Sunnuntaina 1. tammikuuta Radio Rockilla alkava Klaus Flamingin 64 vuotta -ohjelmasarja on yhden rockelämän mittainen yhteenveto ja samalla kiitos ja kunnianosoitus rockin tekijöille. Lisäksi se on Klasun viimeinen radio-ohjelmasarja, jossa hän käy läpi musiikkia uransa eri vuosikymmeniltä ja kaivaa esiin arkistojen helmiä muun muassa tekemistään haastatteluista pitkän uransa varrelta. Ohjelmasarjan viimeinen jakso kuullaan sunnuntaina 31.12.2023.

"2023 tulee jäämään viimeiseksi Radio Rock -vuodekseni. Toki oma rockin kuunteluni ei siihen tule loppumaan, muuttaa vain muotoaan. Minulta on kysytty, että mitä aion sitten eläkkeellä tehdä. Olen vastannut, että en tässä vaiheessa tiedä, kun noin 35 vuoden ajan aina herättyäni, ei kestä edes viittä minuuttia, kun iskee tietoisuus siitä, että seuraava ohjelma on vielä tekemättä ja sen pitää olla valmis silloin ja silloin. Jos vaikka sitten eläkkeellä ei tarvitsisi niin miettiä sitä, mitä jostakin kappaleesta tarvitsisi ääneen sanoa. Vieroitusoireita odotellessa," Klasu sanoo.

Pitkällä radiourallaan Klaus Flaming on tehnyt rock-musiikkia tunnetuksi isommille massoille kuin vain rockin vannoutuneille faneille. Klasun radioura käynnistyi vuonna 1988 Yleisradiossa, aloittaen silloisen kakkosverkon rinnakkaisohjelmassa. Hän toimi Radiomafialla kanavan alusta loppuun asti ja jatkoi vielä YleX:llä valikoiden itse soitettavat musiikkikappaleet yli 800 lähetykseen.
Radio Rockille Flaming siirtyi 2007 kanavan aloittaessa. Radio Rock -vuosien aikana hän on vastannut useista rock-musiikin erikoisohjelmista sekä listauksista, joissa on uppouduttu syvemmin eri rock-bändien ja -ilmiöiden maailmaan.

"Klaus Flaming on omalla pitkäjänteisellä ja erittäin ammattimaisella työllään luonut korkeita standardeja koko suomalaiselle rock- ja musiikkijournalismille. Pyrimme jatkossakin vaalimaan Klasun legacya Radio Rockilla,” kanavan ohjelmapäällikkö Paula Niska lupaa.

 

  • Klaus Flamingin 64 vuotta alkaa Radio Rockilla 1.1.2023
  • Klaus Flamingin viimeinen lähetys Radio Rockilla 31.12.2023.