Kotimaiset

Superkauppiaat palaa ruutuihin – näiden kauppiaiden arkea seurataan uudella kaudella

Superkauppiaat palaa ruutuihin uusien kauppiaiden kera! Superkauppiaat-sarjassa sukelletaan K-Supermarket-kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana.
Toisen tuotantokauden Superkauppiaat ovat hyvin erilaisissa vaiheissa kauppiasuraansa, ja sarjassa nähdään myös, miten kauppiaaksi kouluttaudutaan ja kasvetaan. Sarja esittelee persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden ja kaupan työntekijöiden vauhdikkaan arjen. Kauppiaana toimiminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat yhteen.
 
Superkauppiaat seuraa noin vuoden ajan tapahtumia yhdeksässä K-Supermarketissa ympäri Suomen: Lempäälässä, Uusikaarlepyyssä, Helsingissä, Oulussa, Kittilässä ja Espoossa. Jokaisella kauppiaalla on tavoitteenaan rakentaa kaupastaan tavallista parempi ruokakauppa!

Superkauppiaat Nelosella ja Ruudussa keskiviikkoisin klo 19!

Superkauppiaina nähdään:

Hanna Salminen, K-Supermarket Kuljun kartano, Lempäälä

Hanna Salminen, K-Supermarket Kuljun kartano, Lempäälä

Kuljun Kartanon Hanna Salminen on kauppias jo neljännessä polvessa, ja jo hänen isovaarinsa Väinö piti aikanaan kauppaa Lempäälässä. Kun Hanna aloitti kauppiasuransa yksin seitsemän vuotta sitten, Kuljun pieni ja tiivis kyläyhteisö osoittautui hänelle korvaamattomaksi tueksi. Vanhimmat paikalliset muistavat vielä Väinönkin, ja Hanna onkin otettu lämpimästi vastaan kauppiassuvun perinnön jatkajana.

Hanna on ottanut oppiinsa myös kauppiasharjoittelija Piian, jolle hän jakaa nyt sukupolvitietoa eteenpäin.

Anne ja Pasi Saarinen, K-Supermarket Kasarmi, Helsinki

Anne ja Pasi Saarinen, K-Supermarket Kasarmi, Helsinki

K-Supermarket Kasarmin kauppiaat Anne ja Pasi Saarinen ovat kauppiaina konkareita, ja vuosikymmenien kokemus kaupan alalta näkyy Kasarmin toiminnassa. Töölöläiskaupalla on tutkitusti Suomen vaativimmat asiakkaat, mutta sen palvelun taso vastaa kysyntää. Kotikatsojille erityisen viihdyttävää seurattavaa on Annen uskomaton omistautuneisuus kaupan visuaalisesti huippuun hiotulle heviosastolle.

Kauppiaspari on kunnostautunut kauppiaiden valmentamisessa, ja uudella kaudella esiintyvä kauppiastulokas Joonas Purolinna onkin heidän entinen mentoroitavansa.

Aarni ”Nessi” Valkonen ja Tea Hyttinen, K-Supermarket Kittilä, Kittilä

Aarni ”Nessi” Valkonen ja Tea Hyttinen, K-Supermarket Kittilä, Kittilä

Lappi on ainutlaatuisen haastava miljöö kaupan pitämiselle, ja sen tietävät K-Supermarket Kittilän kauppiaat Aarni Valkonen ja Tea Hyttinen. Välimatkat ovat Lapissa pitkiä, joten kaupan täytyy voida tarjota asiakkailleen kerralla kaikki, mitä ostosreissulla voi tarvita.

Kaupalla on muutenkin tärkeä rooli paikallisessa yhteisössä, sillä se toimii myös kohtaamispaikkana monille vakioasiakkailleen. Jännitystä Kittilän kaupan muutenkin erityislaatuiseen arkeen tuovat aivan liian ahtaiksi käyneet tilat – joskin uusi kauppa on jo rakenteilla.

 Juuso Österman, K-Supermarket Lippulaiva, Espoo

Juuso Österman, K-Supermarket Lippulaiva, Espoo

Lippulaivan K-Supermarket on uutuuttaan kiiltelevään kauppakeskukseen Espoonlahteen rakennettu, uusimpia trendejä mukaileva kauppa, joka korvaa paikalla pitkään palvelleen Seilorin. Superkauppiaiden viime kautta tähdittäneen Seilorin kauppiaan Heimon saappaisiin astuu uusi tulokas Juuso Österman.

Uuden kaupan avaaminen ja asiakkaiden hurmaaminen ovat haasteita jo itsessään. Sen lisäksi Juuso valmistautuu rinnallaan kauppiaana työskentelevän Heidi-vaimonsa kanssa myös vauva-arjen alkamiseen. Pysyvätkö kaikki pallot kiireisen pariskunnan käsissä?

Janne Saarela ja Marjo Helisten-Saarela, K-Supermarket Toppila, Oulu

Janne Saarela ja Marjo Helisten-Saarela, K-Supermarket Toppila, Oulu

Janne Saarela ja Marjo Helisten-Saarela ovat tehneet pitkän uran kaupan alalla. Marjo aloitti jo teininä kaupassa harjoittelijana, Janne siirtyi kaupan alalle IT-alalta. Takana on jo 15 vuotta yhteistä yrittäjyyttä.

Toppilan henkilökunta on kauppiasparille kuin yhtä suurta perhettä, ja kaupan lämmin työilmapiiri huokuu varmasti kotisohville asti. Kauppa tunnetaan Oulussa myös ravintolamaailmastaan, joka sai syntynsä halusta tukea paikallisia ravintoloitsijoita haastavana pandemia-aikana.

Fredrik Lönnqvist, K-Supermarket Nykarleby, Uusikaarlepyy

Fredrik Lönnqvist, K-Supermarket Nykarleby, Uusikaarlepyy

Fredrik Lönnqvist on tuore kauppias, joka tarttui K-Supermarket Nykarlebyn ohjaksiin näyttämisen halua ja uudistusvimmaa uhkuen. Onnistuneita kokeiluja on jo tehty, ja kaupalla käytetäänkin esimerkiksi uusimpia teknologisia innovaatioita arjen helpottamiseksi.

Valikoimiin otetaan myös Ruotsin kaupoista tuttuja tuotteita, joita ei muualta Suomesta löydy.

Ilari Tikkala, K-Supermarket REDI, Helsinki

Kalastamassa sijaitsevan K-Supermarket REDIn kauppias Ilari Tikkala on tiedostava mutta analyyttinen Excel-velho, joka huolehtii, että omasta tai henkilökunnan jaksamisesta ei tingitä.

Redi on kuuluisa hyvästä kasvisruokavalikoimastaan, ja se palvelee kaupunkilaisia laajoilla valikoimillaan.

Teemu Tikkala, K-Citymarket Malmi, Helsinki

Teemu Tikkala, K-Citymarket Malmi, Helsinki

Ilarin kanssa aiemmin K-Supermarket-kauppiaana toiminut Teemu Tikkala on supliikki mies. Malmin K-Citymarketin kauppiaan saappaisiin hiljattain astunut mies on uudistanut kauppaansa vauhdikkaasti.

Teemu on ottanut sosiaalisen median haltuunsa, ja hän pitää sitä kautta luontevasti yhteyttä asiakkaisiinsa. Tiktokissa nimellä @HraKauppias tunnetulla Teemulla on palvelussa jo yli 100 000 seuraajaa, ja hänen someyleisönsä kasvaa päivä päivältä.

Joonas Purolinna, K-Market Kruunuvuorenranta, Helsinki

Joonas Purolinna, K-Market Kruunuvuorenranta, Helsinki

K-Market Kruunuvuorenrannan uunituore kauppias Joonas Purolinna aloitti uransa alalla jo 15-vuotiaana, ja hän on paiskinut töitä miltei jokaisessa päivittäistavarakaupan roolissa. Kasarmin Annen ja Pasin opissa ollut mies luo hiljattain rakennetusta Kruunuvuorenrannasta nyt ”oman kylän kauppaa”, ja myös sen asiakkaat pääsevät osallistumaan kehitystyöhön aktiivisesti.

Joonaksen kohdalla katsojat pääsevät näkemään hänet tositoimissa ja kuinka hyvin Annen ja Pasin viisaudet ovat oppipoikaan tarttuneet.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Superkauppiaat