Kotimaiset

Suomi Soi kääntää jättihitit uuteen muotoon – mukana Olavi Uusivirta, Pate Mustajärvi, Jonna Tervomaa, Samuli Putro ja Mira Luoti

Täysin uudenlainen musiikkiohjelma Suomi Soi alkaa Nelosella ja Ruudussa 5. toukokuuta.

Suomi Soi on Nelosen uudenlainen musiikkiohjelma, joka sovittaa maailman suurimmat hitit suomeksi.
Ohjelmassa on mukana viisi kotimaista huippuartistia, jotka ovat valikoineet joukon koko maailman tuntemia kansainvälisiä klassikkokappaleita, joista kuullaan nyt tuoreet versiot – suomeksi.

Mukana ovat Pate Mustajärvi, Jonna Tervomaa, Olavi Uusivirta, Mira Luoti ja Samuli Putro.

”Me leikitään tässä ohjelmassa meidän lempibiiseillämme ja puhalletaan ilmaa niiden siipien alle. Se on niin kuin paperilennokkien heittämistä – mä otan sen biisin, avaan, taittelen vähän uudella tavalla ja heitän jälleen lentoon", Olavi Uusivirta sanoo.

"Jännittää ihan pirusti, että mihin sitä tulikaan lupauduttua mukaan. Mutta ihan mahtavaahan tää on, mukava jengi mukana ja loistava bändi!”, harvemmin tv-ohjelmissa mukana nähty Pate Mustajärvi iloitsee.

Kullakin jaksolla on oma teemansa, joka kuljettaa jaksoa eteenpäin. Studiossa kuullaan esitysten välillä artistien hauskoja ja koskettaviakin tarinoita ja muistoja valitsemiinsa hitteihin liittyen.

Suomi Soi -ohjelmassa sellaiset ikivihreät maailmanhitit kuten Banglesin Eternal Flame, Aviciin Hey Brother, Robbie Williamsin Feel, R.E.M.:in Losing My Religion tai Joe Cockerin You Are So Beautiful tulevatkin entistä lähemmäksi katsojaa artistien omien kokemusten ja uusien tulkintojen kautta. Ohjelma tekee myös kunniaa suomalaiselle käännösiskelmäperinteelle – jokaisessa jaksossa kuullaan myös versioita vanhoista ikivihreistä.

Kuusiosaisen uutuusohjelman juontaa Heikki Paasonen, joka on ollut myös keskeisessä roolissa täysin uuden Suomi Soi -formaatin kehittämisessä. 

Artistien heittäytymistä tukee liveyleisö sekä studio-orkesteri Timo Kämäräisen johdolla. Ohjelman kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä.

 

  • Suomi Soi tutuin sävelmin ja uusin sanoin perjantaisin 5.5. alkaen Nelosella ja Ruudussa.

 

Tutustu alla Suomi Soi -artisteihin:

Jonna Tervomaa

Jonna Tervomaa
 
Jonna Tervomaa on valovoimainen laulaja ja lauluntekijä, joka on näyttänyt suuntaa suomalaisessa musiikkimaailmassa jo usean vuosikymmenen ajan.
 
Suureen suosioon Jonna nousi vain 10-vuotiaana voitettuaan Syksyn sävel -kilpailun. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin hän julkaisi ensimmäisen rockalbuminsa. Nykyään Jonna tunnetaan vahvana tulkitsijana, joka tavoittaa läsnäolollaan. Jonna on saanut useita Emma-palkintoja sekä arvostetun Teosto-palkinnon.
 
Tunnetuimpia hittejä ovat mm. Minä toivon, Myöhemmin ja Suljettu sydän.
 
”Tykkään olla mukana hypyissä tuntemattomaan! Suomi soi on hyvä juttu meille kaiken maailman konkareille. On jännittävää seurata omaa tunneskaalaa, kun tekee uusia versioita kappaleista, jotka toimivat vallan mainiosti alkuperäisinä versioina. Tuntuu kuin kävelisi uudella maaperällä, eikä itsekään ole lainkaan varma, haluaako edes kävellä! Biisien kääntäminen on mun pöytälaatikkoharrastus. Tykkään kielestä tosi paljon, ja se miten kieli vaikuttaa laulamiseen on erityisen hauskaa ja inspiroivaa.”
 

Samuli Putro

Samuli Putro
 
Samuli Putro on muusikko ja lauluntekijä – tarkkanäköinen sanoittaja, joka kappaleissaan tekee vastustamattomia havaintoja elämästä.  
 
Samuli tuli tunnetuksi 1990-luvulla Zen Café -yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä. Tuottelias ura on jatkunut jo neljättä vuosikymmentä, ja Samuli on julkaissut kahdeksan soololevyä. Hänet on palkittu lukuisilla Emma-patsailla sekä Juha Vainio -palkinnolla.
 
Tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Olet puolisoni nyt, Elämä on juhla ja Mitäpä jos.
 
Rakastan mukavuusalueella olemista ja siksihän lähdin tähän mukaan. Pääsin ja jouduin kääntämään pop-kappaleita englannista suomeksi – mitä en ole ennen tehnyt – hyvin pelottavaa ja innostavaa. Suomi soi on kunnianhimoinen projekti."
 

"Ohjelman bändi, Timo Kämäräisen vetämä ryhmä, on parhaimmillaan, kun se on ihan kaatumispisteessä, mutta pysyy kuin pysyykin pystyssä. Musiikin puolella tapahtuu siis ihan mitä vaan. Samanlaista ennakkoluulotonta henkeä kuuluu myös tarinoissa.”

Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirta

Olavi Uusivirta on monipuolinen musiikintekijä ja näyttelijä. Olavi tunnetaan karismaattisena esiintyjänä, joka onnistuu tavoittamaan yleisönsä ja luomaan lavalla ainutkertaisen tunnelman.
 
Olavi on julkaissut musiikkia tiuhaan tahtiin, ja kiertänyt Suomea esiintyen loppuunmyydyille saleille. Hän on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja tehnyt kiitettyjä rooleja Kansallisteatterissa.
 
Olavin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Kultaa hiuksissa, Kesäyön uni ja On niin helppo olla onnellinen.
 
”Me leikitään tässä ohjelmassa meidän lempibiiseillämme ja puhalletaan ilmaa niiden siipien alle. Se on niin kuin paperilennokkien heittämistä – mä otan sen biisin, avaan, taittelen vähän uudella tavalla ja heitän jälleen lentoon. Kukaan meistä ei varmasti halua ehdoin tahdoin heittää läskiksi näitä biisejä tai pilailla näiden laulujen kustannuksilla, vaan lähtökohtana tässä ohjelmassa on leikki.”
 

Mira Luoti

Mira Luoti
 
Mira Luoti on energinen esiintyjä, joka tuli tunnetuksi PMMP-yhtyeen toisena laulusolistina.
 
Soolourallaan Mira on julkaissut kaksi albumia. Mira on monipuolinen esiintyjä, hänet on nähty teatterilavalla ja useissa musikaaleissa. Hänet tunnetaan omaleimaisesta ja näyttävästä lavaesiintymisestä. Mira on palkittu useilla Emma-patsailla.
 
Hänen tunnetuimpia kappaleitaan ovat mm. Täydellinen puolikas, Paperinuket ja Sunnuntain hesari.
 
”Tämä koko työ on itsensä likoon laittamista, pienen jännityksen tarvitsee aina, se fokusoi. Odotan kovasti, mitä tulee vastaan, keskustelut ovat varmasti mielenkiintoisia. Ollaan eletty muiden osallistujien kanssa samaan aikaan ja koettu samoja asioita, mielenkiintoista nähdä, mitä sieltä nousee. Ja ne biisit, takuuvarmasti hittikamaa!”

Pate Mustajärvi

Pate Mustajärvi
 
Pate Mustajärvi on suomalainen rock-ikoni. Neljä vuosikymmentä Popeda-yhtyeen keulakuvana, kymmeniä albumeja ja tuhansia keikkoja – Pate Mustajärvi on suomalaisen rockperinteen kirkkaimpia tähtiä.
 
Soolouralle siirtynyt Pate ottaa ison harppauksen heittäytymällä uusiin haasteisiin – aiemmin Patea ei ole juurikaan nähty televisio-ohjelmissa.
 
Popeda ehti julkaista yli 20 albumia, ja soolourallaan Pate on julkaissut 12 levyä. Tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Ukkometso, Kersantti Karoliina ja Tahdotko mut tosiaan.
 
"Jännittää ihan pirusti, että mihin sitä tulikaan lupauduttua mukaan. Mutta ihan mahtavaahan tää on, mukava jengi mukana ja loistava bändi!”

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Suomi Soi