Suomalaisen musiikin superviikonloppua juhlitaan Nelonen Median tapahtumissa ja kanavissa 14.–17.7.!

Radio Suomipop juhlii suomalaisen musiikin superviikonloppua 14.-17. heinäkuuta. Juhlallisuuksissa ovat mukana Suomipop-festivaalit, Nelonen Median radio- ja televisiokanavat sekä Supla ja Ruutu. 

Suomalaisen musiikin superviikonlopun fyysinen koti ja viikonlopun huipennus on Jyväskylässä ja Oulussa järjestettävät Suomipop-festivaalit. Esiintyjinä toimivat suomalaisen musiikin koko kerma, muun muassa Juha Tapio, Tehosekoitin, Apulanta, JVG, Kaija Koo, Behm, Vesala ja Lauri Tähkä.

Radio Suomipop tarjoaa festareilta suorana Maija Vilkkumaan keikan lauantaina Oulusta käsin. Kanava soittaa lauantaina aamulla myös festivaaleilla esiintyvän Juha Tapion Top 20 -biisilistauksen ja kuuntelijoiden äänestämät 2000-luvun Top 100 -kotimaista biisiä. Lisäksi lauantai-illassa kuullaan myös parhaimmat kotimaiset kesähitit, ja sunnuntaina vuoron saa Vain elämää -ohjelman Top 20 -kappaleet.

Televisiossa ja Ruudussa nähdään ensiesityksenä Happoradion 20-vuotisjuhlakeikka viime vuodelta. Nelosen viikonlopun leffaputkessa esitetään kotimaisten isojen artistien elokuvia Apulannasta Juiceen ja Cheekiin. Ruudun puolella nähtävillä ovat elokuvat Badding ja Love Recordsista kertova Anna mulle lovee.

Suplaan kootaan kotimaisen musiikin äänikirjoja ja podcasteja. Radio Rock soittaa koko perjantain pelkästään kotimaista rock-musiikkia, ja HitMix tarjoilee kotimaisia hittejä 90- ja 2000-luvuiltakin. Aito Iskelmä johdattelee kuulijat viikonlopun aikana ikivihreistä FinnHitseistä aina lavatanssitunnelmaan.

"Kotimaista musiikkia on syytä juhlistaa erityisesti vaikeiden koronavuosien jälkeen. Radio Suomipop on suomalaisen musiikin koti ja täten luonnollinen veturi tälle hankkeelle. Me Nelonen Medialla haluamme olla suomalaisen musiikin elinvoimaisuuden puolestapuhujia juuri nyt ja tulevaisuudessa", kommentoi Nelonen Median ohjelmajohtaja René Mäkinen


Katso koko viikonlopun ohjelma TÄÄLTÄ.

Suomalaisen musiikin viikonloppu