Sanoma Media Finland ja Yle yhteistyöhön kesän lajien ilmiöittämisen vahvistamiseksi

Sanoma Media Finland on solminut Ylen kanssa kolmivuotisen sopimuksen, jonka myötä Superpesiksen naisten ja miesten sarjojen, Veikkausliigan sekä Kansallisen Liigan valikoituja otteluita nähdään Ylen kanavilla. 

Ensi kaudella Yle näyttää Kansallisesta Liigasta ja Veikkausliigasta 5-7 ottelua. Superpesistä Yle näyttää vähintään 10 ottelua.

Yhteistyö Ylen kanssa tarjoaa merkittävän mahdollisuuden lajien ilmiöittämiselle.

Olemme innoissamme, että pääsemme yhdistämään voimamme Ylen kanssa ja tarjoilemaan maistiaisia kesän huippusarjoista. Ruutu on kotimaisen palloilun koti, ja tämän yhteistyön myötä yhä laajempi osa Suomen urheilunnälkäisestä kansasta pääsee nauttimaan Kansallisen Liigan, Veikkausliigan ja Superpesiksen timanttisen kovasta urheiluviihteestä, iloitsee Nelonen Median urheilupäällikkö Tuomas Saarela

Hienoa, että yhteistyömme Sanoman kanssa kotimaisessa kesäpalloilussa laajenee Kansallisen Liigan lisäksi. Monivuotinen sopimus takaa sarjojen paremman näkyvyyden myös Ylen vapailla kanavilla, sanoo Ylen urheilunoikeuksien päällikkö Riku Saaranluoma.

Kolmevuotinen sopimus kattaa ensi vaiheessa kauden 2023 ja sisältää option kausista 2024 ja 2025.

On todella hienoa, että suuri yleisö pääsee nauttimaan kansallispelin huippuotteluista ja seuraamaan niin miesten kuin naisten mestaruuden ratkeamista myös Ylen kanavien kautta. Vapaan kanavan ottelut Ylellä täydentävät hyvin Ruudun kattavaa palvelua, toteaa Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet

Veikkausliigasta ja Kansallisesta liigasta Yle näyttää ottelun lähes joka kuukausi, kun sarjakausi kestää huhtikuusta loka-marraskuulle asti.

Veikkausliigan paluu Ylen kanaville on luonnollisesti meille ja koko suomalaiselle jalkapallolle todella merkittävä ja iloinen asia. Ylen panostus Veikkausliigaan nostaa sarjan näkyvyyttä sekä tavoittavuutta jälleen uudelle tasolle, iloitsee Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

Kansallista Liigaa on nähty jo aiemmin Ylen kanavilla. Kansallisen Liigan osalta yhteistyötä on nähty jo aiemmin.

Jalkapallon naisten pääsarja tarjoaa yleisölle inspiroivaa, perheystävällistä ja upeita roolimalleja täynnä olevaa huippujalkapalloa. Olen iloinen, että Ylen kanavien kautta sarjan näkyvyyttä, tarinoita ja ilmiöitä voidaan viedä entistä useampiin kotikatsomoihin, sanoo Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

Kaikki ottelut kauden alusta loppuun asti nähdään tuttuun tapaan Ruudussa.