Kotimaiset

Sampo Kaulanen on uusi Farmi Suomi -voittaja!

Nelosen kevään Farmi Suomi -kausi huipentui lauantai-iltana finaaliin.

Sampo Kaulanen on Farmi Suomen voittaja 2023! Kaulanen nappasi 30 000 euron voittopotin ja Farmi-voittajan diplomin jännittävässä finaalijaksossa. Toiseksi Farmissa sijoittui ex-mäkikotka Janne Ahonen ja kolmanneksi laulaja Mariko.

"Mieletön olo! Alkaa vitriinissä olla tilan puutetta. Mulla on siellä nyt mäkikotkan päänahka ja Farmi-mestaruus Selviytyjät-mestaruuden vieressä. Mitä seuraavaksi? En tiedä! Täytyy antaa pulssin tasaantua. En vielä sisäistä, että tässä on 30 päivää rullattu menemään", Sampo hehkuttaa jo toisen realityohjelman voittoa.

Finaalikolmikon Farmi-päivä oli täynnä tiukkoja kisoja. Ensin Sampo taisteli Marikoa vastaan finaalipaikasta ja heti perään koko kisan voitosta suoraan finaaliin äänestetyn Janne Ahosen kanssa. Viimeisessä koitoksessa Sampo ja Janne vetivät läpi kaikki kaksintaistelujen osa-alueet, voiman, taidon ja tiedon. Sampo vei voimassa, Janne taidossa. Voiton ratkaisi tiukka tietokisa, jonka Sampo vei lopulta pistein 12–7.

"Olin ihan saletti, että viimeistään tietoon kaatuu. Janne kiri niin mahtavasti rinnalle taidon kanssa",  Kaulanen sanoo.

Hän tunnustaa lähteneensä kisapäivään raskain mielin.

"Tänä aamuna oli olo kuin tulpattomalla mopolla. Olisin voinut lähteä kämpille saman tien. Millään ei tehnyt mieli voittaa. Semifinaalissakin löntystelin ja otin ihan lunkisti sen touhun. Keskivaikea masennus kuvaisi tilannetta, mikä oli aamupäivästä. Kun pääsin finaaliin ja päälle alkoi tulla meininki, että tässähän voi oikeasti voittaa, energian nousu alkumudista oli mieletön", Kaulanen kuvailee. 
 

VIDEO: Tässä on Farmi Suomen voittaja!


"Jumankauta, kun kuuli että sen voitti, en tajunnut sitä ennen. Sanaton fiilis, että mitä vitsiä! Edelleenkin niissä viboissa", häkeltynyt mestari fiilistelee.

Myös toiseksi tullut Janne Ahonen oli onnellinen, vaikka voitto menikin sivusuun.

"Nyt tavoite oli, etten putoa ekana, niin kuin viime kerralla, ja yllättävän pitkään tässä sitten sinniteltiin", Janne hymähtää.

"Kun kisa ratkesi, olin iloinen Sampon puolesta. Sampo voitti ekan lajin, minä toisen ja sitten mentiin tietoon, joka ei ollut kummankaan vahvaa aluetta. Nyt se kääntyi noin ja pystyn olemaan aidosti iloinen Sampon puolesta"
 

VIDEO: Kolmanneksi Farmi Suomessa sijoittuneen pettymys purkautuu rajusti – ”Turhaan piehtaroinut täällä”
 

Farmi Suomessa kolmanneksi sijoittunut laulaja Mariko ei putoamisensa jälkeen peitellyt harmiaan.
Sampon ja Marikon tehtävänä oli vuolla puupalasta astia, jolla he kantoivat jyviä astiaan. Kirvelevän tappion jälkeen Mariko lähti pelolle kävelemään ja kiroilemaan pettymystään. Saatuaan tilanteen tasattua, hän pystyi analysoimaan suoritustaan.

"Nyt olen saanut jo sen verran myllättyä mun huonoa oloa, etten enää ole sitä mieltä, että tämä oli turha kuukausi. Tää on ollut antoisa ja hieno, mutta myös fyysisesti ja henkisesti tosi kuluttava kuukausi. Pettymys itseeni, mikä tuli häviämisestä, toi hetkeksi olon, että olen täysin turhaan piehtaroinut täällä."

Mariko kuitenkin vahvistaa päässeensä pettymyksestä yli – ja oppineensa siitä jotain.

"Oli hyvä huomata, etten ollut häviöstä katkera Sampolle, vaan olin tosi pettynyt itseeni. Se kertoo musta ihmisenä. Olen rankka itseäni kohtaan, sitä yritän tässä opetella rauhoittamaan. Ei tarvitse niin kovaan prässiin itseään laittaa."

"Ne on kovia hetkiä, kun itsekritiikki iskee päin naamaa. Mulla oli alusta asti tavoite, että haluan olla tässä hetkessä kovimman tyypin eli Sampon kanssa. Silleen olen tyytyväinen. Tiesin, että se on vaarallinen ajatus, mutta se puoli mussa, joka on vähän suuruudenhullu, halus tähän. Se yltiöpäinen haave, että voisin viedä koko kisan kovimmilta jäbiltä, lykki eteenpäin."
 

VIDEO: Toiseksi tullut farmilainen hehkuttaa voittajaa – ”Huikea fiilis jäi”

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Farmi Suomi