Kotimaiset

Rikossarja Piiritys keräsi ensimmäisillä jaksoillaan ennätysyleisön Ruudussa

Viime perjantaina Ruudussa alkanut Piiritys-rikossarja on rikkonut ennätyksiä jo ensimmäisellä viikollaan. Suurimman draaman ykköspaikkaa on tähän asti hallinnut Ruudun toinen alkuperäissarja, Tampereen poliisin väkivaltaisten rikosten yksiköstä kertova Koskinen. Piirityksen kaksi ensimmäistä jaksoa keräsivät viime viikonloppuna Ruudussa yli 25 prosenttia enemmän katselua, kuin Koskisen 1. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa saman pituisella ajanjaksolla.

Molempien sarjojen lukuihin sisältyy sekä ilmaiskatselua että Ruutu+-katselua. Sarjojen ykkösjaksot ovat olleet kausien alkaessa ilmaiskatselussa, kun taas toinen jakso on vaatinut Ruutu+-tilauksen. Ruutu-katselun lisäksi sarjat ovat keränneet lineaarikatselua Nelosella, jossa on esitetty ensimmäinen jakso. 

"Ruudun uusi vuosi on mahtava aloittaa hitillä. Piiritys on henkeäsalpaavan hyvä sarja, jonka lanseeraus onnistui komeasti ja on ilo nähdä, että sisältö kiinnostaa katsojia ennätyksellisen paljon. Uskon, että sarjan suosio kasvaa entisestään tulevien viikkojen aikana, kun Piirityksen seuraavat jaksot julkaistaan", Nelonen Median televisiojohtaja Ville Toivonen iloitsee.

Kriitikoiden kehuma ja huomattavasti positiivista katsojapalautetta kerännyt Piiritys on tositapahtumiin perustuva trilleri yhdestä Suomen rikoshistorian mieleenpainuvimmasta hahmosta, Ilpo Larhasta. Kuusiosaisen sarjan pääosissa nähdään Elias Salonen ja Jussi Vatanen ja sarjan on ohjannut Petri Kotwica.

Kotimaisen käsikirjoitetun viihteen määrä kasvaa Ruudussa merkittävästi tulevina vuosina. Tänä vuonna on luvassa muun muassa Ruutu-suosikkien Sykkeen ja Koskisen uudet kaudet sekä uutuussarjat Lahti2001, Los Angelesin kuningas ja Munkkivuori.

Piirityksestä ilmestyy joka perjantai uusi jakso Ruutu+-tilaajien katsottavaksi. Sarjan tuottaa Mediawan.

 

Lähde: Sanoma videoanalytiikka 
 

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Piiritys