Rikossarja Koskinen palaa Ruutuun kesäkuussa – luvassa vauhdikkaita käänteitä: "Koskinen viedään henkisesti aivan äärirajoille – ja ehkä vähän ylikin"

Ruudun supersuosittu alkuperäissarja Koskinen palaa uusin jaksoin kesäkuussa. Kolmas tuotantokausi sisältää jälleen paljon toimintaa, suuria tunteita, kiinnostavia näyttelijöitä, huumoria, mahtavia lokaatioita ja rouheaa elämänmakuista draamaa.

Koskisen uusi kausi käynnistyy noin seitsemän kuukautta toisen kauden tapahtumien jälkeen. Koskinen on monella tavalla uuden edessä: hän on menettänyt ystävänsä, pitkä liitto puolisonsa Raijan kanssa on päättynyt, hän on muuttanut pois Hervannan-omakotitalosta ja välit poikaansa Anttiin rakoilevat. Koskisen elämässä ei vaikuta olevan enää mitään muuta tarttumapintaa kuin työ. Koskisen ja Ulla Lundelinin välit jäivät toisen kauden lopussa erittäin tulehtuneeseen tilanteeseen. Se on yksi monista asioista, joita Koskisen täytyy käsitellä. Hän pyrkii olemaan rehellinen itselleen ja löytämään suunnan, johon edetä.

Kauden aikana Koskinen tiimeineen joutuu nokikkain ulkomaisen rikollisjärjestön, harhaisen psykopaatin, äärioikeiston edustajien, jenginuorten, KRP:n ja sarjamurhaajan kanssa.

Sarjassa seurataan komisario Sakari Koskista (Eero Aho) ja hänen tiimiään Sisä-Suomen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä, jossa selvitetään henkirikoksia. Yksikkö on erittäin kiireinen, henkilöstömäärä on vähäinen, eikä sillä ole tarpeeksi resursseja. Monenkirjavaan tiimiin kuuluu Ulla Lundelin (Maria Ylipää), alkoholin kanssa kamppaileva kolmen lapsen äiti, tositarkoituksella seuraa ahkerasti etsivä Risto Pekki (Turkka Mastomäki) ja intohimoinen Ilves-fani Markku Kaatio (Jon-Jon Geitel). Joukkoon liittyy myös uusi poliisi, FBI-akatemian Yhdysvalloissa käynyt Kaija Palonen (Irina Isberg).

Lisäksi Koskisen kolmannella kaudella nähdään liuta upeita vierailevia näyttelijöitä, muun muassa Heli Sutela, Esko Kovero, Iikka Forss ja Heikki Silvennoinen.

Koskinen-sarja perustuu Seppo Jokisen kirjoittamiin Koskinen-dekkareihin. Sarjan käsikirjoittajina toimivat Riku Suokas ja Heikki Syrjä. Kauden jaksot ovat ohjanneet Riku Suokas, Tommi Lepola ja Lauri Nurkse. Koskisen tuottaa tuotantoyhtiö Mediawan Finland, tuottajana Reetta Ylijärvi ja vastaavina tuottajina Ella Piesala ja Jussi Lipponen.

Paluu Koskisen maailmaan on vähän kuin kotiin tulisi. Enkä nyt tarkoita tällä, että meillä kotona ratkottaisiin murhia, vaan että sarjan henkilöt ovat tässä vaiheessa jo vähän kuin perhettä. On enemmän kuin hienoa, että katsojat ovat toden teolla löytäneet sarjan ja että se on saanut niin paljon positiivista palautetta. On etuoikeus päästä jatkamaan matkaa Koskisen kanssa, käsikirjoittaja ja ohjaaja Riku Suokas hehkuttaa.

Suokas lupaa katsojille vauhdikkaita käänteitä läpi kauden.

Sarjaan tulee tällä kaudella uusia roolihenkilöitä, jotka tuovat oman lisänsä Koskisen jo valmiiksi melko kaoottiseen ja tuuliajolla olevaan elämään. Lisäksi, mitä pidemmälle sarjaa on tehty, sitä suuremmaksi on kasvanut myös meidän tekijöiden kunnianhimo kaikilla tuotannon osa-alueilla, ja uskon, että se näkyy lopputuloksessa. Luvassa on visuaalisesti hieno ja dramaattinen kausi, jossa komisario Koskinen viedään henkisesti aivan äärirajoille, ja ehkä vähän ylikin.

Koskisen kolmas tuotantokausi vain Ruudun tilaajille 7. kesäkuuta alkaen.