Nelonen Media tuo uutuuselokuvan Häät ennen hautajaisia leffateattereihin – pääosissa loistavat Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi, Kari Ketonen debytoi ohjaajana

Nelonen Media tuo syksyllä elokuvateattereihin draamakomedian Häät ennen hautajaisia. Elokuvaa tähdittävät Suomen eturivin näyttelijät Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on ohjannut Kari Ketonen.

Näyttelijänä ja koomikkona tunnettu Kari Ketonen tekee debyyttinsä elokuvaohjaajana. Kari Ketonen on ohjannut romanttisen draamakomedian Häät ennen hautajaisia, jonka pääosissa loistavat Iina Kuustonen ja Antti Luusuaniemi.

Elokuvan on käsikirjoittanut Leo Viirret, ja sen tuottaa Yellow Film & TV -tuotantoyhtiö, tuottajinaan Ilona Vehmas ja Marko Talli. Elokuvan jakelijana toimii Nelonen Media.

Häät ennen hautajaisia kuvattiin alkuvuodesta 2022 pääkaupunkiseudulla.

"Kari Ketonen yhdistettynä romanttiseen draamakomediaan ei ehkä ole se kaikkein itsestään selvin yhdistelmä, mutta Karin tarkkanäköisyys, viiltävä huumori ja taidot henkilöohjaajana ovat nostaneet Leo Viirretin omaperäisen käsikirjoituksen vielä uudelle onnistumisen tasolle", kertoo elokuvan toinen tuottaja Ilona Vehmas.

Elokuva kertoo hääsuunnittelija Joannan (Iina Kuustonen) ja hautausurakoitsija Saken (Antti Luusuaniemi) erityislaatuisesta suhteesta. Hääsuunnittelija Joannan täytyy löytää kulissipoikaystävä piristääkseen masentunutta isäänsä. Kuin tilauksesta Joannan elämään astelee omalaatuinen hautausurakoitsija Sakke, jolla on myös omat motiivinsa tyttöystävän etsimiselle. Samaan aikaan Joanna saa mullistavia uutisia, eikä mikään voi palata enää ennalleen.

"Mahtavaa tehdä yhteistyötä Karin ja Iinan kanssa. Luottomiestä ollaan tehty Karin kanssa vuodesta 2015 ja Sykettä Iinan kanssa vuodesta 2013. Kaikkien kolmen kemiat kohtasivat poikkeuksellisella tavalla tässä romanttisessa komediassa, jonka originaali idea on vähintään yhtä poikkeuksellinen. Yksi mielenkiintoisimpia näyttelijäntöitä, joita olen saanut tehdä. En malta odottaa, että näen leffan valmiina", kertoo näyttelijä Antti Luusuaniemi.

Häät ennen hautajaisia -elokuvan sivuosissa nähdään joukko rakastettuja suomalaisia näyttelijätähtiä kuten Pihla PenttinenJoonas NordmanRisto TuorilaKaija PakarinenElla Lahdenmäki ja Jukka Puotila.

Elokuvan on kuvannut Alvi Pakarinen, lavastussuunnittelija on Eve Koivurinta, pukusuunnittelija Riina Hyypiä, maskeeraussuunnittelija Keiku Borgström ja elokuvan leikkaa Jyrki Levä.

Häät ennen hautajaisia saa ensi-iltansa elokuvateattereissa syksyllä 2022.