Legendaarisesta Kyllä isä osaa -sarjasta tehdään elokuva – mukana kaikki alkuperäiset näyttelijät!

Tätä on odotettu lähes 30 vuotta! 90-luvun rakastetun Kyllä isä osaa -televisiosarjan tarina jatkuu valkokankaalla alkuperäisten näyttelijöiden ja uuden sukupolven voimin. Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2024.

Alkuperäisiin rooleihinsa palaavat Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi).

Perheen lapset ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat eläkeiässä, mutta heidän omintakeisessa dynamiikassaan, järkkymättömissä persoonissaan ja pinttyneissä tavoissaan juuri mikään ei ole muuttunut. Myös arki tuntuu kummallisen tutulta, kun Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta rintamamiestalosta isänsä ja äitinsä kanssa. Jonnan poika Junnu asettuu kuvioon melkein liiankin luontevasti.

TV-sarja tehtiin vuonna 1994, joten aikaa on vierähtänyt paljon. Yleensä ajattelen, että aika aikaansa kutakin. Tämän sarjan kohdalla jouduin miettimään asiaa uudestaan, sillä näiden lähes 30 vuoden ajan olen saanut palautetta kyseisestä sarjasta lähes joka viikko. Ilolla voin todeta, että elokuvan käsikirjoitus on sarjan hengen mukainen. Odotan innolla elokuvan kuvauksia – ja tietysti lopputulosta, Tom Lindholm sanoo.

Elokuvan ohjaa Panu Raipia, kuvaajana toimii Teppo Högman. Käsikirjoituksesta vastaavat Outi Keskevaari ja Pekka Lepikkö, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut alkuperäisen tv-sarjan. Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, osatuottajana toimii Tampereen Komediateatteri Oy. Nelonen Media toimii elokuvan levittäjänä.

Tämä valloittava perhe tuli minulle tutuksi jo tehdessämme Kyllä isä osaa -teatteriversiota Tampereen Komediateatteriin vuonna 2015. Tunnistettava sanailu ja hieman nyrjähtänyt maailmankatsomus kirvoittavat hymyn vakavammankin henkilön huulille. Pidän itseäni ikään kuin naapurina, jolla on etuoikeus ohjata tämän kvartetin arkea elokuvassa, ohjaaja Panu Raipia intoilee.

Kyllä isä osaa on elokuva, josta jokainen sukupolvi löytää huumoria ja samaistumispintaa. Perheen elämäntapa saattaa tuntua vanhanaikaiselta, mutta samalla siinä on jotain tuttua ja turvallista. Elokuva näyttää meille maailman, jossa yhteisymmärrys ei välttämättä välity sanoina, mutta jokainen katsoja tietää, että lopulta tämä perhe voi aina luottaa toisiinsa – tavalla tai toisella. 

Kyllä isä osaa kuului suosikkisarjoihini, ja odotin uutta jaksoa aina hartaasti. Tuntuu etuoikeutetulta päästä tekemään sarjan pohjalta pitkää elokuvaa alkuperäisen kokoonpanon kanssa. Meitä sarjan faneja on uusintojen kautta kaiken ikäisiä, ja isolla kankaalla Kyllä isä osaa saa varmasti heitä lisää, Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi hehkuttaa.

Kuva: Tampereen Komediateatteri