Kari Ketonen ja Antti Holma uudessa draamakomediassa Kurjen kirous: "Oli helppo luopua hetkeksi kalifornialaisen eläkeläisen arjesta"

Kari Ketonen ja Antti Holma ovat hykerryttävä kaksikko uudessa draamakomediassa Kurjen kirous, joka nähdään ensi keväänä Ruudussa.

Ruudun alkuperäissarja Kurjen kirouksen kuvaukset ovat alkaneet Helsingissä. 8-osaisen draamakomedian keskiössä on Kari Ketosen näyttelemä Aki Kurki, joka on taitava ja ahkera näyttelijä, joka on väsynyt ainaisiin sivurooleihin, isojen pääroolien mennessä joka kerta muille, vähemmän lahjakkaille kollegoille.

Pettymykset ja epäoikeudenmukaisuudet tuntuvat Akista jo kiroukselta.
Kun eräs selvännäkijä vahvistaa Akille, että joku todella on langettanut hänen päälleen ihka oikean kirouksen, on Akin katsottava menneisyyteensä. Loukattuja ehdokkaita riittää, kun Aki on polttanut monia siltoja ja uhrannut monia ihmissuhteita menestyksen toivossa.

Sarjan toisessa pääroolissa Aki Kurjen managerina nähdään Antti Holma.

Endemol Shine Finlandin tuottaman sarjan käsikirjoittaa ja ohjaa Niklas Lindgren.  Tuottaja Max Malka toimii myös sarjan vastaavana tuottajana yhdessä Unne Sormusen kanssa. Kurjen kirous on herättänyt jo kehitysvaiheessa mielenkiintoa Suomen rajojen ulkopuolella ja sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa maailman suurimpiin levitysyhtiöihin kuuluva Banijay Rights.

“On ollut mahtavaa työskennellä jo pitkän aikaa juuri tämän sarjan parissa. Niklas Lindgrenin viiltävä ja hauska tarina on koko kansan draamaa, jota tekee huipputekijöistä koostuva tiimi. On vilpitön ilo tulla joka aamu töihin!”, Kari Ketonen iloitsee.

Antti Holma saapui Yhdysvalloista Suomeen Kurjen kirouksen kuvauksien vuoksi. Hän löytää sarjan pääteemoista omaakin kosketuspintaa.

”Menestys kiinnostaa! Varsinkin silloin, kun sitä ei ole, tiedän sen omasta kokemuksesta. Kannattaako menestystä edes tavoitella? Sitä taas en tiedä, mutta Niklas Lindgrenin ihmeelliset aivot ovat luoneet kysymyksen ympärille niin mainion sarjan, että oli helppo päätös luopua hetkeksi kalifornialaisen eläkeläisen arjesta ja palata Suomeen tutkimaan asiaa komediallisen draaman keinoin.”
  
Sarjan ohjaaja-käsikirjoittaja Niklas Lindgren iloitsee Ketosen ja Holman keskinäisestä kemiasta sarjassa. 
 
”Kari Ketonen ja Antti Holma ovat kotimaisen komedian kuninkaallisia, joita ei olla ennen nähty fiktiosarjassa yhdessä. On ollut suuri ilo saattaa heidät viimein yhteen. Yhdessä sarjan muiden upeiden näyttelijöiden kanssa olemme luoneet draamakomedian, joka naurattaa ja koskettaa, mutta toivon mukaan myös herättelee pohtimaan mitä menestys on ja miksi meillä on niin pakonomainen tarve tavoitella sitä.”

Kurjen kirous nähdään Ruudussa keväällä 2024.