Kaakkois-Aasian tsunamista 20 vuotta – uutuusdokumentti vie selviytyjät ja pelastajat takaisin tapahtumapaikalle

Koko maailmaa koskettaneesta Kaakkois-Aasian tsunamista tulee tänä vuonna tapaninpäivänä kuluneeksi 20 vuotta. Maanjäristyksen synnyttämä valtava hyökyaalto vyöryi rantaan ja vaati yli 200 000 kuolonuhria ympäri Kaakkois-Aasiaa. Myös 179 suomalaista menetti henkensä, tehden siitä historian eniten suomalaisia kuolonuhreja vaatineen rauhanajan onnettomuuden.

Joulukuussa nähtävä Ruudun alkuperäissarja Tsunami – Paluu paratiisiin on 4-osainen dokumentti, jonka päähenkilöitä ovat tsunamissa hengestään taistelleet ja kaikki perheenjäsenensä menettäneet Liisa Suonsivu ja Gerts Friman, tsunamista selvinnyt ja pelastusoperaatiossa toiminut sukeltaja Jani Mäkinen sekä katastrofin jälkeen vuoden ajan Thaimaassa työskennellyt rikoskomisario Ismo Kopra, joka tiimeineen vastasi jokaisen suomalaisen vainajan tunnistamisesta ja lähettämisestä kotiin.

Dokumentissa päähenkilöt palaavat takaisin Thaimaahan ja paikkoihin, joita he eivät pysty unohtamaan koskaan.

Miten he ovat selvinneet elämästään tragedian jälkeen ja millaisia tunteita herää, kun he kohtaavat elämänsä pahimman painajaisen tapahtumapaikat uudelleen?

Sarjassa liikutaan katastrofin tapahtumapaikoilla Phuketissa ja Khao Lakissa sekä nähdään ennen julkaisematonta kuvamateriaalia. Joulukuussa Ruudussa nähtävän sarjan ohjaa palkittu dokumentaristi Sami Kieksi ja tuottaa Aller Studios Oy.