Ikoninen Top Gear saa suomalaisen version - mukana Teemu Selänne, Ismo Leikola ja Christoffer Strandberg!

Legendaarinen Top Gear -ohjelma saapuu vihdoin Suomeen! Top Gear Suomi on autojen ja autoilun maailmaan sijoittuva koko perheen viihdeohjelma, jossa Ismo Leikola, Teemu Selänne ja Christoffer Strandberg kisaavat erilaisissa autoiluun liittyvissä haasteissa selvittääkseen, kuka heistä on kovin autoilija.
 
Mittaa toisistaan ja toisten ajotaidoista, autovalinnoista ja autotietoudesta otetaan muun muassa klassisilla teiniautoilla, uusilla city-maastureilla, näyttävillä superautoilla kuin mahdollisimman päästöttömästi. Kiperiltä ja yllättäviltä tilanteilta ei vältytä, kun kolmikko laittaa kaiken maailman menopelejä testiin kaupungissa, metsässä, maanteillä ja merellä.
  
Top Gear Suomessa nähdään myös klassinen Star in a  Car -osuus, jossa julkkisvieraat pääsevät ajamaan kierroksen Top Gear -ajoradalla. Kauden päätteeksi selviää, kuka oli kauden nopein kuski.

Jo pitkään olemme halunneet Top Gearille paikallisen version Suomeen. Olemme innoissamme ohjelman löydettyä hyvän kodin Neloselta. Uskomattoman esiintyjäkaartin ja Rabbit Filmsin ammattimaisen tuotannon avulla uskomme Top Gear Suomesta tulevan pitkäaikainen menestystarina, BBC Studios Nordicin päällikkö Jan Salling hehkuttaa.

Olemme erittäin innoissamme saadessamme näin ikonisen ohjelman osaksi Nelosen ja Ruudun ohjelmistoa. Top Gear Suomessa on loistavat esiintyjät ja erittäin hyvät tekijät. Ohjelma on viihdettä koko perheelle, ja uskommekin vahvasti ohjelman menestykseen sekä lineaarisen television että suoratoistopalvelu Ruudun puolella, Nelonen Median formaatti- ja brändiviihdepäällikkö Lasse Nikkari hehkuttaa.

Top Gear Suomi Nelosella ja Ruudussa keväällä 2024.

Top Gear Suomessa mukana ovat:

Teemu Selänne

Teemu Selänne
Teemu Selänne on kovaääninen, huomiota herättävä, bensalta haiseva ja voimakas V8-muskeliauto, joka ei jää keneltäkään huomaamatta. Teemun autoinnostus näkyi jo nuorena: hän käytti ensimmäisen palkkansa ostaakseen unelma-autonsa, minkä jälkeen Teemun piti lainata elämiseen tarvittavat rahat vanhemmiltaan. Teemu on omalla työllään onnistunut toteuttamaan autounelmansa, josta kertoo hänen nykyinen 25:den auton kokoelmansa. Teemun ensimmäisellä palkalla ostettu auto on yhä osa hänen autokokoelmaansa. Teemulle autoilussa on tärkeintä fiilistely: oikeanlainen auto oikeassa paikassa, oikealla tyylillä ajettuna ja hyvässä seurassa on Teemun mukaan ihmisen parasta aikaa.

Ismo Leikola

Ismo Leikola 
Ismo Leikolan jutut kiihtyvät nollasta sataan jopa kahdeksankympin alueella, ja oman elämänsä rallikuskina hänellä on suuri intohimo vauhtia ja vaarallisia tilanteita kohtaan. Ismon ensimmäisiä ja rakkaimpia automuistoja on Jyväskylän rallin osakilpailu, joka meni hänen lapsuudenkotinsa ohi. Siitä on jäänyt kytemään kipinä, että rallia on päästävä ajamaan itsekin joskus. Ismon mielestä etuveto olisi pitänyt jättää kokonaan keksimättä, ainoa oikea ajoalusta on sora ja auto kulkee parhaiten kahva edellä. Liikennekulttuurin järjettömyyksien ruotiminen on yksi Ismon lempiaiheista.

Christoffer Strandberg

Christoffer Strandberg
Jos Christoffer Strandberg olisi auto, olisi hän kirsikkapuusta, nappanahasta ja hiilikuidusta valmistettu ylemmän keskiluokan suosima ajokki. Christoffer on intohimoinen autonippelitietäjä ja merkkinörtti, joka lapsena bongaili takapenkiltä automerkkejä ja pystyy sokkona tunnistamaan lempiautomerkkinsä moottorin äänen perusteella. Christofferin autoilujuuret ovat maalla, joten hänessä asuu pieni rälläämistä rakastava teinikuski. Auto on myös Christofferille sekä toimisto että treffipaikka. Christofferille autoissa on tärkeää nautinto ja estetiikka: miltä autot kuulostavat, tuntuvat, tuoksuvat ja näyttävät.

Stig
The Stig on ollut mukana ohjelman 33:lla kaudella Isossa-Britanniassa – ja nyt hän on täällä! Stigin erikoisosaamista ovat ylivertaisuus ja autojen testikuljettaminen. Hän on myös ainoa, joka saa kokovalkoisen näyttämään hyvältä.