Kotimaiset

Elastinen palaa The Voice of Finlandin tähtivalmentajaksi - he etsivät maamme kirkkainta laulajalupausta

Suomen suurin laulukilpailu The Voice of Finland palaa ruutuihin tammikuussa.

Uudella kaudella tähtivalmentajien joukkoon liittyy aikaisemmin mukana ollut räppäri Elastinen. Edellisen kerran hänet nähtiin tähtivalmentajana The Voice of Finlandin kolmannella tuotantokaudella vuonna 2014.

”Tuntuu aivan mahtavalta palata takaisin melkein yhdeksän vuoden tauon jälkeen! Odotukseni kauden suhteen ovat todella korkealla. Hienoa palata taas riviin”, Elastinen hehkuttaa.

Häntä ei tarvinnut suostutella mukaan ohjelmaan, sillä päätös tapahtui välittömästi.

”Huomasin innostuvani ihan älyttömästi. Ei tarvinnut miettiä pitkään! Minulla on pelkkiä hyviä muistoja The Voice of Finlandista. Kirkkaimpana muistona on kuitenkin ehkä ensimmäisen kauden voitto Mikko Sipolan kanssa!”

Elastinen

Elastisen lisäksi tähtivalmentajina nähdään:

Maija Vilkkumaa

Suomalaisen rockmusiikin supertähti Maija Vilkkumaa nähdään tähtivalmentaja kolmatta kertaa. Hän toivoo kuulevansa ja näkevänsä laulajakokelaita, joilla on tarjota kilpailuun jotain persoonallista.

”Aion vastustaa tylsyyttä! Toivon kuulevani persoonallisia soundeja. Tietysti kappalevalinnat kertovat paljon esittäjästään. Jos on valinnut jotain erikoista, on kääntymiseni todennäköisempää. Toivon kuulevani laulajia, jotka uskaltavat heittäytyä ja pystyvät nousemaan suorittamisen yläpuolelle. Jos pystyy siihen, ei laulaja kuulosta huonolta, vaikka tekniikka ei olisikaan parhaalla tasolla”, Maija pohtii.

Rokkari ei usko valmentamistyylinsä muuttuvan aiempaan verrattuna.

”Perusasiat ovat säilyneet, eli haluan säilyttää taiteilijuuden ja musiikintekijyyden. Se jää tässä ajassa usein unohduksiin. On kyse siitä, pystyykö koskettamaan ihmisiä. Silloin taiteilijan ja artistin pitää sukeltaa omaan itseensä. Musiikkiin pitää suhtautua intohimoisesti, eikä pidä mennä pelkästään markkinointikoneiston mukaan. Yritän rohkaista toisenlaiseen ajattelutapaan.”

Maija Vilkkumaa

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki

Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki palaavat tähtivalmentajiksi intoa täynnä. Viime kausi päättyi Tonin ja Sipen valmentaman Sussu Erkinheimon voittoon.

”Ohjelmaa tehdään suurella sydämellä, ja se välittyy koko tuotantoryhmästä. Ääni ratkaisee -vaihe on itsellenikin jännittävä, koska siinä pääsee taistelemaan hyvistä laulajista muiden valmentajien kanssa”, Sipe sanoo.

Sipen mukaan hänen ja Tonin valmennustavassa jatketaan hyväksi todettua linjaa: artistin parhaiden puolien korostamista.

”Tähtäämme siihen, että laulajat saisivat koko potentiaalinsa käyttöön, mikä ei ole millään tavalla yksinkertaista tai helppoa. Kuitenkin haluamme The Voice of Finlandin olevan heille ennen kaikkea hieno ja ikimuistoinen kokemus.”

Kaikki laulajakokelaat eivät pääse jatkoon Ääni ratkaisee -vaiheessa. Sipe haluaa muistuttaa, että Ääni ratkaisee -vaiheeseen pääsy on jo suuri saavutus.

”Hakijoita on paljon ja vain pieni osa pääsee laulamaan Porvoossa. Joskus käy myös valitettavasti niin, että loistava laulaja menee syystä tai toisesta kaikilta valmentajilta ohi, mikä on valmentamisen yksi inhottavimmista puolista. Siinä tapauksessa suosittelen hakemaan mukaan seuraavalla kaudella ja valmentajien poistamaan vaikut korvista siihen mennessä.”

Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki

Anna Puu

Maamme valovoimaisimpiin artisteihin lukeutuva Anna Puu nähdään tähtivalmentajana jo kuudennen kerran. Hänen mukaansa uuden kauden aloittaminen on kuin hyppäisi pyöränselkään. 

”Ensin hieman jännittää, osaako enää ajaa, mutta aika nopeasti sitä jo viilettää alamäkeen kädet irti ohjaustangosta. Odotan kuulevani ja näkeväni mielenkiintoisia ja valovoimaisia laulajalupauksia, joilla on mieleenpainuva sävy äänessään”, hän sanoo.

Anna tuntee pelin hengen, eivätkä kaikki kilpailijat voi päästä jatkoon edes ensimmäisestä vaiheesta. Siitä huolimatta hän toivoo kilpailukokemuksen antavan laulajille jonkinlaisen suunnan tulevaisuudelle.

”Toivon heidän saavan kokemuksen, joka vastaa edes hieman jokaisen laulajakokelaan mielessä olevaan kysymykseen: onko minusta tähän?”

Anna Puu
Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
The Voice of Finland