Ohjelmatuotantojen osallistujahaun kautta kerättävien henkilötietojen tietojen käsittelystä

Sanoma Media Finland Oy / Nelonen Media etsii jatkuvasti yksityishenkilöitä, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan erilaisiin ohjelmatuotantoihin. Nelonen.fi/Osallistu -sivustolla haetaan esimerkiksi osallistujia taitokilpailuihin ja tosi tv-ohjelmiin sekä yleisöä ohjelmiin.

Ohjelmatuotannoista kiinnostuneita pyydetään täyttämään sähköinen hakulomake tai ottamaan suoraa yhteyttä tuotantoyhtiöön esimerkiksi yleisöhakuun liittyen. Hakulomakkeissa kysytään tietoja, joiden perusteella voidaan tehdä osallistujavalintoja. Kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Hakulomakkeisiin syötettyjä henkilötietoja käytetään vain ohjelmatuotannon toteuttamiseen. Toteuttamisella tarkoitetaan esimerkiksi yhteydenottoa hakijoihin, hakijavalinnan tekemistä, haastattelukysymysten tai markkinointisisältöjen laatimista ennakkotietojen avulla. Tietoja ei yhdistetä Sanoma Media Finland Oy:n muussa yhteydessä mahdollisesti käsittelemiin henkilötietoihin (esimerkiksi asiakasrekisterit). Hakulomakkeilla kerätyt tiedot kuuluvat taiteellisen ilmaisun piiriin ja niihin sovelletaan henkilötietolainsäädäntöä vain soveltuvin osin.

Hakijoiden tietoja säilytetään vain niin kauan kuin se on tarpeen. Yleensä tiedot poistetaan viimeistään kun ohjelma esitetty televisiossa tai se on tullut saataville Ruutu.fi -palvelussa. Sanoma on sitoutunut suojaamaan tiedot asiattomalta pääsyltä tietoihin ja vahingossa tai laittomasti tapahtuvalta tietojen hävittämiseltä, muuttamiselta, luovuttamiselta, siirtämiseltä taikka muulta laittomalta käsittelyltä.

Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä voit kysyä osoitteesta privacy@sanoma.com tai lukea sanoman tietosuojalausekkeesta.