Vieraissa

Vieraissa

Pitäisikö jäädä yhteen vai erota? Mitä jos olisikin hetken vapaa ja lähtisi aivan toisen ihmisen matkaan - voisiko se pelastaa oman parisuhteen? Uudessa Vieraissa-sarjassa pariskunnat ovat ajautuneet ongelmiin ja ovat valmiita tarttumaan itselleen kovaan haasteeseen pelastaakseen parisuhteensa. Pariskunnat jättävät hetkeksi puolisonsa, yhteisen kodin velvollisuudet ja muuttavat asumaan uuteen yhteiseen kotiin heille täysin vieraan ihmisen kanssa. Kotimainen sarja.

10 uutta julkaisua

Tässä ovat uuden Vieraissa-sarjan pariskunnat! Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella?

Voiko vieraissakäynti pelastaa parisuhteen? Nämä neljä rohkeaa pariskuntaa haluavat selvittää, voiko uuden varapuolison kanssa löytää itsestään ja omasta parisuhteestaan jotakin uutta  – parhaimmillaan jotakin parempaa.

Pitäisikö jäädä yhteen vai erota? Mitä jos olisikin hetken vapaa ja lähtisi aivan toisen ihmisen matkaan – voisiko se pelastaa oman parisuhteen? Uudessa Vieraissa-sarjassa pariskunnat ovat ajautuneet ongelmiin ja ovat valmiita tarttumaan rohkeaan haasteeseen pelastaakseen parisuhteensa. Sarjassa kaksi pariskuntaa vaihtaa keskenään puolisoita. He jättävät hetkeksi oman puolisonsa ja muuttavat asumaan uuteen yhteiseen asuntoon heille täysin vieraan ihmisen kanssa.

Millaisia tunteita ammattilaisten valitsema uusi varavaimo tai -mies herättää?

Vieraissa-sarjassa tutkitaan, voiko pahasti solmuuntuneen parisuhteen pelastaa käymällä "vieraissa" vai käykö niin, että ruoho on sittenkin vihreämpää aidan toisella puolella? Vieraissa-sarja perustuu Seven Year Switch -formaattiin, jota on esitetty muun muassa Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Australissa.

Pariskuntien tukena ja apuna ohjelmassa toimivat terapeutit Heidi Valasti ja Kalle Partanen. Ohjelman juontaa Elina Kottonen.


Kati ja Henry
Kati, 26, ja Henry, 32, asuvat espoossa ja ovat pienen tytön vanhempia. Arki pyörii paljon lapsen ympärillä, mutta Kati toivoo, että pariskunta kokisi olevansa muutakin kuin vain äiti ja isä. Hän haluaisi, että Henry näkisi hänet myös naisena eikä vain äitinä. Kati kaipaisi Henryltä enemmän läheisyyttä, syvempiä keskusteluja sekä enemmän huomiota, sillä hän kärsii jätetyksi tulemisen pelosta ja mustasukkaisuudesta. Katin mielestä heidän parisuhteessaan on paljonkin asioita, joita pitäisi parantaa, kun taas Henryn mielestä kaikki on aika hyvin – jos vain lopetettaisiin samojen asioiden ja riitojen jauhaminen päivästä toiseen.


Nita ja Harri
Nita, 32, ja Harri, 36, tapasivat toisensa viisi vuotta sitten autourheilun parissa. Kuukauden seurustelun jälkeen Nita muuttikin jo Harrin luo asumaan, ja pariskunta aloitti uusperhearjen. Nitan ja Harrin ongelmana parisuhteessa on kommunikointi. Tilanne on mennyt niin pahaksi, että puhumisen puute uhkaa tuhota koko parisuhteen. Kaikesta tulee herkästi riitaa, ja Nita ja Harri ovatkin oppineet taitaviksi toistensa ärsyttäjiksi. Vanhat riidat jäävät puhumatta, ja niitä kaivetaan esiin aina sopivan paikan tullen. Riitojen jälkeen molemmat mököttävät, ja jääräpäisyydessään kumpikaan ei anna periksi. Seksi on molemmille tärkeää, ja se onkin osa-alue, joka suhteessa toimii kaikkein parhaiten. Pariskunnan riidat ovat raastavia, eikä kumpikaan jaksaisi enää tapella.


Niko ja Tiina
Tiinan, 28, ja Nikon, 33, ensitapaaminen oli maaginen ja se jatkui pitkälle yöhön. Kummastakin tuntui heti, että he olisivat tunteneet toisensa aina. Pari alkoi seurustella ja naimisiin mentiin samana vuonna. Matkan varrella on hankittu yhteinen koti ja perheeseen on syntynyt lapsi. Nyt pariskunta on hiljakseen etääntynyt toisistaan. Tiina ja Niko ovat jo kertaalleen muuttaneet erilleen, mutta palasivat takaisin yhteen. Syvempi yhteys pariskunnan välillä on kuitenkin kadonnut. Lisäongelmia tuottaa se, ettei Tiina luota Nikoon. Tiina kokee Nikon saamattomaksi, ja se on alkanut häiritä heitä kumpaakin. Myös seksi on pariskunnalle ongelma. Parin seksuaalisuus on hiipumassa, ja Niko arvelee, että Tiina on pian valmis lähtemään parisuhteesta. 


Riikka ja Timo
Riikka, 32, ja Timo, 34, tapasivat toisensa ravintolassa ja yhteinen sävel löytyi heti. Tällä hetkellä Riikan ja Timon parisuhde kärsii yhteisen ajan puutteesta kuormittavan arjen keskellä. Timo ja Riikka tekevät kaiken yhdessä, mutta täysin yhteistä aikaa heillä ei ole, kun arjen pyörittäminen erityislapsen kanssa vie molempien voimia. Riikasta tuntuu, että hän käyttää kaiken aikansa toisten tarpeiden täyttämiseen. Kuormittava asetelma on tehnyt Timosta stressaantuneen ja katkeran. Parilta puuttuvat yhteiset tavoitteet, ja ongelmia arjessa aiheuttavat vastakkaiset lastenkasvatusperiaatteet. Timo toivoo, että lapset oppisivat hieman itsenäisemmiksi, mutta Riikka ei pysty rentoutumaan vaikka saisikin lapsivapaata aikaa. Parilla on takanaan 15 yhteistä vuotta, mutta nyt heistä tuntuu, että suhde on tullut tiensä päähän.


Vieraissa-sarjassa parien apuna ja tukena toimivat psykoterapeutit Heidi Valasti ja Kalle Partanen. Heidi Valasti on vaativan erityistason psykoterapeutti, pariterapeutti ja seksuaaliterapeutti. Kalle Partanen työskentelee psykoterapeuttina, kouluttajana ja työnohjaajana. Kalle on erikoistunut muun muassa kognitiivisiin käyttäytymisterapioihin.

Vierassa alkaa Livillä ja Ruudussa tiistaina 11. maaliskuuta kello 20!

Harrin julma tapa kosia mursi Nitan – mies avaa syitä kosinnan takana: ”Harmittaa, että Nita otti noin raskaasti sen kirjeen"

Vieraissa-ohjelman viimeisessä jaksossa parit tapaavat viimein puolisonsa. Jaksossa käydään läpi Nitan ja Harrin kokemuksia ja yhtenä suurena puheenaiheena on Harrin Nitalle lähettämä kirje, joka sisälsi rankkaa mustaa huumoria.

Nita sai Harrilta kirjeen mukana vihkisormuksen ja luuli ensin, että Harri aikoo sormuksen postittamalla jättää hänet. Tapahtuma sai Nitan täysin tolaltaan ja ryntäämään itkien ulos asunnosta. Harri kertoo parin tapaamisessa, ettei kirjeen ollut tarkoitus satuttaa Nitaa.

”Sitä en ikinä olisi osannut kuvitella, että se olisi tuollainen se reaktio ollut. Jos olisin tiennyt, niin silloin en tosiaankaan olisi tehnyt sitä”, Harri selittää.

Harri avaa parin tapaamisessa syitä erikoisen kosintansa taustalla.

”Nitallekin olen sanonut, että se sormus ei lähe siitä minun sormesta kuin kahdesta syystä, joko se vaihdetaan oikeasti vihkisormukseen tai sitten erotaan. Minä sitten ajattelin, että katsotaan, kumpaako hän luulisi, jos laitan sen sinne mukkaan”, Harri kertoo.

”Kuvittelin, että hän lukkee kuitenkin sen kirjeen saman tien siinä”, Harri perustelee.

Nita sanoo, että tilanne on pariskunnan juteltua rauhoittunut.

”Me ollaan puhuttu siitä ja jälkikäteen naureskeltu, että olisi kyllä pitänyt tajuta tuon huumorintaju, se on niin kieroutunut!” Nita nauraa.

Harri tunnustaa, että Nitan tunnereaktio on vaivannut häntä.

”Se jäi vähän ihteäkin harmittammaan siinä, että Nita noin rankasti otti sen kirjeen. Varmasti en olisi tehnyt sitä, jos olisin tiennyt”, Harri kertoo.

Seuraa Vieraissa-ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #vieraissa.

Onko tässä kaikkien aikojen julmin kosinta? – "Mikä h**vetin vitsi tämä tämmönen on?!"

Vieraissa-ohjelma lähestyy loppuhuipennustaan, kun parit vihdoin tapaavat omat puolisonsa. Sitä ennen parit kuitenkin kirjoittavat toisillensa kirjeet ja Harri tiputtaa puolisolleen Nitalle melkoisen pommin.

Nita saa käsiinsä kirjeen, jonka kuoreen on kirjoitettu "Juu kahtoppas tää ois vähän niinkö tolle Nitalle vai kukas se oli?? :( Tää kirje ois sit niinkun tässä". Järkyttynyt Nita huomaa kirjettä tunnustellessaan, että sen sisälle on jätetty Harrin kihlasormus. Nita paiskaa kirjeen lattialle ja ryntää itkien ulos asunnosta. Kuvausryhmä seuraa Nitaa rappukäytävään, jossa nainen nyyhkyttää vasten seinää.

"Melko vässykkä mies, jos tolleen jättää, että jonkun kirjeen nakkaa postista ja jättää sormukset, että ei oo munaa tulla sanoo päin naamaa", Nita päivittelee silmät itkuisina.

Lopulta Nita päättää lukea myös kuoren sisällä olleen kirjeen. Kuoresta paljastuukin pitkä teksti. Kirjeen lopussa Harri paljastaa yllättävän tempun.

"Tajusin, kuinka tärkeä olet minulle ja kuinka paljon minä sinua rakastan", Nita lukee tekstiä ja murtuu jälleen kyyneliin.

"Rakkain terveisin tuleva aviomiehesi", Nita lukee kirjeen lopun hämmentyneenä.

"Mikä helvetin vitsi tämä tämmönen on?!"

Lopulta Nita ja Harri tapaavat toisensa ja pari halaa toisiaan pitkään ja hartaasti. Harri polvistuu Nitan eteen ja kaivaa taskustaan sormusrasian.

"Noh, miten on, tuletko sää minun vaimoksi?" Harri kosii ja Nita vastaa myöntävästi.

"Pitikö tää laittaa nyt siihen sormeen vai miten tää tapahtuu tää juttu, ku minä en oo ikinä tämmöstä tehny?" Harri tiedustelee sormukseen viitaten.

"Työnnä se siihen", Nita ohjeistaa.

Lopuksi Nita ilmoittaa tomerana, että vaikka hän suostui kosintaan, hänestä ei tule Kosusta.

"Tullee", Harri sanoo päättäväisesti ja halaa tulevaa vaimoaan.

Vieraissa maanantaisin kello 20 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #vieraissa

K-18! Vieraissa-Nita jakaa intiimin tarinan parisuhteestaan: "Mietin, että mikä mun selän päälle lävähti"

Tällä viikolla Vieraissa-parit tapaavat puolisoidensa vaihtoparit. Vaihtopari-Timo tuo Harrin tapaamiseen kirjeen Harrin puolisolta, Nitalta. Kirjeeseen on piirretty sydän, jonka keskellä lukee "Kohta luetaan... ;)". Kirjeen ympärille on kirjoitettu sisäpiirijuttuun viittavia sanoja, kuten Konepörssi, Scania ja Volvo. Nita avaa kirjettä kertomalla tarinan pariskunnan seksielämästä.

"Kerran aateltiin, että mennään vessaan ja silleen... pikaset silleen doggystyle -tyylillä, niin mä aloin pesee hampaita. Harri oli ihan, että mitä sä teet, ja sanoin, että käytän tän ajan hyödyksi, että pesen hampaat samalla." Nita aloittaa.

"Harri sitten aatteli, että hänhän vähän niinku kostaa. Huumorilla siis. Ja, että miten ois pikaset, ja mä sitten että joo. Ja sitten mä mietin, että mikä mun selän päälle lävähti, niin se alkoi lukea Konepörssiä! Siel oli Scaniaa ja traktoria ja tämmöstä", Nita paljastaa huvittuneena.

"Sit me aina heitetään, että mites ois, luetaanko konepörssiä tai pestäänkö hampaita", Nita sinetöi tarinansa.

Vieraissa maanantaisin kello 20 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #vieraissa

Nyt mennään iholle! Harmiton tokaisu saa terapeutin nappaamaan Vieraissa-Timon syliinsä – "Oudolta tuntuu..."

Tämän viikon Vieraissa-ohjelmassa parit tutustuvat itseensä ja tarkkailevat omia toimitamallejaan. Ohjelman terapeutti Heidi Valasti rohkaisee Timoa päästämään oman värikkään persoonansa valloilleen.

"Minä oon valmis tulemaan minun maailmasta vaikka suoraan syliin..." Timo aloittaa ja yrittää jatkaa, mutta Heidi riemastuu kielikuvasta ja päättää toimia.

"Okei! Tule, tule!" Heidi intoutuu ja tarjoaa Timolle omaa syliään.

Timo huvittuu ehdotuksesta, eikä meinaa ottaa tarjousta tosissaan. Heidi siirtyy kuitenkin lähemmäksi Timoa ja toistaa kehotuksensa.

"Noni, sinne niin! Syliin, syliin, syliin", Heidi ohjeistaa tomerana.

Timo epäröi ja kieltäytyy nousemasta täysin Heidin syliin, mutta terapeutti saa ylipuhuttua epäilykset ja mies kapuaa kuin kapuaakin naisen syliin.

"Nonni, just noin. Tervetuloa tänne maailmaan", Heidi puhisee hymyillen nostaessaan Timon jalat kyytiin.

"No kiitos", Timo tokaisee kiusaantuneesti hymyillen.

Hetken sylissä istuttuaan Timo avautuu syli-hetken aiheuttamista tunteista.

"Oudolta tuntuu istua jonkun sylissä."

"No nii-i. Mut sä ehdotit sitä", Heidi vastaa yhä kädet kiedottuna Timon ympärille ja parivaljakko repeää nauruun.

Vieraissa-Nita tyrmistyy shampanja-aamiaisesta: ”Mä juon vaan Kossua ja Breezeriä"

Vieraissa-ohjelmassa pureudutaan tänään parien seksuaalisuuteen. Nitan ja Timon aamu alkaa romanttisella shampanja-aamiaisella, jonka tunnelma tyssää kuitenkin alkuunsa.

"Mua ahistaa tommoset liian romanttiset jutut. Ei ne mun mielestä sovi mulle. Enkä mä tykkää semmosista tilanteista", Nita tilittää.

Timo lukee ääneen romanttisen aforismin, joka parille on jätetty aamiaistarjottimelle.

"Vähän tämmöstä lässynlää-touhua", Nita kommentoi.

Timo on juuri avaamassa shampanjaa, kun Nita läväyttää, ettei aio juoda sitä.

"En, mä juon vaan Kossua. Ja Breezeriä."

"Kyl sä nyt vähän maistat. Ihan pikkusen?" Timo yrittää rohkaista.

"Ei pysty. Hyih!", Nita haistaa juomaa ja laskee sen nenä nyrpeänä takaisin pöydälle.

Vieraissa maanantaisin kello 20 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @nelonen ja keskustele tunnisteella #vieraissa.