Vain elämää

Seuraavat tv-esitykset

to 21.1. 20.00 Kausi 4 - Jakso 7 - Pave Maijanen
Kausi 4. Jakso 7/8. Pave Maijanen. Kauden viimeisessä soolojaksossa vietetään Pave Maijasen päivää. Pave perehdyttää kollegansa kahteen hänelle rakkaaseen harrastukseen. Kilpailuhenkinen Antti Tuisku järjestää aivan oman kisansa, ja Anssi Kela ottaa haasteen itsevarmana vastaan. Paven kanssa ruokapöydässä istuvat ja hänen kappaleitaan versioivat Anssi Kela, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle. Kotimainen viihdeohjelma. (64')

Vain elämää

Vain elämään 11. kausi alkaa 2.10. kello 20 Nelosella ja Ruudussa! Satulinnaan saapuvat Ressu Redford, Jannika B, Reino Nordin, Arja Koriseva, STIG, Vesku Jokinen, Mariska ja Herra Ylppö! #vainelämää

Seuraavat tv-esitykset

to 21.1. 20.00 Kausi 4 - Jakso 7 - Pave Maijanen
Kausi 4. Jakso 7/8. Pave Maijanen. Kauden viimeisessä soolojaksossa vietetään Pave Maijasen päivää. Pave perehdyttää kollegansa kahteen hänelle rakkaaseen harrastukseen. Kilpailuhenkinen Antti Tuisku järjestää aivan oman kisansa, ja Anssi Kela ottaa haasteen itsevarmana vastaan. Paven kanssa ruokapöydässä istuvat ja hänen kappaleitaan versioivat Anssi Kela, Virve Rosti, Sanni, Antti Tuisku, Maija Vilkkumaa ja VilleGalle. Kotimainen viihdeohjelma. (64')
139 uutta julkaisua

Tätä kaikkea uudet Vain elämää -artistit odottavat Satulinnalta – "Olen nyt jo ruvennut pelaamaan peliä, että kuka..."

Vain elämään 11. kaudella Satulinnaan matkaavat Ressu Redford, Jannika B, Reino Nordin, Arja Koriseva, STIG, Vesku Jokinen, Mariska ja Herra Ylppö. Kauden artistit odottavat elämykseltä inspiraatiota, syveneviä ihmissuhteita ja musiikin juhlaa.

"Mä oon kuullut, että näillä leireillä luovuus lähtee laukalle aika hyvin. Eli odotan paljon uusia biisejä leirin johdosta sitten sen jälkeen. Mun pitää siis kirjoitella aika paljon biisejä nyt, eli tämmöistä innoitusta ja myös syveneviä ihmissuhteita mahdollisesti", Mariska avaa.

Stig kertoo odottavansa itse kappaleiden esittämistä ja muiden tulkintojen kuulemista.

"Lähinnä sitä musiikkipuolta, siitä mä oon aika innoissani. On ollut siistiä valmistella noita kappaleita. On yllättävänkin kova into päästä esittämään niitä", Stig kertoo.

Arja Koriseva odottaa innolla muihin artisteihin tutustumista.

"Odotan sitä, että mä pääsen tutustumaan näihin ihmisiin ja mä opin heiltä ja saan esittää heidän musiikkia, mikä on ihan mieletöntä. Nää on juurikin sellaisia artisteja, että heidän musiikkigenrensä on jotain sellaista, etten mä ois ajatellut ikinä ehkä itse laulavani heidän biisejään ja nyt mä saan siihen mahdollisuuden!" Arja riemuitsee.

Ressu Redford vitsailee odottavansa sitä, kun työt on paketissa ja pääsee kohottamaan yhdessä maljan muiden artistien kanssa.

"No ei, se koko juttu kuulostaa ja tuntuu kyllä tällä hetkellä kiinnostavalta. Sit näkee!", Ressu tunnelmoi.

"No mä odotan kyllä sitä musiikki-iloittelua ja yhdessä ihmettelemistä. Mielenkiintoista on just se, että on tämmönen joukkue kaikenmaailman genreä ja tyyiä", Reino Nordin pohtii.

Jannika B paljastaa odottavansa omaa päiväänsä eniten.

"Kyllähän mä oon nyt jo ruvennut pelaamaan tällaista peliä, että kuka vois vetää minkäkin biisin. Se tulee olee tosi hauskaa, että pääsee kokemaan sen oman päivän ja kuulemaan ne versiot. Tulee olee tosi mielenkiintoista nähdä, että miten sitä sitten itse reagoi siihen koko härdelliin", Jannika B fiilistelee.

"Kukaan ei oo pahaa sanaa sanonut. Itselläkin on sellainen positiivinen fiilis lähteä sinne messiin", Vesku Jokinen avaa ennakkotunnelmiaan.

Herra Ylppö paljastaa, ettei ole koskaan aiemmin uransa aikana tehnyt covereita, eli versioinut toisten lauluja. Artisti suhtautuukin kokemukseen haasteena.

"Musta musassa tärkeintä on tunnelma. Ja sen tunnelman löytäminen ei oo mahdollista, jollei pääse siihen biisiin sisälle. Ja silloin se pitää tehdä omaksi. Niin mun pitää todella mennä syvälle sinne juttuun ja se on ollut järjettömän mielenkiintoista. Ja sellaista, mihin ei olisi missään tapauksessa ikinä päätynyt, jollei olisi lähtenyt mukaan tällaiseen juttuun", Herra Ylppö kertoo.

Vain elämää -ohjelman yhdestoista tuotantokausi starttaa Nelosella ja Ruudussa lokakuussa.

Arja Koriseva kruunaa upean Vain elämää -kauden koskettavalla Ave Marialla: ”Olen kiitollinen, että olen saanut olla juuri teidän kanssa”

Arja Korisevalta kuullaan 11. Vain elämää -kauden päätteeksi upea ja koskettava Ave Maria -tulkinta.

”Tämä on meidän leirimatkan viimeinen kilistys. Uskon, että tämä on tuonut ihan hirveästi ystävyyttä, mahtavia hetkiä ja olen kauhean kiitollinen, että olen saanut olla juuri teidän kanssa. Haluan tämän meidän leirin päätteeksi siunata meidät kaikki Ave Marian sanoin”, herkistynyt Arja Koriseva sanoo.

”Teen tämän ilolla ja teitä rakkaudella muistaen”, Arja toteaa ennen esitystä.

”Se on meille ilo ja kunnia”, Reino Nordin sanoo.

Arja Koriseva pyytää Vain elämää -bändin lisäksi kanssaan lavalle harpisti Päivi Severeiden. Uskomattoman kaunis tulkinta on täydellinen päätös artistien jouluillalliselle!

Kaikki 11. kauden Vain elämää -jaksot Ruudussa. #vainelämää

Ressu Redfordin tunnelmallinen uutuuskappale Jouluna aiheuttaa kylmiä väreitä – upea kuorolaulu kruunaa esityksen!

Ressu Redrodilta kuullaan Vain elämää -joulujaksossa uusi kappale Jouluna.

”Olen tehnyt uuden joululaulun ja ihan äskettäin Ilkka Virtasen ja Lilli Loirin kanssa”, Ressu paljastaa.

”Mun oma joulubiisi ei ole ehkä sillä tavalla suoraan joulubiisi, että mainittaisiin joulupukki, tonttuja tai mitään sellaista. Se liittyy enemmän antamiseen tai joulun henkeen, ehkä henkistymiseenkin”, Ressu kuvailee.

Ressu pyytää kanssaan lavalle upeaäänisen naiskolmikon: Hanna-Maria Heleniuksen, Hannemaija Kahilan ja Jenni Taarin. Kokoonpanolta kuullaan kaunis ylistys joulun lämmölle.

”Täytyy sanoa, että äijä on kyllä kova laulaja!” Vesku Jokinen ihailee.

”Ja sulla oli kovia laulajia seuranakin! Komean laulun sinfoniaa”, STIG kommentoi.

”Tuli kylmät väreet taas!” Mariska sanoo.

”Oli hirveän hyvä, kun siinä ei menty kaikkia tonttuja ja systeemejä, vaan oltiin siinä joulun tunnetilassa”, Arja Koriseva miettii.

Kaikki 11. kauden Vain elämää -jaksot Ruudussa. #vainelämää

Jannika B:n uutuuskappale Meidän joulu on ylistys perheelle: ”Tunnen itseni aina tosi rakastetuksi kotona, se on turvasatamani”

Jannika B on kirjoittanut Vain elämää -joulujaksoon oman uuden kappaleen Meidän joulu.

”Kirjoitin tässä joulutarinan, joka muistuttaa itsellenikin, mistä joulussa on kyse”, artisti kertoo.

Jannika B kertoo nauttivansa joulun vietosta aviomiehensä Toni Wirtasen ja Martta-tyttären kanssa.

”Joulun laitto on mulle rakas asia. On kiva laittaa tonttuja Martan kanssa ja perheen kanssa koristella kuusi. Niin kauan kun se tehdään ilon ja joulurauhan kautta, se pieni hössötyskin on sallittua, mutta yrittäisi muistaa, että kaikki ylimääräinen stressi, se pitäisi jättää pois”, Jannika sanoo.

”Perheen merkitys on kaikille tärkeä, sä tuot sen esille”, Herra Ylppö ihailee kappaleen sanomaa.

”Tunnen itseni aina tosi rakastetuksi kotona. Se on mun turvasatama”, Jannika B sanoo.

Kaikki 11. kauden Vain elämää -jaksot Ruudussa. #vainelämää

Vesku Jokisen vaikuttava 1939-tulkinta kertoo joulusta rintamalla: ”Laulan teidän kaikkien vaareille”

Vesku Jokinen tulkitsee Vain elämää -joulujaksossa Antony Parviaisen kappaleen 1939.

”Laulan teidän kaikkien vaareille. Ilman meidän kaikkien vaareja nämä joulut olisi ihan erilaisia. Pitää muistaa heitä aina”, Vesku sanoo.

”Siinä on mahtava sanoma, biisi kertoo joulusta rintamalla. Joulussa on eletty kovia aikoja, täällä on ollut todella kovia miehiä ja naisia, joiden ansioista tänäkin vuonna vietetään vapaata suomalaista joulua”, Vesku toteaa.

Vesku kertoo myös oman edesmenneen isoisänsä palvelleen rintamalla.

”Paappa oli silloin kun rintamalla piti olla myös joulurintamalla. Hän kertoi mulle sotamuistoja, mutta ne oli aina vähän iloisempia asioita. Muiden miesten kanssa kun hän keskusteli niistä tapahtumista, keskustelulla oli eri sävy. Sieltä tuli tarinoita, joita ei ehkä meikäläisen korville oltu tarkoitettu. En mä siitä mitään traumaa saanut, vaan kunnioitus vaan kasvoi”, Vesku kertoo.

Artistit nostavat vaikuttavan tulkinnan jälkeen maljan vaareille, mummeille, rauhalle ja rakkaudelle.

”Valoa kohti. Tällä hetkellä maailmassa soditaan vähemmän kuin koskaan”, Herra Ylppö toteaa.

Kaikki 11. kauden Vain elämää -jaksot Ruudussa. #vainelämää

Mariskalta kuullaan odottamaton ”muskariversio” J. Karjalaisen joululaulusta – Herra Ylppö: ”Historiallista tässä ohjelmassa!”

Mariskalta kuullaan Vain elämää -joulujaksossa tulkinta J. Karjalaisen kappaleesta Hoopon joulu.

”Ensimmäinen joululaulu, joka mut sai kyynelöimään ihan kunnolla. Ne ovat tämmöisiä vähän raasuja, jotka ovat lähteneet köyhissä oloissa Amerikkaan, siirtolaismeininkiä, tuli sellaiset rantojen miehet mieleen. Joulu tulee ja toivoo, että pysyttäisiin hengissä edes tämä joulu, niin olisi ihan hyvä meininki”, Mariska miettii.

Artistilta kuullaan erilainen tulkinta, johon säestämään Mariska kutsuu ”Hirvensalmen palloseuran musiikkikerholaiset”. Perinteisten joululaulujen sulosoinnut on riisuttu tästä versiosta pois.

”Historiallista tässä ohjelmassa! Ihan naulan kantaan, just pokerina toi”, Herra Ylppö ihailee.

”Mestari Karjalainen osaa. Musta tämä oli aika haastava tämän biisin sovitus, koska on kyseessä aika edistyneet muskarilaiset”, Mariska sanoo.

Kaikki 11. kauden Vain elämää -jaksot Ruudussa. #vainelämää