1 uusi julkaisu

Tästä terveellisestä kalaruoasta lapsetkin pitävät!

  • This video is no longer available.

Tomi tekee kummityttö Viimalle kavereineen terveellisen, monipuolisen lapsille maistuvan aterian. Hauella täytetyt paprikat maistuvat koko perheelle.

Resepti: Ensimmäiset bossit

SIENIRISOTTO
250 g risottoriisiä
100 g parmesaania
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 l kanalientä
2 dl sienipyrettä (ohje alla)
2 timjamin oksaa
1 sitruuna
4 rkl voita
4 rkl öljyä

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ota lämmin kattila ja laita riisit, öljy, voi, pilkotut sipulit ja timjami sinne. Kuumenna toisessa kattilassa kanaliemi. Lisää riisien joukkoon valkoviini ja keitä se alas. Lisätään kanalientä aina 2 dl kerrallaan, jotta sitä ei ole kattilassa liikaa kerrallaan. Ota timjamin oksat pois ja aloita maustaminen. Lisää pieni nokare voita ja suolaa, ja lisää lopuksi parmesanraaste ja sitruunan kuori sekä sitruunan mehu. Pyörittele risottoa koko ajan hellästi, jotta rakenne säilyy. Lisää sienipyre ja sekoita. Koristele annos parmesanilla, sitruunalla ja timjamin lehdillä.

SIENIPYRE
8 kpl tatteja
1 sipuli
4 rkl voita
4 rkl öljyä
3 dl kermaa
2 dl maitoa
suolaa

Leikkaa sipuli ja tatit hienoksi, freesaa niitä kuumalla pannulla kunnes kullanruskeita voin ja öljyn kanssa. Mausta suolalla. Lisää joukkoon kerma ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta kunnes kypsiä ja soseuta blenderissä. Mausta lisää tarvittaessa.

BOULLABAISE & SAHRAMI AIOLI
4 kpl mustekaloja
4 tiikerirapua
100 g sinisimpukoita
160 g lohta

Paloittele äyriäiset haluamaasi muotoon.

Liemi:
1 l rapulientä/ tai kalalientä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sahramia
1 rkl voita
2 rkl tomaattipyreetä
4 kpl tölkkitomaatteja
2 dl valkoviiniä
1 kevätsipuli
4 laakerinlehteä
suolaa ja pippuria
2 rkl sokeria
oliiviöljyä
½ pnt timjamia
1 sitruuna

Pilko sipuli ja valkosipulit, freesaa se ja sahrami oliiviöljyssä kattilassa. Lisää voi, tölkkitomaatit ja tomaattipyree. Lisää valkoviini, laita levy miedommalle lämmölle. Lisää timjami ja laakerinlehdet sekä äyriäisliemi. Lisää paloitellut äyriäiset liemen joukkoon ja kiehauta kannen alla, kunnes kypsiä. Pilko kevätspulit. Purista kastikkeen joukkoon sitruunan mehua ja raasta sitruunan kuorta. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla, lisää kevätsipulit. Viimeistele annokset sahramiaiolilla ja sitruunan viipaleella.

Sahramiaioli:
1 dl majoneesia
1 kpl valkosipulia
1 tl sahramia

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa puolisen tuntia.

CAPPUCCINO PANNACOTTA
5 dl kermaa
1 dl maitoa
1 liivate lehti
1 dl sokeria
8 rkl kahvipapuja

Paahda kahvipavut kuumalla pannulla, lisää sokeri ja karamellisoi nopeasti. Lisää kerma ja maito, keitä ylös ja ota sivuun maustumaan. Lisää liotettu liivatelehti ja anna maustua 5 minuuttia, siivilöi pavut pois. Karamellisoi muottien pohjat. Annostele astioihin anna hyytyä vähintään 2 tuntia. Kumoa pannacotta lautaselle ja tarjoile pähkinägranitan kanssa.

PÄHKINÄGRANITA
1 dl sokeria
3 dl vettä
1 dl pähkinä murskaa
4 cl amarettoa

Kiehauta kaikki yhdessä kattilassa ja kaada metallipakkiin. Laita pakkaseen, anna pakastua ja jäätyä täysin.

Resepti: Saaristosafkaa

INKOKT LAX
400 g ruodotonta ja nahatonta lohta

Marinadi:
1 porkkana
1 punasipuli
4-5 neilikkaa
4 rkl sokeria
½ dl valkoviinietikkaa
5 rkl valkoviiniä
1 l vettä
½ pnt tilliä
1 rkl suolaa

Laita vesi, valkoviini, valkoviinietikka ja pilkotut porkkanat kattilaan. Lisää pilkottu sipuli, mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää neilikat ja kiehauta. Leikkaa lohet annospaloiksi ja laita vuokaan. Kaada liemi lohen päälle ja koristele tillillä. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia.

SINAPPIDRESSING
100 g sinappia
2 kpl valkosipulin kynttä
4 tl sokeria
4 tl suolaa
1 dl punaviinietikkaa
6 dl rypsiöljyä
4 keltuaista
1 rkl hakattua tilliä
1 tl sitruunamehua

Vatkaa keltuaiset ja sinappi paksuksi massaksi. Mausta suolalla ja lisää sokeri. Pyöräytä. Lisää joukkoon murskatut valkosipulin kynnet, tilli, sitruunamehu ja punaviinietikka. Lisää öljyä joukkoon ohuena nauhana samalla, kun kone käy.

VALKOSIPULISILAKAT

Silakkamarinadi:
1 kg silakoita
1 l vettä
½ dl sokeria
½ dl suolaa
½ dl väkiviinaetikka

Sekoita ainekset keskenään, kuumenna ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Annostele silakoiden päälle ja anna marinoitua 3 tuntia.

1 dl majoneesia
2 dl smetanaa
4 valkosipulin kynttä
maitoa
1 sitruunan mehu & kuori
4 rkl hunajaa
½ pnt ruohosipulia
suolaa

Laita marinoidut silakat kulhoon. Keitä valkosipulit pehmeiksi maidossa ja murskaa se veitsen lättäpuolella tahnaksi. Lisää valkosipulitahna silakoiden joukkoon. Lisää sitruunan kuori ja mehu, hunaja, smetana ja majoneesi. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Hienonna ruohosipuli ja sekoita se massaan. Anna maustua hetki.

NÄKKILEIPÄ
50 g voita
2,5 dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
7 dl ruisjauhoja
2 tl sokeria
30 g kuivatilliä
12 g hiivaa

Sulata voi juoksevaksi ja yhdistä se maidon kanssa, lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, leivinjauhe ja sokeri, sekoita hyvin. Lisää kuivatilli, vehnäjauhot ja ruisjauhot, vaivaa taikina. Leivo taikina pastakoneen avulla ohiuksi levyiksi ja laita se uunipellille. Painele näkkärin pintaan reikiä haarukalla ja roiskuttele öljyä päälle. Paista 220 asteessa noin 10 minuuttia kunnes näkkärit ovat kullanruskeita.

MUSTIKKAPIIRAKKA
120 g mantelijauhoja
100 g tomusokeria
100 g voita
3 kananmunaa
100 g mustikoita

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja mantelijauhot.
Kaada voideltuun vuokaan joka on vuorattu leivinpaperilla, lopuksi kaada päälle mustikat ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

MUSTIKKAMAITO ”SKÖGEN”
2 dl punaista maitoa
1 dl kermaa
2 rosmariinin oksaa
½-1 dl pakastemustikoita
2 tl sokeria

Lämmitä maito, kerma, sokeri ja rosmariini kattilassa, älä kiehauta. Lisää mustikat ja kiehauta. Mausta tarpeen mukaan. Anna maustua ja tarjoile mustikkapiirakan kanssa, viimeistele rosmariinin oksalla.

Resepti: Tattoo Stories

CALIFORNICATION STYLIE
Seesamilohi:
200 g lohta
3 rkl valkoisia seesamin siemeniä
3 rkl mustia seesamin siemeniä
suolaa ja pippuria

Poista lohesta nahka ja paloittele se pienemmiksi paloiksi. Mausta lohi suolalla joka sivulta. Asettele seesaminsiemenet laakealle lautaselle, pyörittele kalan pala siemenissä kunnes se on verhoutunut täysin musta-valkoiseksi. Paahda puhtaalla, kuivalla pannulla miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia per sivu. Anna hautua hetken matalalla lämmöllä.

Avokadopyre:
1 avokado
3 rkl creme fraichea
limen mehu
1 tl wasabi tahnaa
suolaa

Poista avocadon sisälmysliha ja paloittele pieneksi. Soseuta kaikki blenderissä sekaisin ja tasaiseksi.

Annoksen koristeluun:
4 rkl gari pikkeli-inkivääriä
2 siivua nori-levää ohueksi suikaloituna
4 rkl valkoisia riisimuroja

Kokoa annos. Laita avocaodopyre pohjalle ja lohi päälle. Koristele levällä, riisimuroilla ja pikklei-inkiväärillä.

INKED FISH
2 nahatonta ja ruodotonta kuhafilettä
suolaa
öljyä grillaamiseen

Grillaa kalafileet grillipannulla ja laita uuniin pariksi minuutiksi, kunnes tunnet että ne ovat kypsiä.

PAAHDETTU FENKOLIPYRE
2 fenkolia
2 rkl öljyä
1 shalottisipuli
1 valkosipuli
2 dl simpukka- tai kalalientä
1 rkl mustekalan mustetta

Hienonna shalottisipuli ja fenkoli pieneksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Lisää vielä hienonnettu valkospuli. Lisää kuumaan kattilaan öljyä ja freesaa kaikki pilkotut ainekset pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää simpukka-/kalaliemi sekä mustekalan muste. Kun fenkoli alkaa olla kypsää, kaada se yleiskoneeseen. Sekoita tasaiseksi pyreeksi.

FENKOLI-OMENA SALAATTI
1 fenkoli
1 omena
8 kpl paahdettuja saksanpähkinöitä
4 rkl mirin etikkaa
½ sitruunan mehu
2 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

Leikkaa pesty omena kuorineen hienoksi siivuiksi. Paahda saksanpähkinät pannussa. Pilko myös fenkoli hiuksen hienoiksi siivuiksi. Sekoita omena ja fenkoli keskenään. Murskaa veitsen avulla paahdetut pähkinät ja pyörittele ne salaatin sekaan. Mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja puolikkaan sitruunan mehulla. Mausta salaatti mirinillä ja sekoita hyvin.
Kokoa fenkolipyre, salaatti ja kala yhdeksi annokseksi.

SUKLAABRULEE EXOTIQUE -SALAATILLA
Suklaabrulee:
80 g suklaata
70 g maitoa
170 g kermaa
½ vaniljatanko
80 g keltuaisia
25 g sokeria

Viimeistelyyn:
4 rkl ruokosokeria
välineeksi poltin eli tohotin

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta maito, kerma ja vanilja kattilassa. Sekoita keltuaiset ja sokeri hyvin vatkaimella. Yhdistä ensin sulatettu suklaa maito-kerma –seokseen ja vatkaa sen jälkeen keltuaisten joukkoon. Paista uunissa 100 asteessa noin 50-60 minuutin ajan tai kunnes hyytyneet. Laita kylmään jäähtymään ja odottamaan viimeistelyä. Viimeistele bruleet polttamalla pinta.

Exotique -salaatti
1 ananas
1 passionhedelmä
1 pitahaya
1 rkl hunajaa
½ ananaksen mehu

Kuori ja pilko ananas ja pitahaya arpanopan kokoisiksi kuutioiksi. Ota passionhedelmän liha talteen lusikan avulla ja sekoita hedelmäkuutioiden sekaan. Anna marinoitua hetken.

Koristesuklaa
100 g suklaata
1 rkl voita

Sulata sulkaa ja voi vesihauteessa ja roiskuttele taiteellisesti lautasen reunoille.
Koristele lautanen suklaalla, laita brulee lautaselle ja viimeistele hedelmäsalaatilla.