Toisenlaiset teiniäidit

Toisenlaiset teiniäidit

Toisenlaiset teiniäidit - sarjassa seurataan kymmenen nuoren äidin elämää keskellä suuria elämänmuutoksia. Raskausaika ja lapsen syntymä ovat kenelle tahansa maailmaa mullistavia tapahtumia, mutta miten käy tuleville äideille, jotka ovat itsekin vasta aikuisuuden ensi askelmilla. Koskettavan ohjelman juontaa tuttuun tapaan Sami Kuronen. Kotimainen realitysarja.

2 uutta julkaisua

Toisenlaiset teiniäidit -realityn 2. kausi tuo Ruutuun nuoria ensisynnyttäjiä ja kaksi seitsemättä lastaan odottavaa äitiä

Raskausaika ja lapsen syntymä ovat kenelle tahansa maailmaa mullistavia tapahtumia, mutta miltä tuntuu odottaa vauvaa, kun vielä itsekin opettelee aikuisuutta? Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. kaudella seurataan kahdentoista nuoren äidin elämää keskellä suurta elämänmuutosta. Sarja alkaa Ruudussa 18.5. ja uusi jakso ilmestyy joka maanantai. 

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. kaudella tapaamme entistä värikkäämmän kirjon nuoria naisia erilaisista elämäntilanteista. Mukana on esikoistaan odottavia teinejä ja myös kaksi 26-vuotiasta naista, jotka molemmat odottavat jo seitsemättä lastaan. 

Odotusajan seuraamisen lisäksi sukellamme syvälle äitien menneisyyteen, josta paljastuu rankkojakin kokemuksia. Seksiin painostaminen, koulun vaihtaminen kiusaamisen takia seitsemän kertaa ja joukkoraiskaus bileissä ovat todellisuutta näille naisille. Entä miltä raskauskilot tuntuvat, kun on kärsinyt syömishäiriöstä tai miten osaa suhtautua tulevaan vauvaan, jonka isä on lähtenyt toisen naisen matkaan?

Moni nuorista äideistä on joutunut vanhojen kaverien hylkäämäksi vauvauutisten seurauksena. Siksi sarjan äidit ovat tiiviisti yhteydessä ja saavat vertaistukea toisiltaan. Psykologi Leea Mattila käy tulevien äitien kanssa keskusteluja juuri ennen synnytystä ja tarjoaa asiantuntijan vinkkejä myös katsojien arkeen. Sarjaa juontava Sami Kuronen järjestää nuorille vanhemmille yllätystreffejä ja vie tuoreita äitejä harrastamaan kaikkea Bollywood-tanssista vapaalentoon.

Itkulta ja turhautumiselta ei vältytä, kun vauva-arki näyttää vaikeat puolensa. Ainutlaatuinen äitiyden tunne saa rohkeat naiset katsomaan kuitenkin toiveikkaasti eteenpäin. Rakkaustarinoita, herkkiä hetkiä, voimaantumista ja oivalluksia – niistä on kyse tälläkin Toisenlaiset teiniäidit -kaudella.

 

Toisenlaiset teiniäidit -sarjassa tutustutaan näihin kahteentoista nuoreen äitiin:

Elisa 17, Vantaa
Elisa odottaa esikoistaan, jonka isä vaihtui uuteen poikaystävään pian raskauden selviämisen jälkeen. Kuitenkin myös vauvan isä haluaa olla mukana perheen elämässä. Tilannetta vaikeuttaa tulehtuneet välit Elisan vanhempaan ja muutto uudelle paikkakunnalle.

 

Milena, 16, Kajaani
Milenan haaveet tanssimisesta ja autoalasta kaatuivat, kun hän sai 15-vuotiaana tietää olevansa raskaana. Vauvan isä painosti Milenan sänkyyn ja on sittemmin poistunut kuvioista ja asuu Venäjällä.

 

Maikku 17, Turku
Maikku on vaihtanut koulua kiusaamisen takia seitsemän kertaa. Pelimaailmaan ikävyyksiä paennut nainen on nyt elämänsä käännekohdassa: hän on juuri valmistunut kosmetologiksi ja odottaa esikoistaan. Maikku päätyy eroamaan vauvan isästä, mutta odottaa pienokaista yhdessä äitinsä tukemana. 

 

Eveliina, 20, Tampere
Eveliina odottaa toista lastaan poikaystävänsä kanssa. Miehellä on myös lapsi aiemmasta suhteesta. Pariskunta oli jo päättänyt erota, mutta antaa rakkaudelleen vielä yhden mahdollisuuden, kun uusi vauva ilmoittaa tulostaan.

 

Oona, 26, Jämsä
Seitsemän lasta kahdeksassa vuodessa ovat vieneet Oonan ajan niin, ettei hän ole ehtinyt kotikaupungistaan poistua. Lisäksi taustalla kummittelee teininä koettu trauma.

 

Tanja, 21, Kerava
Esikoista odottaessaan Tanja erosi miehestään viime metreillä ennen synnytystä ja saa nyt ensimmäistä kertaa kokea yhdessä odottamisen uuden poikaystävänsä kanssa. Huonot kokemukset kuitenkin kummittelevat mielessä ja uusi ero pelottaa.

 

Susanna, 19, Tikkakoski
Susanna miehineen odottaa innoissaan esikoistaan. Vihdoinkin heidän elämäänsä tulee muutakin sisältöä kuin sohvalla makoilu. Pariskunta ei opiskele eikä käy töissä ja sosiaalityöntekijät ovat heistä huolissaan.

 

Henriette, 22, Vantaa
Puoliksi senegalilainen Henriette odottaa toista lastaan ja elää lasten isän kanssa kaukosuhteessa, eri maissa. Pariskuntaa jännittää, ehtiikö isä lentää mukaan synnytykseen ja miten Henriette pärjää yksin kahden pienen lapsen kanssa.

 

Anette, 26, Hämeenlinna
Anette odottaa seitsemättä lastaan. Tuleva vauva sai alkunsa hetken huumasta, mutta Anette pitää jokaista lastaan siunauksena. Vanhimmat Anetten lapsista asuvat sijaisperheessä ja lapsia on yhteensä viiden eri isän kanssa. Vaikeuksien keskellä Anette turvaa uskoon ja Jumalaan.

 

Linda, 23, Kaarina
Linda työskentelee personal trainer -yrittäjänä ja odottaa miehensä kanssa toista lastaan. Supersuorittamiseen tottunut tehonainen turhautuu, kun raskausvaivat laittavat vastaan urheiluhaluille. Esikoisen syntymän jälkeen yli 25 kiloa laihduttanutta Lindaa pelottaa myös raskauskilot. 

 

Suski, 19, Porvoo
Suski on huostaanotettu vanhemmiltaan nuorena ja rakentaa nyt uutta, onnellisempaa perhettä burmalaisen miehensä kanssa. Esikoisen ollessa vasta nelikuinen Suski huomasi olevansa taas raskaana. Nyt Suski kärvistelee yhtä aikaa tukalan raskauden ja pienen lapsen hoitamisen kanssa.

 

Miisa, 23, Jyväskylä
Odottaessaan toista lastaan Miisalle selviää, että hänen avomiehellään, molempien lasten isällä, on toinen nainen. Miisa käsittelee kriisiään avoimesti ystäviensä, toisten teiniäitien ja Leean kanssa.

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan 2. kausi alkaa Ruudussa 18.5. klo 6.30 ja uusi jakso ilmestyy joka maanantai. Ohjelma on vain Ruudun tilaajien (Ruutu+) katsottavissa. 

 

 

16-vuotias Milena tuli tahtomattaan raskaaksi ja menetti lähes kaikki ystävänsä: "Olen kuulemma perusvenäläinen ämmä"

Toisenlaisten teiniäitien toisen kauden toinen jakso on nyt katsottavissa Ruudussa. Jaksossa tutustutaan 16-vuotiaaseen Kajaanissa asuvaan Milenaan, joka odottaa esikoistaan. Tytön tilanne on vaikea, ja hän on kokenut paljon ikäviä asioita, kuten koulukiusaamista.

"Mun nuoruus on ollu aika vaikee, kun me ollaan muutettu niin paljon", Milena sanoo hiljaa.

Hän tuli raskaaksi lyhyen seurustelun seurauksena, kun poikaystävä painosti Milenan sänkyyn. Raskaaksi tultuaan Milena katkaisi kaikki välit Venäjällä asuvaan eksäänsä.

"Kun sain tietää raskaudesta, sorruin vessan lattialle", nuori nainen muistelee.

"Olin romuna ja pelkäsin, mitä mun suunnitelmille käy. Että miten mun äiti ja mummi ja muut reagoi", hän sanoo.

Kävi niin, että Milenan ystävät jättivät hänet yksin:

"Kaverit otti niin, että suurin osa lähti ja alkoi puhua musta kaikkea kakkaa. He on pistäneet tän kaiken mun toisen kansalaisuuden piikkiin. Oon kuulemma perusvenäläinen ämmä."

Myös Milenan venäläinen äiti suhtautui asiaan voimakkaasti. Hän oli niin poissa tolaltaan, ettei voinut alkuun edes puhua tyttärensä kanssa.

"Äiti piti mykkäkoulua ja itki tosi paljon", Milena kertoo.

Sittemmin äiti on tullut sinuiksi Milenan raskauden kanssa ja on tärkeä tuki tyttärelleen. Hän myöntää, että alku oli hyvin vaikea:

"Tuntui, että maailma kääntyi. Oli todella järkyttynyt olo. Milena olisi halunnut keskustella, mutta en ollut valmis", Milenan äiti sanoo.

Raskaus on loppujen lopuksi tehnyt hyvää äidin ja tyttären suhteelle:

"Meillä ei ole ikinä ollut tällaisia välejä, eikä haluta niitä enää rikkoa", Milena sanoo onnellisena.

Toisenlaisten teiniäitien kaksi ensimmäistä jaksoa on katsottavissa Ruutu+:ssa. Ohjelma tulee katsottavaksi televisioon syksyllä.

17-vuotias Elisa alkoi odottaa esikoistaan kahden viikon seurustelun jälkeen – erosta huolimatta Tatu, 19, haluaa olla lapselleen isä

Uusi Toisenlaiset teiniäidit -kausi pyörähtää käyntiin Ruudussa maanantaina. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan 17-vuotiaaseen Elisaan, joka alkoi odottaa esikoistaan vain kahden viikon seurustelun jälkeen.

Haasteita riittää, sillä Elisa on muuttanut isänsä luokse Vantaalle opiskellakseen turvallisuusalaa. Opinnot keskeytyvät, ja välit isän kanssa kiristyvät. Elisa päättää muuttaa äidin luokse Imatralle.

Raskaudesta kuullessaan Elisa oli kuitenkin ikionnellinen. Silti häntä pelotti vauvan isän, 19-vuotiaan Tatun, reaktio.

Tatu kertookin järkyttyneensä:

"Olin vähän järkyttynyt aluksi. En osannut ajatella, että vauva tulee näin aikaisin. Olisin olettanut, että se tulee parinkympin jälkeen", mies myöntää.

Pari seurusteli vielä jonkin aikaa raskausuutisen jälkeen, mutta päätti sitten erota.

"Kyllä se hajotti. Ensin oltiin maassa, mutta sitten nostettiin leuka pystyyn ja matka jatkui", Tatu kertoo.

Pian eron jälkeen Elisa viritteli "uutta matoa koukkuun", kuten sarjan juontaja Sami Kuronen jaksossa ilmaisee:

"Eron jälkeen tuli uus mies, ja se otti vauvan omakseen. Siitä mä oon positiivisesti yllättynyt, koska ei kaikki välttämättä osaa ottaa lasta niin helposti omaks heti alusta lähtien", Elisa iloitsee jaksossa, kun synnytykseen on vielä matkaa.

Tulevasta äidistä on mukavaa, että lapsella on kaksi isähahmoa elämässään. Hän toivoo, että miehet osaavat hoitaa asian ilman tappeluita.

"Nyt tuntuu hassulta, että on kaksi isähahmoa. Tuntuu hyvältä, ettei oo yksin", Elisa pohtii.

Rekkakuskina työskentelevä Tatu haluaa olla lapselleen isä ja olla tämän elämässä läsnä niin paljon kuin mahdollista:

"Ettei sille tuu isätöntä lapsuutta niin kuin mulle on tullut", Tatu toivoo.

Jaksossa selviää, kuinka nuoret selviytyvät suuren vastuun ja itsenäistymisen kanssa.

Toisenlaiset teiniäidit alkaa Ruutu+:ssa maanantaina 18.5. Uusi jakso ilmestyy palveluun aina maanantaiaamuisin.

Toisenlaiset teiniäidit alkaa taas 18. toukokuuta! Mukana entistä värikkäämpi kirjo nuoria äitejä

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan toisella kaudella seurataan kahdentoista nuoren äidin elämää. Raskausaika ja lapsen syntymä ovat kenelle tahansa maailmaa mullistavia tapahtumia, mutta miltä tuntuu odottaa vauvaa, kun vielä itsekin opettelee aikuisuutta?

Mukana on entistä värikkäämpi kirjo nuoria naisia erilaisista elämäntilanteista. Mukana on esikoistaan odottavia teinejä sekä kaksi 26-vuotiasta naista, jotka molemmat odottavat jo seitsemättä lastaan. Yksi äideistä on huostaanotettu perheeltään nuorena, ja toisen vanhimmat lapset elävät sijaisperheessä huostaanotettuina. Yksi elää kaukosuhteessa lasten isän kanssa, ja toinen joutuu ikänsä vuoksi asumaan vielä vanhempiensa luona.

Odotusajan seuraamisen lisäksi pääsemme viime kautta syvemmälle äitien tarinoihin, ja pinnan alta paljastuu rankkojakin asioita ja elettyä elämää. Seksiin painostaminen, joukkoraiskaus bileissä ja koulun vaihtaminen kiusaamisen takia jopa seitsemän kertaa ovat todellisuutta näille naisille. Miltä raskauskilot tuntuvat, kun on kärsinyt syömishäiriöstä, tai miten suhtautua tulevaan vauvaan, jonka isä on lähtenyt toisen naisen matkaan? Moni nuorista äideistä on myös joutunut vanhojen kaverien hylkäämäksi vauvauutisten seurauksena. Tästä syystä äidit ovat tälläkin kaudella tiiviisti yhteydessä ja hakevat vertaistukea toisiltaan.

Sami Kuronen ja psykologi Leea Mattila tukevat äitejä jälleen parhaansa mukaan. Leea käy keskusteluja naisten kanssa juuri ennen h-hetkeä ja tarjoaa asiantuntijan vinkkejä myös katsojien arkeen. Sami puolestaan järjestää nuorille vanhemmille yllätystreffejä ja vie äitejä tuulettumaan muun muassa Bollywood-tanssitunneille ja vapaalentokeskukseen.

Vauva-arki näyttää vaikeat puolensa, mutta ainutlaatuinen ja maaginen äitiyden tunne saa nämä rohkeat naiset suhtautumaan tulevaisuuteen toiveikkaasti. Rakkaustarinoita, herkkiä hetkiä, voimaantumista ja oivalluksia – niistä on lopulta kyse tälläkin kaudella.

Toisenlaiset teiniäidit alkaa Ruudussa maanantaina 18. toukokuuta.

Uusperheen neljättä lasta odottava Ronja, 19, kokee suurta syyllisyyttä – "En pysty sanoo, että rakastan yhtä paljon"

Toisenlaisten teiniäitien viimeisessä jaksossa tutustutaan 19-vuotiaaseen Ronjaan, joka odottaa toista lastaan. Lisäksi Ronjalla on hoidettavanaan miehensä Jeren aiemmasta suhteesta syntyneet kaksi lasta. Nyt Jeren lapset asuvat aiempaa suuremman osan ajasta Jeren ja Ronjan kanssa.

Ronja kertoo, että jos olisi tiennyt, millaista arki uusperheessä voi olla, hän ei olisi omien sanojensa mukaan lähtenyt Jeren matkaan niin kevyesti.

"Heti, kun Beea syntyi, mä jouduin jakaa itteni moneen osaan monelle lapselle. Ja nyt, kun tulee taas seuraava lapsi, mä joudun jakamaan vielä useempaan. Mä en pysty olee satasella mukana omien lasten asioissa, kun mä hoidan muittenkin lapsia", Ronja avautuu kyynelehtien.

Ronja kertoo kokevansa suurta syyllisyyttä ja riittämättömyyden tunnetta.

"Kun ei pysty sanoo rakastavansa yhtä paljon", Ronja toteaa viitaten tunteisiinsa omia lapsiaan ja Jeren lapsia kohtaan.

Esikoistaan odottavan Elisabetin, 17, raskaus on kuin oppikirjasta – "Ei siinä sen kummempaa"

Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa tutustutaan maanantaina 17-vuotiaaseen Elisabetiin, joka odottaa esikoistaan kihlattunsa kanssa. Elisabetin omat vanhemmat olivat myös teinivanhempia ja Elisabetilla onkin monta sisarusta.

Kihlattunsa Elisabet tapasi yläasteen alussa, ja 15 vuoden iässä pari päättikin jo kihlautua. Nyt pari odottaa toivottua esikoistaan ja kaikki tuntuu menevän kuin käsikirjoituksen mukaan.

"Alusta asti on odottanut, että jee nyt saa lapsen, niin se on ollut kokoajan semmonen positiivinen asia. Kun on itse nuori, niin jotenki kokee, että pystyy antamaan sille lapselle enemmän kuin vanhempana", Elisabet avaa hymyssä suin.

Psykologi Leea Mattila kysyy, millaisia ajatuksia tai mahdollisia pelkoja Elisabetilla on synnytykseen liittyen.

"Tottakai oon vähän pohtinut, mut en sillä lailla liikaa. Monesti aina ajatellaan, että se synnytys on raskauden vaikein ja kivuliain osuus. Mutta mä oon vaan ajatellut, että no, se on se yks osa siitä ja ei siinä sen kummempaa sitten. Kyllä mä uskon, että kaikki menee oikein hyvin", Elisabet pohtii huolettomana.

Toisenlaiset teiniäidit Livillä maanantaisin klo 20. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: Toisenlaiset teiniäidit, Instagram: @vauvagram . Twiittaa #toisenlaisetteiniäidit !