Toisenlaiset teiniäidit

Toisenlaiset teiniäidit

Toisenlaiset teiniäidit - sarjassa seurataan kymmenen nuoren äidin elämää keskellä suuria elämänmuutoksia. Raskausaika ja lapsen syntymä ovat kenelle tahansa maailmaa mullistavia tapahtumia, mutta miten käy tuleville äideille, jotka ovat itsekin vasta aikuisuuden ensi askelmilla. Koskettavan ohjelman juontaa tuttuun tapaan Sami Kuronen. Kotimainen realitysarja.

11 uutta julkaisua

Vuosia lapsettomuudesta kärsinyt Petra, 20, avautuu loukkaavista kommenteista: ”Älä ikinä sano näitä raskautta yrittävälle”

20-vuotias Petra odottaa toista lastaan Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa. Nuoresta iästään huolimatta Petra on ehtinyt kärsiä monen vuoden lapsettomuudesta.

Kun onni vihdoin osui kohdalle, ei Petra meinannut uskoa raskautta todeksi.

”Alku oli tosi vaikeeta, kun pelkäsi, että ei me voida saada tätä nytten. Kahden ja puolen vuoden aikana ei mulla ollut yhtään raskautta ja sitten sain lääkityksen, niin saman tien tärppäs. Ei voinut uskoa, että saman tien, kun saa sen lääkkeen, niin voi oikeesti tulla raskaaksi”, Petra kertaa tapahtumia kyyneleet silmissään.

Petra kertoo lapsettomuuden jättäneen häneen jälkensä. Itsetunto-ongelmien kanssa kamppaileva teiniäiti haluaakin muistuttaa ihmisiä lapsettomuuden vakavuudesta.

”Älkää ikinä sanoko raskautta yrittävälle, että oo tyytyväinen siihen, mitä sulla on tai kyllä te sen vielä saatte. Noi lauseet, mitkä on niin kliseisiä, on myös tosi vähätteleviä. Ja siitä tulee aika paska olo”, Petra ohjeistaa.

Toisenlaiset teiniäidit Livillä maanantaisin klo 20. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: Toisenlaiset teiniäidit, Instagram: @vauvagram . Twiittaa #toisenlaisetteiniäidit !

Susanna, 19, toivoo vauvasta sisältöä elämäänsä: "Me tosi paljon vain ollaan"

Tikkakoskelainen 19-vuotias Susanna ja hänen poikaystävänsä Alex, 21, kärsivät toimettomuudesta. He viettävät päivänsä kotosalla, missä seuraa pitävät koirat, fretit ja videopelit.

Kohta mukana on myös vauva:

"Kun sain kuulla olevani raskaana, olin tosi onnellinen, koska oltiin Alexin kanssa suunniteltu tätä kauan, puoli vuotta", Susanna kertoo.

Susannan oma äiti, joka myös oli teiniäiti, ei ollut vauvauutisesta yllättynyt:

"Olen sitä odottanut, sillä hän varoitti mua jo muutama vuosi sitten", Susannan äiti sanoo.

"Tässä nyt mummoksi tullaan, vaikka ikää ei ole kuin 36!" nainen nauraa.

Susanna uskoo, että vauva tuo rytmiä ja rutiinia elämään:

"Mä luulen, että me saadaan siitä sisältöä meidän päivään, kun me tosi paljon vain ollaan", teiniäiti sanoo.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee katsottavaksi Ruutu+:aan maanantaisin.

Tanja, 21, on jälleen tilanteessa, jossa ero vauvan isään tulee juuri ennen synnytystä: "En olisi voinut tehdä mitään toisin"

Keravalainen Tanja, 21, odottaa toista lastaan ja muuttaa Hämeenlinnaan ollakseen lähellä vauvan isää. Muutamaa kuukautta ennen laskettua aikaa Tanjan pahin pelko käy toteen, kun miehen kanssa tulee ero.

Tanjan on muutettava tyttärensä ja kissojensa kanssa takaisin Keravalle.

"Ei voi olla tällaista parisuhdetta, missä sitä toista osapuolta ei kunnioiteta. Ja vaikka asioista yritetään keskustella, niin se ei johda mihinkään", pettynyt Tanja kertoo Toisenlaiset teiniäidit -jaksossaan.

"Mies jätti mulle aika isoja taloudellisia asioita hoidettavaksi ja päätti, että hän poistuu kuvioista eikä vastaa puhelimeen", Tanja avautuu toiselle sarjan teiniäideistä kahvilassa.

Tanja on toista kertaa tilanteessa, jossa suhde vauvan isään katkeaa vähän ennen synnytystä.

"Eihän tää hyvältä tunnu, mutta... Kyllä sitä välillä miettii, että oonkohän mä nyt tehny jotain, mutta en mä olisi voinut tehdä mitään toisin, että tätä ei olisi käynyt", nainen nyyhkyttää surun murtamana.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee katsottavaksi Ruutu+:aan aina maanantaiaamuisin.

Oona, 26, odottaa seitsemättä lastaan, ei ole poistunut kotikyliltä vuosiin: "Oon aina kotona lasten kanssa"

Jämsänkoskelainen Oona, 26, odottaa aviomiehensä Jarin kanssa seitsemättä lasta. Esikoistaan pariskunta alkoi odottaa, kun Oona oli vain 17-vuotias.

"Olin asunut miehen kanssa muutaman kuukauden yhdessä, kun äiti tuli sanomaan mulle, että sillä on tunne, että mä olen raskaana", Oona muistelee.

Hän ei ollut uskoa asiaa todeksi, kunnes raskaustesti varmisti asian. Ehkäisy oli pettänyt.

"Pisti mietityttää, onko musta äidiksi siinä vaiheessa. Ei ollut ammattia ja peruskoulu jäi kesken. Kyllä se mietitytti, mutta en pystynyt aborttiakaan tehdä", Oona kertoo.

Jari on rauhallinen suurperheen isä. Hän tosin ei olisi alkuun uskonut, että lapsia tulee vielä niin monta lisää:

"Alkujaan Oonan kanssa puhuttiin, että niitä tulee pari. Mutta sitten niitä tuli muutama lisää", mies hymyilee.

Jari kertoo tottuneensa lapsiperhearjen hulinaan:

"Enää ei ole rankkaa, alkujaan oli."

Oona on kärsinyt pitkään paniikkihäiriöstä, ja jaksossa häntä mietityttää lähteä Helsinkiin tapaamaan muita kauden äitejä. Perheenäiti ei ole poistunut Jämsästä kahdeksaan vuoteen.

Onneksi hän viihtyy kotosalla erittäin hyvin:

"Tällä hetkellä oon kotona, kohta ollut kahdeksan vuotta. Vapaa-aikaa ei juurikaan ole. Olen aina kotona lasten kanssa, koska nautin siitä", Oona sanoo.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee Ruutu+:aan aina maanantaiaamuisin.

Toista lastaan odottava Eveliina, 20, tutustui päihteisiin 12-vuotiaana: "Lapsiperhearki ei tunnu rankalta, koska aiemmin oli sata kertaa rankempaa"

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan tuoreessa jaksossa tavaltaan Vammalassa asuva Eveliina, 20, joka odottaa toista lastaan. Energinen ja valoisa nuori äiti kertoo eläneensä hurjan, alkoholinhuuruisen teini-iän.

"Mä oon ollut varmaan 12-vuotias, kun mä oon alkanut käyttää alkoholia", Eveliina paljastaa toisille kauden äideille ryhmätapaamisessa.

Päivittäinen juominen loppui, kun Eveliina alkoi seurustella tulevien lastensa isän kanssa:

"Kesti 18-vuotiaaseen asti se tosi villi nuoruus, ja sitten tapasin Teemun", hän kertoo.

Alkoholinkäyttö loppui kuin seinään.

Eveliina ja Teemu ehtivät olla yhdessä vain kolme kuukautta, kun Eveliina alkoi odottaa esikoistaan.

"Olin monta kertaa miettinyt, että olispa mulla mies ja lapsia, että mulla olis jotain muuta tekemistä kuin juoda joka päivä", Eveliina muistelee.

Ohjelmassa psykologi Leea Mattila selittää, että päihteiden käytöllä paetaan usein jotakin vaikeeta tunnetta tai haetaan puuttuvaa mielihyvää. Vanhemmuus voi pelastaa päihteiltä:

"Jos vain uskaltaa luopua päihteistä, sen mielihyvän voi saada moninkertaisena perheestä ja vanhemmuudesta", Mattila rohkaisee.

Eveliina tietää, mistä psykologi puhuu:

"Se on käsittämätöntä, miten paljon toinen ihminen voi vaikuttaa siihen, että sulla on yhtäkkiä tarkoitus täällä", nainen sanoo ja murtuu kyyneliin.

Eveliina kokee, että ilman Teemua ja rakkautta hän olisi varmasti kokeillut huumeita.

"Tää lapsiperhearki ei ole tuntunut ollenkaan rankalta, koska se mitä mulla oli aiemmin, oli sata kertaa rankempaa", Eveliina sanoo liikuttuneena

Toisenlaiset teiniäidit -sarjan uusi jakso tulee Ruutu+:aan aina maanantaisin.

Maikku, 18, asuu äitinsä kanssa ja odottaa vauvaa – synkät kouluajat johtivat yksinäisyyteen: "On aina joutunut olemaan yksin"

18-vuotias Maikku asuu Turussa äitinsä kanssa ja odottaa esikoistaan. Vauvan isän kanssa on tullut ero, mutta raskaus oli suunniteltu.

"Lapsi oli täysin toivottu, aivan täysin toivottu. Olin maailman onnellisin, kun raskaustestiin tuli positiivinen-viiva", Maikku kertoo.

Maikku tuli raskaaksi heti ensimmäisellä yrittämällä. Kun hän kertoi äidilleen raskaudesta, äiti ja tytär halasivat pitkään:

"Varmaan kymmenen minuuttia putkeen", Maikku sanoo.

Lapsirakas äiti oli iloinen vauvauutisesta:

"Se oli toisaalta iso yllätys, mutta toisaalta olin siihen jo varautunut", Maikun äiti kertoo.

Maikun isä ei ole koskaan ollut tyttärensä elämässä mukana, sillä mies hylkäsi Maikun äidin juuri ennen häitä.

Suurta iloa Maikulle tuottaa vauvan lisäksi se, että hän ehti valmistua kosmetologiksi ennen vauvan syntymää:

"Tuntui hyvältä saada koulu päätökseen, kun koulu on aina ollut semmonen tosi vaikea asia. Toisten kanssa toimeentuleminen on ollut vaikeaa, kun on aina joutunut olemaan yksin."

Nuori nainen on tullut rankasti kiusatuksi esikouluikäisestä lähtien:

"Haukkumista, että sulla on rumat vaatteet ja sen sellaista. Sitten, kun siirtyi ylemmille luokille, se meni aina huoritteluun, syrjimiseen ja perättömien juttujen levittelyyn. Joskus se oli vähän fyysistäkin", Maikku muistelee hankalia kouluaikojaan.

Toisenlaiset teiniäidit on katsottavissa nyt Ruutu+:ssa. Uusi jakso tulee palveluun aina maanantaiaamuisin.