Toisenlaiset teiniäidit

Toisenlaiset teiniäidit

Toisenlaiset teiniäidit - sarjassa seurataan kymmenen nuoren äidin elämää keskellä suuria elämänmuutoksia. Raskausaika ja lapsen syntymä ovat kenelle tahansa maailmaa mullistavia tapahtumia, mutta miten käy tuleville äideille, jotka ovat itsekin vasta aikuisuuden ensi askelmilla. Koskettavan ohjelman juontaa tuttuun tapaan Sami Kuronen. Kotimainen realitysarja.

15 uutta julkaisua

Laitos- ja päihdetaustainen Henna, 18, pelkää satuttavansa omaa lastaan – ”Kun oon vihanen jollekin, oon vihanen kaikille”

Toisenlaisissa teiniäideissä nähdään maanantaina mahdollisesti yksi kauden hurjimmista tarinoista, kun ensimmäistä lastaan odottava 18-vuotias Henna avaa taustaansa. Lisäksi Henna kertoo pelkäävänsä oman lapsensa satuttamista.

”Kun oon vihanen jollekin, niin sit oon vihanen kaikille. Entä jos sit, kun Remo lähtee jonnekin ja vauva tarvii huomioo, niin jos työnnän sen vaan pois. Mä pelkään, et mä satutan sitä”, Henna itkee pelokkaana.

Hennan pelkojen vuoksi Psykologi Leea Mattila tapaa hänet jo ennen synnytystä. Henna ja Leea käyvät läpi Hennan masennushistoriaa ja pelkoa siitä, että masennus uusiutuu synnytyksen jälkeen. Leea ja Henna keskustelevat siitä, mitkä saattavat olla laukaisevia tekijöitä masennuksen puhkeamiselle.

”Eniten varmaan on vaikuttanut laitostausta. Ja tää vähän rankempi nuoruus, et kun piti vähän kokeilla rajoja”, Henna taustoittaa ja jatkaa:

”Mä lähdin laitoksesta hatkaan 2016 elokuussa. Se oli eka kerta, kun mä vedin kunnon kännit ja siellä mä käytin kannabista ja Lyricaa. Ja sitten 2017 kevät mä olin kaksi viikkoa taas hatkassa, jonka aikana mä käytin silloisen poikaystävän kanssa vähän sitä sun tätä. Mä en ees tiedä, mitä kaikkea mä käytin. Se kaks viikkoa on mulle pimennossa, et mulla ei oo paljoo muistikuvia siitä.”

”Onneks poliisit otti meidät kiinni, huomas, että meillä on haku päällä. Sit mä pääsin pariks viikoks osastolle hoitoon, josta mä palasin takas laitokseen”, Henna muistelee.
Toisenlaiset teiniäidit Livillä maanantaisin klo 20. Seuraa ohjelmaa somessa! Facebook: Toisenlaiset teiniäidit, Instagram: @vauvagram . Twiittaa #toisenlaisetteiniäidit !

Anette, 26, saa julmaa kritiikkiä seitsemännestä raskaudestaan – "Olen ainoa, joka on vilpittömästi onnellinen vauvasta"

Hämeenlinnalainen Anette, 26, odottaa seitsemättä lastaan, joka sai alkunsa lyhyestä suhteesta. Anette on vauvasta ikionnellinen, mutta lähipiiristä tukea ei tule.

Anette kertoo Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa toiselle sarjan äideistä, että monet suhtautuvat hänen raskauteensa hyvin tuomitsevasti:

"Että miks mä teen uusia lapsia, kun mä oon vanhat hylännyt. Että mä oon itsekäs eikä mulla ole oikeutta tehdä lisää lapsia ja olla onnellinen", Anette kertoo Tanjalle.

Anetten vanhimmat lapset eivät asu hänen kanssaan. Heidät otettiin huostaan, kun Anettella oli vaikeaa ja hän väsyi kuormittavassa parisuhteessa.

Tanjaa hämmästyttää, kun Anette kertoo, ettei hän juuri saa vauvaonnitteluja:

"Tänkin raskauden kohdalla ihan ollut kaks tai kolme ihmistä on ollut silleen, että onneks olkoon ja tosi hienoa", Anette sanoo.

"Mutta mä olen tiedätkö tottunut. Enpä mä nyt noista muistakaan oo hirveesti onnitteluja saanut. Mä oon ainoa, joka on vilpittömästi onnellinen siitä, että tulee vauva."

Toisenlaisten teiniäitien uusin jakso tulee katsottavaksi Ruutu+:aan aina maanantaisin.

Henrietten ja Jeanin vauvaonnea varjostaa ikävä – sydäntäsärkevät jäähyväiset ovat kaukosuhteen arkea

Vantaalla asuva 22-vuotias Henriette odottaa toista lastaan ja elää kaukosuhteessa lasten isän kanssa. Henrietten toinen kotimaa on Senegal, missä hän tutustui vuonna 2012 Jeaniin.

Jean opiskelee Pariisissa, joten perhe on koolla harvoin. He pitävät päivittäin yhteyttä videopuheluiden avulla.

Onneksi Jean ehtii saapua Suomeen ennen toisen lapsensa syntymää. Hän joutuu kuitenkin palaamaan pian takaisin Ranskaan töiden ja opintojen pariin.

Tilanne on raastava, ja Henrietteä itkettää:

"Tää tilanne on niin keskittynyt lapsiin, että se parisuhde vain on. Se on siinä sivussa", nainen sanoo hiljaa Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa.

Jean odottaa innolla päivää, jolloin perhe saa olla pysyvästi yhdessä:

"Tämä ei tunnu hyvältä. Sain itse elää lapsuuden vanhempieni kanssa. Toivon pääseväni tänne perheeni luokse pysyvästi", Jean sanoo.

"Jäisin tänne, jos voisin. Tiedän, että on vaikeaa pärjätä yksin kahden pienen lapsen kanssa", mies tuskailee.

Perheen esikoinen Miliam on vasta 2-vuotias.

Jäähyväiset Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat musertavan tunteikkaat. Pieni Miliam itkee, kun isä joutuu jättämään perheen ehtiäkseen lennolle.

"Olen tässä, olen tässä", Jean sanoo pojalleen joutuessaan luovuttamaan tämän äidin syliin.

Myös Henrietteä itkettää, vaikka hän koettaa pitää tunteensa kurissa.

"Dis au revoir à papa!" äiti sanoo pojalleen isän kävellessä kohti turvatarkastusta.

Sano isille heihei, se tarkoittaa.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee katsottavaksi Ruutu+:aan aina maanantaisin.

Susanna, 19, toivoo vauvasta sisältöä elämäänsä: "Me tosi paljon vain ollaan"

Tikkakoskelainen 19-vuotias Susanna ja hänen poikaystävänsä Alex, 21, kärsivät toimettomuudesta. He viettävät päivänsä kotosalla, missä seuraa pitävät koirat, fretit ja videopelit.

Kohta mukana on myös vauva:

"Kun sain kuulla olevani raskaana, olin tosi onnellinen, koska oltiin Alexin kanssa suunniteltu tätä kauan, puoli vuotta", Susanna kertoo.

Susannan oma äiti, joka myös oli teiniäiti, ei ollut vauvauutisesta yllättynyt:

"Olen sitä odottanut, sillä hän varoitti mua jo muutama vuosi sitten", Susannan äiti sanoo.

"Tässä nyt mummoksi tullaan, vaikka ikää ei ole kuin 36!" nainen nauraa.

Susanna uskoo, että vauva tuo rytmiä ja rutiinia elämään:

"Mä luulen, että me saadaan siitä sisältöä meidän päivään, kun me tosi paljon vain ollaan", teiniäiti sanoo.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee katsottavaksi Ruutu+:aan maanantaisin.

Tanja, 21, on jälleen tilanteessa, jossa ero vauvan isään tulee juuri ennen synnytystä: "En olisi voinut tehdä mitään toisin"

Keravalainen Tanja, 21, odottaa toista lastaan ja muuttaa Hämeenlinnaan ollakseen lähellä vauvan isää. Muutamaa kuukautta ennen laskettua aikaa Tanjan pahin pelko käy toteen, kun miehen kanssa tulee ero.

Tanjan on muutettava tyttärensä ja kissojensa kanssa takaisin Keravalle.

"Ei voi olla tällaista parisuhdetta, missä sitä toista osapuolta ei kunnioiteta. Ja vaikka asioista yritetään keskustella, niin se ei johda mihinkään", pettynyt Tanja kertoo Toisenlaiset teiniäidit -jaksossaan.

"Mies jätti mulle aika isoja taloudellisia asioita hoidettavaksi ja päätti, että hän poistuu kuvioista eikä vastaa puhelimeen", Tanja avautuu toiselle sarjan teiniäideistä kahvilassa.

Tanja on toista kertaa tilanteessa, jossa suhde vauvan isään katkeaa vähän ennen synnytystä.

"Eihän tää hyvältä tunnu, mutta... Kyllä sitä välillä miettii, että oonkohän mä nyt tehny jotain, mutta en mä olisi voinut tehdä mitään toisin, että tätä ei olisi käynyt", nainen nyyhkyttää surun murtamana.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee katsottavaksi Ruutu+:aan aina maanantaiaamuisin.

Oona, 26, odottaa seitsemättä lastaan, ei ole poistunut kotikyliltä vuosiin: "Oon aina kotona lasten kanssa"

Jämsänkoskelainen Oona, 26, odottaa aviomiehensä Jarin kanssa seitsemättä lasta. Esikoistaan pariskunta alkoi odottaa, kun Oona oli vain 17-vuotias.

"Olin asunut miehen kanssa muutaman kuukauden yhdessä, kun äiti tuli sanomaan mulle, että sillä on tunne, että mä olen raskaana", Oona muistelee.

Hän ei ollut uskoa asiaa todeksi, kunnes raskaustesti varmisti asian. Ehkäisy oli pettänyt.

"Pisti mietityttää, onko musta äidiksi siinä vaiheessa. Ei ollut ammattia ja peruskoulu jäi kesken. Kyllä se mietitytti, mutta en pystynyt aborttiakaan tehdä", Oona kertoo.

Jari on rauhallinen suurperheen isä. Hän tosin ei olisi alkuun uskonut, että lapsia tulee vielä niin monta lisää:

"Alkujaan Oonan kanssa puhuttiin, että niitä tulee pari. Mutta sitten niitä tuli muutama lisää", mies hymyilee.

Jari kertoo tottuneensa lapsiperhearjen hulinaan:

"Enää ei ole rankkaa, alkujaan oli."

Oona on kärsinyt pitkään paniikkihäiriöstä, ja jaksossa häntä mietityttää lähteä Helsinkiin tapaamaan muita kauden äitejä. Perheenäiti ei ole poistunut Jämsästä kahdeksaan vuoteen.

Onneksi hän viihtyy kotosalla erittäin hyvin:

"Tällä hetkellä oon kotona, kohta ollut kahdeksan vuotta. Vapaa-aikaa ei juurikaan ole. Olen aina kotona lasten kanssa, koska nautin siitä", Oona sanoo.

Toisenlaisten teiniäitien uusi jakso tulee Ruutu+:aan aina maanantaiaamuisin.