The Voice of Finland

The Voice of Finland

Suomen suosituimman laulukilpailun The Voice of Finlandin yhdeksäs tuotantokausi alkaa Nelosella keväällä 2020!
 
Punaisilla tuoleilla tähtivalmentajina jatkavat huikeat Anna Puu, Redrama sekä Toni Wirtanen. Uusina valmentajina nähdään Juha Tapio ja Sipe Santapukki! Ohjelman juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen, ja live-jaksoissa on mukana myös Tinni Wikström.
 

#tvof
#tvofanna
#tvofjuha
#tvofredrama 
#tvofsipe
#tvoftoni 

2035 uutta julkaisua

Tässä ovat neljännen kauden The Voice of Finland -tähtivalmentajat!

Huippusuositun The Voice of Finlandin neljännellä kaudella uusina tähtivalmentajina aloittavat Olli Lindholm, Redrama ja Tarja Turunen. Jo neljättä kautta mukana on Michael Monroe, joka luotsasi viime keväänä suojattinsa Siru Airistolan voittoon.

Olli Lindholm

Porissa 1964 syntynyt Olli Lindholm perusti Yö-yhtyeen syksyllä 1981. Jo yhtyeen debyyttilevyä Varietee myytiin 84 000 kappaletta. Yhteensä Yö on tehnyt 20 studioalbumia sekä lukuisia kokoelma- ja live-levyjä. Yön saavutuksiin kuuluu myös ainutlaatuinen Kolmen illan varietee, jossa bändi soitti kolmena iltana peräkkäin RMJ-2006-tapahtumassa; ohjelmistossa oli joka ilta eri vuosikymmenen tuotantoa yhtyeen uralta. Keikat tallennettiin dvd:ksi ja live-levyksi.
 
2000-luvulla Yö on tehnyt yli 200 konserttisalikeikkaa – noin tuhannen muun keikan lisäksi. Yhtyeen 30-vuotiskiertue Kiitos ja kunnia keräsi huikeat 57 000 kuulijaa 20 paikkakunnalla; esimerkiksi Hartwall Areenalle tiensä löysi yli 12 000 ihmistä.
 
Yö on saanut yhteensä 29 kappaletta kulta-, timantti-, platina-, tuplaplatina, triplaplatina ja quattroplatinalevyjä. Syksyllä 2013 Yön levymyynti rikkoo 900 000 myydyn levyn rajan.
 

Redrama

Lasse Mellbergin eli Redraman nimi nousi esille myös hip hop -piirien ulkopuolella 2002, kun hän kirjoitti sopimuksen EMI:n alamerkin Virginin kanssa. Seuraavana vuonna julkaistu Everyday Soundtrack vei hänet Euroopan-kiertueelle hip hop -legenda Gang Starrin kanssa. 2005 Redrama voitti European Boarder Breaker -palkinnon ja julkaisi levyn Street Music, joka toi hänelle vuoden hip hop / dance -albumin Emma-patsaan.
 
2008 Redrama teki dancehall-legenda Shaggyn ja tuottaja JS16:n kanssa jalkapallon EM-kisojen tunnuskappaleen Like a Superstar.
 
2012 Redrama teki sopimuksen Sony Musicin Rokka-merkin kanssa. Uuden levyn ensisingle Kickstart oli hitti, mutta kolmantena julkaistu Clouds räjäytti pankin. Se nousi soitto- ja singlelistan ykköseksi Suomessa, ja sen videota on katsottu YouTubessa lähes kaksi miljoonaa kertaa ja kuunneltu Spotifyssa lähes neljä miljoonaa kertaa. Kappaleella vierailee Redraman vanha ystävä, Backstreet Boysista tuttu A.J. McLean.
 
Seuraavan kerran Redrama oli radiosoittolistan ykkönen singlellään, jossa on mukana amerikkalainen laulaja-näyttelijä Kristinia DeBarge. Redraman neljäs soololevy Reflection julkaistiin helmikuussa 2014. Se on tehty yhteistyössä tuottaja MGI:n kanssa, ja se julkaistiin Rokkan ja Redraman oman Non-Genre-merkin yhteistyönä.
 
Soolouransa ohessa Redrama on esiintynyt kokoonpanoissa Conscious Youths, GG Caravan sekä Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana. Lisäksi hän on kirjoittanut, säveltänyt ja tuottanut biisejä muun muassa A.J. McLeanille, Anna Abreulle, Asalle, Madconille, Brädille ja Jontte Valosaarelle.
 

Tarja Turunen

Tarja Turunen syntyi vuonna 1977 Puhoksen kylässä, Kiteellä. Hän kävi Savonlinnan Taidelukion musiikkilinjan ja aloitti 18-vuotiaana klassisen laulun ja kirkkomusiikin opiskelut Kuopion Sibelius-Akatemiassa.

Tarja lauloi Nightwish-yhtyeen vokalistina vuosina 1996–2005. Hän oli mukana Nightwishin yhdeksällä levyllä ja lukuisilla kiertueilla ympäri maailman. Tämä ei pysäyttänyt Tarjaa jatkamasta vuonna 2002 klassisen laulun opintoja Karlsruhen musiikkiyliopistossa Saksassa.
 
Nykyisen soolouransa Tarja aloitti 2005. Hän oli Nightwish-yhtyeen vokalisti Once-albumin maailmankiertueen lokakuussa 2005 järjestettyyn päätöskonserttiin asti.
 
Ensimmäisen sooloalbuminsa My Winter Storm Tarja julkaisi 2007. Albumi myi Suomessa kultaa ilmestymispäivänään ja on sittemmin myynyt kultaa ja platinaa myös monissa muissa Euroopan maissa. Tarja on levyttänyt yhteensä viisi sooloalbumia.
 
Tarja on esiintynyt Savonlinnan Oopperajuhlilla, Kansallisoopperassa, musikaaleissa sekä tehnyt lukuisia rock-sekä klassisen musiikin konserttikiertueita ympäri maailman. Hän on levyttänyt ja konsertoinut erilaisten kokoonpanojen kera musiikkigenrerajoja ylittäen; hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Scorpionsin, Mike Oldfieldin, Jose Curan, Alice Cooperin ja Within Temptationin kanssa.
 
I am not crossing over different music styles but melting them together.
– Tarja Turunen 

 

Michael Monroe

The Voice of Finlandin tähtivalmentajana ohjelman alusta saakka ollut Michael Monroe luotsasi viime kaudella suojattinsa Siru Airistolan koko kisan voittoon. Hänet tunnetaan tähtivalmentajana, joka kannustaa ja opastaa suojattejaan energisesti, rakentavasti ja täydellä sydämellä.
 
Michael Monroe luotsaa menestyksekkäästi myös nimeään kantavaa yhtyettä, jonka tuorein albumi Horns and Halos ilmestyi syksyllä 2013. Michaelin kansainvälinen ura on jatkunut jo neljännesvuosisadan; hänen 1979 perustamaansa Hanoi Rocksia pidetään kaikkien aikojen menestyneimpänä suomalaisbändinä.
 
Tuoreimman tunnustuksen tästä Michael sai kesäkuussa, kun hänet kutsuttiin Lontooseen Metal Hammer -lehden Golden Gods -gaalaan vastaanottamaan Hanoi Rocksille myönnetty Inspiration-palkinto. Kyseessä on harvinaislaatuinen tunnustus, joka annetaan nimensä mukaisesti erityisen inspiroiville bändeille – yhtyeille, joiden uralla on ollut ja on edelleen erityinen merkitys rockille.
 
 “On hienoa kuulla, että meillä, Hanoi Rocksilla, on yhä positiivinen vaikutus nykypäivän rock-maailmassa. Tämä palkinto on suuri kunnia, ja arvostamme sitä todella. Razzlen, jonka upea henki elää, Gyp Casinon, Nasty Suiciden, Andy McCoyn, Sami Yaffan ja minun itseni puolesta – kiitos!” Michael kiteytti tunnelmansa palkinnon saamisen jälkeen.

Tervetuloa The Voice of Finlandin Ääni ratkaisee -yleisöön Porvooseen! – Ilmoittaudu mukaan tästä

Tervetuloa yleisöön!

The Voice of Finlandin kuvaukset alkavat ja yleisöilmoittautuminen uuden kauden Ääni ratkaisee -vaiheeseen on alkanut. Sinulla on jälleen mahdollisuus päästä mukaan kannustamaan huikeita laulajiamme. Ääni Ratkaisee -vaihe kuvataan lokakuussa Porvoon Taidetehtaalla osoitteessa Läntinen Aleksanterinkatu 1.

Kuvausaikataulut:

Ma 21.10.

Klo. 14:00-17:00

Klo. 18:00-21:00

Ti 22.10.

Klo. 14:00-17:00

Klo. 18:00-21:00           

Ke 23.10.

Klo. 14:00-17:00

Klo. 18:00-21:00

Pe 25.10.

Klo. 14:00-17:00

Klo. 18:00-21:00

La 26.10.

Klo. 14:00-17:00

Klo. 18:00-21:00

Paikalle tulee saapua viimeistään puoli tuntia ennen kuvausten alkua. Itse kuvaukset kestävät noin kolme tuntia, mutta varauduttehan mahdollisiin viivästyksiin. Alle 16-vuotiaat vain huoltajan tai ohjaajan seurassa, ei alle kouluikäisiä. Kuvauksiin osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautumiset alla olevan linkin kautta:

https://www.shortaudition.net/Voice-yleiso

Huomioithan, että ilmoittautuminen linkin kautta on mahdollista vain max. 6 hengen ryhmille ja ilmoittautua voi vain yhteen kuvaussettiin. Isompia ryhmiä ja/tai useampaan kuvaussettiin haluavia pyydämme ilmoittautumaan erikseen osoitteeseen tvof@itv.com

Useampaan kuvaussettiin haluavia pyydämme huomioimaan, että yleisöpaikat ovat haluttuja, joten varmistaaksesi paikat yhdestä kuvauksesta, kannattaa sinun ilmoittautua linkin kautta ensisijaiseen kuvaussettiin ja sen jälkeen lähettää meille toive lisäpaikoista.

Sipe Santapukki aikoo olla kannustava TVOF-valmentaja – "Näen siellä sillan, missä monet näkee jyrkänteen"

The Voice of Finlandin seuraavalla kaudella tähtivalmentajia on mukana neljän sijaan viisi. Aiemmilta kausilta tuttu kolmikko Anna Puu, Redrama ja Toni Wirtanen jatkavat yhä, mutta mukaan valmentamaan hyppäävät Juha Tapio ja Sipe Santapukki.

Sipe on nähty ohjelman viimeisimmällä kaudella apuvalmentajan roolissa, kun mies saapui ystävänsä Toni Wirtasen avuksi ohjelman kaksintaistelu-vaiheeseen. Nyt Sipe on uuden edessä, sillä mies hyppää päävalmentajan saappaisiin.

"Kun tähtivalmentajan paikkaa tarjottiin, ajattelin, että tää on aikalailla samanlaista puuhaa kuin meillä esimerkiksi Apulandiassa ollaan järjestetty jo monena vuonna peräkkäin biisileirejä. Periaatteena on se, että pääsääntöisesti nuoret lahjakkaat biisintekijät tulee meille ja me siinä sitten yhdessä touhuillaan kappaleiden kanssa ja annetaan sitä inputia, mitä meille on kerääntynyt tässä vuosikymmenten aikana. Niin se tuntui oikeestaan hyvinkin luontevalta lähteä tämmöiseen mukaan", Sipe taustoittaa päätöstään lähteä mukaan.

"Mä aion olla oma itseni. Mähän en oo mikään hirveen piikikäs tai kulmikas persoona, että mä oon yleensä aika kannustava. Mä näen siellä sillan, missä monet näkee jyrkänteen."

Sipe kertoo etsivänsä tiimiinsä persoonia ja sellaisia ihmisiä, jotka eivät halua lokeroitua mihinkään.

"Kannustuksen sanana voin kertoa, että mulla on siitä kokemusta. En mäkään oo ikinä istunut mihinkään porukkaan tai genreen. Mutta se onkin se vahvuus."

The Voice of Finlandin laulajahaku on nyt käynnissä, ja Sipe haluaakin rohkaista ihmisiä hakemaan mukaan:

"Heille, jotka tässä puntaroi, että kannattaako lähteä, niin mä sanoisin näin, että hyvät asiat tehdään aina kahdesti. Ensin ne nähdään, sitten ne tehdään. Nähkää itsenne siellä lavalla ja tulkaa sitten tonne, niin tehdään se juttu kimpassa", Sipe kannustaa.

The Voice of Finlandin yhdeksäs kausi alkaa Nelosella tammikuussa. Laulajahaku on auki nyt osoitteessa nelonen.fi/osallistu. Seuraa ohjelmaa somessa @thevoiceoffinland ja #TVOF.

Juha Tapio valmentaa laulajia The Voice of Finlandin tulevalla kaudella – "Hyppään johonkin, mistä en tiedä mitään"

The Voice of Finlandin seuraavalla kaudella tähtivalmentajia on mukana neljän sijaan viisi. Aiemmilta kausilta tuttu kolmikko Anna Puu, Redrama ja Toni Wirtanen jatkavat yhä, mutta mukaan valmentamaan hyppäävät Juha Tapio ja Sipe Santapukki. Juha on aiemmin nähty ohjelmassa lähinnä vierailevan artistin roolissa, joten tilanne on hänelle täysin uusi.

"Hyppään johonkin, mistä en tiedä mitään. Oon aina koittanut keskittyä omaan tekemiseeni ja jättää muiden neuvomiset vähemmälle. Tää on ihan uus tilanne", Juha Tapio taustoittaa lähtötilannettaan.

"Mut sit, kun on käynyt tuolla vierailevana artistina ja kuullut muilta valmentajilta ja kaikilta, ketkä on tuotannossa, että minkälainen meininki tuossa on, niin se vaikuttaa niin innostavalta ja kivalta, että jännittynein ja innostunein mielin lähden mukaan", Juha kuvailee tunnelmiaan valmentajaksi lähtemisestä.

Vaikka valmentaminen on Juhalle sinänsä täysin uusi aluevaltaus, uskoo mies ottavansa pestin haltuun hyvin.

"Odotan nimenomaan sitä, että pääsee elämään mukana siinä, kun ne (laulajat) ylittää itsensä ja kannustamaan niitä siihen. Ja kyllä mä uskon, että pystyn jakamaan siitä kokemuksesta, mitä mulla on. Että millainen valmentaja? Kannustava ja myötäelävä", Juha pohtii hymyillen.

"Se toki mietityttää, että osaako varmasti sanoa oikeat asiat ja välittää oikeita neuvoja. Mut monesti on myös niin, että jos siinä laulajassa on sitä artistia itsessään, niin se valmentaminen on enemmän sitä, että näyttää niitä vahvuuksia ja kannustaa menemään niitten varassa. Kuin sitten se, että vierestä pitäisi keksiä toisen puolesta pyörää uudestaan", Juha pohtii ja kannustaa laulajia hakemaan rohkeasti mukaan.

The Voice of Finlandin yhdeksäs kausi alkaa Nelosella tammikuussa. Laulajahaku on auki nyt osoitteessa nelonen.fi/osallistu. Seuraa ohjelmaa somessa @thevoiceoffinland ja #TVOF.

The Voice of Finland palaa isompana kuin koskaan – mukana viisi tähtivalmentajaa!

The Voice of Finlandin seuraavan kauden tähtivalmentajaviisikko on nyt julki: Mukana jatkavat Anna Puu, Redrama sekä Toni Wirtanen. Uusina valmentajina heidän lisäkseen nähdään Juha Tapio ja Sipe Santapukki. Juha Tapio on aiemmilla kausilla nähty mukana lähinnä vierailevan artistin roolissa. Nyt mies valottaa, millä mielin hän lähtee mukaan tähtivalmentajaksi. "Lähden mukaan innostunein fiiliksin ja avoimin kortein. Tää on sillain aivan hyppy tuntemattomaan, mikä tuntuu tosi hienolta. Mun tarkoituksena on tietenkin koota voittava joukkue", Juha Tapio väläyttää. Sipe Santapukki on nähty ohjelmassa viime kaudella Toni Wirtasen apuvalmentajana kaksintaistelu-jaksoissa. Nyt Sipe hyppää kuitenkin päävalmentajan rooliin. "Jos näissä hommissa joku ei oo ikinä kyllästyttänyt, niin se on musiikki. Tää on musiikkiohjelma, tässä päästään heti siihen asian ytimeen. Tätä odotan todella innolla", Sipe taustoittaa syitään lähteä mukaan valmentamaan. Viisi kautta mukana ollut tähtivalmentaja Redrama antaa Juha Tapiolle pienen vinkin tulevan varalle: "Juhikselle mun pitää sanoa, että nää Toni ja Sipe on aika vaarallisia suustaan. Mut mä oon ymmärtänyt, että niin oot säkin, et ei sul tuu olee mitään hätää." The Voice of Finlandin yhdeksäs kausi alkaa Nelosella tammikuussa. Seuraa ohjelmaa somessa @thevoiceoffinland ja #TVOF.

JULKISTUS: Tässä on TVOF-tähtivalmentajien uusi kokoonpano!

Juha Tapio ja Sipe Santapukki aloittavat uusina tähtivalmentajina yhdessä Anna Puun, Redraman ja Toni Wirtasen kanssa.

Huippusuositun The Voice of Finlandin 9. kausi starttaa Nelosella ja Ruudussa tammikuussa. Tällä kaudella TVOF on suurempi kuin koskaan! Uudella kaudella valmentajia on enemmän, laulajia on enemmän ja jaksot ovat pidempiä!

The Voice of Finlandin tähtivalmentajien kokoonpanoon tulee muutoksia, kun uusina valmentajina aloittavat laulaja Juha Tapio sekä Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santapukki. Anna Puu, Redrama sekä Toni Wirtanen jatkavat edelleen tähtivalmentajina. Uudella kaudella valmentajia on mukana siis kaikkiaan viisi! Tämä tarkoittaa sitä, että laulajia mahtuu mukaan enemmän ja jaksot ovat kestoltaan pidempiä!

Uutena tähtivalmentajana aloittava Juha Tapio on suomalaisten sydämiin tiensä laulanut säveltäjä, sanoittaja ja kitaristi. Hänen menestyksekkään uransa varrelle mahtuu mm. 8 kultalevyä, 6 platinalevyä ja kolme tuplaplatinaa myynyttä levyä. Hänet on palkittu lukuisilla Emma palkinnoilla ja hän on Iskelmä Gaalan kautta aikojen palkituin artisti.


 

"Olen katsonut The Voice of Finlandia jonkun verran ja nyt mietin, katsonko kaikki jaksot ennakkoon, mutta ehkä sittenkin pyrin välttämään sitä ja hyppäämään fiiliksellä mukaan. On kuitenkin turvallista hypätä muiden konkareiden mukaan tällaisena untuvikkona ja on mahtavaa nähdä, mikä energia nuorissa tyypeissä onkaan", Juha Tapio pohtii tulevaa tähtivalmentajapestiään.

Simo "Sipe" Santapukki on soittanut rumpuja alusta alkaen Apulanta-yhtyeessä, joka on yksi Suomen menestyksekkäimmistä rockyhtyeistä kautta aikojen. Yhtye on saavuttanut mm. 11 kultalevyä ja 6 platinalevyä.

 

"Sain viime kaudella kokea The Voice of Finlandin tunnelman ollessani Tonin apuvalmentajana. On upeaa olla tulevana kautena mukana alusta asti, jolloin pääsen laulajien polulle mukaan heti Ääni ratkaisee -vaiheesta", iloitsee Sipe Santapukki.

Uudet tähtivalmentajat Juha Tapio ja Sipe Santapukki toivoisivat saavansa tiimeihinsä persoonallisia ja ei vielä niin valmiita artisteja.

"Hyvälle laulajalle ei ole yksiselitteistä määritelmää, se on se joku ihmeellinen tekijä, miksi jonkun tulkinta vaan menee ihon alle. Siinä ei ole kyse lainkaan tekniikasta tms. Luulen, että sitä ehkä vaan syttyy jostain, mitä ei vielä edes tajua. En etsi itsenikaltaisia, vaan ehkä jotain ei niin valmista, jotain missä kuulee jonkun siemenen mistä voi kasvaa jotain", miettii Juha Tapio.

"Toivon pääseväni persoonallisten äänten ja tyyppien kanssa tekemisiin. Tekniikka on opeteltavissa, persoona on ainutkertainen", pohtii puolestaan Sipe Santapukki.

Haku The Voice of Finlandin uudelle kaudelle on nyt auki: nelonen.fi/osallistu