1 uusi julkaisu

Kauppiaspariskunnan koko elämä on kiinni uuden marketin menestyksessä: "Jos ei onnistuta, menetetään kaikki"

Reetta ja Henri Puromäki ovat avaamassa uutta K-Supermarketia Vaajakoskelle. Kun avajaisiin on kaksi viikkoa, stressi on kova.

"Päivät venyy pitkiksi ja yöunet käyvät vähiin", Henri kuvailee tunnelmia kierrellessään vielä keskeneräisessä kaupassa.

Kolmen lapsen vanhemmat ovat kauppiaina jo kokeneita mutta ottavat nyt ison uuden harppauksen.

"Tällä hetkellä meillä on pyöritettävänä viisi K-marketia, jotka on aika pieniä verrattuna tähän. Kaikki mahtuisivat tämän yhden kaupan sisälle", Reetta kertoo.

Pariskuntaa jännittää, löytävätkö vaajakoskelaiset uuden kaupan:

"Uusi perustettava kauppa on aina tiukka paikka avata. Kyllä se aina jännittää. Me ollaan laitettu ihan kaikki tähän kiinni. Henkiset ja fyysiset voimavarat, rahat ja kaikki", Henri paljastaa.

"Jos me ei onnistuta tässä, me menetetään kaikki", Reetta komppaa.

Superkauppiaat maanantaisin kello 19 Nelosella ja Ruudussa.

Kauppiaspari Henna ja Mikko kippistävät kaupan 10-vuotisjuhlan kunniaksi – romanttisesti omalla lastauslaiturilla

Sodankyläläisen Supermarket Pohjantähden kauppiaspariskunta Mikko Laine ja Henna Autio juhlivat kaupan kymmenvuotista taivalta. Päivä on ollut hyvin hiljainen, sillä koronapandemia on tyhjentänyt kaupan asiakkaista.

Vaikka päivä on sujunut hieman surumielisissä merkeissä, kauppiaat ovat juhlistaneet pyöreitä henkilökunnan kanssa. Illan tullen Henna ja Mikko kippistävät kahdestaan omalla lastauslaiturilla. Kuohuvaa juodaaan kuksista.

"Pitkälle ei oo päästy!" Henna nauraa.

"Lastauslaiturille!" Mikko toteaa.

Superkauppiaat maanantaisin kello 19 Nelosella ja Ruudussa.

Oma isä on Suomen nuorimman K-Supermarket-kauppiaan paras ja pahin kilpakumppani

Suomen nuorinta K-Supermarket-kauppiasta Jere Lehtoa, 25, puri kauppiaskärpänen jo lapsena. Hänen vanhempansa Jari ja Elina työskentelevät Uudessakaupungissa K-kauppiaina, ja Jere on viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa kauppojen takahuoneissa ja lastauslaitureilla.

Unelma omasta kaupasta kävi toteen, kun Jere aloitti kauppiaana Kokemäellä. Kiireisestä arjesta huolimatta hän ehtii silloin tällöin käydä auttelemassa vanhempiaan.

Uudessakaupungissa vallitsee hurtti huumori, jota irtoaa isän kovasta kilpailuvietistä. Kumpi on parempi kauppias, isä vai poika?

"Ihan sama mitä tehdään, niin isällä on aina numerolappu selässä. Mulle on ehkä ne geenit periytynyt, että aina haluaa voittaa", Jere kertoo.

Jari-isä naljaileekin pojalle kilpailuasetelmasta ja esittelee toimiston seinällä olevia diplomeja.

Mutta kumpi saikaan paremmat pisteet viimeisimmässä asiakastyytyväisyystutkimuksesta?

"Jos mä nyt oikein muistan, niin meillä oli seiska piste ykkönen. Olikse niin, että se on hiukan parempi kuin sulle?" Jari kysyy Jereltä.

Jereä hymyilyttää, sillä isällä ovat menneet luvut väärin päin:

"Se on itse asiassa napsu huonompi kuin meikäläisellä", Jere hymyilee.

Superkauppiaat alkaa Nelosella ja Ruudussa maanantaina 15.3. kello 19!

Superkauppiaat tutustuttaa ihanien suomalaiskauppiaiden arkeen – tältä sarja näyttää!

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa tutustutaan kuuteen K-Supermarket -kauppiaaseen ympäri Suomen. Kauppiaiden vauhdikasta arkeaan seurataan puolen vuoden ajan. Sarjassa sukelletaan K-Supermarket -kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana. Sarja esittelee persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden vauhdikkaan arjen.

Kauppiaana oleminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat yhteen. Onneksi apuna kaikessa on oma henkilökunta!

Superkauppiaat 15.3. kello 19 Nelosella ja Ruudussa!

Uutuussarja Superkauppiaat tutustuttaa kauppiaiden haastavaan ja vauhdikkaaseen arkeen

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa tutustutaan kuuteen K-Supermarket -kauppiaaseen ympäri Suomen. Kauppiaiden vauhdikasta arkeaan seurataan puolen vuoden ajan.

Nelosen uudessa Superkauppiaat-sarjassa sukelletaan K-Supermarket -kauppiaiden elämään myyntitiskien, tarjousten ja asiakastoiveiden takana. Sarja esittelee persoonallisten ja kunnianhimoisten kauppiaiden vauhdikkaan arjen. Kauppiaana oleminen on intohimoinen elämäntapa, jossa työ, perhe-elämä ja vapaa-aika sulautuvat yhteen. Onneksi apuna kaikessa on oma henkilökunta!

Superkauppiaat seuraa puolen vuoden ajan tapahtumia kuudessa K-Supermarketissa ympäri Suomen: Sodankylässä, Ilmajoella, Kokemäellä, Vaajakoskella, Espoossa ja Helsingissä. Jokaisella kauppiaalla on tavoitteenaan rakentaa kaupastaan tavallista parempi ruokakauppa!

Jaana Jokiaho, Ilmajoki

Jaana on todellinen supernainen. Hän pyörittää Ilmajoella kauppaansa ja tasapainottelee samalla kiireisen perhe-elämän keskellä. Perheeseen kuuluvat aviomiehen, kahden tyttären, yhden jo kotoa muuttaneen pojan ja 2-vuotiaan iltatähti Väinön lisäksi muutama lapsenlapsi, hevosia, koiria ja kissoja.

Perhekeskeisen Jaanan kotona onkin usein päällä melkoinen hullunmylly. Energisellä ja rempseällä naisella tuntuu olevan aina joku projekti meneillään. Jaanalta löytyy kunnianhimoa ja tahtoa ja hän antaa kaikkensa asiakkailleen ja yritykselleen. Monesti perhe ja ystävät joutuvatkin muistuttamaan Jaanaa välillä hengähtämään.

Henna Autio ja Mikko Laine, Sodankylä

Pohjoisen voimakaksikko Mikko ja Henna ovat toimineet kauppiaina jo parikymmentä vuotta. Parikymppisinä alalla aloittanut kaksikko on kasvanut yhdessä aikuisiksi kaupan käytävillä ja samalla hioutunut vankaksi tehotiimiksi. Välillä on ollut myrskyisääkin, mutta aina on pidetty yhtä. Tässä kohtaa elämää pariskunta on rauhoittunut ja löytäneet oman paikkansa Sodankylästä.

Rennon lupsakka Mikko ja pirteä Henna järjestävät säännöllisesti kaupallaan kyläläisten iloksi erilaisia tempauksia. Hetkellisesti kylän vähenevä asukasmäärä huolettaa, mutta maalaisjärki ja rento suhtautuminen elämään kantaa pitkälle.

Jere Lehto, Kokemäki

Vasta 25-vuotias ja tällä hetkellä Suomen nuorin K-Supermarket-kauppias Jere on käytännössä syntynyt kauppiaaksi. Hänen vanhempansa työskentelevät kauppiaina, ja Jere on viettänyt koko lapsuutensa ja nuoruutensa kauppojen takahuoneissa ja lastauslaitureilla. Uravalinta on ollut selvä aina.

Unelma omasta kaupasta täyttyi äskettäin, kun Jere aloitti kauppiaana Kokemäellä. Mukana kauppaa pyörittämässä on myös tuore vaimo Lotta. Vaikka kokemusta kaupan alalta löytyy pitkältä ajalta, on mies aivan uusien haasteiden edessä. Kauppiaan saappaat ovat isot, ja vastuu on raskas kantaa. Samalla Jeren täytyy hypätä myös työnantajan rooliin.

Heimo Välinen, Espoo

Heimo on työskennellyt kauppiaana jo lähes puoli vuosisataa. Nuorena harjoittelijapoikana Heimo pussitti kaupan kellarissa jauhoja ja sokereita, nykyään hän hoitaa suvereenisti kauppansa some-mainonnan. Vapaa-aikaansa mies viettää luonnossa, metsästäen ja valokuvaten. Heimo kokee rauhoittuneensa iän myötä, mutta huumori ja pilke silmäkulmassa pysyvät miehessä aina. Heimo kuvailee itseään suorasanaiseksi ja perinteiseksi pohjalaiseksi mieheksi.

Tämä kauppiaiden veteraani tunnetaan monen asian suhteen pioneerina. Hän on yksi ensimmäisistä kauppiaista, jotka alkoivat tehdä ruokalahjoituksia vähävaraisille. Salaattibaarikin nähtiin Heimon kaupalla jo 80-luvulla. Nykyään kauppa pyörisi hyvin ilman Heimoakin, mutta mies ei malta pysyä pois kaupalta.

Jouni Ekholm, Helsinki

Jounin K-Supermarket tunnetaan ruokakauppojen keskuudessa edelläkävijänä. Monet uudet ideat ja asiat ovat lähteneet liikkeelle juuri hänen kaupaltaan. Yhden idean ollessa vireillä, on uusi jo kypsymässä. Jouni keksii jatkuvasti uusia ideoita eikä haittaa, vaikka niistä monikin epäonnistuisi. Tosin mies myöntää, että joskus olisi hyvä olla toteuttamassa ideoita vaikkapa toisena tai kolmantena, eikä aina ensimmäisenä.

Lähituottajat ovat Jounille äärimmäisen tärkeitä, ja monista heistä on tullut jopa ystäviä. Jounille on tärkeää tietää, mistä hänen kauppansa tuotteet tulevat, ja siksi hän käy säännöllisesti vierailulla tuottajiensa luona. Tuotteistaan tarkka mies pitää huolen siitä, että saa taatusti aina tuoreimmat marjat ja vihannekset omalle kaupalleen.

Reetta Puromäki ja Henri Puromäki, Vaajakoski

Henri ja Reetta ovat uuden edessä. He ovat avaamassa Vaajakoskelle upouutta K-Supermarketia, ja tähän voimanponnistukseen on laitettu kaikki taloudelliset ja henkiset voimavarat kiinni.

Kaksikko pyörittää samaan aikaan myös viittä pienempää K-Marketia, joten vuodesta on tulossa työntäyteinen. Tässä perheessä eletään todellisia ruuhkavuosia. Perheeseen kuuluvat lapset Niko, 16, Nea, 13 ja Aatu, 8. Perhe on tiivis ja läheinen, ja lapset elävät täysillä mukana kaupan arjessa. Alusta asti Reetalle ja Henrille on ollut selvää, että lapset eivät saa missään vaiheessa kärsiä vanhempiensa työnteosta. Tästä on pidetty kiinni aina, ja jos ei muuta keksitä, niin aikaa vietetään vaikkapa yhdessä kaupalla.

Ohjelman tarjoaa tavallista parempi ruokakauppa – K-Supermarket.

Superkauppiaat Nelosella ja Ruudussa 15. 3. alkaen maanantaisin kello 19.