61 uutta julkaisua

Jenni Höijerin vinkki helppojen macaron-leivosten valmistukseen

Suomen paras leipomo -ohjelman toinen tuomari, kondiittori Jenni Höijer antaa vinkin helppojen macaron-leivosten valmistukseen.

Jennin resepti: 
150g, eli n. 4 munan valkuaiset
45g, vajaa ½ dl hienoa sokeria
180g tomusokeria
90g tomusokeria
135g mantelijauhetta
30g maissitärkkelystä

 

Mittaa ainekset tarkasti. Vaahdota valkuaiset ja hienosokeri pehmeäksi kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää hiljalleen joukkoon siivilöity tomusokeri. Jatka vaahdottamista kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

Sekoita 90g tomusokerista, mantelijauhe ja maissitärkkelys yhteen. Siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää halutessasi väriaine.

Sekoita kevyesti kaikki sekaisin, varo vispaamasta liikaa tässä vaiheessa.

Pursota ja jätä huoneen lämpöön kuorettumaan n. 20min ajaksi.

Paista 110-120 astetta n. 20 min. Anna jäähtyä hyvin ja täytä.

Suomen paras leipomo Jimillä tiistaisin klo 21.00.

Suomen paras leipomo -ohjelman finaali tänään - nämä kaksi leipomoa ottavat mittaa toisistaan!

Tänään selviää, mikä on Suomen paras leipomo! Vastakkain asettuvat nuorten innovatiivisten tekijöiden MBakery Turusta ja pitkän linjan perinneleipomo Huovisen leipomo Oulusta! Nyt leipomot joutuvat todellisen tulihaasteen eteen, kun tuomarit pyytävät heitä valmistamaan hääkakun Nasima Razmyarille!

Suomen paras leipomo -ohjelman finaalijakso tiistaina 17.3. klo 21.00 Jimillä.

Suomen paras leipomo -kisassa toinen semifinaali - katso ti klo 21!

Suomen paras leipomo -ohjelman kolmen karsintajakson voitokkaat leipomot - PetriS Chocolate Room Fiskarsista, Huovisen leipomo Oulusta ja Gagu Espoosta - kohtaavat huimassa semifinaalissa Helsingissä. Kisa nousee uudelle tasolle, kun leipomot joutuvat valmistamaan suuren määrän herkkuja muotinäytöksen yhteyteen.

Suomen paras leipomo tiistaisin Jimillä klo 21.00

Suomen parhaat leipomot semifinaalivaiheessa: nyt tehdään suuri määrä herkkuja katuruokatapahtumaan!

Kolme alueellisista jaksoista jatkoon päässyttä leipomoa ottaa toisistaan mittaa Suomen paras leipomo -semifinaalissa Helsingissä. Panokset kovenevat, kun leipomoiden täytyy valmistaa suuri määrä herkkuja katuruokatapahtumaan. Vastakkain asettuvat MBakery, Choco Deli & Bakery ja Cafe Herkkuhetki!

Katso Suomen paras leipomo -ohjelman ensimmäinen semifinaalilähteys Jimillä tiistaina 3.3. klo 21.00!

Konditoria Herkkuhetki on kahden ystävyksen elämäntyö

Cafe herkkuhetken leipomossa nauru raikaa kun orivesiläiset naiset taikovat herkkujaan. Vaaleanpunainen kahvila keskellä harmaata pikkukaupunkia on muotoutunut kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi. Eivätkä Herkkuhetken vitriinit kalpene pariisilaisten kahviloiden rinnalla! Tiskit notkuvat perinteisiä herkkuja sekä viimeisimpien leipomistrendien mukaisia tuotoksia.

Ida ja Johanna ovat ystävykset, jotka ostivat kahvilan viisi vuotta sitten. Johanna on entinen kokki joka ajoi yhdeksän vuotta taksia ja Ida oli töissä leipomossa. Kun Johanna ehdotti kahvilan ostamista, ei Iidaa täytynyt kauaa houkutella. Vaikka yrittäjän elämä vaatii veronsa, elävät naiset nyt unelmaansa; omassa leipomossa saa itse päättää, mitä tekee.

Konditoria Herkkuhetki on mukana Suomen paras leipomo -ohjelman Pirkanmaan karsintajaksossa tiistaina 24.2. klo 21.00 Jimillä!

Henri Lehtimäki ei uskonut päätyvänsä leipomoyrittäjäksi - nyt mies johtaa Mikon leipää

Mikon leipä on perinteinen leipomo Tampereelta, jonka tuotevalikoima koostuu lähinnä leivistä. Isä Hannun tekemä Ruisvarras on tuotteista suosituimmasta päästä, samoin kuin perunarieska ja perunalimppu, jotka valmistetaan perunajauhon sijaan oikeista potuista. Nuoret herrat ovat ottaneet leipomossa vastuuta jo tovin. Toimitusjohtaja Henri ei osallistu leipomiseen, mutta pyörittää leipomoa. Kaksi nuorta Jania taas vastaavat tuotannosta.

Leipomo tunnettiin ennen Eklundin leipomona mutta edelliset 33 vuotta se on ollut Lehtimäen perheen omistuksessa. Leipomo myy tuotteita omassa suositussa kahvilassaan sekä toimittaa lähialueen kauppoihin.

Mikon leipä on mukana Suomen paras leipomo -ohjelman Pirkanmaan karsintajaksossa tiistaina 24.2. klo 21.00 Jimillä!