92 uutta julkaisua

Leipomoesittely: Risto Peltolan leipomo, Kouvola

Kouvolalaisen Risto Peltolan leipomo perustettiin 1970-luvulla ja sen johdossa oleva Pulla Peltola pyörittää yritystä jo kolmannessa polvessa. Leipomo on erikoistunut puhtaista paikallisista raaka-aineista valmistettuun ruokaleipään, joka paistetaan kiviuunissa. Useiden tuotteiden reseptit ovat peräisin 1950-luvulta eikä niitä ole muutettu – perinteet ovat leipomolle ylpeyden aihe, ja asiakkaatkin arvostavat sitä suuresti.

Leipomossa käytetään kainostelematta hiivaa ja kaikki tuotteet tehdään käsityönä.

Suomen paras leipomo -ohjelman finaali tänään - nämä kaksi leipomoa ottavat mittaa toisistaan!

Tänään selviää, mikä on Suomen paras leipomo! Vastakkain asettuvat nuorten innovatiivisten tekijöiden MBakery Turusta ja pitkän linjan perinneleipomo Huovisen leipomo Oulusta! Nyt leipomot joutuvat todellisen tulihaasteen eteen, kun tuomarit pyytävät heitä valmistamaan hääkakun Nasima Razmyarille!

Suomen paras leipomo -ohjelman finaalijakso tiistaina 17.3. klo 21.00 Jimillä.

Suomen paras leipomo -kisassa toinen semifinaali - katso ti klo 21!

Suomen paras leipomo -ohjelman kolmen karsintajakson voitokkaat leipomot - PetriS Chocolate Room Fiskarsista, Huovisen leipomo Oulusta ja Gagu Espoosta - kohtaavat huimassa semifinaalissa Helsingissä. Kisa nousee uudelle tasolle, kun leipomot joutuvat valmistamaan suuren määrän herkkuja muotinäytöksen yhteyteen.

Suomen paras leipomo tiistaisin Jimillä klo 21.00

Suomen parhaat leipomot semifinaalivaiheessa: nyt tehdään suuri määrä herkkuja katuruokatapahtumaan!

Kolme alueellisista jaksoista jatkoon päässyttä leipomoa ottaa toisistaan mittaa Suomen paras leipomo -semifinaalissa Helsingissä. Panokset kovenevat, kun leipomoiden täytyy valmistaa suuri määrä herkkuja katuruokatapahtumaan. Vastakkain asettuvat MBakery, Choco Deli & Bakery ja Cafe Herkkuhetki!

Katso Suomen paras leipomo -ohjelman ensimmäinen semifinaalilähteys Jimillä tiistaina 3.3. klo 21.00!

Konditoria Herkkuhetki on kahden ystävyksen elämäntyö

Cafe herkkuhetken leipomossa nauru raikaa kun orivesiläiset naiset taikovat herkkujaan. Vaaleanpunainen kahvila keskellä harmaata pikkukaupunkia on muotoutunut kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi. Eivätkä Herkkuhetken vitriinit kalpene pariisilaisten kahviloiden rinnalla! Tiskit notkuvat perinteisiä herkkuja sekä viimeisimpien leipomistrendien mukaisia tuotoksia.

Ida ja Johanna ovat ystävykset, jotka ostivat kahvilan viisi vuotta sitten. Johanna on entinen kokki joka ajoi yhdeksän vuotta taksia ja Ida oli töissä leipomossa. Kun Johanna ehdotti kahvilan ostamista, ei Iidaa täytynyt kauaa houkutella. Vaikka yrittäjän elämä vaatii veronsa, elävät naiset nyt unelmaansa; omassa leipomossa saa itse päättää, mitä tekee.

Konditoria Herkkuhetki on mukana Suomen paras leipomo -ohjelman Pirkanmaan karsintajaksossa tiistaina 24.2. klo 21.00 Jimillä!

Henri Lehtimäki ei uskonut päätyvänsä leipomoyrittäjäksi - nyt mies johtaa Mikon leipää

Mikon leipä on perinteinen leipomo Tampereelta, jonka tuotevalikoima koostuu lähinnä leivistä. Isä Hannun tekemä Ruisvarras on tuotteista suosituimmasta päästä, samoin kuin perunarieska ja perunalimppu, jotka valmistetaan perunajauhon sijaan oikeista potuista. Nuoret herrat ovat ottaneet leipomossa vastuuta jo tovin. Toimitusjohtaja Henri ei osallistu leipomiseen, mutta pyörittää leipomoa. Kaksi nuorta Jania taas vastaavat tuotannosta.

Leipomo tunnettiin ennen Eklundin leipomona mutta edelliset 33 vuotta se on ollut Lehtimäen perheen omistuksessa. Leipomo myy tuotteita omassa suositussa kahvilassaan sekä toimittaa lähialueen kauppoihin.

Mikon leipä on mukana Suomen paras leipomo -ohjelman Pirkanmaan karsintajaksossa tiistaina 24.2. klo 21.00 Jimillä!