89 uutta julkaisua

Sarasvuo selvitti: Perussuomalaisista useimmat hyväksyvät lasten ruumiillisen kurittamisen

Tohtori Juho Rahkonen Taloustutkimuksesta esitteli Sarasvuon suorassa lähetyksessä uusia, ohjelmaa varten selvitettyjä tutkimustuloksia. Tällä kertaa pureuduttiin suomalaisten asenteisiin lasten ruumiillista kurittamista kohtaan. Tutkimuksessa esitetty kysymys kuului näin: hyväksyttekö lasten ruumiillisen kurittamisen, kuten tukistamisen, vitsan antamisen tai käsiksi käymisen?

Seuraavanlaisia asioita nousi esiin tutkimustuloksista:

- Yli puolet suomalaisista (56 prosenttia) ei hyväksy lasten ruumiillista kurittamista missään tilanteessa.

- Mitä läheisemmin ollaan tekemisissä lasten kasvatuksen kanssa, sitä vähemmän kuritusta hyväksytään: lapsiperheiden aikuisista jopa kaksi kolmannesta (67 prosenttia) kannattaa nollatoleranssia, ja ainoastaan yksi prosentti pitää kurittamista normaalina osana kasvatusta.

- Naiset suhtautuvat lasten kurittamiseen selvästi kielteisemmin kuin miehet: naisista 67 prosenttia ei hyväksy sitä lainkaan, kun taas miehistä näin ajattelee 45 prosenttia. Miesten niukka enemmistö siis hyväksyy lasten ruumiillisen kurittamisen tietyin varauksin.

- Mitä koulutetumpi vastaaja, sen vähemmän kuritusta hän hyväksyy.

- Suuri yllätys tutkimuksessa on se, että ikä ei juuri näy nollatoleranssin kannatuksessa: niin kaikkein nuorimmissa kuin vanhimmissa samat 53 prosenttia ei hyväksy kuritusta lainkaan. Tosin vanhemmilla on hieman yleisempää sellainen ajattelu, että silloin tällöin voi kurittaa.

- Perussuomalaisten kannattajat eroavat selvästi yleisestä linjasta, koska heistä useimmat hyväksyvät kurittamisen ainakin varauksin. Tämä kertonee keskimääräistä äijämäisemmästä ja konservatiivisemmasta ajatusmaailmasta. Toisaalta Suomen konservatiivisimman puolueen kristillisdemokraattien kannattajat eivät hekään lämpene kurittamiselle – se on muuten naisvaltainen puolue, ja naisethan muutenkin suhtautuvat lasten kurittamiseen selvästi torjuvammin kuin miehet.
- Pienituloiset hyväksyvät lasten ruumiillisen kurituksen herkemmin kuin suurituloiset. Ehkä rahanpuute aiheuttaa hermostuneisuutta, ja raha puolestaan rauhoittaa?

» Tutustu tutkimusdataan (.pdf)

 

Nelonen lopettaa Sarasvuon – viime viikon suora lähetys jäi viimeiseksi

Nelonen ja tuotantoyhtiö Aito Media ovat sopineet tänään, ettei Sarasvuo-ohjelman tekemistä jatketa.
 
Nelonen ja Aito Media eivät jatka Jari Sarasvuon isännöimän Sarasvuo-ohjelman tekemistä. Viime viikon torstain suora lähetys Nelosella jäi Sarasvuon viimeiseksi. 
Syynä talkshow’n lopettamiseen kesken tuotantokauden ovat heikot katsojaluvut. Ohjelma ei saavuttanut Nelosen sille asettamia katsojatavoitteita.
 
”Harmittaa että jouduimme päätymään tällaiseen ratkaisuun, sillä ohjelman tekijät ovat tehneet ohjelmaa suurella sydämellä ja kunnianhimolla. Sarasvuon torstaiset suorat lähetykset eivät kuitenkaan ole keränneet ruudun ääreen sellaisia katsojamääriä, että olisimme nähneet järkeväksi jatkaa ohjelman tekemistä”, Nelonen Median kotimaisten ohjelmien ohjelmapäällikkö Olli Suominen kertoo.
 
Sarasvuon toisen tuotantokauden viimeisen lähetyksen oli määrä lähettää Nelosella huhtikuun 24. päivä.
 
Sarasvuon tilalla tulevana torstaina Nelonen esittää elokuvan.

Pakenetko sote-uudistusta, Henna Virkkunen?

Mokasiko hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen sote-uudistuksen? Onko eurovaalien tarkoitus päästä eroon koko sote-sotkusta? Kokoomuksen tulevaisuuden lupaukseksi nimitetty ministeri on saanut leiman toisensa jälkeen viime viikkona. Mikä on koko totuus ja osaako ministeri vastata Sarasvuon kiperiin kysymyksiin?

Sarasvuo Nelosella torstaina klo 22!

Kamppailulajien isot nimet puhuvat väkivallasta

Kun puhutaan väkivallasta ja kurista, studioon kutsutaan tietenkin kamppailulajien legenda Auvo Niiniketo ja Finnfighters' Gymin vapaaottelija Timo-Juhani “Tipi” Hirvikangas, joka on lähellä lopullista läpimurtoaan. Miten käy Sarasvuon, joka melkein anelee niskalukkoa?

Sarasvuo Nelosella torstaina klo 22!

Riiko Sakkinen haluaa vesikiduttaa Sarasvuota!

Espanjassa uraansa luova taiteilija Riiko Sakkinen antaa heti alkuun oman taiteellisen silauksensa tälle illalle. Mitä tapahtuu kun Suomen vihatuimmaksi taiteilijaksi pyrkivä Sakkinen päästetään punaisen maalin ja telan kanssa studioon? Ja miksi Sakkinen haluaisi vesikiduttaa Sarasvuota Evianilla?

Sarasvuo Nelosella torstaina klo 22!