1 uusi julkaisu

Sara Forsberg heittäytyy rohkeasti Pallon ympäri -tehtävään – kipu murtaa lohduttomaan itkuun: "En keksi mitään mihin verrata"

Mikko Kuustosen ja Jussi Vatasen kanssa Pallon ympäri kisaava Sara "SAARA" Forsberg joutuu tulevan lauantain jaksossa kivuliaan haasteen eteen. Englannin Liverpooliin matkustanut monitaituri on saanut tehtäväkseen ottaa tatuoinnin kämmeneensä. Kun kämmentatuointeihin erikoistunut taiteilija viimein löytyy, alkaa Sara stressata tulevaa kokemusta:

"Ennen kun menee, ni mä otan tällaset hirveet tärinät! Ja nyt on tietysti vielä eri juttu, koska tää on alue, mitä mä en oo koskaan tatuoinut", hän kuumottelee studion lähestyessä.

Kämmentatuoinnit ovat monella tapaa ongelmallisia, sillä ne ovat tatuoinneista kivuliaimpia ja kuluvat nopeimmin. Siksi moni taiteilija ei halua tatuoida kämmeniä.

Sara stressaa studion tuolissa, vaikka hänellä on paljon mustetta ihollaan jo ennestään. Heti kun tatuointikoneen neula koskettaa Saran kättä, selviää katu totuus projektin kivuliaisuudesta:

"Tää on kyl vähän erilaista kun nää normitatuoinnit, täytyy sanoo", hän kommentoi jo ääni väristen. Pian seuraa totaalinen romahdus:

"Mä en pysty enää keskittyy vaan tähän kipuun, niin nyt puhutaan jostain mukavasta ja iloisesta", Sara sanoo kuvaajalle murtuen lohduttomaan itkuun kesken lauseen.

"Kyl tää on pahinta kipua, mitä oon ikinä mun elämässä kokenut", hän nyyhkyttää.

Kun tehtävä on ohi, näyttää myös Sara äärimmäisen helpottuneelta.

"Kertauksena vaan, elämäni hirveintä kipua ikinä. Mä teen kymmenen lasta, ei missään tunnu!" hän kuittaa päästessään studiosta kadulle.

Lauantaina kello 20 nähtävässä Pallon ympäri -jaksossa vieraillaan Liverpoolin tatuointistudion lisäksi Denverissä sekä aavekaupunki Tshernobylissä.

Jussi tarvitsee NBA:ssa käytetyn varusteen – päätyy varjostamaan Lauri Markkasta Chicagossa

Jussi Vatasen, Sara "SAARA" Forsbergin ja Mikko Kuustosen matka Pallon ympäri tulee pian päätökseensä, kun lauantaina selviää, kuka ehtii ensiksi Suomeen kaikki tuliaiset mukanaan. Viimeisessä jaksossa Sara etsii "paikallisen pussittamaa mustaa" Edinburghista ja Mikko täytettyä eläintä Pietarista. Kauimpana seikkaileva Jussi on hänkin vaikean haasteen edessä, sillä tuottaja on käskenyt näyttelijää nappaamaan mukaansa NBA-pelissä käytetyn varusteen!

Luonnollisesti Jussin ajatukset kääntyvät Chicago Bullsien riveissä pelaavaan suomalaiseen, Lauri Markkaseen. Odoteltuaan Markkasta tämän harjoitusareenan vieressä, saa Jussi pelaajaan näköyhteyden ja lähtee seuraamaan miestä taksilla. Pian Markkasen auto kaartaakin kerrostalon eteen ja Jussi syöksyy tähtipelaajan perässä sisälle. Seuraavaksi vastaanottovirkailija on suostuteltava ilmoittamaan Laurille, että Jussi Vatanen odottelee tätä aulassa.

Aluksi virkailija ei tiedä kenestä Jussi puhuu, joten turhautunut matkaaja päättää vedota naisen tunteisiin:

"Minun pitäisi tavata Lauri, koska olen tyhmässä tv-ohjelmassa, enkä pääse kotiin, ennen kuin olen tavannut hänet", Jussi selittää virkailijalle, joka heltyy soittamaan koripallotähden huoneeseen.

"Hän tulee hetken päästä alas", sanoo virkailija Jussille puhelun jälkeen.

"Mahtavaa, suuret kiitokset!" hihkuu Jussi innostuneena.

Enää täytyy osata selittää tilanne päiväunilta herätetylle koripallotähdelle. Tässäkin tilanteessa Jussi päättää vedota tunteisiin:

"Me saatiin toimeksianto, että pitäis saada NBA:ssa käytetty varuste. Ei me tunneta ku yks suomalainen NBA-pelaaja, ja se oot sinä", hän selittää tilannetta ja jatkaa:

"Jos sulla olis jotakin heittää meille, ihan mikä vaan hikinauha tai joku, nii... Me on kierretty kolme viikkoo maailmaa, ja tää tehtävä kun me ratkaistaan, ni me päästään Suomeen. Mäkään en oo nähny perhettä moneen viikkoon", Jussi vuodattaa.

Lopulta Markkanen suostuu noutamaan huoneestaan jotain Jussin tarkoituksiin sopivaa.

"Me päästään kotiin!" iloitsee uupunut matkaaja Laurin lähtiessä huoneeseensa. Lopulta Jussi saa hankittua tuliaisiksi Markkasen nimikirjoituksella koristellut pelikengät!

Kuka Pallon ympäri -kolmikosta selviää ensimmäisenä Suomeen? Se selviää lauantaina kello 20 Nelosella ja Ruudussa!

"Huvipuisto, jossa ei oo ikinä vieraillut yhtä ainutta lasta" – järkyttynyt Mikko vierailee Tshernobylin hiljaisilla raunioilla

Mikko Kuustonen vierailee Tshernobylin surullisenkuuluisilla raunioilla tulevan lauantain Pallon ympäri -jaksossa. Hiljaisen aavekaupungin karmiva tunnelma välittyy lumisista maisemista. Mikko on saanut tehtäväkseen matkustaa eristetylle ydinvoimala-alueelle ja tuoda sieltä jotain mukanaan.

"Ihmeellistä olla täällä. Mä luulin, että ei tänne koskaan voi tulla kukaan elävä ihminen", hän pohtii reaktorien lähestyessä.

"On arvioitu, että tänne ei voi kukaan asettua asumaan 20 000 vuoteen", Mikko kertoo katsellessaan alueella asustavia uhanalaisia villihevosia.

Tshernobylin ydinvoimalassa tapahtui maailman tähänastisen historian suurin ydinonnettomuus vuoden 1986 huhtikuussa. Silloin voimalan nelosreaktori räjähti kohtalokkain seurauksin, jättäen ympäröivän alueen autioksi säteilyalueeksi. Räjähtäneen reaktorin päälle on rakennettu valtava metallinen sarkofagi, joka estää lisäsäteilyn valumista ympäristöön.

Kierroksellaan Mikko vierailee kaikkien onnettomuuden takia tyhjennettyjen kylien muistomerkillä. Pelkästään alueen suurimmasta kaupungista, Prypjatista, evakuoitiin noin 45 000 ihmistä, kaikki muutamien tuntien aikana.

Mikko kantaa ydinvoimala-alueella mukanaan mittaria, joka varoittaa vaarallisista säteilyannoksista. Laite piippaa herkeämättä etenkin silloin, kun sen asettaa lähelle maata, kasveja tai rakennuksia.

"Kaikki puutalot, joita tällä alueella on ollu paljon, on onnettomuuden jälkeen jyrätty maahan ja haudattu. Pari kivitaloa on säästynyt, ja näit on yritetty pestä puhtaammaks, mut niin ku kuuluu, ni kyl täällä maaperä piippaa ihan riittävästi", Mikko kertoo astuessaan sisään yhteen yhä seisovista rakennuksista.

"Täält on lähetty nopeesti. Tääl on siis vihkoja ja kirjoja ja leluja ja... yks pupu on jäänyt siihen säteilemään", hän ihmettelee mitatessaan lattialla makaavan pehmolelun säteilytasoa.

"Siis tää on lastentarha. Tästä on lähetty muutaman tunnin varotusajalla. Ihmisille sanottiin, et otetaan vaan välttämättömät mukaan, et tänne pääsee takasin. Tänne ei koskaan tulla takasin.”

Ulkona Mikko törmää maisemaan, joka on kuin suoraan kauhuelokuvasta. Ränsistyneen näköisen huvipuiston kohtalo kuvaa hyvin voimalan onnettomuuden ennalta-arvaamattomuutta:

"Tää huvipuisto piti avata vappuna -86, kun sitten muutamaa päivää aikaisemmin, 26. päivä toi reaktori räjähti. Eli siis tää on huvipuisto, jossa ei oo ikinä vieraillu yhtä ainutta lasta."

Pallon ympäri lauantaisin Nelosella ja Ruudussa kello 20!

Mikko Kuustosen haaste Malediiveilla sisältää yllättäviä vaaroja: "Jotain voi mennä pieleen"

Mikko Kuustosen, Jussi Vatasen ja Sara "SAARA" Forsbergin Pallon ympäri -seikkailu saa lauantaina jännittäviä piirteitä, kun Mikko lähtee suorittamaan tuottajalta saamaansa haastavaa tehtävää. Malediiveille saapunut muusikko on haastettu ottamaan selfie hain kanssa! Suoritus sisältää paljon vaaroja, joita kokematon sukeltaja ei välttämättä tule ajatelleeksi. Yllättävää kyllä, suurinta riskiä eivät aiheuta hait:

"Sukeltajantauti voi olla pahimmillaan hengenvaarallinen. Ongelma on siinä, jos tulee liian nopeasti pintaan. Kyse on typen kertymisestä vereen", Mikko avaa sukelluksen riskejä.

Täälläkin on siis sellaisia virtauksia, jotka saattaa viedä nopeasti ylös ja alas, ja se on aina vähän riskipeliä. Jotain voi mennä pieleen", hän kuumottelee.

Jännittyneen Mikon suoritusta lähtee onneksi valvomaan kokenut sukeltaja, joka pitää huolta turvallisuudesta.

"Onkohan netissä sellasia testamenttikaavakkeita?" stressaa Mikko ammattiavusta huolimatta.

Saako mies napattua selfien hain kanssa? Se selviää lauantaina kello 21 Nelosella!

Mikko Kuustonen kuumottavan haasteen edessä – hiipii ykkösluokan junavaunuun varastamisaikeissa: "Mä pyydän sen lainaan..."

Pallon ympäri -kisa jatkuu tänä taas tänä lauantaina vauhdikkaissa merkeissä. Jussi fiilistelee kaktuksia Arizonassa ja Saara kirii muiden etumatkaa umpeen suorittamalla tuplatehtävää Afrikassa. Samaan aikaan Mikko joutuu kuumottavan haasteen eteen Sri Lankassa. Hänen täytyy varastaa tyynyliina ensimmäisen luokan junavaunusta. Helpolta kuulostava näpistys osoittautuu odotettua haastavammaksi, sillä kaikki ykkösluokan matkat on myyty täyteen useiden viikkojen ajaksi! Ongelmaksi muodostuu siis jo konduktöörien hämääminen ja ensimmäiseen luokkaan soluttautuminen.

Kylmähermoista Mikkoa alkaakin kuumottaa määränpään lähestyessä:

"Tää tulee niin päätyy siihen, et meidät viedään jossain nippusiteissä tonne", hän ennustaa kuvaajalle.

"Hei. Katselemme vain maisemia", selittää Mikko vastaan tulevalle epäileväiselle konduktöörille. Samalla hän keksii hyvän tekosyyn päästä ensimmäisen luokan vaunuun:

"Voimmeko ottaa kuvia?" kekseliäs mies kysyy ja pääsee kuvaajineen kohteeseen.

"Mä oon spotannu yhen tyynyn", Mikko kuiskaa katseltuaan hetken ympärilleen.

"Mä pyydän sen lainaan", hän ehdottaa kylmän viileästi.

Erikoinen kikka toimii, ja tyyny lähtee kuin lähteekin mukaan!

Iloinen Mikko tuulettaa estoitta tehtävän suoritettuaan ja lähettää terveisiä kilpakumppaneilleen:

"Saara ja Jussi, kitukaa!"

Pallon ympäri lauantaisin kello 21 Nelosella ja Ruudussa!

Saaran ja kuvaajan saama raju diagnoosi vaarantaa heidän kilpailunsa jatkon: "En pääse sängystä ylös"

Jussi Vatasen, Mikko Kuustosen ja Sara "SAARA" Forsbergin Pallon ympäri -seikkailu etenee taas ensi lauantaina. Mikko on lentänyt Uuteen-Seelantiin rugbyn merkeissä ja Jussi etsii herkullista havaijinleikettä Havaijilta. Saran ongelmat seuraavat häntä Vietnamista Kambodžaan, eikä Vietnamissa tehty lääkärintarkastus lupaa hyvää matkan jatkumisen kannalta:

"Me ollaan nyt päästy tänne Siem Reapiin Kambodžaan. Kello on 12 ja mä en pääse sängystä ylös", Sara kertoo kameralle voimattomana.

"Vissiin sieltä Taipeista tuli mukana influenssa", hän avaa lääkärintarkastuksen tulosta.

Kambodžassa odottava tehtävä stressaa sängyn pohjalla makaavaa Saraa.

"Judekin, kuvaaja, on kipeenä. Pitää varovasti kysyy siltä, että mikä tilanne, et lähetääks me ollenkaan", Sara huokaa.

Kisasta luopuminen ei kuitenkaan tunnu naisen mielestä vaihtoehdolta:

"Ei voida jäädä tähän kondikseen. Pitää puskee, tää on kisa. Mut ehkä mä vielä nukun vähän aikaa", hän pohtii epätoivoisena.

Jatkuuko Saran Pallon ympäri -matka, vai joutuuko hän palaamaan Suomeen? Se selviää lauantaina kello 20 Nelosella ja Ruudussa!

Keskustele ohjelmasta hashtagilla #pallonympäri.