307 uutta julkaisua

Jari Puhakan illallisen reseptit: valkosipulietanat sekä kana-nuudeliwokki!

Kapellimestari ja sovittaja Jari Puhakka on johtanut aikoinaan BumtsiBumin ja monien muiden tv-ohjelmien orkestereita. Puhakka on myös sovittanut ja tuottanut lukuisia menestyslevyjä.

MENU

Valkosipulietanat
Kana-nuudeliwokki
Jäätelöä

Valkosipulietanat

Etanoita
Voita
Valkosipulia
Sinihomejuustoa

Tee runsaasti valkosipulivoita puristamalla sulaneeseen voihin valkosipulia. Huuhtele etanat kylmällä vedellä. Laita etanapannun koloihin valkosipulivoita, sitten etanat ja vielä lisää valkosipulivoita. Ripottele päälle sinihomejuustoa. Paista uunissa 190 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile välittömästi kuumana.

Kananuudeliwokki

Broilerisuikaleita
Wokkivihanneksia
Sipulia
Valkosipulia
Katkarapuja
Nuudeleita
Oriental chili -kastiketta
Tabascoa
Sweet chili -kastiketta

Laita jäiset pakastevihannekset sekä sipuli ja valkosipuli kuumalle pannulle. Kuullota jonkin aikaa ja ota pois pannulta. Lisää pannulle öljyä ja paista broilerisuikaleet kypsäksi. Lisää sitten vihannekset, katkaravut ja chilikastike. Keitä nuudeleita noin 2 minuuttia ja lisää wokkiin. Mausta oman maun mukaan ja tarjoile.

Vaniljajäätelö ja tuoreet mansikat

Vaniljajäätelöä
Tuoreita mansikoita
Suklaakastiketta
Vohvelikeksejä

Ota hieman sulaneesta jäätelöstä jäätelökauhalla palloja ja laita kulhoihin. Lisää muutama mansikka ja suklaakastiketta. Koristele annos vielä lopuksi vohvelikeksillä.

Viinit:

Alkumalja: Henkell Trocken Dry-sec
Alkuruoka: Brancott South Island Pinot Noir 2009
Pääruoka: 35° South Wild Ferment Chardonnay 2010

http://www.pernod-ricard-finland.com

Neljän tähden illallisen kommentaattorikokki ylistää Hilkka Ahteen otteita köökissä: "Täydellinen kokonaisuus!"

Neljän tähden illallinen -sarjan viimeisellä viikolla nähtiin edellisillä kausilla omat viikkonsa voittaneita julkisuuden henkilöitä.

Keittiömestari Henrik Rehbinder julistaa omaksi suosikikseen Hilkka Ahteen, jonka taitoja hän kehuu ammattimaisiksi ja menyytä loistavaksi.

"Ehdottomasti täydet kuusi pistettä!" Rehbinder arvioi Ahteen illallista.

Katso, kuinka Janne Kataja, Wilma Schlizewski ja Mikael Hytönen pärjäsivät!

Janne Katajan on vaikea hallita ilmeitään, kun illallisseurue saa maisteltavakseen erikoisia superfoodeja

Hilkka Ahde yllättää illallisvieraansa kutsumalla kylään superfood-asiantuntijan, joka maistattaa nelikolla terveysvaikutteisia konvehteja ja pahanmakuista mutta huipputerveellistä fytoplanktonia.

Wilma Schlizewski, Mikael Hytönen ja illan emäntä ovat innoissaan esimerkiksi muurahaissuklaasta, mutta erittäin nirso Janne Kataja näyttää olevan tuskissaan.

Katso hauska ennakkoklippi illan Neljän tähden illallisen -jaksosta!

Multaperunat eivät ole tervetulleita Janne Katajan upouuteen lavuaariin - pesettää potut kaupassa!

Tällä viikolla parhaan illallisen laitossa kisaavat Janne Kataja, Wilma Schlizewski, Hilkka Ahde ja Mikael Hytönen. Näitä julkkiksia yhdistää se, että he ovat jokainen taannoin yltäneet voittajaksi Neljän tähden illallisessa.

Viikon aloittaa äärimmäisestä ruokanirsoilustaan tunnettu Janne Kataja, joka laittaa vierailleen muun muassa ankkaa, jota ei itse aio syödä. Annokseen tulevat perunat hän pesettää kaupassa, sillä mies ei halua niitä sotkemaan puhtaanvalkoista lavuaariaan.

Illan jaksossa selviää, suostuuko Janne edes maistamaan kokkailujaan vaan pysyykö hän tavoilleen uskollisesti jauhelihalinjalla.

Neljän tähden illallinen vielä tällä viikolla maanantaista torstaihin kello 19!

Henrik Rehbinderin sydäntä lämmittivät kuha ja kehut - katso kokin pisteet näyttelijöille!

Neljän tähden illallisessa loistaneet mainiot näyttelijät Sari Puumalainen, Paula Siimes, Jarmo Mäkinen ja Petri Liski saavat huippukokki Henrik Rehbinderiltä huippupisteet.

Hurmaava Paula Siimes kerää lisäpojoja siitä, että hän kokkasi rohkeasti kokemattomuudestaan huolimatta. Myös se, että Paula kehui Henrikiä komeaksi, nostaa pisteitä.

Katso, kuinka Rehbinder arvioi näyttelijöiden illallismenut!

Neljän tähden illallinen maanantaista torstaihin kello 19 Nelosella.

Petri Liskin illallisen huipentavat hapan yllätys ja hupaisat Kyllikki Forssell -imitaatiot

Näyttelijä Petri Liski laittaa illallisvierailleen jälkiruoaksi kauniit jäätelöpavlovat. Maljojen pohjalle piilotettu sitruksinen tahna ei kuitenkaan saa näyttelijäkollegoilta varauksetonta hehkutusta.

"Melkein pelottaa syödä tätä eteenpäin - että mitä kaikkea täältä vielä tuleekaan!" Paula Siimes sanoo nauttiessaan yllättävän kirpeää jälkkäriä.

Jälkiruoan lisäksi nautitaan myös pienistä ohjelmanumeroista, kun kollegat intoutuvat vuoron perään imitoimaan näyttelijätärlegenda Kyllikki Forssellia!

Neljän tähden illallinen maanantaista torstaihin kello 19 Nelosella!