121 uutta julkaisua

Martti Saarisen menu: Savuporokeitto, kuharullat valkoviinikastikkeessa, leipäjuustoa ja lakkahilloa

Martti Saarinen hurmasi yleisön Idols- kisassa vuonna 2011 ja nappasikin lopulta koko kilpailun voiton. Hän on nyttemmin julkaissut myös ensialbuminsa.

MENU

Savuporokeitto
Kuharullat valkoviinikastikkeessa
Leipäjuustoa ja lakkahilloa

Savuporokeitto:

1l vettä
1 keskikokoinen purjo
1 Fond du Chef -kasvisliemitiiviste
150 g pussi savuporon paistirouhetta
2/3 pakettia voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
2 dl Valio 10% ruokakermaa
mustaa pippuria
(vaaleaa Maizena-suurustejauhetta)

Kuullottele pilkottua purjoa hetki öljyssä. Lisää kattilaan vesi ja kasvisliemitiiviste, kiehauta ja anna purjon pehmetä. Sekoita tehosekoittimella soseeksi. Kaada savupororouheet, sulatejuusto, kerma ja mustapippuri kattilaan. Kuumenna. Voit suurustaa keiton Maizenalla, jos tarvitsee.

Kuorrutetut kuharullat valkoviinikastikkeessa:

4 saman kokoista nahatonta ja ruodotonta kuhafileetä
½ sitruuna
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 rasia kantarellituorejuustoa

Levitä kuhafileet leikkuulaudalle. Levitä kantarellituorejuustoa kuhafileiden päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä ne cocktail-tikuilla. Ripota sitruunamehua kuharullien päälle. Paista 200c noin 15-20 minuuttia fileiden paksuudesta riippuen.

Kastike:
1 l tölkki valmista bechamel –eli valkokastiketta
loraus kuivaa valkoviiniä
150 g pussi emmental-raastetta

Kaada valkokastike kattilaan. Lisää loraus valkoviiniä. Kuumenna ja lisää juustoraaste. Sekoita hyvin.

Uuniperunat:

4 kpl keskikokoista perunaa (Van Gogh tai Rosamunda)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
paprikajauhetta
tuoretta timjamia

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese ja halkaise perunat ja aseta uunivuokaan halkaisupinta ylöspäin. Sivele perunat oliiviöljyllä ja ripottele pintaan suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja silputtua timjamia. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kokeile haarukalla kypsyyttä.

Villirucolasalaatti:

1 rasia villirucolaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
½ sitruunaoliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Pese rucolat ja laita kulhoon halkaistujen kirsikkatomaattien kanssa. Kaada päälle sitruunaoliiviöljyä ja hieman mustapippuria.

Kuusamon leipäjuustoa ja lakkahilloa

4 pientä pyöreää leipäjuustoa
1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 tl sokeria
1 tl kanelijauhetta
lakkahilloa

Asettele leipäjuustot vuokaan. Sekoita kerman joukkoon kaneli ja sokeri ja kaada sekoitus juustojen päälle. Laita 200c uuniin noin 10 minuutiksi eli siksi aikaa, että juusto ehtii hieman pehmetä ja saada väriä. Tarjoile lakkahillon kera.

Viinit:

Campo Viejo Cava brut Reserva
35° South Wild Ferment Cabernet Sauvignon-Carmenere-Merlot 2010
Gisselbrech Riesling Tradition 2009
Tabali Late Harvest Muscat 2005

http://www.pernod-ricard-finland.com/

Neljän tähden illallisen kommentaattorikokki ylistää Hilkka Ahteen otteita köökissä: "Täydellinen kokonaisuus!"

Neljän tähden illallinen -sarjan viimeisellä viikolla nähtiin edellisillä kausilla omat viikkonsa voittaneita julkisuuden henkilöitä.

Keittiömestari Henrik Rehbinder julistaa omaksi suosikikseen Hilkka Ahteen, jonka taitoja hän kehuu ammattimaisiksi ja menyytä loistavaksi.

"Ehdottomasti täydet kuusi pistettä!" Rehbinder arvioi Ahteen illallista.

Katso, kuinka Janne Kataja, Wilma Schlizewski ja Mikael Hytönen pärjäsivät!

Janne Katajan on vaikea hallita ilmeitään, kun illallisseurue saa maisteltavakseen erikoisia superfoodeja

Hilkka Ahde yllättää illallisvieraansa kutsumalla kylään superfood-asiantuntijan, joka maistattaa nelikolla terveysvaikutteisia konvehteja ja pahanmakuista mutta huipputerveellistä fytoplanktonia.

Wilma Schlizewski, Mikael Hytönen ja illan emäntä ovat innoissaan esimerkiksi muurahaissuklaasta, mutta erittäin nirso Janne Kataja näyttää olevan tuskissaan.

Katso hauska ennakkoklippi illan Neljän tähden illallisen -jaksosta!

Multaperunat eivät ole tervetulleita Janne Katajan upouuteen lavuaariin - pesettää potut kaupassa!

Tällä viikolla parhaan illallisen laitossa kisaavat Janne Kataja, Wilma Schlizewski, Hilkka Ahde ja Mikael Hytönen. Näitä julkkiksia yhdistää se, että he ovat jokainen taannoin yltäneet voittajaksi Neljän tähden illallisessa.

Viikon aloittaa äärimmäisestä ruokanirsoilustaan tunnettu Janne Kataja, joka laittaa vierailleen muun muassa ankkaa, jota ei itse aio syödä. Annokseen tulevat perunat hän pesettää kaupassa, sillä mies ei halua niitä sotkemaan puhtaanvalkoista lavuaariaan.

Illan jaksossa selviää, suostuuko Janne edes maistamaan kokkailujaan vaan pysyykö hän tavoilleen uskollisesti jauhelihalinjalla.

Neljän tähden illallinen vielä tällä viikolla maanantaista torstaihin kello 19!

Henrik Rehbinderin sydäntä lämmittivät kuha ja kehut - katso kokin pisteet näyttelijöille!

Neljän tähden illallisessa loistaneet mainiot näyttelijät Sari Puumalainen, Paula Siimes, Jarmo Mäkinen ja Petri Liski saavat huippukokki Henrik Rehbinderiltä huippupisteet.

Hurmaava Paula Siimes kerää lisäpojoja siitä, että hän kokkasi rohkeasti kokemattomuudestaan huolimatta. Myös se, että Paula kehui Henrikiä komeaksi, nostaa pisteitä.

Katso, kuinka Rehbinder arvioi näyttelijöiden illallismenut!

Neljän tähden illallinen maanantaista torstaihin kello 19 Nelosella.

Petri Liskin illallisen huipentavat hapan yllätys ja hupaisat Kyllikki Forssell -imitaatiot

Näyttelijä Petri Liski laittaa illallisvierailleen jälkiruoaksi kauniit jäätelöpavlovat. Maljojen pohjalle piilotettu sitruksinen tahna ei kuitenkaan saa näyttelijäkollegoilta varauksetonta hehkutusta.

"Melkein pelottaa syödä tätä eteenpäin - että mitä kaikkea täältä vielä tuleekaan!" Paula Siimes sanoo nauttiessaan yllättävän kirpeää jälkkäriä.

Jälkiruoan lisäksi nautitaan myös pienistä ohjelmanumeroista, kun kollegat intoutuvat vuoron perään imitoimaan näyttelijätärlegenda Kyllikki Forssellia!

Neljän tähden illallinen maanantaista torstaihin kello 19 Nelosella!