MasterChef Suomi

MasterChef Suomi

MasterChef Suomi tekee paluun neljän vuoden tauon jälkeen! Kilpailijoita ovat luotsaamassa ja tuomaroimassa ravintoloitsijat Tomi Björck ja Henri Alén sekä ruokakirjailijana ja tv-kokkina tunnettu Sara La Fountain. Ohjelmassa kaksitoista hyvin erilaista ja persoonallista amatöörikokkia ympäri Suomen kokkaa kaikkein kirkkaimmasta kruunusta, MasterChef Suomi 2018 -tittelistä. Voiton eteen on onnistuttava läpi kisan, sillä tällä kaudella kilpailijat kohtaavat ennennäkemättömiä haasteita.

22 uutta julkaisua

Tässä he ovat: MasterChef Suomen uuden kauden kilpailijat!

Pannut kuumiksi ja essut eteen – MasterChef Suomi palaa Liville 28.2.!
Kilpailijoita on luotsaamassa ja tuomaroimassa jokaisen MasterChef Suomi -kokkauksen alusta lähtien nähnyt Tomi Björck. Rinnalleen tuomaristoon hän saa MasterChef VIP:täkin tuomaroineen ravintoloitsija Henri Alénin sekä hurmaavan ruokakirjailijana ja tv-kokkina tunnetun Sara La Fountainin. 

Viidennellä MasterChef Suomi -kaudella kaksitoista hyvin erilaista ja persoonallista ruoan rakastajaa ympäri Suomea pääsevät loihtimaan huikeita annoksia niin katukeittiöissä kuin huippuravintoloissa. Ruoan ja maun on noustava korkeuksiin, olipa raaka-aineina sitten säilykkeet tai tunnetun sokerileipurin tuomat kakkuainekset.
 
Joillekin kilpailijoista keittiö osoittautuu armottomaksi paikaksi, jossa mikään ei tunnu riittävän – kaikista vähiten aika.  Tutustu MasterChef Suomi -kilpailijoihin tästä:


Noona, 29, Helsinki
Valloittava ja puhelias Noona on erikoistunut Ranskan ja Suomen keittiöihin. Noonalla on silmää esillepanoon ja hän toivoo kehittyvänsä erityisesti jälkiruuissa. Noona työskentelee tapahtuma-assistenttina ja haaveilee ruokakirjansa viimeistelystä. MasterChef -keittiöön Noona tuo raikuvan naurun ja raikkaita annoksia.


Heikki, 34, Espoo
Heikki on annosten suhteen perfektionisti ja syttyy ruoasta puhuttaessa. Hän uskoo, että vain harjoituskertojen määrä tekee mestarin. Heikki on käynyt molekyyligastronomian kurssin Kulinaarisessa instituutissa ja onkin erikoistunut monen komponentin ruokiin, joissa on vaativia vaiheita kuten nestetypen käyttöä. Heikki työskentelee liikkeenjohdon konsulttina.


Marjut, 27, Jyväskylä
Marjut on sporttinen lääkäri Keski-Suomesta. Marjut on aiemmin kokkaillut enemmän makeita leivonnaisia, mutta nykyisin taittuu myös Intian ja skandinaavisen keittiön maut. Vaikka nuoruuden kokkiunelmat vaihtuivat lääkärin ammattiin, on haave italialaisesta ravintola-majatalosta yhä olemassa


Saska, 25, Helsinki
Saska edustaa kaupunkilaista ja trendikästä nuorta kotikotikokkia, jonka annoksen esillepano on kuin taideteos. Hänen vahvuuksiaan keittiössä ovat skandinaaviset ja ranskalaiset maut. Saska haaveilee omistavansa ravintolan, jonka ruokalistat hän saisi suunnitella päivällä hankituista raaka-aineesta. Nyt Saska työskentelee myymäläpäällikkönä, mutta miettii uran vaihtoa.


Outi, 35, Espoo
Outin vahvuuksia ovat lihan kypsyydet ja eri kastikkeet sekä taito yhdistellä erikoisista raaka-aineista onnistuneita makupareja. Outi on osallistunut aikaisemmin Arvostele mun illallinen -ohjelmaan  voittaen oman jaksonsa. Hän on kilpaillut myös Taste of Helsinki -messuilla, jossa saavutti tasapelin huippukokkia vastaan. Nykyisen asiakasvastaavan unelma on perustaa astetta parempi lounaskahvila.


Lauri, 26, Tampere
Laurin esikuva on Tomi Björck ja hänen vahvuutensa kallistuvat selkeästi Aasian makujen suuntaan. Laurin mukaan makujen lisäksi annoksen ulkonäkö ratkaisee, mutta kisatessa esillepanosta joutuu hieman joskus joustamaan. Lauri on entinen SM-tason jääkiekkoilija. Työ tarjoilijana ja vuoropäällikkönä on sytyttänyt Laurissa kytevän haaveen ravintoloitsijan ja kokin ammatista. Ajatus myös omasta pienestä ravintolasta houkuttelee, ja siellä tarjottaisiin Laurin lempiruokia.  


Susanna, 30, Helsinki
Susanna on räväkkä persoona aurinkoisella hymyllä varustettuna. Hän on leivontavelho, jonka erikoisuuksia ovat erityisesti leivokset. Suskia on marinoitu ravintola-alalla tarjoilijan työssä Royal Ravintoloissa jo pitkään. Ruokaunelmana Suskilla on perustaa miehensä kanssa oma ravintola, jossa tarjoiltaisiin eri maiden klassikoista päivitettyjä versioita.  


Ville, 28, Vaasa
Ville pitää sesongin mukaisen ruoan valmistamisesta. MasterChef-keittiöön Ville tuo tinkimätöntä osaamista ja isoja tunteita. Dramaattisia hetkiä on luvassa, sillä Villessä on annos tervettä kilpailuhenkeä. Myyntityötä tekevä Ville haaveilee pelkistetystä ravintolakompleksista, jossa yhdistyisivät ravintola ja yökerho.


Kreetta 38, Jyväskylä
Raaka-ainetietoinen Kreetta on tottunut tekemään kaiken aina itse alusta lähtien. Perheelle kokatessaan Kreetta on tottunut loihtimaan pöytään nopeasti herkullista ruokaa erikoisistakin aineksista. Riista on Kreetalle hyvin tuttua metsästäjämiehen myötävaikutuksesta. Hän on osallistunut myös Grillimaisteri-kisaan sijoittuen kolmanneksi. Yrittäjänä työskentelevä Kreetta haaveilee ruokakirjan kirjoittamisesta.


Tom, 25, Tampere
Tom on työskennellyt Citymarketin palvelu- ja kalatiskillä nuoresta iästään huolimatta jo kymmenen vuotta. Miehen vahvuuksia ovatkin kalan käsittely ja suomalainen keittiö. Tom on kova Tomi Björck -fani. Tomia harmittaa, kun ei ole aikanaan lähtenyt opiskelemaan kokiksi, ja hän haaveileekin keittiöpäällikkönä toimimisesta omassa ravintolassaan.


Riitta, 56, Helsinki
Tyylikäs ja persoonallinen Riitta edustaa naisten kokeneinta kaartia. Riitan erikoisuus on isojen illallisten järjestäminen, ja MasterChef-keittiössäkin hän saattaa tehdä yhden annoksen sijaan kokonaisen maistelumenun. Riitta ei ole vahvimmillaan jälkiruoissa ja haluaisi oppia lisää molekyylikokkauksesta. Riitta on eläkkeelle jäänyt oopperalaulaja ja hän haluaakin todistaa, ettei 56-vuotias ole vielä liian vanha valtaamaan kokonaan uutta elämän aluetta.


Sebastian, ”Sebu”, 41, Vaasa
Sebastian on riskinottaja eikä hermoile kovissakaan paikoissa. Hän käyttää rohkeita makuja, joko onnistuen tai epäonnistuen, mutta se ei pelaa joka pelkää. Italiainen keittiö on tämän miehen vahvuus. Sebu ihailee Henri Alénia, Jyrki Sukulaa sekä Heston Blumenthalia. Sebastian työskentelee markkinointipäällikkönä, mutta haaveissa on oma pieni bistro, jonka listalla olisi vain muutama annos tai sitä mitä kokki sattuu sinä päivänä valmistamaan.

MasterChef Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin 28.2. alkaen klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi! 

 

MasterChef-tuomaristo ylistää kilpailun voittajaa – "Parempi kuin moni ammattikokki"

MasterChef Suomi ratkesi tänään Marjutin voittoon. Tuomaristokolmikko fiilistelee kulunutta kautta hymy korvissa.

"Poskettoman hieno kausi. Siel on taistelutarinoita, niin hienoja onnistumisia, siis ihan huikee kausi!" Sara tunnelmoi finaalin jälkeen.

"Kyl mä sanoisin, että Suomi on kansainvälistynyt paljon. Kokoajan kehitytty enemmän ja tullut oikeesti kansainvälistä makua tonne lautaselle", Tomi toteaa vaikuttuneena.

Voittajaa, Marjutia tuomaristo kehuu vuolaasti.

"Erittäin, erittäin lahjakas. Voin sanoo, et parempi kuin moni ammattikokki. Tosi, tosi monipuolinen", Henri ylistää.

"Välillä vähän ehkä pää pyörälläkin siitä, että miten pystyy suoriutumaan noin hyvin", Tomi komppaa.

Marjut on uusi Master Chef Suomi! – "Hyvin kaukainen unelma, joka on nyt saavutettu"

MasterChef Suomi ratkesi tänään jännittävään finaaliin, jossa vastakkain olivat kaksi hyvin erilaista kokkaajaa Marjut ja Outi. Voittajaksi tiensä selvitti Marjut!

"Aivan mahtava fiilis, ihan uskomaton juttu! Ei vieläkään oikein tajua, että mitä täällä tapahtui ja että on voittanut. Mä oon ihan törkeen iloinen", onnesta häkeltynyt Marjut kuvailee tuoreita tunnelmiaan.

Marjut kertoo haaveilevansa ruokablogin ja ruokakirjan lisäksi omasta majatalosta.

"Kaikkein suurin unelma on ollut se, että pääsis joskus pitämään omaa majataloa, missä olis ravintola. Mut se on toki sellainen hyvin kaukainen unelma. Ja niin oli tää MasterChefkin ja se on nyt saavutettu", Marjut fiilistelee.

Marjut kertoo kilpailun antaneen hänelle paljon uusia ystäviä sekä uskoa omaan tekemiseen ja kykyihin.

"Paineensietokyky on kasvanut ihan semmosiin ulottuvuuksiin, mitä mä en ees tiennyt, et vois olla", Marjut naurahtaa.

MasterChef Suomi huipentuu tänään – Finaalikaksikko aivan toistensa ääripäät

MasterChef-kilpailun finaalin viimeinen taistelu käydään tänään. Outin ja Marjutin tehtävänä on valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka. He saavat kolmen ruokalajin valmistukseen täysin vapaat kädet.

Kilpailijoiden erot tulevat heti kokkauksen alkuun selkeästi ilmi.

”Marjutilla on ollut ihan selkeet speksit, päässä ajatuksia ja kaavioita, et miten toimitaan ja lähtee toteuttaa. Outi vetää tuol tavaraa pataan ja fiiliksen mukaan”, Henri kommentoi tilannetta.

”Eli aika selkee asetelma, mitä ollaan nähty koko kilpailun ajan”, Tomi komppaa.

”On, on! Ihan mahtavaa”, Henri toteaa.

”Ei se paljoo Outii oo ikinä haitannu”, Tomi naurahtaa.

”Ei ja arvostan”, Henri myötäilee.

MasterChef Suomi -finaali tänään torstaina klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi.

MasterChefin finaalissa äärimmäisen liikuttava hetki – Herkistynyt Saska avautuu isänsä kuolemasta: "Ois iskä aika ylpee nyt"

MasterChef-kilpailun finaalin ensimmäisessä jaksossa kilpailijat saivat eteensä aiemmin kokoamansa unelmakorit. Korien raaka-aineita saa valmistaa minkä tahansa annoksen.

Saska päätyy tekemään pelmenejä lihatäytteellä. Hän kertoo pelmenien olevan tuttuja lapsuudestaan.

”Varmasti on kunnianosoitus, ei ehkä niinkään mun juurille vaan mun iskälle. Varmaan ois iskä aika ylpee nyt”, Saska selittää ja pyyhkii kyyneleitä.

”Saska pakko kysyy, mistä tuli inspiraatio tohon annokseen”, Tomi kysyy Saskan viedessä annoksen tuomareiden maisteltavaksi.

”Mä oon oppinut sen lapsuudestani mun isältäni”, Saska kertoo vaikeana.

”Iskä on opettanu ruuanlaiton mulle ja se on mun inspiraatio ollu aina. Mä olin 16, kun mun iskä menehty. Ja nyt mä haluun jatkaa niitä iskän jalanjälkiä”, Saska jatkaa ja murtuu kyyneliin.

MasterChef Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi.

MasterChef-kilpailijat pulassa Finnjävelin keittiössä – "Laitteet on uusia ja paikat on uusia"

MasterChef-kilpailijat pääsevät tänään näyttämään taitonsa Henri Alénin Finnjävel-ravintolassa. Kilpailijoiden tulee valmistaa kunkin toisinto yhdestä Finnjävelin klassikkoannoksesta. Annoksissa on useita eri komponentteja ja tekniikat ovat vaikeita, mitä aiheuttaa ongelmia kilpailijoille.

"Laitteet on uusia ja paikat on uusia. Pitäis olla kauheen järjestelmällinen, mutta hirvee kiire", Marjut avaa tilannettaan.

"Koko reseptissä olevat tekniikat on ihan uusia mulle", Outi toteaa puolestaan ja taistelee vakuumilaitteen kanssa.

Myös Saskan resepti vaatii kyseisen laitteen käyttöä eikä häneltäkään kaikki suju ongelmitta. Villellä on taas monta rautaa tulessa eikä on ole ihan perillä, mitä kaikkea hänen pitäisi vielä tehdä.

MasterChef Suomi keskiviikkoisin ja torstaisin klo 21 Livillä ja Ruudussa. Seuraa ohjelmaa somessa @masterchefsuomi.